Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.681
Cevap
55
Favori
458.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bro antibiyotikte Mal etti beni dayanamadım bırakmak zorunda kaldım Doxycycline içeren antibiyotik yazmıştı doktor sivex losyon yazdiydi sivex bir hiç işe yaramıyor öncelikle bunu soyliyim ergen sivilceli olsa bu dediğimiz ok onu geçirir ama bu lanet hastalık başka bir boyut. Elma sirkesi demişler youtubeda onuda denedik zerdecaldir sabundur çay ağacı yağıdır. Bunlar sadece geçici çözümler bir ara ikili ilaç kombini paylaşan bir arkadaş vardı onun kombiniyle ilgili hiçbir bilgi yok başka sadece onun yazdığı var. Yani bu hastalıkla yaşamayı öğrenmek gerekiyo ama bence çözümü olmalı inanıyorum ki birgün buraya gelicek o çözüm. Şampuan vb şeylerde etki etmiyor.

    Edit: candida mantarinin dermetite ve folikulite sebep olduğu yazılmış bircok makalede merakımdan soruyorum acaba burda folikulit sıkıntısı olan arkadaslarda candide olan varmı? Beyaz dil ağız kokusu halsizlik vb.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tesbihcekenhoroz -- 13 Mart 2019; 10:48:29 >
  • azitro
  • 5324744883 eklermisiniz
  • 0546 426 4735 eklermisiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminu -- 14 Mart 2019; 19:29:47 >
  • 5496012701 eklermisin kardeşim benide
  • tahas T kullanıcısına yanıt
    kadiro K kullanıcısına yanıt
    eminu E kullanıcısına yanıt
    kadirozcan01 K kullanıcısına yanıt
    Ekledim. Geç oldu k bakmayın.
  • 5368379939 beni de eklerseniz sevinirim. 10 yıldır bu illet geçmedi bende de.
  • 0541 542 29 76 ekler misiniz ?
  • 0538 590 92 32 ekleyebilir misiniz?
  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Yok hâla bulunamadı ..

    Ama ben bunun kesinlikle beslenme ve bu bakterininde yedigimiz bir gida maddesi (atiyorum süt,yumurta,buğday) ondan kaynaklı olduğunu,tetikledigini tahmin ediyorum ..

    O yuzden,temel bakteriyi yok etmek lazım ama nasıl ...
  • Klindamisin Rifampisin tedavisini başka deneyen oldu mu ?
  • selamın aleyküm arkadaşlar bende bu dertten müzdariptim bu forumu bastan sona okudum günlerce, yaklaşık 10 sene çektim ben bu illeti,doktorların verdiği ilaçlar gelip geçici tomarla para harcadım ilaç tedavilerine hepsi nafile zamanla tekrar cıkıyor.ve size yazmadan 3 ay boyunca denedim ve kurtuldum. herhangi bi şampuana aktardan aldığım çay ağacı yağını çok değil 7-8 damla damlattım 2 günde 1 saçımı yıkadım.saçım çok yağlanıyodu inanın yağlanmayı bile azalttı yüzümdeki sivilcelerdende kurtuldum bu arada.küçük şişe içinde 30 lira felan deneyin derim arkadaşlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Frank08

    Yok hâla bulunamadı ..

    Ama ben bunun kesinlikle beslenme ve bu bakterininde yedigimiz bir gida maddesi (atiyorum süt,yumurta,buğday) ondan kaynaklı olduğunu,tetikledigini tahmin ediyorum ..

    O yuzden,temel bakteriyi yok etmek lazım ama nasıl ...
    Valla vakti zamanında doktor nick'li forum üyesi riff Ile klindan antibiyotik kombini söylememişti bende bugün 2 3 makale buldum en son okudugumda riff klindan kombininin tedavi başarı oranı düşükmus yüksek olan başka bi combo bulmuşlar. clarithromycin, dapsone kombini . Bu kombin daha başarılı olmuş ama asil olaya noktayı koyan isoteratonin namı değer roacuttane ilacı olmuş.

    http://dhbr.co/bsXJ detaylı bakmak isteyen buyursun.

    Klindan kombinini deneyen olmadı diye biliyorum kimse yazmadı çünkü bi kac kişi doktorla gitmişti doktor yazamam demisti hatırladığım kadarıyla.

    Demir baba çay ağacı yağınida kullandık ama fayda etmedi. Ben hala candidadan supheleniyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tesbihcekenhoroz -- 10 Nisan 2019; 1:4:59 >




  • demir90 D kullanıcısına yanıt
    Aleyküm selam. Kaç gün boyunca kullandınız hocam? Ben direk çay ağacı yağı şampuanı almıştım. Ama bir işe yaramamıştı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reodentreomantik

    Klindamisin Rifampisin tedavisini başka deneyen oldu mu ?
    Ben denedim bu iki grup ilacı kombinini birkaç hafta kullandım ama yanetki göstermeye başladı bende.
    O yüzden fazla devam edemedim fakat kullandığım süre içerisinde de pek bir faydasını görmedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heamvivna

    Aleyküm selam. Kaç gün boyunca kullandınız hocam? Ben direk çay ağacı yağı şampuanı almıştım. Ama bir işe yaramamıştı.
    3 aydır kullanıyorum şampuanın içine 7-8 damla damlatıyorum her kullanımda çalkalıyorum ve 4-5 dk saçımda köpüklü bekletiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: demir90

    3 aydır kullanıyorum şampuanın içine 7-8 damla damlatıyorum her kullanımda çalkalıyorum ve 4-5 dk saçımda köpüklü bekletiyorum

    Alıntıları Göster
    Evet bende kullanıyorum konazol gibi faydalı oluyor
    Açıkçası ben 400 ml şampuana 10 cc falan koydum sanırım biraz fazla oldu benimkide diğerinde daha az koyarım belki .
    Kafama masaj yaparak uyguluyorum en az 3 4 dk bekletiyorum zaten kafa deriniz ferahlıyor rahatlatıyor.
  • arkadaşlar bu kıl kökünün sebebi karaciğe yağlanması. şeker bilhassa bunun etkeni unlu mamuller her şeyi kararında yiyeceksiniz. karaciğer yağlanmasını önlemek için her gün yuruyuş yapın. saç için ise Teramiciyn krem sürün. teramicyn krem geçiriyor ben sürdüm yürüyüş yaptım geçecektir. ama kafanızı kaşıyop yaraları dürtmeyin dürtünce iltihap mikrobu çoğalıyor
  • Selam arkadaşlar kendi deneyimlerime göre sarımsak yutmak bende ters etki yaptı daha çok kıl koku iltihabı yapıyor.
    İçinde şeker olan tüm çikolata bisküvi kek yemeyi bıraktım.
    Çay için şeker daha az kullanıyorum.
    Her gün elma sirkesi yada sade maden suyuna yarım limon sıkıp içiyorum.
    Bence candida mantarı bu hastalığa sebep oluyor olabilir.
    Mesela ustteki mesajda karaciğer detoks falan diyenler olmuş ki onda limon kullanılıyor.

    Mesela benim 2 kez çok şiddetli olmuştu kıl koku iltihabı o dönemlerde çok şekerli şeyler tüketiyordum mesela kilo almak için her gün cici bebe biskuvisi ve süt tüketiyordum.
    Doktorlar ne kadar yemek içmekle alakası yok deselerde var gibi.
    Onun dışında konazol çay ağacı yağı falan tamamen geçirmiyor o sadece çıkanı tedavi ediyor önemli olan çıkmamasını sağlamak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 6 Mayıs 2019; 13:21:19 >
  • Beyler toplanın 3 yıldır başıma bela olan bu hastalıktan nasıl kurtuldum anlatıyorum. Benim hem saçımda hem de sakalımda vardı. Geceler bile zehir olmuştu acı ağrı kaşıntı yanma şişlik hepsi vardı. Abartmadan söylüyorum bazen ceviz büyüklüğünde şişlik oluyordu. Kafamı yastığa koyamıyordum sağa çevirsem sağda şişlik sola çevirsem solda şişlik sırt üstü yatsam arkada şişlik yüz üstü yatsam saçlarımın önünde şişlik yani kısacası ne yapacağımı şaşırıyordum en az acıyan en az şiş olan yeri koyup öyle yatıyordum. Kafamı kaşımak için elimi kafama götürdüğümde dayanılmaz bir acı yaşıyordum. Bir insanın kafasını kaşıması ne kadar zor olabilir? Daha anlaşılır olsun ve kafanızda soru işareti kalmasın diye maddeler halinde yazacağım. Ben bunları uyguladım ve hastalığı yendim. Biraz uzun olacak ama isteyen okuyup faydalanabilir.

    1. Her hastalığın en büyük sebeplerinden biri olan stresten kesinlikle uzak durun. Aslında bunu boşuna yazıyorum stresten uzak durmak imkansız ama elinizden geldiği kadar uzak durun en azından durmaya çalışın. 3 günlük dünyada hiçbir şeyi kafaya takmayın sadece kendinize zarar verirsiniz. Stresiniz bolsa bu hastalığı yenmeyi unutun.
    2. Zeytinyağlı, kükürtlü ve ısırgan otlu doğal sabun kullanın. Ben genellikle önce yağ ve kir temizlensin diye şampuanla yıkıyorum daha sonra sabunla temiz saçımın diplerine masaj yaparak bol bol köpürtüp hafif soğuk su ile yıkıyorum. (ben bir kalıp sabunu aktardan 25 tl civarı almıştım)
    3. Bunlardan kesinlikle uzak durun: Kola gazoz ice tea meyveli soda vb içecekler, hazır şeker(lolipop, jelibon vb), cips, hazır gıdalar(sosis, salam), bol yağlı kızartmalar(kızartma yemeyin demiyorum ama az yiyin ve az yağlı olsun), bol şekerli çay (çay içiyorsanız ve şekersiz asla içmem diyorsanız çaya az şeker atın örneğin bir bardak çaya 2 küp şeker atıyorsanız 1'e düşürün), bol yağlı yemekler (yemeklere az yağ atın), aşırı fast food(bundan uzak durmak zordur illa ki yiyoruz hamburger pizza yiyin ama çok sık yemeyin), bol şekerli şerbetli tatlılar(bunu da çoğu kişi seviyordur kesinlikle yemeyin demiyorum ama az yiyin örneğin 5 baklava yiyorsanız 2'ye indirin).
    4. Bunları kesinlikle tüketin: Kefir (ben hayatımda hiç içmemiştim ama düzenli olarak içmeye başladığımdan beri bu hastalık yok), günde 2-3 litre su için(ben sabahları kalkınca içtiğim suya limon sıkıp içiyordum), lavanta çayı, bol sebze ve meyve, tavuk ve et yiyeceğiniz zaman kızartma yerine haşlama tercih edin, ev yapımı yoğurt ve ayran, haftada 2-3 akşam limon sıkılmış maden suyu için(ben az tuz da katıyorum buna çörçil diyorlardı galiba :)
    5. Cleocin t isimli losyonu gece yatmadan önce iltihap olan veya olabilecek yerlere sürüyordum. Bana göre mucizevi bir ilaç. Azitro isimli antibiyotik hapın geçiremediği hastalığı bu losyon geçirdi. Gece yatmadan önce şişlik olan ve acıyan iltihaplı yere sürüyordum sabah kalktığımda şişlik azalmış ve acı gitmiş oluyordu ve 2-3 güne geçiriyordu. Aslında doktor yüzümdeki sivilceler için vermişti ben değişiklik yapıp kıl kökü iltihabı olan saçlarıma ve sakalıma sürdüm ve işe yaradı. (doktora sorup onayını aldım)
    6. Saçınız sakalınız uzunsa ya kısaltın yada tamamen kesin. Ben sakalımda daha çok iltihap var diye uzun olan sakallarımı tamamen kestim ama makine ile kestim sakın jiletle kesmeyin zaten şişlik var derinizi jiletle keserseniz hepten kötü olur iltihap yayılır ve yaranın izi kalır.
    7. Doktorun cildimdeki fazla yağ için verdiği aynı zamanda kir ve bakterileri de temizleyen 50 tl civarı fiyata aldığım imex adlı sabunla sabah akşam yüzümü ve özellikle sakal bölgemi yıkadım.
    8. 3 yıllık sakallarımı kestiğimde bu hastalığın sebep olduğu izleri lekeleri şişlikleri görünce şok olmuştum. İzler çok fazlaydı kırmızı leke doluydu. Bu lekeler iltihap iyileştikçe azaldılar. Bu arada tedavi devam ederken yani saçıma cleocin t sürerken sakal bölgeme de sudo krem sürüyordum. Çünkü bana göre bu krem sivilce gibi hastalıkların lekelerini geçirebiliyor. Bu krem sivilce mantar egzema gibi hastalıklar için kullanılıyor zaten. Egzemayı sivilceyi geçiren bir krem bu hastalığı ve izlerini de geçirir diye düşünüp sakal bölgeme sürmeye başladım. Kıl kökü iltihabı ile dolu olan yanaklarım cleocin t ve sudo krem sayesinde iltihaptan kurtuldu. Gözlemlediğim kadarıyla hastalığın sebep olduğu kırmızı izleri de tamamen olmasa bile iyice geçirdi hatta az olanları ise tamamen geçirdi. (bu kremi doktor yazmadı ben kullanmaya dair onay aldım)
    9. Ben ergenlikte sivilce daha sonra da bu hastalık nedeniyle yıllarca doktorlara gittim hatta farklı illerdeki doktorlara bile gittim bazen özel hastaneye de gittim. Yıllarca acnegen aknetrent roaccutane gibi ilaçları kullandım hatta piyasadaki en pahalı olanını da kullandım sivilceyi geçirdi hatta bu hastalığı da geçirdi fakat daha sonra tekrar çıkıyordu. Yani aylarca ilacı kullanıyordum geçiyordu ama sonra tekrar çıkıyordu ilaca tekrar başlıyordum tekrar geçiyordu ama daha sonra ilacı bırakınca tekrar çıkıyordu yani bu döngü hep devam ediyordu zaten çoğunuza böyle oluyordur. Özellikle doktorun verdiği şampuan sanki bu hastalığı besliyordu ne zaman kullansam kafamda kocaman şişlik çıkıyordu. Bu ilaçları ve şampuanı kullanmak istemediğimi doktora ilettim ama yine ağır bir ilaç olan azitro adındaki antibiyotik hap tedavisine başlattı. Bu da diğerleri gibi geçiriyordu ama bırakınca yine başlıyordu. Son kullanışımda ise ters etki yaptı iyileştirmek yerine hepten kötüleştirdi. Ben de daha fazla karaciğerime ve bağırsaklarımdaki yararlı bakterilere zarar vermemek için artık bu hapları kullanmayı bıraktım çünkü bunlar oldukça ağır ilaçlar ve benim gibi uzun süre kullananlarda karaciğere bağırsaklara zarar verebiliyorlar. Eğer geçirmiyorsa daha fazla kullanıp kendinize zarar vermeyin.
    10. Hastalığı yeneceğinize inanın kesinlikle pes etmeyin. Bu hastalığın saç dökülmesi, kırmızı lekeler ve çukurlar yapabileceğini unutmayın. Yani saçınızı dökebilir kırmızı izler bırakabilir. Ben pek sıkıntı etmiyorum saçlarımda çıktığı yerleri hep döküyordu ama sonra yine saç çıkıyordu. Şu an üst taraflarda mercimek büyüklüğünde birkaç kellik kaldı ama pek belli olmuyor. Sakalımda da çıktığı yerleri döküyordu ama yine sakal çıkıyordu. İzleri de sudo krem ile iyice azalttım zaten kalan izler de sakal altında kalıyor gözükmüyor. Yıllar sonra onlar da yok olurlar zaten çünkü kırmızı izler geçiyor sadece çukur geçmiyor o yüzden kırmızı lekeleri dert etmeyin ama sakın iltihaplı bölgeyi sıkmayın o zaman çukur olur ve bu hiç geçmez. Benim minik çukurlar da oldu ama dediğim gibi sakaldan gözükmüyorlar. İz falan pek umrumda da değil açıkçası çünkü artık kafamı yastığa koyduğumda acı yok , elimi saçıma götürdüğümde şişlik yok ve çok rahatım. Bunları rahatça yapabildiğim için bu kadar mutlu olacağımı düşünemezdim. İnsan sahip olduğu herşeyin değerini bilip şükretmeli. Dediğim gibi sakın izlerini kafaya takıp üzülmeyin stres yaparsanız hastalığa tekrar merhaba dersiniz. Yüzünüzdeki ize lekeye bakıp sizi beğenmeyen ama kendi yüzünde 2 kilo makyaj olan insanlardan da uzak durun. Bu ufak bir hastalık gibi gözükebilir ama ne olduğunu sadece yaşayan bilir. Bu yazdıklarım beni hastalıktan kurtardı ve buraya yazıp başkalarına da yardımcı olmak istedim belki işinize yarar. Uygulayan olursa sonucu buraya yazsın.

    Not: Yazdığım ilaçlar için doktor onayı alıp öyle kullanın kafanıza göre kullanmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoooooL -- 8 Mayıs 2019; 20:19:44 >




  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.