Şimdi Ara

Bazı araçlar yıllar geçse de çok diriyken bazıları neden sıfırken bile yıkık görünüyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
4.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Polestar191

    Kaporta gecme toleranslari kullanilan celik kalitesi ve kalınlığı kaynak kalitesi punto sayisi sac parçalara presin nasıl yapildigiyla bile alakalı olan durumlar bunlar zaten asıl pahayi veren maliyetli süreçler bunlardir bizim pejocu tayfa saniyorki iyi tasarim yapinca rakibi mercedes volvo bmw olacak sen git once o torsiyon çubuklarınla Renault u sollada sira gelir premium lara.



    Mesala c5,407 , 307, mk1 308 ,Megane 2 Megane 3 laguna egea tempra bravo golf 5 bu dağılmaya çok güzel ornek araçlar muhtemelen bunlarin torsional rigidity si oldukça düşük Türkiye yollarini görünce aracin Şirazesi kayiyor tabiri caizse



    Alıntıları Göster
    Aynen öyle. İş dönüp dolaşıp ne kadar ekmek o kadar kofte ye geliyor yine.

    Bu ara ulkede acayip bir pejo furyası var. 2008,3008 vs ler peynir ekmek gibi satılıyor. Lakin 2025 ten itibaren bırakmaya baslayacak bu arabalar kendilerini.

    10 yaşından sonra da işi tamamen biter zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tasarımla alakalı kimi otomobiller çıktığı yılların çok otesinde tasarım yapmıştır.Örneğin W124 kasa kodlu Mercedes asla eskimeyecek yıllar geçse de diri gorünecek bi otomobil(tabi iyi bakıldıgı sürece)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malzeme bilimi, üretim prosesi ve firmanın üretim felsefesi çok önemli.

    Bir firmanın amacı ürettiğimiz araçlar 10 sene dayansın yeter ise ürettiği araçlar bu minvalde oluyor. Örneğin Fiat, Vw, Peugeout, Renault , BMW vs.

    Bir firmanın amacı ürettiğimiz araçlar uzun süre dayansın az arıza çıkarsın ise ürettiği araçlar tabi daha dayanıklı oluyor. Toyota, Honda, Subaru vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egea da göz aşinalığı olduğu için basit ve sıradan görünmeye başlıyor bir süre sonra. Halbuki linealar bile dikkatli bakıldığında öyle birleşim çizgileri bozulmuyor. Tampon kendini salmıyor. Tasarım yüzü eskiyor daha çok.
    Audi s8 diye bir modelin varlığından bile bihaber olunca insanın gözüne daha bir hoş görünüyordur muhtemelen. İlaveten Audi sonuçta illa ki daha kaliteli malzemeler ve daha titiz bir mühendislik, daha hassas bir montaj uygulanmıştır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.

    Bmw de kazık attı millete. Yeni modellere Marjinal büyüklükte ikiz ızgara koydu. Şimdi küçük ızgaralı tüm bmw ler eski ve açirkin görünmeye başladı. Izgara yeni kasalarda o kadar büyüdükü 2010 modeller bile klasik araba gibi görünüyor gözümde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.
    Şöyle temiz bakılmış, oynanmamış bir avangarde paket w211 halen daha bayiideki 0km bir otomobil kadar diri ve keskin durabiliyor mesela. Hele bir de dışı silver gri, içi bej derili, camları da gökyüzü mavisi ise tam bir mühendislik/kalite şovu makinası.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Premium araçlarda malzeme kalitesi, malzeme dayanımı ve işçilik kalitesi daha yüksek.

    Premium araca binen adam daha düzgün yollara sahip daha iyi semtte oturuyor, aracı kapalı garajda muhafaza ediyor, bakımlarını düzenli olarak yetkili serviste yaptırıyor.

    Sonuçta araç diri kalıyor 10 yaşında bile olsa gideri oluyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Polestar191 P kullanıcısına yanıt

    Golf 5 laser kullanılan ilk arabalardan 64 metre lazer kaynak kullanılmış zamanında , ama dediğiniz gibi hem iç trim olarak hemde dış kaporta olarak kendini çabuk saldı. Ama golf 6 lar hala çok diri duruyorlar.

    Bravo ve egea bence uzun ömürlü araçlar , egea zaten çıkalı 6 sene oldu . Bravolar ise iyi duruyorlar. Bravonun sorunu yeddek parçası bulunmaması , adamın tamponu kırılıyor yenisi alamayınca eskisini tamir edip yola devam ediyor


    Ama tempra , siena ve linea çabuk döküldü.

    Renoda megane 3 ve clio 3 ler çabuk döküldü.

    Vw gurubunda polo 3 -4 ve golf 5ler çabuk döküldü.

    Bmw e36 e46 lar çabuk döküldü ve ayrıca paslandılar.

    ford focus 1 ve 2 ler çabuk döküldü.

    hyundai altos , matrix ve accent (era öncesi olanlar)

    citroen c3 c4 c5 (2010 öncesi)

    kia sephia ve carens

    seat eski toledo ve altea

    opel vectra

    audi a4 b6 ve b7 kasa

    volvo s40 s60 (2010 öncesi olanlar )




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E27222C63 -- 20 Temmuz 2021; 21:46:59 >




  • boyasi bakimsiz oluyor, cizigi ezigi oluyor kazali boyali oluyor vs. bir de bi zahmet 5 yasindaki egea ile 5 yasindaki audi ayni kondisyonda olmasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eko33 -- 20 Temmuz 2021; 21:50:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence Avrupa ve TR kıyasında sebep güneş ... Güneş boyayı, plastiği, iç trimi mahvediyor. Konunun egea ya da audiyle alakası yok..

    Turkiye de egeanin kötü audinin guzel gorünmesinin tek sebebi audilere zenginler biniyor kapalı garajda envai çeşit boya koruması yapıliyor.. Egea ise dışarda her türlü şeye maruz kalıyor..

    Ayni seye audide maruz kalsa belki hali daha kötü olur, cunku avrupaya gore tasarlanmış , Turkiye de iklimler çok agır sicak soğuk dengesi yok aradaki farklar astromik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 20 Temmuz 2021; 21:51:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaporta, döşemeler, konsol vs gibi tüm parçaları geridönüşümden gelen hammadelerden üretmeyip, saf ve yeni hammaddelerden üreten zamanında sadece Mercedes ve Chrysler’miş. Çevre düşmanı olmakla suçlanınca her ikisi de sac ve plastiği saf hammadeden üretmeye devam edip, diğer kısımlarında geridönüşümden gelen hammaddeye yönelmişler. Yabancı bi arkadaş anlatmıştı bana bunu. Hakikaten de 2007 falandı; esnaf bi komşu sıfır Mercedes almıştı, arabanın içinde gram plastik kokusu yoktu. Geçen sene kuzen sıfır 508 aldı, arabanın içi buram buram plastik kokuyor hala

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman arabalar arasında fiyat farkı olmazdı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • *üretim kalitesi; malzeme/tasarım/mühendislik %35

    *kullanıcı kitle (özellikle ilk 6-7 yıl) %35

    *nsan psikolojisi %30


    gibi derdim.


    1) elbette üretim kısmında kalite farkları var genel olarak. kabaca aracın değeri arttıkça herşey biraz daha iyi. herşeyde biraz daha fazla kalite, biraz daha özen. uçurumlar yok ama bir çok detay birleşince ...

    2) kullanıcı kitle çok önemli. hayvan gibi kullanmak var, adam gibi kullanmak var. hatta bir de hayvan gibi kullandığının farkında olmamak bile var. güzel eskiten adamla çukurdan, kasisten arabayı kırarak geçen adam hiç olmasa biraz fark yaratıyor onca senede. istatistik olarak, pahalı araçlar daha şanslı. kapalı garaj imkanı oluyor muhtemelen, düzgün temizleniyor, az kirletiliyor, belki daha az trafik görüyor vs. örnekler çoğaltılabilir.

    3) insan psikolojisi de çok etkili. bmw, audi, mercedes' e bakan adam çöp de olsa prenses görüyor, diğeri pamuklara sarılı da binilmiş olsa zaten çok var; çöp görünüyor bakana. algıda seçicilik var. negatif renklenmiş bir fotoğrafın orta noktasına 20 sn. bakıp, siyah beyazına geçerseniz renkli görmeye devam eder beyin birkaç saniye. ona benziyor. göz doğru görüyor ama beyin, değişik bir canlı. Bazı araçlar yıllar geçse de çok diriyken bazıları neden sıfırken bile yıkık görünüyor? ne istiyorsa onu görür o.





  • Ozellikle Fiat bavo cok cabuk döküldü alfalarda eklenebilir egeada uretim kalitesiyle alakali olabilir fakat bahsettiğin gibi volvonun dökülen araci yok özellikle o kasa s40 ve s60 lar 1400 kilonun uzerinde ciddi malzeme ve kaporta kalitesine sahip araçlar focus 1 ve 2 yede katılmıyorum.



    Bmw e38 e60 eklenebilir mercedes b class ve ilk nesil c örnek olabilir hatta e46 e36 e34 un kule kapanma sorunu meşhurdur aracın Şirazesi kayar e60 inda önü alüminyum çabuk yoruluyor belliki ben daha rijit e60 a pek denk gelemedim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • düşük alım gücümüz, küçük motor mahkumiyetimiz, kotü altyapımız ve kapalı garajsızlık birlesince hemen her araba dokülüyor.

    Eski vwlerde trim-motor dokülüyor, opellerin alayında güneş yanığı var, japon grubunun kaporta eskiyor-dalgalanıyor, fransızların yürüyeni iflas ediyor, eski peugotlar tümden dökülüyor (tecrübem 208 ile beraber mekanik yönden bunun bittigi yönünde), hemen her her avrupa aracın ciddi bir yağ izolasyonu sorunu var ve yüksek yükte kullanılınca iyice belirginleşiyor.

    Diger taraftan aynı arabanın ucuzu denebilecek alteanın donemin golf 5inden her açıdan diri kalması gibi örnekler de var.
    Aracın hedef pazarıyla Türkiye'nin iklim ve altyapı acısından benziyor olması onemli diye düşünüyorum. Mesela kuzey afrika için üretilen 308 classic editionlar muhtemelen uzun vadede daha diri kalacaktır avrupa icin uretilenlere gore

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Polestar191

    Ozellikle Fiat bavo cok cabuk döküldü alfalarda eklenebilir egeada uretim kalitesiyle alakali olabilir fakat bahsettiğin gibi volvonun dökülen araci yok özellikle o kasa s40 ve s60 lar 1400 kilonun uzerinde ciddi malzeme ve kaporta kalitesine sahip araçlar focus 1 ve 2 yede katılmıyorum.



    Bmw e38 e60 eklenebilir mercedes b class ve ilk nesil c örnek olabilir hatta e46 e36 e34 un kule kapanma sorunu meşhurdur aracın Şirazesi kayar e60 inda önü alüminyum çabuk yoruluyor belliki ben daha rijit e60 a pek denk gelemedim

    Ford'lar da fena salıyor kendini.


    2012 yılında 2006 model bir C-Max'a binmiştim köy yolundaki çukurlardan geçince kaporta tümden sallanıyordu. Arabada ne kadar vida varsa hepsinin sesi duyulabiliyordu.


    Daha sonrasınsa Mk1 focus'a bindim C-Max kadar olmasa da onda da salma durumunu görmüştüm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Egeaya sallayanlari anlamiyorum miss gibi ucuz araba iste ne istiyorsunki

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bazı araçlar yıllar geçse de çok diriyken bazıları neden sıfırken bile yıkık görünüyor?

    Yan yana gelince anlıyorsunuz, Fotoğraf herşeyi anlatıyor sanırım. ikiside aşağı yukarı aynı para. Arabalarda tasarım malzeme kalitesi çok önemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.