Şimdi Ara

ARABAMIN İÇİNDE BENZİN KOKUYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
47.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 98 uno aracım var. depoya 25 litrenin üzerinde benzin doldurduğumda arabanın içerisinde benzin kokusu oluyor. bu nedendir başına gelen varmı? Depoda delikmi vardır, varsa yakıtı etkilermi, tamiri varmıdır? cevaplarınız için teşekkürler.



  • quote:

    Orjinalden alıntı: selo078

    Arkadaşlar 98 uno aracım var. depoya 25 litrenin üzerinde benzin doldurduğumda arabanın içerisinde benzin kokusu oluyor. bu nedendir başına gelen varmı? Depoda delikmi vardır, varsa yakıtı etkilermi, tamiri varmıdır? cevaplarınız için teşekkürler.


    direk depo delik olsa allah korusun olacakları düşünmek bile istemem

    serkes arkaşın önerilerini uygula bence de
  • benzin hortumu hatırladığım kadarıyla unoda aracın sağından gider eğer deponun yanındaki tahliye subabı tıkalıysa başka yerlerden sızdırma yapıp koku yapabilir.
    tahliye subabına baktır birde depo kapak ve hattında kaçak varmı baktır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkes -- 7 Temmuz 2006; 11:57:29 >
  • peki budurumda herzaman koku gelmesi gerekmiyor dimi? fazla benzin aldığımda yapıyor çünki. birde depodan normal bakım yaptırdırğım tamirci anlarmı yoksa benzin depolarının bıranşı ayrımı?tşk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selo078 -- 7 Temmuz 2006; 12:08:48 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: selo078

    Arkadaşlar 98 uno aracım var. depoya 25 litrenin üzerinde benzin doldurduğumda arabanın içerisinde benzin kokusu oluyor. bu nedendir başına gelen varmı? Depoda delikmi vardır, varsa yakıtı etkilermi, tamiri varmıdır? cevaplarınız için teşekkürler.


    direk depo delik olsa allah korusun olacakları düşünmek bile istemem

    serkes arkaşın önerilerini uygula bence de
  • benim bir zamanlar 96 şahin vardı. Aynı durumla bende karşılaştım. Arabayı götürdüğüm ilk tamirci motora giden hortumu değiştirdi tamam dedi ama koku hala devam edince bir başka tamirciye götürdüm. Arka benzin deposunda deponun havalandırma hortumu varmış, o çıkmış. hortuma bir kelepçe taktık halloldu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: evett74

    benim bir zamanlar 96 şahin vardı. Aynı durumla bende karşılaştım. Arabayı götürdüğüm ilk tamirci motora giden hortumu değiştirdi tamam dedi ama koku hala devam edince bir başka tamirciye götürdüm. Arka benzin deposunda deponun havalandırma hortumu varmış, o çıkmış. hortuma bir kelepçe taktık halloldu.

    Benim 20-25 litreye kadar yapmıyor, depoyu dolduruyorum koku yapıyor çeyrek depo gidince koku kalmıyor. seninde böylemiydi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selo078 -- 7 Temmuz 2006; 14:21:48 >
  • yaw aynı şey benim elantrada da oluyor. depo yarımın üzerinde doluysa aracın içinde benzin kokusu oluyor. yarım deponun altına inince koku olmuyor. önümüzdeki hafta falan servise götürmeyi düşünüyorum. sorun tespit edilince sana da söylerim.
    sen de ne olduğunu tespit edersen bana söyle, bazen servisler sorunu tespit edemeyip adamı uğraştırabiliyor.
  • senin araban var depon kokuyo ya benim kokacak depom bile yok
  • walla 25 litreden az doldurmakta çare olabılır .. aslında aç insanların yanında mangalda et yapıp kokutmak ve canlarını çektirmek gibi, sende camı açıp fanı da açarsan insanları baya özendirirsin
  • Bence birde bagaj kapağının fitillerini ve motor ayarlarını kontrol ettirmende fayda var.Motor zengin karışımla çalışıyorsa bu eksozdan benzin kokusu olarak çıkar ve bağaj kapağı açıksa veya fitilleri eski ise içeriye koku olarak girer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasok -- 7 Temmuz 2006; 21:36:41 >
  • bendede böle bi sorun var ama benzin aldıktan sora değil, sollamalarda gazı kökledikten sonra arabanın içi felaket benzin kokuyo.. camlar kapalı, klima sirkülasyon konumunda iken..

    var mı böle bir sorun yaşayan..?
  • aynı olay bendede var. ve hatta hala var. ama sadece camlar açıkken ve ışıklarda durduğumda ve herhangi br yerde sabit durduğumda oluyor nedeni şu bendeki problemin, arabada 4 egzost çıkışı var ama dışarıda dönük diil tamponun altında ve yere dönük. ve arkadan rüzgar esince hafiften bile olsa aracın altndan geçip yanlardan camdan içeri giriyor.. çözüm aslında çıkışları dışarı uzatmak. ama hem maliyetli bir iş hemde ağır bir arabaya yakışmayacağını düşünüyıorum... yani aynen şöle yapmam lazım millet yapmış ama...
     ARABAMIN İÇİNDE BENZİN KOKUYOR

    sendede böle bir problem olabilirmi acaba? camlar açıkkenmi olyor dikkat ettinmii?




  • evet bendede egzost yere bakıyor, ondan olabilir..
    ama cam kapalı olması lazım, pek cam açmam zaten..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: porter

    evet bendede egzost yere bakıyor, ondan olabilir..
    ama cam kapalı olması lazım, pek cam açmam zaten..


    hocam bi dene sonra sonucu yazarsın. belkide sorunumuz ortaktır...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dedikodu

    yaw aynı şey benim elantrada da oluyor. depo yarımın üzerinde doluysa aracın içinde benzin kokusu oluyor. yarım deponun altına inince koku olmuyor. önümüzdeki hafta falan servise götürmeyi düşünüyorum. sorun tespit edilince sana da söylerim.
    sen de ne olduğunu tespit edersen bana söyle, bazen servisler sorunu tespit edemeyip adamı uğraştırabiliyor.

    servise gidebildinmi?
    Arkadaşlar benim problemim araba çalışır durumdayken değil, mesela benzin alıp evin önüne park ediyorum sabah arabanın içi benzin kokusunda durulmayacak halde oluyor.
  • bence benzin otomatiğine baktır artık işlevini tam olarak yerine getiremiyor ve sızdırıyor olabilir olabilir benzin otomatiği arka koltuğun altındadır benzin aldığında orayı bir kokla sorun oradamı anlarsın. deponda delik olabilir üstten bir yerden 25 litreyi geçince sızdırma yapıyor olabilir.
  • aynı olay bendede vardı benim benzin deposu degişti çünkü hava tahliye borusu varmış onun içindeki sibopmu ne agrızalıymış.
  • sorun garabtı hortumdadır ben zın hortuımunda baska yerde degıldır
  • Bugün aracı çalıştırıp 100 metre ilerleyince birden benzin kokusu doluşmaya başladı.Parkettikten saatler sonra tekrar çalıştırdığımda -ki aslında çalışmadan önce de vardı- felaket derecede çoğaldı.Biraz ilerledim bir de baktım ki göstergeye depo olduğu gibi boşalmış.Meğerse hortum delinmiş.Değiştirttim.Şu an itibariyle koku var.
    Siz de göstergeden anlayabilirsiniz galiba.Azaldığı anlaşılabilir derecede benzin almanızı-mesela 30 lt.-sonra göstergede anormal değişim olup olmadığını kontrol ederek egzozdan mı depodan mı geldiği konusunda fikir sahibi olursunuz.Tabi damlatıyor da olabilir ki zaten bunu yere bakarak damlayıp damlamadığını,depodan mı başka yerden mi olduğunu yerdeki izlerden anlayabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dodii123 -- 12 Temmuz 2006; 23:05:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.