Şimdi Ara

Barbie | Greta Gerwig | Margot Robbie - Ryan Gosling (21 Temmuz 2023) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Tabii bu subjektif yorumum. Sen de benim kadar beğeneceksin diye bir şey bulunmuyor. Senin eleştirel mantığın keskindir, yorumların da benimkine nazaran daha az insaflıdır mesela. Belki kendi perspektifinde gözüne batacak detaylar da görebilirsin, hani belki benim atladığım veya yadırgamadığım. Ama ben şahsen filmi çok beğendim. Anlamlı güzel detaylar var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fena değildi ama beklediğim gibi çıkmadı baya absürt ve müzikal film yapmışlar, oyuncak dünyasına göndermeleri ile komik olmaya çalışmış... mesaj verme kaygısıda var ama vermek istediği mesajı çok karmaşık hale getirmiş sanki

    En çok şaşırdığımda filmde Aqua nın Barbie Girl şarkısı kullanılmamış olmasıydı halbuki cuk oturuyordu

    Oyunculuklar ise gerçekten iyiydi, özellikle tam olarak hangi türü oynayacağını bilememelerine rağmen sahne duygularını harika vermişler

    Ama bence Margrot Robie yi bilimkurgu aksiyonlarda sıkca görmeliyiz bu tarzda oturmuş kadın oyuncu eksikliği var şuan o güzel doldurur, Gal Gadot la beraber 😃 sigourney weaver, charlize theron, linda hamilton gibi olabilirler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 2 Ağustos 2023; 5:8:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Barbie'nin küresel hasılatı, 1 milyar doları geçerek '1 Milyar Dolarlık Filmler' listesine girdi. Filmin Türkiye'deki izleyici sayısı ise 1 milyon kişiyi geçti.

  • 5 Eylül'de dijitalde.

  • Oo iyi iyi. Gelse de bir an önce izlesek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Cok umutlanma cok matah degil  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkahn kullanıcısına yanıt

    Yok hocam pek bir beklentim yok, filmsizlikten bakacağız. Çok pohpohladılar çok reklam ettiler Oppenheirmer ile birlikte bakalım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dijitale çıkışı 12 Eylül'e ötelenmiş görünüyor.

  • Malum ortamlara web-dl sürümleri düşmeye başlamış.

  • evohan kullanıcısına yanıt
    film bitince filmin credits bolumunde caliyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • daha komik bir film bekliyordum. 1.13'teki, IRS ve sondaki hariç pek bir şeye gülmedim. müzikal de değil çocuk filmi de değil yani.

  • İzlemeye değer mi arkadaşlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alt yazı 

  • Birisi ekşide truman show'a benzetmişti. Beklentilerimi üst düzeyde tuttum açıkcası ama basit bir filmden öte gidemedi.


    Truman Show'a saygılar.

  • Bundan 10 sene önce ismi Barbie olan bir film çekilseydi sinemaya sadece çocuklar doluşurdu. Hatta kız çocuklar. Erkek çocuklar gitmezdi bile. Bugün geldiğimiz hale bakın. Büyümeyen çocukların diyarına hoş geldiniz. Sanırım siyasiler anladı ki eğer bu insanların büyümesine mani olursak hepsini hayatları boyunca köle gibi sömürürüz. Ama hesaplayamadıkları şey, orta doğu halklarının hala eski anlayışla devam ediyor olduğu. Bunun sonuçları batı dünyası için çok acı olacak. Zaten daha şimdiden yaşadıkları "mülteci krizi" bunun sinyallerini veriyor. Bu bahsettiğim "çocuk kalan" insan modelinin bir diğer eksisi de çocuk yapmaması. E tabi, kendisi çocuk kalan nasıl çocuk yapsın. Bir kaç nesil sonra avrupa ülkelerinin nüfus istatistiklerine bakanlar ne demek istediğimi anlayacaklar. İş işten geçmiş olacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AAB90F4D -- 6 Eylül 2023; 0:47:49 >
  • İzleme fırsatı bulmadım ama planlarım arasına aldım. Umarım buna değer.

  • Ed Wood kullanıcısına yanıt

    Dijital sürüm geldi.

  • Ed Wood kullanıcısına yanıt

    2160p de düşmüş mü hocam?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Philipp_Plein kullanıcısına yanıt

    Evet.

  • Filmden bağımsız ilk olarak Barbie'nin ne tür amaca hizmet ettiği ve sosyolojik olarak nasıl ortaya çıktığına iyi bakmak gerekir. Zira film okuması bunlar olmadan yapılırsa içi boş bir örüntü ortaya çıkar.


    Barbie ve Ken'in sarışın, mavi gözlü ve mükemmel insana yakın olarak resmedilişi nazilerin üstün ırk kavramına fazlasıyla denktir. İkinci Dünya Savaşı'nda, Avrupalılar ile temasın kurulması sonucu özellikle ortaya çıkar. Barbie fikir olarak elbette ki oyuncak olarak ortaya çıkmış olabilir fakat onun form olarak ortaya çıkışında hiç iyi emeller barındırmaz ve kızları motive etmekten ziyade onların sağlıklarını olumsuz etkiler. Filmde bu anlamda Barbie'nin sütü kafayı dikmesinde sütün olmaması, yiyormuş gibi yapıp besinleri tüketmemesi onun oyuncak dünyasına ait olmasından ziyade tam da yemek yememe tandansı üzerine bir anlatı bana göre. Bu oyuncak kızların, vücutlarının imkansız ölçülere ulaşması adına anoreksia ve blumiya gibi yeme bozukluklarına sebebiyet vermiştir.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Tümden sebep bunlardan dolayı filmde Sasha ile birlikte Hollywood'un yaptığı klasik günah çıkarma sahnesine iyi bakmak gerekir. Tam olarak alıntılıyorum; ''Sen icat olduğun günden beri kadınlara kendilerini kötü hissettiriyorsun. Kültürümüzde yanlış olan her şeyi temsil ediyorsun sen. Sekse dayalı kapitalizm. Gerçekçi olmayan fiziksel fikirler. Sıradanlaşmış bir şeyi tarif ediyorsun. Feminist hareketini 50 sene geri götürdün. Kızların kendine verdiği değeri yok ettin. Ve tüketiciliği özendirerek gezegeni yok ediyorsun. Senelerdir aklıma gelmemiştin, seni faşist!'' /// Barbie aksesuarlarının bazılarının üzerinde 'yemek yeme' yazdığı da bilindiği için bütün bunlar doğrudur. Ama filmin içine obez bir Barbie koyalım ki böyle bir şey yapmamışız gibi davranalım. Şişmanlık da güzeldir... Filmde siyahi bir Barbie'yi, Barbieland'in başkanı yapıyor film ama siyahi Barbie oyuncaklar 80'lere kadar ırkçı sebeplerle adam akıllı üretilmemişti bile. İşte tüm bu gibi kandırmacalar filmin çok kısa bir süreliğine yaptığı günah çıkarma ile örtülüyor diye düşündü herhalde Greta Gerwig. /// Barbie parti verdiği sırada ölüm düşüncesinin ifade edilişi ve ortalığın sessize dönmesi çok enteresandı. Ayağındaki problem, selülit gibi durumlar da ortaya çıktığında arızalanması ve gerçek dünyaya gitmesi gerekir. Bu düşünce yapay zekalara ait ben kimim sorusunun ortaya çıkışıyla aslında eş değer. Böyle olduğundan sebep çatlak olan Barbie iki tane ayakkabı (kırmızı - mavi hap) sunarak klişe olanı gerçek dünyaya uğurluyor. Gerçek dünyaya geçildiğinde daha koyu bir ton ve içten içe derinleşen, bu ölüm kavramıyla - filmin sonundaki birey olmayı tercih eden Barbie arasında derinlikli bir yapı beklerdim fakat maalesef olmadı. Ken, onun dünyasını şekillendirmeye başlayıp, Barbieler bunu geri aldığında biz bunu yapabiliriz, acı çektik ama dünyamızı onların elinden alırız mottosunun arkasındaki sebebin bir erkeği diğeriyle kıskandırmak olduğu görülünce; filmin feminist olmayı mı tercih ettiği yoksa onları aşağılamak mı olduğunu ben pek kavrayamadım. Bu gibi çelişkiler film boyunca vardı.


    Herkese hitap etmeye çalışırken hiçbir konuda sesi çok çıkmayan bir film Barbie. Filmin sonunda insan olmayı tercih edip yoluna aslında tüm arızalarla devam etmek isteyen ama gerçekte yıllardır bunun tam tersi olanın pazarlamasını yapan bir şirketi de sempatik hale getirmeye çalışan tuhaf bir örgüsü var. Mattel'de çalışan bütün ekibi salak göstermek, kendiyle dalga geçmek bir şeylerin penceresini değiştirmiyor. Ama bütün bunlara rağmen sorgulamaya iten, düşündüren filmlere saygım olduğundan dolayı kötü bir film olarak etiketlemem haksızlık olur. Oyunculukları, ilk yarısının enteresanlığıyla özellikle eğlendim diyebilirim. 6.5/10





  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.