Şimdi Ara

babadan kızına geçen emeklilik devlete yük (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
3
Favori
20.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
161 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • souledge S kullanıcısına yanıt
    Süper emekliliği yapan tek hükümet ak partidir.

    Türkiyede 1 gün çalışmamış adamları (gurbetçi tayfası) 50-100bin TL karşılığında emekli etti.

    İlk 3-5 sene geri ödemesi henüz düşük olduğu için ülkede deli gibi sıcak para kredi patlaması oldu.

    Erken emeklilik nedeniyle bir miktar istihdam kayması oldu.

    Kredi ile emekli olan aldığı parayla geçinemedi, tekrar işe girdi. İş gücü ucuzladı, enflasyon zaten yüksekti iyice fırladı.

    Aslında halka ve gelecek dönemlere en büyük kazığı bu adamlar attı.

    Neredeyse ülkenin 20 yılı ipotekli.

    Bunu analiz edecek zeka eğitim VS zaten halkta yok örnekteki mesajda görüldüğü üzere.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • winuae kullanıcısına yanıt

    Bence yanlış düşünüyorsun.


    Kadınlar babalarından emekli maaşı almak yerine devlet kadınlara ekonomik özgürlüklerini kazanmaları için ve kendi işlerini sağlamak için teşvik vermeli.


    Esas sıkıntı kadınların babalarının emekli maaşını almaları değil.


    Çoğu kız İlkokul veya ortaokuldan sonra okutturulmuyor, dolayısıyla kendi ekonomik özgürlükleri olmuyor. Bu tip kadınları tek bildikleri şey evlendikleri erkeklerden boşandıktan sonra silkeleyerek hayat boyu nafaka almaları.


    Bu kadınlar kan emici, çünkü hem nafaka hemde babasının emekli maaşını aldıkları için ülke ekonomisine katkıları yok, çünkü çalışmadan para aldıkları için yatıyorlar.


    Sonrada kadın-erkek eşitliğinden bahsediyorlar.


    Kız Kardeşim 18 senedir bir Alman ile evli, bir gün aklıma takıldığı için sordum, herkesin gitmek istediği ve gitmeye çalıştığı Almanya'da kız çocukları babalarının emekli maaşlarını almıyorlarmış. Böyle kadınlarda çalıştıkları için ülke ekonomisine katkıları oluyor.





  • Senin ilk başta yazdıklarını okuyunca hatırladım.


    Kız kardeşim 18 senedir bir Alman ile evli, bir gün senin sorduğun soru aklıma takıldığı için Alman enişteye sordum, Almanya'da kız çocukları babalarından emekli maaşı almıyorlarmış.


    Kız çocuklarının da evli olsun veya olmasın 18 yaşından sonra çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlar. Emekli maaşı alan kadınlar çalışMadan para aldıkları için çalışmaya pek niyetli olmuyorlar.

  • RevengeRain kullanıcısına yanıt

    Ödediğimiz vergiler bize yol-su-elektrik olarak dönmüyor muydu?


    İşin şakası bir yana..


    Sağlık, eğitim ve güvenlik devletin ücretsiz sağlaması gereken zorunlu görevleri.


    Ancak çoğu aile devlet okullarındaki eğitim kalitesiz olduğu için çocuklarını özel okula göndermeyi tercih ediyor.


    Ayrıca eğer kişinin ekonomik durumu iyiyse yani ekonomik açıdan orta-üst gelir grubundaysa özel hastaneye gitmeyi düşünüyor. Çünkü devlet hastanelerinde sürünmek istemiyor. Devlet hastanelerinde işini bilmeyen vasıfsız eleman çok, gerçi vasıflılar arasında da işini bilmeyenler var. Ayrıca devlet hastanelerinde çalışanlar hayatlarından bezmiş durumdalar. Mesela Şişli Etfal hastanesine gidersen görürsün.


    Polis ve jandarma gibi güvenlik güçleri olmasına rağmen işyerlerinde ve özel sitelerde özel güvenlik görevlileri çalıştırılıyor.

  • parti devleti olduk. parti ne derse o oluyor. parti memleketin artı değer üreten tüm malvarlıklarını peşkeşledi. devlet güçsüz kaldı. dolaylı vergi diye , malın fiyatının iki katı vergi kondu. yandaşın, candaşın milyonluk vergileri affedildi.

    bunları göremeyen, ya baba parası ile ya da havadan para kazanan bazı sığırlar emekliye, dul ve yetimine laf etme cüretini gösteriyor. gerçi sığır bu, edecek tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 14 Eylül 2020; 13:50:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

    Yanlış düşünüyorsun, boş yapıyorsun.


    Yaz tatillerinde okul kapandıktan sonra 3 ay çalışıp harçlıklarını çıkaran arkadaşlarım var. Yaz tatillerinde kazandıkları parayla kendi okul masraflarını yapıyorlardı.


    Babasının emekli maaşını alan kadınların hiç birinin ülke ekonomisine katkısı olmuyor, çünkü hepsi hazır para geldiği için yatıyor.


    Eğer çalışan bir kadının 7 yaşından küçük çocuğu varsa devletin kreşleri var. Ayrıca torunlarına bakan büyükanne ve büyükbabalara devlet desteği var. Eğitim ise devlet tarafından ücretsiz ve zorunlu olarak sağlanması gereken bir şey.


    Hazır para yediği için ülke ekonomisine katkısı olmayan birinin bence değeri yoktur.


    Ayrıca ekonomik durumun düzelmesi için ne yaptın?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Endyk34

    Boş yapma dostum. Emeklilik yaşı suanki haliyle bile erken. İyi güzel böyle geçinen onlarca kişi var ve hepsi işçi sınıfı üzerinden geçiniyor. Derhal kalkmalı.

    Bu yandaş kafalıya laf anlatnmayın hiç boşuna.Basın gecin blok..

  • RevengeRain kullanıcısına yanıt

    AKP denen parti dini siyasete alet ederek iktidara gelen bir parti, bunun en güzel özelliği imam hatipler.


    AKP sol parti gibi davranmasının 2 sebebi var,


    1- Avrupa birliği'nden parasal yardım alabilmek


    2- Kömür ve makarna yardımı yaparak fakir fukaradan oy almak. Bu aslında halkın eğitimiyle alakalı.


    Eğitim yükseldikçe halkın gelirleri artıyor, gelirler arttıkça AKP'nin oyları düşüyor. AKP'lilerin kendileri de bu durumun farkında. İnanmıyorsan internette AKP ile ilgili son 8-10 senelik haberleri araştırabilirsin.

  • Eskiden kız çocukları okumuyor çalışmıyormuş dolayısıyla erkeklere muhtaçlarmış ancak şu an erkeklerin yaptığı herşeyi kadınlar da yapıyor. Hatta bazı iş sektörlerinde kadınlara pozitif ayrımcılık bile var.


    Dolayısıyla günümüz şartlarında halkı sömüren yanlış bir uygulama kız hiç bir emek vermeden bedava maaşa konuyor sırf bu yüzden resmi nikah yerine dini nikahla evlenenler var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 14 Eylül 2020; 13:4:19 >
  • Bilmediğin konular hakkında yorum yapmamak erdemdir. Öğretmedilerse sana bir katkım olsun.

  • yapma yaw. suriyeliyi afganı beslerken yük değil bana mı yük.

  • Hem kadınlar çalışmasın erkeklerin işlerini ellerinden alıyorlar diye ağlıyorsunuz sonrada çıkıp çalışmazsa ülke ekonomisine katkı sağlamaz diyorsunuz. Nasıl bir ikiyüzlülük sizinki...

  • Devlete yük bir sürü şey var yazacak ama neyse, yazsakta anlamıyorlar ki!


    Yolsuzluğu, peşkeşi, yandaşı beslemeyi vb, durdurun biz bize yeteriz...!!!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: benimkucukbebegim

    60 araçtan 12.000.000 milyon TL yapar. 20 milyon emekli 1000 TL alsa 200000000 TL ( 20 milyar TL eder) Evet ülkemizde yöneticiler yolsuzluk yapıyor ama bu devlet için çerez parası emin ol. Yapılanı savunmuyorum sadece ekonomiyi cidden bilmiyorsunuz.



    “Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar. "



    Alıntıları Göster

    Öncelikle ben tek bir yöneticiden örnek verdim ve türkiye de o kadar çok başkan ve yönetici var ki konvoylar ile gezen o araba sayılarının kaça katlanacağını tahmin etmek zor.Senin bahsettiğin olay ekonominin kötü olmasının nedeni değil sosyoloji ile ilgili.Biz burada ekonomiden bahsediyoruz ve ekonominin dibe vurmasının asıl nedeni yolsuzluk,israf,hukuk devletinin çökmesi ve yabancı yatırımcıların bizim ülkeye artık güvenmemeleri.





  • Tek sorun bu mu gerçekten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu kısmen haklı kısmen haksız.
    Şimdi size kendimden bir örnek vereyim.

    50 yaşındayım. 8 aydır emekliyim. 12 yasında başladım. Malum o yıllarda herkes üni falan okuyamıyordu. Daha yeni emekli olabildim yaş tan dolayı. Aldığım maaş 1650 TL. 40 yıla yakın çalışmışım. Neyse.
    Teyzenin oğlu var babası emekli olmadan vefat etmişti. Yaklaşık 2 bin günü bile belki de yoktu fazla bir çalışmışlığı yoktu rahmetlinin. Neyse şimdi oğlu okuduğu için ( bu arada aslında okula falan gitmiyor nasıl oluyor bilemiyorum. ) onun maaşını alıyor. Tahmin edin ne kadar. 1700 TL. Yani ben 40yıl çalıştığım halde bu çocuk kadar anlamıyorum. Seneye bu çocuğun maaşı 25 yaşından dolayı kesilecek. Ama kız olsaydı isterse ömür boyu alacaktı. Yani hiç prim ödemeden 40yıl prim ödemiş insandan çok daha fazla yıllarca ve daha fazla maaş olarak alacak. Daha doğrusu 40 yıl prim ödeyen daha az maaş alacak. Böyle binlerce insan var.
    DİKKAT edin burada suçlu maaşı alan o çocuklar değildir kesinlikle. Bu hesaplamayı yapan devlettir.
    Yukarıda bi arkadaşın dediği gibi bunlara verilen maaş yöneticilerin israfından daha çok değildir elbette ama çalışan prim ödeyen vergisini ödeyen insanlar bu ülkede keriz yerine konuluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: winuae

    Bu mesaj silindi.

    45 yaşında emeklilik var. Sen Z kuşağı ya da y kuşağının sonu doğumlu olduğun için bilmiyorsun. Arastirmiyorsun da tabi. Eskiden 30 lu yaslarda bile emekli olanlar vardı.


    Konu hakkında yorum yapmıyorum, sadece hicbirsey bilmeden herşeyi bildiğini sanan tiplerden nefret ediyorum. Tipik en fazla 25 yaş, hayatında okuduğu "akademik kitap'' sayisi 5 den fazla olmayan, sadece internette gezdiği için kendini âlim senin tiplersiniz. En çok son 5-6 senede çıktınız ortaya. "Abi bu eskiler cahil yeaa, mOm0nti abi yeââä, 15 yásındAyim EinStEinim qipsss .s .s"




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr. solucan -- 14 Eylül 2020; 16:7:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serdarski S kullanıcısına yanıt

    Ben çalışıyorum,kardeşim çalışıyor.Bu para ise annemin hakkı.Biz ayrılınca o kadın hangi para ile geçinecek?Evimiz kira zaten bu ortamda dahi eline bir şey geömiyor.Düşün bakalım "dolu" olarak.O para ile insan ne kadar yaşayabilir?


    Millet o kadar aşağılık olmuş ki insanların aldığı 1.500 TL ye göz koymuş.Adam emekli olmuş ama onun da tek derdi çocuğun babasından aldığı maaş.Ne kadarmış?1.700 TL.İşte Türkiye bu.Bu.İnsanları o kadar zavallı ki kendi eline üç kuruş geçer ses çıkarmaz.Milletin eline iki kuruş geçer ses çıkarır.Peki ya milyar dolarları olanlara?Yok.bu millet bir üsttekine kuzu bir alttakine canavar kesilir.Bu kadar aşağılık bir millet.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jose_Gökhan

    Öncelikle ben tek bir yöneticiden örnek verdim ve türkiye de o kadar çok başkan ve yönetici var ki konvoylar ile gezen o araba sayılarının kaça katlanacağını tahmin etmek zor.Senin bahsettiğin olay ekonominin kötü olmasının nedeni değil sosyoloji ile ilgili.Biz burada ekonomiden bahsediyoruz ve ekonominin dibe vurmasının asıl nedeni yolsuzluk,israf,hukuk devletinin çökmesi ve yabancı yatırımcıların bizim ülkeye artık güvenmemeleri.



    Alıntıları Göster

    600 araçtan 120 milyon TL, 6000 araçtan 1.2 milyar TL eder. Emin ol yine çerez parası. :) Ekonominin dibe vurmasının en büyük nedeni; Kredi notu, damadın hazinenin başında olması ve RTE'nin güveninin sarsılmış olması. Ekonominin düzelmesini istiyorsak en başta bu adamın gitmesi lazım.





  • Özünde güzel bir sistem.Amaç kadınları korumak ama ülkemizde şerefsizlik diz boyu.Kadın evli,babası vefat ediyor.Kocasından yalandan boşanıyor ve babasının maaşını almaya başlıyor.Devlet de bunu hiç araştırmıyor.Devletten böyle soyulan trilyonlar var.Kendi tanıdığımdan biliyorum.Kadın diş hekimi,babası vefat edince eşinden boşanmış gibi yaptı ve babasının maaşını aldı.Aç gözlü dolu.

  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.