Şimdi Ara

b yada c segmentinde otomatik arac

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar merhaba bi arkadasımın annesine otomatik b yada c segmentinde bi arac alıcaz otomatik olduğu için dizel ve benzinli arasındays sizce otomatik vitesli arabalarda hangisi alinmali fiyat / yakıt oraninda + donanim = sizce ne olmalı arkadasın annesi cok yol yapmadigi icin benzinlide olabilir şimdiden cwp lariniz ve ilginiz için teşekkür ederim



  • 1- Kullanıcı bir bayan olacağına göre fazla performans aramayacaktır. Bu yüzden yüksek motor gücü ihtiyacı yok, 75-80 HP yeter de artar bile. Yani 1.3-1.4 lt bir motor idealdir. Sakin kullanınca az da yakar.

    2- Dizel yakıt maliyeti açısından her zaman avantajlıdır ama az km. yapacağına göre benzinli almak da mantıklı olabilir. Kaldı ki iyi bir benzinli motorun sorun çıkarma/yolda kalma riski daha düşüktür ve bayan sürücüler için bu da avantajdır.

    3- Donanım olarak çok dolu olması gerekmez, hatta aksine fazla donanımlı olmaması iyi bile olabilir. Bayan sürücüler zaten trafiği zor idare ediyor, çoğu sis farlarının nereden yandığını bile bilmiyor, bir de donanıma kafa yormaya kalkmaları pek iyi olmaz. Elbette klima, ABS, hava yastığı gibi olmazsa olmaz donanımlardan vazgeçilmemeli.

    4- Otomatik viteste zaten kararlısınız ama her otomatiğin konforu da birbirini tutmuyor. Genelde dizel araçlarda kullanılan otomatikleştirilmiş şanzımanlar yakıt konusunda avantajlı ama konfor seviyeleri düşük. Çoğunda vites geçişleri çok belirgin ve yokuşlarda geri kaçırma da yapıyorlar. Bu yüzden biraz fazla yakmasını göze alıp klasik otomatik şanzıman seçmek daha doğru bence. Hatta CVT olursa hem konfor, hem de ekonomi arasında denge gayet iyi kurulabilir.

    5- Bayanlar için sürüş konumu yüksek araç her zaman avantajlı olup bu tür bir araç seçmek doğru olur.

    Valla bu yazdıklarım nedense bana çok tanıdık geldi. Aha, imzadaki aracı anlatıyormuşum meğerse

    Şaka bir yana da City, otomobilini şehiriçi ulaşım taşıtı olarak görenler için ideal seçeneklerden biri. Başka iyi alternatifler de çıkabilir elbette ama bence değerlendirmeye muhakkak alın. Diğer özelliklerinin yanında fiyatı da gayet uygun. Hem tip olarak pek bayan arabası izlenimi vermediği için (Yaris, Micra, vs. gibi değil) trafikte tacize uğrama tehlikesi de azalır.




  • ya bnm önerdklerim

    207
    corsa
    fiesta

    bunlardan sizce hangisi desem yada bi üst segmentte benzinli olanlardan
  • Biz nisanda bu ikilemle tüm markaları turladık.Corsa da karar kılmıştık.Easytronik vites diğer otomatiklere göre daha ucuza geliyor ve yakıt tasarrufu daha fazla.Yalnız rampada geri kaçırma ihtimali var.Bu açıdan bakınca fiatıda göz önüne alırsak listeye Yarisi de eklemek isterim.Listedeki arabalarda yorum yapacak olursam 207 yeni bir araba sanırım düzeltmeler olacaktır ve peugeot kaportaları için iyi şeyler söylemiyorlar.Donanım çok iyi.Fiesta fiyatına göre iyi iş çıkarmış makul bir araba olarak biliyorum.Kullananlar yorum yapacaktır.Umarım en iyisini bulursun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HeaDMasH

    ya bnm önerdklerim

    207
    corsa
    fiesta

    bunlardan sizce hangisi desem yada bi üst segmentte benzinli olanlardan




    207 otomatik daha gelmedi.

    corsa kasa değiştirdi.yenisi ekimde gelicek

    fiesta da seneye kasa değiştiriyor.

    bence 207 otomatik ile yeni kasa corsa yı bekleyin.

    araba acil lazımsa 1.6 otomatik fiesta tavsiye ederim (iyi yakar ama).asm ler sorunlu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Akincl

    207 otomatik daha gelmedi.

    corsa kasa değiştirdi.yenisi ekimde gelicek

    fiesta da seneye kasa değiştiriyor.

    bence 207 otomatik ile yeni kasa corsa yı bekleyin.

    araba acil lazımsa 1.6 otomatik fiesta tavsiye ederim (iyi yakar ama).asm ler sorunlu.


    işte bu yazdıklarınızı bende forumdan takip ettiğim kadarıyla biliorum ve kçk sınıfda otomatiklerde tip olarak vede (bi genc de kullancak arabayı) donanım + sorunsuzluk olarak hiç biri tam deil.

    mesela asm şanzıman cok dur kalk yapdığında ısınıp kitlenio

    corsanın kasası değişio vede direksiyon kutusu sorunu war

    207nin otomatiği yokmuş harbiden...

    böyle olunca focus segmentine yükseldik lakin focus büyük geldi.kullanamam ben bunu dedi gecdi.mazda sorunsuz bi vitesi wardır ama cok yakar (harbi baya bi yakar ki benzinli yani ölüm gibi) toyota onuda arkadasım beğenmio anlıcağınız böyle ortada kaldık bekliyorus bi tane firma güzel hem gence hitap edebilcek hemde bi bayan kullanabilcek sorunsuz bi otomatik vitesi olan donanım + kalite acısından geçiştirilmemiş bi araba bekliyorus




  • 207 otomatik gelicek ama ne zaman geliceğini benim konuştuğum bayide bilmiyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.