Şimdi Ara

Banyodaki mahlukatlar! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
4
Favori
119.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Tüylerim diken, diken oluyor. Aklıma geldikçe ve konusu açıldığı zaman.

    Tek çözüm, eminönü, karaköyde satılan tarım ilacıdır. Böcekler için. Ama tehlikelidir. Babam maske takıyor, pompa ile evi ilaçlıyor. Geçen tuvaletin kapısının kenarı çürümüş ( tahta kapı ahşap ) Resmen böcek gördüm 4,5 tane. Nedense çok tırsarım. Neyse böcek ilacı sıktım öldürdüm, yuvasına sıktım sonra. Tüm gece nöbet tuttum. Saymadım ama rahat 50 tane hamam böceği çıkmıştır. Kabus gibiydi o gün benim için. Aşağıdaki bodrumdan geliyor. Evimiz arka balkonda 4. kat olarak görünüyor ama duvardan tırmanıyor ve geliyorlar. 1 tane hamile böcek gelsen, doğuruyorlar ve hemen ürüyorlar.

    Geceleri mutfağa girmeden önce, ışığı yakıp öyle giriyorum. Tuvalete yakın olduğu için böcekler mutfağa da geliyor. En kısa sürede ilaçlatacağız. Karanlık olduğu zaman toplanıyorlar.

    NOT: Araştırdım, tarım ilacını kesinlikle önermiyorum. Gerçekten çok büyük tehlike içeriyormuş. Kokusu yokmuş ama soluduğun zaman, acil müdahale gerekiyormuş. Ölüme kadar gidiyormuş. Babama helal valla.

    Riad'in yeşil renkli, sarı çubuklu spreyini öneririm. Hamam böceklerinde iyi etki veriyor. 2,3 saniyede etkisiz hale getiriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekvador -- 8 Eylül 2009; 17:35:44 >




  • Tubifex de olabilir, siyah ve incelerse, genelde kanalizasyonlarda bulunurlar, hastalık taşıyabilirler.
  • Arkadaşlarında dediği gibi böcek ilacı sık bolca sonrada hepsini elektrikli süpürgeyle çek
  • Selam arkadaşlar, biraz geç oldu kusura bakmayın. İşlerimden dolayı anca yazabiliyorum

    Evvela, şu mahlukatların neyin nesi olduğunu çözdüm geçen 2 haftada. Güve sineğinin larvalarıymış. Açıkçası rahatlattı beni. Çünkü zehirli birşey olmasından şüphe ediyordum, en azından hemen heryerde görülen bir sinek. Daha evvelden küvetin etrafını silikonlatmıştım, bazı yerlere ben de silikon sıktım. yaklaşık 10 gündür banyoda bir problem yok. Zaten tamirci geldiğinde alt tarafı bayağı yıkamıştık, sanırım bunun ardından görülenler o temizlikten sağ kalan birkaçıydı.

    Fakat mesele tamamen bitmiş değil. Netice de üstte arkadaşında belirttiği gibi küvetin altı ve tekne haricinde kalan kısım boş olduğundan ne yapsam nafile. Eninde sonunda su gene sızacak ve problem tekrarlanacak. Şimdilik böyle idare ediyorum. Artık seneye olmazsa küveti komple kaldırtıp duşakabin yaptırırım sadece. Zemindeki fayanslar aynen duruyor. Sadece sürgülü kapı yapsalar yeter. Sanırım işin kesin çözümü bu.

    Yardımlarınız için teşekkürler




  • Bu kurtlardan bizim lavabodada çıkıyor.Bir türlü gideremedik çamaşır suyu vs. İşin garibi önceden yoktu 3 aylık mevzu yani.Bu olayı normalde balka hiç bir yerde rastlamamıştım ve burdada görünce şaşırdım.Sendede bu 3 ay içindemi gerçekleşti.Acaba İSKİ sularına mı karışıyorlar .. .. ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoRDoX

    Bu kurtlardan bizim lavabodada çıkıyor.Bir türlü gideremedik çamaşır suyu vs. İşin garibi önceden yoktu 3 aylık mevzu yani.Bu olayı normalde balka hiç bir yerde rastlamamıştım ve burdada görünce şaşırdım.Sendede bu 3 ay içindemi gerçekleşti.Acaba İSKİ sularına mı karışıyorlar .. .. ..


    Hocam benimki iski değil, saski Samsunda oturuyorum ben.

    Eve taşınalı 2 ay olduğundan sorun bende henüz 1 aylık
  • bizdede var lavabonun ayagının oralarda siyah iplik gibi
  • Nemli ortamlarda çoğalıyor bu meretler hocam, muhakkak lavabo'nun altında bir sızıntı vardır. Biraz silikonla kurtulursunuz. Sizinki gene iyi. Ya benim gibi küvetin altında olsaydı
  • herkese merhaba;
    Evimin belli köşelerinde kapı pervaz diplerinde bitki böceği diye adlandırılan sinekler var devamlı ölü olarak bu bölgelere toplanıyorlar.
    Detan maxi,zinon sheltox uygulamama rağmen bir türlü gitmiyorlar devamlı üremekteler,eşim kafayı yemek üzere bu konuyla ilgili çözümü olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.
  • Mister masil kulan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 da bu sorun bizde de vardı.
    bastım ilacı , taharet yerini suyla iyice yıkadım.
    geçti.

    bu sene gene çıktılar.
    ya sudan geliyorlar ya 4 yıl sonra geri dirilebiliyorlar.
  • c4 koy
  • Ben ilk cin hikayesi sandim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konuyu hortlattım. Ama bu sinek larvaları için kesin çözümü olan var mı acaba

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  •  Banyodaki mahlukatlar!


    Şunlar için bir çözümü olan var mı?

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.