Şimdi Ara

Bedelli askerlik sınav günü izin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen sene bedelli askerliğe başvurmuştum. 15 Eylül sevk tarihim bir gün de yol izni ekleniyor ve en geç 17 Eylül'de birliğe katılmam gerekiyor fakat 31 Temmuzda yapılan KPSS iptal edildi ve 18 Eylül'e ertelendi. Birliğe katılışımın tam ertesi gününe denk geliyor. Sınava giriş yerini her türlü askerliği yapacağım şehri seçeceğim ama merak ettiğim birkaç durum var. Ayın 18'inde sınava girip sınavdan sonra birliğe katılsam bir gün geç katılmış oluyorum bu bir sorun yaratır mı ya da 17'sinde birliğe katılıp 18'inde sınav için izin alabilir miyim? Bilgisi olan var mıdır?




  • Hocam merhabalar,ben de aynı durumdayım nasıl bir çözüm buldunuz. Ben 17sinde teslim olup komutandan 18i kpss için izin alacağım heralde.

  • fllforce F kullanıcısına yanıt

    Hocam sanırım ayın 16'sı cuma günü birliğe katılacağım izin işlemlerinin daha garanti olması için. Şu an için öyle düşünüyorum. Askerliği Mamak'ta yapacağım ben siz nerede yapacaksınız? Eğer aynı yerdeysek duruma göre beraber hareket edebiliriz.

  • despote kullanıcısına yanıt

    Ben de Ankara Mamak Mebs teyim hocam :) şehir dışından geleceğim 16sı gitme işini düşünmeye başladım şimdi. Biraz daha yaklaşsın yine haberleşiriz hocam telefon numaramı pm den attım.

  • Bende aynı durumdayım ANKARA asker alma daire başkanlığını aradım görüştüm durumu anlattım yol dahil son teslim olma tarihinden 1 gün sonra gidersen 1 gün geç terhis olursun 2 gün sonra gidersen 2 gün geç terhis olursun sorun olmaz dediler. gidip teslim ol muhatap bul o gün izin al sınav yerine git tekrar gel teslim ol çok zor iş.

    isteyen emin olmak için arayıp sorabilir. ANKARA asker alma daire başkanlığı telefon numarası 0312 4106000

  • Asker alma yönetmeliği 61. madde 5. fıkrasında diyorki

    Verilen yol süresi de dâhil olmak üzere emsallerinin terhise hak kazanacağı tarihe kadar birliklerine katılmayanlar,bedelli askerlik kapsamından çıkarılır ve bunların kalan askerlik hizmetleri erbaş ve er statüsünde ilgili kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca belirlenen birliklerde tamamlatılır.

    Yani demek istiyorki ayın 15 inde birliğe katılanlar terhis olmadan sende katılırsan bedelli hakkın yanmıyor ve katıldığın tarihde askerliğin başlar.

  • hgulerr H kullanıcısına yanıt

    Dediğiniz gibi bedelli hakkı yanmaz ama şöyle bir durum var, Mamak MEBS okulunda yakın zamanda bedelli askerliğini yapmış birkaç kişiden duyduğum ve MSB'nin sitesinde yazan şu


    Temel eğitim süresinin sona ermesini müteakip yapılacak olan yemin töreninden sonra yükümlüler, varsa Askeralma Yönetmeliği’nin 31 inci maddesinin birinci fıkrasındaki izin süresi de kullandırılarak terhise hak kazanacakları tarihe kadar idari izinli sayılırlar. Ancak, tabi oldukları celp ve sevk döneminin sevk günleri içinde sevkini yaptırmayanlar veya geç katılanlar ya da askerlik hizmetinden sayılmayan süreleri (kısa süreli kaçma, izin süresini geçirme, geç iltihak, sayılmayan istirahat/hava değişimi süresi vb.) bulunanlar yemin töreni sonrasında idari izin verilmeksizin terhis mahiyetinde izne hak kazanacakları tarihe kadar askerlik hizmetine devam ettirilir.


    Birliğe normal katılış yapanlar 12 Ekim Çarşamba günü birlikten çıkarken birliğe geç katılanlar 15 Ekim Cumartesi günü çıkar. Eskisi gibi birliğe bir gün geç katıldıysan bir gün geç çıkarsın mantığı artık bedellide geçerli değil.





  • ANKARA asker alma daire başkanlığı telefon numarası 0312 4106000 bu numarayı arayıp sorabilirsiniz 1 gün geç katılırsan 1 gün geç biter askerliğin dediler. en az 10 dakika görüştüm maddeler ve kurallar zaten bizim elimizden geçiyor sorun olmaz gönül rahatlığıyla sınav bitince 1 gün sonra katılabilirsin dediler. Burada konu 1 gün geç katılma konusu 1 hafta 10 gün geç katılırsın onu bilemem.

    arayıp sormak bedava mesai saatleri içerisinde arayın aynı şeyi sizede söylicekler

  • Dostum birliğe katıl komutana söyle zaten onlar akşam içtimasında kpss ye girecekleri sorarlar akşam sen ismini verirsin sınav sabahı seni bir kadro askerle çıkarırlar sınava girer çıkarsın geri gelirsin sana nasıl anlatırlarsa (alırlar askerle diye düşünüyorum) gelince tekrar katılış yaparsın...
  • Merhaba ben 2022/3 haziran ayı bedelli askeriyim. Hiç bir suretle zamanından sonra birliğine katılma gibi bir hata yapma. Kural neyse o uygulanır.
    Sınav yerini askerlik yaptığın yer seç komutanlar il içi izin veriyor sınav için il dışında ise 2 gün erken terhis olma fırsatını kaçırırsın. Normalde hiç çarşı izni vermeden 26 günde askerlik bitiriyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.