Şimdi Ara

Baldur's Gate III[PC ANA KONU](3 Ağustos)[Türkçe] (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.427
Cevap
80
Favori
79.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • freqX kullanıcısına yanıt

    Zorluk ayarı yok ama her savaşta kan işinde kalıyorsan defansif büyüleri sık kullanman gerekir.Shadowheart ve Gale de bunlardan fazlasıyla var.

  • Absnthe kullanıcısına yanıt

    Her güncellemede sıfrdan başlamak yok zaten,patch6 dan sonra tüm updatelerde kaldığın yerden devam edebilirsin.

  • Fautzin kullanıcısına yanıt

    Hotfix #19 en stabil sürüm 15 saatten fazla süre crash yapmadı sadece yüklemeden sonraki saniyerlede harita lag yapıyor o kadar.

  • lyldz kullanıcısına yanıt

    Kamerada 360 ° rotasyon,ekran kenarına pan ile zoom mevcut ve o tuşuda planada geçiyor.

  • TORU-NAGA kullanıcısına yanıt

    ilk defa 7 sene önce oynadığım, sonlarına geldiğim halde yapılabilecek çok şey vardı diyerek bitirmemeyi tercih ettiğim enfes bir oyundur. birkaç hafta önce tekrar başladım ve dün gece tno(the nameless one) tekrar bütün olurken bende bir boşluk yaratarak bitti. övgü faslını geçerek bu oyuna başlamayı ya da tekrar oynamayı düşünenlere faydalı birkaç bilgi vereyim, şöyle ki (warning: yarı ingilizce yarı türkçe anlatımlar ile ilgili hassas olanlar için aşağıdaki içerik zararlı olabilir):


    - öncelikle bilin ki bu oyun piyasaya çıkışı aceleye getirilmiş bir yapıt. mortuary ve hive'deki detayı ve özeni curst, carceri, outer planes gibi yerlerde de görebilseydik keşke. buglar oldukça fazla, oyunda görünmeyen ancak dosyalarda yer alan item/quest/karakter/diyaloglar mevcut. bu gibi sıkıntıları minimuma indirerek oyuna başlamak mümkün ve kesinlikle tavsiye ediyorum. nasıl olduğunu aşağıda elimden geldiğince anlatacağım.


    - 4 cd olan versiyonu kuracaksanız oyunun 1.1 patch'i var onu kurmayı ihmal etmeyin, bir miktar bug böylece elimine edilmiş oluyor. 2 cd olan versiyonu ise doğrudan 1.1 patch ile gelmekte.


    - gönüllülerce (çevirisini! yapmış manyakları bile var) oluşturulmuş modlar oldukça faydalı. bu modların yaptığı genel olarak oyunun ruhuna dokunmadan oyunu güzelleştirmek. birçok bug düzeltilmiş, kırık diyaloglar onarılmış, oyun dosyalarında bulunan fakat kullanılamamış ses dosyaları, diyalog, quest, itemlar gerekli düzenlemelerle eklenmiş, 640x480 çözünürlükle kısıtlı olan oyunu 1280x800, 1280x1024, vs. gibi çözünürlüklerde oynamak mümkün hale getirilmiş, mükemmel denilebilecek ve kendinize göre özelleştirebileceğiniz party ai script geliştirilmiş. arattığınızda bu şekilde birçok mod bulup neyi yükleyeceğinizi şaşırıp gözünüz korkabilir. biraz basitleştirmek adına aşağıda yükleme sırası ile en iyilerini veriyorum. aratın kurun (linkler değişken olabiliyor o nedenle link vermiyorum) o şekilde oynayın, pişman olmazsınız:


    1) ps:t ultimate weidu fixpack vx.xx by qwinn: kesinlikle kurulmalı. bulunabilecek tüm fixleri toplamış, incelemiş, derlemiş ve kendi eklentileri ile sunmuş. şu an yeni versiyonunu yayınlamış, benim kurduğum bir önceki versiyonu idi. versiyon geçmişine bakarak gayet doğru iyileştirmeler yaptığını söyleyebilirim. en son versiyonu tavsiye edilir.


    2) ps:t unfinished business vx.xx by qwinn: kesinlikle kurulmalı. oyunun piyasaya çıkışı aceleye geldiği için oyunda olmayan ancak dosyalarda yer alan çoğu şeyi oyuna güzelce ekliyor.


    3) ps:t widescreen mod vx.xx by bigg: 640x480 çözünürlükte oynamak görsel açıdan zevkli değil. bu eklenti ile 1280x800, 1280x1024 gibi çözünürlükler olası hale geliyor. ancak aşağıdaki ui mod(arabirim modu) ile birlikte kullanılmadığı takdirde tercih edileceğini sanmıyorum.


    4) ps:t widescreen ui mod vx.xx by ghostdog: yukarıdaki mod ile birlikte voltranı oluşturuyorlar. 1280x800 çözünürlükte hemen hemen sıkıntısız bir şekilde oynamamı sağladı. bende olduğu gibi (nvidia 8600m gt) kimi nvidia ekran kartları ile sürücü kaynaklı problem yaşanabiliyor. en temiz çözümü ise gayet basit. oyuna girmeden başlat - çalıştır - dxdiag ile directx kontrol panelinden ekran sekmesi seçilerek direct draw hızlandırmasını devre dışı bırakmak.


    5) g3 tseries player ai script: orjinal party ai çözemediğim bir şekilde maalesef çok pasif. bu script ile party ai aktifleştirdiğinizde gayet tatmin edici yapay zekaya sahip bir grubunuz oluyor. en güzeli ise üşenmeyip notepad ile her bir karakterin derlenmemiş kaynak kodlarını açarak scriptlerini kendinize göre özelleştirmek ve sonra kurmak. laf olarak zor görünse de temel değişiklikleri yapmanızı sağlayacak kadar açıklayıcı bilgi dosyaların içinde var. inanırsanız emin olun yaparsanız. ya da sorun, anlatırım nedir ki. örneğin kendim için; agresif büyülerin otomatik kullanılması için gerekli xp value ve enemy count değerlerini yükselttim, fall from grace'in otomatik heal scriptlerini sildim ve annah'ın otomatik hide in shadows için gerekli min hp oranını 85'den 25'e düşürdüm (bu sayede her combata backstab ile başlıyor mübarek).


    6) ps:t tweaks by qwinn: level atlarken maksimum hp aldırmak, tüm bölgeleri explored getirmek, tüm itemları identified edindirmek gibi hile kokan hareketleri içeren bir paket. bunlardan sadece ilki olan banter accelerator kurulması tavsiye edilir. banter accelerator karakterler arası (morte - annah) atışmaları gerçek süreye göre değil de oyun süresine göre tetikleyerek sıklaştırıyor. bu sayede tüm banterleri tecrübe etmenizi sağlaması ile güzel. burda bir uyarı yapmam gerekiyor. benim oynadığım versiyon itibari ile banter accelerator yüklü iken aldığınız oyun saveleri kaldırdığınızda çalışmıyor. yeni çıkmış olan yukarıdaki fixpack (1) ile bu düzeltilmiş olabilir emin değilim.


    biliyorum kimilerine garip, saçma ya da gereksiz gelebilecek şeyler yazdım ama bu harika oyunu ilk defa veya tekrar oynayacaksanız üşenmeyip bu eklentilerle başlamalısınız. gerektiğinde yardım da ederim. bu oyun iyi satsaydı, black isle kapanmasaydı, devamı yapılsaydı keşke diyerek son noktayı koyuyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu ay içerisinde büyük patch geliyor. Panel from Hell etkinliğinde.

  • 30 gb'lık güncelleme geldi. Artık barbarian olarak oynanabiliyor.

  • Şeyh Pir kullanıcısına yanıt

    Süper bilgiler de Baldur'un kapısıyla nalagası var. Planescape: Torment bile dememişsiniz, alıntı yaptığınız arkadaşın mesajıyla da bir alâka yok. Tinere zam geldi geleli böyle kafalara ulaşamıyoruz, belki ondan sıradan insanlar olarak anlayamadık.

  • An itibariyle Baldur gate 3 patch7 güncellemesi geldi. 27gb işin yoksa baştan başla arkadaş.Patch'da felaket buglar vardi. Save'de aktaramiyorsun , of of.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Absnthe -- 16 Şubat 2022; 18:47:53 >
  • Full release 2023 e kalmış ama harita başa sarmayı gerektirecek kadar genişlemiyor henüz sıradakine bakarız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TORU-NAGA -- 16 Şubat 2022; 20:39:12 >
  • Oyunu 2 gündür deniyorum ama rastgele bir yerde oyundan atıyor bir türlü anlayamadım.

  • Arkadaşlar bu oyunu ocak ayında aldım. Yaklaşık bi 6 saat kadar oynadım ve sonra ara verdim. Oyunu tam olarak kavrayamadım. Oyunun mantığını kendimizi geliştirmek için hangi yolları izlememiz gerektiğini açıklayan bir yazı veya video var mı?


    Ben bir kaç yazı ve video buldum ama bazıları ileri seviyeyi anlatıyor, bazıları anlamayacağım dilde anlatıyor, bazılarıysa eski oyunu örneklendirerek anlatıyor. Ben bu oyunda çok yeniyim bu yüzden güzel bir rehbere ihtiyacım var.


    Not: Rpg severim ve bu oyunu sevemedim. Sorunun oyunu anlamamamdan yani benden kaynaklandığını düşünüyorum.

    Not2:Oyunu macbookdan oynuyorum.

  • dadava D kullanıcısına yanıt

    Kişisel olarak aşağıdaki linkte bulunan Baldur's Gate 3 oynanış serisini tavsiye edebilirim:


    Alfa Gamesyoutube
    Evet arkadaşlar. Bir süredi beni başına kitleyen, dış dünyayı unutturan Baldur's Gate 3'e kanalda yer verme vakti geldi. Yayında Zarlar atılacak seçimler yapılacak, Baldur Geçidine yolculuk başlayacak.... Partini topla ve dostluk, ihanet, fedakârlık, hayatta kalma ve mutlak güç arzusuyla dolu bir hikâyede Unutulmuş Diyarlar'a dön.
    https://www.youtube.com/watch?v=_9jxJl8lHsQ&t=2087s


    Hem ayrıntılı şekilde oynayarak rehberlik sağlıyor hem de oyunun dünyası hakkında zaman zaman bilgilendirme yapıyor. En azından başlangıç seviyesi için iyi sayılabilecek bir video serisine sahip. Şimdiden iyi oyunlar dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsRuleS -- 20 Mart 2022; 14:54:30 >
  • Oyunu alsam kaç saat oynanabilirlik veriyor şu hali ile? Her güncelleme ile bölümler açılıyor mu yada?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BR9 kullanıcısına yanıt

    40 saat civarı oynadım. 80 saat oynayan da var. Sadece birinci bölüm var, eklemeler yapılıyor ancak son sürüm çıkana kadar pek içerik olmaz artık.

  • cato16 kullanıcısına yanıt
    Tam sürüm çıkınca kaldığımız yerden devam edebilecek miyiz peki?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BR9 kullanıcısına yanıt

    Merhabalar


    Her gelen büyük güncellemede eski saveler iptal oluyor hocam. Oyun çıktığında da bu böyle olacaktır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: metal_my666

    Merhabalar


    Her gelen büyük güncellemede eski saveler iptal oluyor hocam. Oyun çıktığında da bu böyle olacaktır.

    Bir arkadaş update 6 dan sonra eski saveler iptal olmuyor yazmıştı ama bilginiz var mı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.