Şimdi Ara

Başka bir ilde yaşamaya nasıl başlanır.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ben Mustafa. Ailemle Hatay'da yaşıyorum, her gencin olabileceği gibi ben de buradan uzakta bir yerlerde yaşamak istiyorum. Hem deprem olsun hem de Hatay'ın klasik bok çukuru (kusura bakmayın) olmasından dolayı buradan gitmek istiyorum. Universite son sınıfım ve IT okuyorum. Başka illerde yaşayan akrabalarım olsa bile onlarla pek yakın değilim ve çevremde bana hem iş hem konaklama olarak referans olabilecek insanlar yok. Bursa gibi hem pahalı olmayan hem de altyapı ve ulaştırma olarak gelişmiş bir ilde yaşamak istiyorum. Öğrenci evinde kalmak ve ya oda arkadaşları edinmek benim için sorun teşkil etmiyor.


    Asıl sorum şu. Sıfır birikim ile başka bir şehirde hayat kurmanın yolları var mı. Orada nasıl iş bulurum, ev nasıl bulurum, gerekirse ev arkadaşı nasıl bulurum bu konular hakkında pek bir bilgim yok. Bu yüzden burdayım. Sizin böyle bir deneyiminiz var mı ve ya bu konu hakkında çözüm önerileriniz var mı? Uzun vadede ise benimle bu konu hakkında iletişimde kalabilir misiniz ?


    Teşekkür ederim iyi günler.








  • Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Sizin yaşlarınızda bu deneyimi yaşadım. İstanbul'da yaşamak istemediğim ve müstakil bir evde hayat sürmek için 2014 yılında Antalya'ya taşındım. Tabi o yıllarda konut fiyatları bu kadar uçuk değildi. İstanbul'da bir evimi satıp gittiğim için maddiyat de problemim yoktu. Yine çok Alman, Rus vardı ama şu anki kadar değildi. Sadece orada umduğumu bulamadım. Aşırı göç alan bir ildi ve bana göre değildi. İşin özü geri döndüm. Sadece 6 ay dayanabildim. Hala İstanbul'dan gitme fikrim var ve hayatımı ona göre şekillendirmeye çalışıyorum. Mesleğim gereği uzaktan çalıştığımdan iş konusu benim için problem değil ama acele etmiyorum. 6 aylık Antalya deneyimi bana çok tecrübe kattı. Ne istediğimi net bir şekilde öğrendim. Sadece İstanbul'dan gitmek için, kalabalık, insanlarla iç içe, müstakil olmayan ve bahçesiz bir yerde yaşarsam yine mutlu olamayacağımı anladım.


    Sizin için ise ilk ve en önemli önerim gideceğiniz ilde iş bulmanız olur. Yanında süre sıkıntısı olmadan ve ücretsiz kalacağınız arkadaşınız ya da akrabanız yoksa, iş bulmadan, sıfır birikimle büyükşehirlerde artık hayat kuramazsınız. Küçük dediğimiz şehirlerde bile kiralar 5000 TL'den başlıyor. Daha bunun depozitosu, eşyası, faturaları vs. var. İstanbul'a farklı illerden iş sebebiyle gelen çok arkadaşım var. Kendi tecrübem ve onların yaşamlarını baz alarak net olarak söyleyebilirim ki maalesef büyük şehirlerde asgari ücretin en az 3 katı maaş almıyorsanız aile evini ve Hatay'daki o yaşamı mumla ararsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***@rmour*** -- 25 Mayıs 2023; 9:13:39 >




  • Kurumsal işe girip ev tutacaksın
    Şok vs.
  • Önce işi bul sonra taşın. Kendini garantiye almış olursun.

  • StalkerReborn kullanıcısına yanıt

    Öyle yerler hemen işe alır mı?

  • ***@rmour*** kullanıcısına yanıt

    İş bulmam gerektiğinin farkındayım. Sadece aklıma takılan şeylerden biri daha orda bulunmadan mülakat vs en azından yüz yüze yapmadan iş bulmak biraz zor olmaz mı?

  • Mastess M kullanıcısına yanıt
    Kardeşim öncelikle seni 2 ay idare edecek kadar nakit birikimin olması önemli.kalacak yer için ise öğrenci yurtları veya ev arkadaşı arayan güvenilir işinde gücünde insanların yanında kalman başlangıç için ideal olacaktır
  • webumut kullanıcısına yanıt

    özel yurtlarda öğrenci olmasam da kalabilir miyim bir bilgin var mı acaba ?

  • Mastess M kullanıcısına yanıt
    Öğrenci yurtlarında sivil vatandaşin kalması yasaktır güvenlik sebebi ile ama devlet su işlerinin sivil vatandaşa açık misafirhanesi var
    Günlük 4 kişilik odada 225 TL gibi bir fiyatı vardı
    2 kişilik oda 306
    Tek kişilik 561



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webumut -- 27 Mayıs 2023; 22:21:52 >
  • Kardeşim son sınıf ve IT okuyorsun madem, 1 yıl daha bekle yani okulunu bitir öncelikle.

    IT olarak freelance yada remote çalışabilme şansın çok yüksek.


    Eğer freelance / remote çalışmaya başlarsan, sakin bir hayat istiyorsan, anadolu içlerinde bir yer seçebilirsin. İklim ılıman olsun istiyorsan, karadeniz sahil şeridinde bir ilçede de yaşayabilirsin. Hayat, büyük şehirlere göre daha ucuz. Sakin, öyle kalabalık değil, mülteci vs. yok yada belki tek tük görebilirsin. Hem fay hattı olarak 3. yada 4.derece yerler.


    Akdeniz ve Ege sahil şeridindeki bir ilçe de uygun olabilir tabi turistlik bölgelerin dışında yerlere bakman daha iyi olabilir.

  • Mastess M kullanıcısına yanıt

    Geç gördüm mesajı maalesef. Son durumunuz nedir şu anda bilmiyorum ama iş görüşmleri IT sektöründe uzaktan yapılmakta.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***@rmour*** -- 28 Haziran 2023; 7:34:8 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.