Şimdi Ara

Bayramda yolda kalan arabalar Türkiyede 2. el araba alınmayacağının göstergesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşımın çekici hizmeti var bayramda 7/24 ek mesai yaptılar. Uzun yola çıkan çok fazla araç yolda kaldı. Facebook gruplarında sürekli konular açıldı aracımda şu oldu bu oldu diye. Yapılan masraflarda az uz değil çoğu yarı araba parası yediler 200-300 Bin TL. Üstelik yapılan işlemlerde türkiyedeki usta standartlarına baklılırsa bidahaki bayrama boşa gidebilir tekrar masraf çıkabilir. Keza birçok kişi daha geçen sene sıfır motor yaptırdım diye konu açmışlardı ve rezaleti gördük.


    Artık geldiğimiz noktada Türkiyede 3-4 büyükşehirde belli markaların iyi ustaları olabildiğini düşünürsek 2. el araba almak tamamen mantıksız hatta kerizlik haline gelmiş gibi. Zaten hukukta tüketiciyi koruyamıyor malesef ülke ahıra dönmüş durumda.


    Dolayısıyla sıfır araba alıp 10 yıl boyunca yetkili servise gidilirse en azından motor masrafı falan çıkarsa malın misliyle değişiminden yararlanmak haricinde başka hiçbir tüketici hakkınızın olmadığı ama sözde tüketici hakları olan bir ülkede yaşadığınızı hatırlatırım. Geçmiş olsun herkese








  • arkadaşınıza en çok yolda kalan marka modelleri sorup buraya yazsaydınız konu faydalı olabilirdi :)

  • İlk defa size katılıyorum ama halkın tercihi böyle eskiye binmeyi şükretmeyi seviyor millet Avrupa ya değil Afrikaya bakıyor insanlar kıstasları bu şimdilik yapacak birsey yok maalesef..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal, bayram trafiğindeki araç sayısının aşırı fazla olduğu düşünüldüğünde yolda kalan araç sayısının da fazla olması…ülkenin yarısı resmen hareket etti bu tatilde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sfkli S kullanıcısına yanıt

    Marka modelle ilgisi yok bence . Türkiye'de ustalar daha mazot ve yağ filtre yi bile düzgün degistiremiyorlar sırf buvyuzden motor yiyen var. Ha iyi usta bile olsa işleri büyütüp 10 tane çırak alıyor onları takip edemiyor yine usta hatasından araçlar gümluyor malesef ülkede bunları takip eden online bir sistem olmadıktan sonra hangi serviste hangi arabaya 200-300 binlik masraf çıkmış hata kimde takip edemezsiniz sonrada patlak çatlak arbaalarin kusurları gizlenip birçok kişi 2. El alipvdolandirilmaya devam eder sonuçta tüketici hakları hukuku savcısı asayişi belli bu ülkenin durumu ortada malesef


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bomboş bir konu. Benimde 1 arkadaşım çekici işi yapıyor. Bayram boyunca yattık dedi. Ne yapalım şimdi sıfır araç almayı bırakıp 2. ele mi koşalım ? Bu nasıl bir kıstas ben anlamadım.

  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    Sen en çok hangi marka model arıza vermiş onu sor. Yoksa böyle açtığın konular hep gereksiz oluyor. Bende en çok hangi marka modeli taşımış, onu merak ettim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede ikinci el almak cidden büyük risk. Youtube'da milyonlarca hit alan binlerce allah razı olsun ustam yorumları gelen kasap tamirci kanallarını takip etseniz bile ikinci el araç almazsınız.


    Hoş 0 alsan ne oluyor ki kusurlu araba veriyorlar yıllarca mahkemeyle uğraşıyorsun. Fahiş servis fiyatları ödüyorsun. Kasap ustalar orada da oluyor ama en azından elinde belge vs oluyor işe yaramasa da.


    İki ucu boklu değnek ama yine de daha çok borca girer 0 alırım, servisle uğraşırım. Sanayiden iyidir. Atm'den 10 dakikada para çekmeyi beceremeyen insanlardan araba alınmaz. İkinci el ve eski araç pişmanlıktır.

  • Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

    Sana gereksiz gelmesi gayet normal. Araç marka modeliyle ne alakası var senin ustam gider hortumun birinin kelepcesini yerinden oynatirsa basınç kaçağı olsa yokuş çıkamazsın, triger ayarını yanlış yaparsa 120 bin yerine 10 binde triger kopartirsin, aracın yayını yerine düzgün oturtmazsa tutar bı yerde yayı kırarsın kaza bile yapabilirsin, kabloları zedelerse elektrik kaçağı olsa motorun bile yanabilir, yağ filtrenin oringini yanlış tkaarsa yolda yağı bosaltirsin ruhun duymaz motor elden gider dağın başında kalırsın. Daha ne marka modeli istiyorsun burda herkes ne dediğimi anladi zaten sana göre gereksiz mantıklı insanlara göre gerekli anlattiklarim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nk061 kullanıcısına yanıt

    Asil senin yorumun 2.el araç al satci yorumu gibi sanki :D


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • treyturop T kullanıcısına yanıt
    Basit bir olayı bile doğru yorumlayamamandan anlamalıydım okuduğunu da anlayamadığını…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • YouGotThatRight kullanıcısına yanıt

    Alakası yok arabası olan adam ise de gidiyor arabayla sonuçta hatta karı koca çocuk ayrı aracı olanlar da bol. Şimdi burada asıl önemli nokta kısa mesafede araçlar hız yapmıyor uzun süre yokuş çıkmıyor vs yani hiç zorlanmıyorlar ama tatile giderken adam torosa 3 km yokuşu bir çıkıyor araba ne halde hemen ortaya çıkıyor direkt hararet vs




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi treyturop -- 17 Nisan 2024; 20:32:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç görmediğim kadar duman atan araba görmeye başladım
    Rahatsız ediyor artık cam açılmıyor
    Bakımsızlıktan bunlar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Onyargisiz kullanıcısına yanıt

    Sukretme değil hocam oradaki olay hayal dünyasında adam arabayı tamir ettirince bı 10 sene daha binerim diyor ama aslında sonraki 10 sene yine masraflar çıkıp sıfır araba parası harcadigini farkedemiyor. Oysa geçen 10 seneki harcadığı paraları dolara vursa anlar ama malesef toplum psikolojisi bir garip hayal dünyası bir nevi şizofreni bol bizim gibi enflasyon ki ulkeelrde herkes algıya kapılıp gerçeklerden uzaklaşıyor . Katılmadığı iz önceki şeyleri de söylerseniz ben size gerçekleri anlatayım onalrada katilirsiniz belki :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • werneke W kullanıcısına yanıt

    Yok bakımda yapsanız genelde dizel araçlar o dumanı atması gayet normal çünkü araç yaşı gereği artık bunlar olacak mecburen çünkü zaten ülkedeki araçların yaşı ve km ile oynandığı apaçık belli bir ortam var. Herkes al satci olmuş bu adam satarken kar edecek dolayısıyla km ile de oynar çıkma eski parçada takar hersey olur. Kamyon ve otobüste de benzer olaylar ama artık eski araçlar belli ticaret sektörlerinde kullanılamıyor yaş sınırı geldi . Misal insan tssiyan araçlar minibüs, otobüs eskidikce risk artıyor o nedenle yaş sınırı getirdiler çünkü çok fazla kazalar yaşanmaya başladı o sektörlerde de sıkıntı yarattı. Belli km sonra illaki araçlar eskiyor o nedenle bu km oynama olayalrina ağır cezalar getirildi ama istenirse km ile oynandığını kimsenin ruhu asla duymaz. Heleki araba hararet yapar başka yerler zarar görür vs size o aracı yeni km diye satarlar ama bazı parçalar birbirini etkilediğinden dolayı araç dumanda atar frenide patlar hatta tvlerde kontrolden çıkan araç kaza yaptı diye haberlere konu olur ama kimse bu araçta neler yapıldı usta hatasını vardı vs bunları tespit etmez. Yani dumandan ziyade daha büyük problemler var görünmeyen esas sorun budur hepimziin can ve mal güvenliği ülkemiz sartlarinda malesef büyük tehlikededir ve kurtuluşumuz yoktur. Saldım çayıra mevlam kayira saçma bir ortamdayiz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    Yav he he. Tipik trol.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

    Ne trolluk yaptım örnek ver :D


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçma sapan gereksiz bir konu açılmış yine


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyota Corolla bakımı var. Sadece parça parasına parça + bakım yapan var. Babasının hayrına yapıyor usta sanırım

    Sonra araç yolda kaldı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bozulup yolun ortasında bekleyen bir araç yüzünden kaza yaptım bayramda, uzun yola çıkacak insan araç eskiyse en azından bakımını, kontrolünü yapıp öyle yola çıksa da olası mağduriyetler azalsa.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.