Şimdi Ara

Bakan Uraloğlu: Muhtemelen 2026'da 5G'ye geçeceğiz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
2.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CaptainJack kullanıcısına yanıt
    Telefonlarımızda 5G özelliği var ama kullanamıyoruz, hem ayıp hem kayıp.

  • Sizden önceki bakanın 2023de her eve 100 mbps altyapı getiricez vaadini yerine getirin önce.

  • Bu forumda defaatle dedim ama bu parti hükumeti sırf yerli milli baz istasyonu diye diye diye neredeyse Afrikanın en saçma ülkelerinde devreye girecek teknojiyi sırf para için sırf nemalanmak için geç getiriyorlar.

    O yerli baz istasyonu da umarım elinizde patlar.

    Allah sizi bildiği gibi yapsın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.5G'de kapasite yetersiz ise kapasite sorununun 5G olmadan çözülmesi nasıl mümkün olsun? Yoğun olan yerde en donanımlı baz istasyonu bile birkaç Mbps hız verebilirken dağ başı bir yerde sadece tek frekanstan yayın yapan bir baz istasyonu bile 200+ Mbps verebiliyor. Yoğun olan yerde tek çözüm daha fazla baz istasyonu kurarak baz istasyonu başına düşen kullanıcı sayısını ve trafik miktarını azaltmak. Ancak bu yoğun yerlerde baz istasyonu sayısı zaten kırsal yerlere göre çok çok fazla oluyor. Bunu daha da arttırmak ise çok zor ki insanlar pek baz istasyonu görmneyi sevmiyor. Operatör hadi kurayım diyerek kalkıp istediği yere baz istasyonu kuramıyor. Halk buna izin verse bile bu ölçüde tam donanımlı baz istasyonlarının kurulum ve işletme maliyetleri yüksek ki operatörlerin o durumda bile yeterli kurulumu yapacak bütçeyi ayırmaları zor.

    5G'de ise operatörlere kiralanacak yeni frekanslar ile çok daha fazla bant genişliği sağlanıp aynı istasyonlar ile daha fazla trafik taşımaları sağlanacak. Turkcell'in elindeki tüm frekansların toplamından fazla frekans 5G'de tek bir dilimde verilebiliyor ki onlarca 4G taşıyıcı birleştirmek yerine tek 5G taşıyıcısı ile ihtiyacı karşılayabiliyorsun.


    3G, 4G, 5G vs. bunlar sınırlı teknolojilerdir. Sağladıkları kapasite sınırlıdır. Doyma noktasına geldiğinde hızlar düşmeye başlar ve ya istasyon sıklığını arttırarak istasyon başına trafiği azaltırsın ya da sonraki teknolojiye geçersin. 3G'de de bir dönem 39 Mbps'e kadar hızlar gördük ama sonrasında artan kullanım ile 10 - 20 Mbps aralığını zor geçtiğimiz gibi altına bile düşer olduk. 4G'ye geçtik mesela. Kendi bölgemdeki baz istasyonunda 10 MHz bant genişliğine sahip L800 ile yayın yapılırken ilk anda 70 Mbps olan hız akşam saatlerinde 7 Mbps'e düşmüştü. Sonrasında Turkcell daha fazla frekanstan yayın ve taşıyıcı birleştirme ile kapasiteyi arttırdı. Şuanda yoğun saatlerde 50 Mbps civarı ve daha boş saatlerde 300 Mbps'e yakın hız veriyor. Başka yerlerde de daha iki yıl önce 570 Mbps aldım 4G ile. Ama aynı yerde artık 500'ü geçemiyorum. Seneye 400'ü geçemeyeceğim, daha sonraki sene belki 100'ü zor göreceğiz. Artan trafik oranında yeni baz istasyonu kurulumu çok zor bir şey.

    O yüzden 5G'ye ister istemez geçilmek durumunda. 4G'nin hemen hiçbir sorununu 4G'nin kendisi çözemeyecek...





  • Geçmişteki bazı 5 g veya 5 g'li telefon haberlerinde bazı " Sivri Zekalılar " " Artık 5 g'li telefon almamak aptallık " gibi bazı yorumlarda bulunuyorlardı. ( 2-3 sene önce bile böyle söyleyenler vardı ). Ulen 2026 bile hala muhtemelenken siz hangi kafayla bu yorumları yaptınız, anlamak çok zor.

  • volga tuygun V kullanıcısına yanıt

    Ekonomimizin daha ne kadar batabileceği öngöremediler... :)

  • Binali yıldırımı sevmem ama ulaştırma bakanı olduğu dönemde 4 g için bastıran firmalara önce kapsama alanı işini bitirin sonra 4g diye inad ediyordu.İyi yaptı ama ülkeyi tüccarların yönettiği belli oldu. Hala şehir içinde telefon çekmiyorsa100g gelsede .....
    Depremde çalışmadı. Şehir dışında kaza oluyor çekmiyor haber vermek için. Asansorde çekmiyor bir de asansor bozulur.
    Her ay 300 lira gibi haraç alınıyor faturasızda tarife için. Cem uzan bile tüm dünya ve ülke içi 1 TL yapmıştı onun kadar olamadınız.
    Haramilerin olduğu düzende onların merhametine kaldık zaten.

  • Şu an yunanistan'dayım 5G 2 yıldır var. 1 Gbit mobil veri hızı var. sınırsız internet 29 euro Avrupa bizi kıskanır🤣🤣🤣

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 5QDLIIHCG8 5 kullanıcısına yanıt

    Araçta kullanabildiğin formu var.

    Aramalarımı internetten yaparım. Geri kalan her şey internet zaten

    5G hızından faydalanamıyorum bari bundan yararlanayım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2026’ya kadar kime öle kim kala. Çok geç. Bu sene 5G’ye geçmemiz gerekiyordu. İhalelerin yapılması gerekiyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala 2-3-4 gblık paketler var. 5g sizin neyinize demek istemiş. 5G hızında 2gb internet sadece 89 TL. falan saçma olurdu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • REDMOD kullanıcısına yanıt
    Faturalar dolara endeksli zaten. Deli dehşet kar ediyorlar yatırım yapma niyetleri yok. Aldıkları paraya bak birde vatandaşa ulaşan kalite ve hizmete.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bakan bu açıklamayı yaparken hiç utanmamış sanırım. Bir de muhtemelen demiş o bile kesin değil. Hey yavrum be. Gerçi mevcut eski 4G ile bile ne verdiler ki. Leş hızlar, çekmeyen şebekeler, çöken altyapı, şaka gibi kotalı internetler. Şans eseri 5G'ye geçersek bunun da hayrını göreceğimizi sanmıyorum. Yine 3G'den hallice internetimiz olur, abuk sabuk kotalar olur. Bu ülkeden bu konuda umudum yok. Pek çok konuda yok gerçi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acele etmeseydiniz 5 g geçmek için daha 10 yıl var.ab ülkeleri geçeli 2 yıl oldu,en azından büyük şehirlerde olsaydı oda yok tlf firmaları götürüyor parayı ama hizmet yok,yazılımda falan ilerideyiz ama bu tarz konularda gerideyiz.o da belli siyasi nedenler firmaların yatırım işini sallaması dolar yüksek olması.

  • Eee hani bu 5G muhabbetleri ilk ciktiginda bunu kullanan ilk ulkelerden biri biz olacaktık? Bunu yetkililer boyle dedi zamaninda. Sondan olan ilklerden bahsediyorlardi herhalde biz o kismi kacirmisiz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • adı da 5.5G olur

  • volga tuygun V kullanıcısına yanıt
    Cok haklisin islemci iyi diyede 5g li telefonlar okadar para verilmez ahim sahim bir fark yok yeni bir sey degil hiz olarak da cok birsey beklenmez

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • damn2u kullanıcısına yanıt

    sizin görüşünüz saygı duyarım. lazım demiyorum, fakat 4.5 LTE mobil internet ve ses konusunda gayet yeterli şuan için, ben mi yanlış kullanıyorum yoksa? elimdeki iphoneu kanatlandırıp uçuracak mı? sanmıyorum. bizlere lazım olan ev internet alt yapılarının gelişmesi. pandemi döneminde internetin zorunlu ihtiyaç olduğunu herkes gördü, interneti olmayan aileler çocukları için mecburen internet bağlattı. altyapı sorunları, port yok yalanı, halen 2024 yılında adsl kullanmaya mahkum kalan insanlar var. keşke bunlara önem versek, derdimiz bu olsa.

  • Yerli Baz istasyonları verimli olarak bitirilebilmiş mi?? Yoksa yine Huaweiye milyarlarca Dolar mı ödeyeceğiz, malum 5G için 250-300 mt.de bir baz istasyonu lazım.. Bu da Altay’a döndü, para da yok - motor da yok, yakında , buna da Arap ortak ararlar..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.