Şimdi Ara

AYT SINAV SÜRECİNDE TELEFONUN ETKİSİ VE KOMPLE YASAKLASAK DAHA İYİ OLMAZ MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. daha önce açılan başlıklarda tuşlu telefona geçmenin ne kadar etkili olduğu yazıyor ama sorun şuki oğlum telefonla ilgilenmekten en az 2 saat ekstradan boş geçiriyor ve bir tane sümüklü bir kız için senesini yakmaya doğru gidiyor. artık denemede net artışları bitti yataya sardı veya bazen düşüş de oluyor.


    Kendisine güzel güzel anlattım derse gittiğinde telefonu götürmemesi gerektiğini hep haklısın baba diyor ama 1-2 saat sonra bakıyorum telefon yine yok. hatırlatınca da yüzünü ekşitiyor. Bak oğlum bu düşüş sürerse alacağım telefonu diye güzel güzel uyardım. sakin ve yapıcı olarak. tamam baba dese de yapacağımı pek de idrak edemedi bence.


    şimdi şakkadanak artıkın almayı düşünüyorum zira mokunu çıkardı telefon işinin. aşırı bir yan etkisi olurmu.


    forumdaki genç yada tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum. hani 2 hafta kadar bunalıma girecektir ama sonrasında normale döner die umut ediyorum. siz ce ne yapmalıyım.








  • Oğluna bunu yapmak telefondan daha zararlı bence
  • Oğlunuz tahminim en az 17-18 yaşında, bir birey.
    O da sizin telefonunuzu alsa, 2 hafta depresyona girer ama sonra normale döner dese sizin için, okey mi :D
  • şu telefonlar tamamen bağımlılık hiçbir şey kattığı da yok. dediğin gibi akşama kadar sümüklülerle konuşuyordur. al telefonu elinden kız arkadaşınla da arayı açıcaksın de baktın açmıyor harçlığı azaltırsın parasız pek buluşamaz zaten. şurda 5 ay ya var ya yok sıksın kendini biraz sonra isterse 5 tane kız arkadaş aynı anda yapsın fark etmez.
  • kız arkadaşı ile arayı açmasını istersem ters teper daha çok sımsıkı bağlanır. baba birşey söyleyince onun kötülüğüne imiş gibi algılıyor. ne dersem tersini düşünüyor.


    Ben sadece telefonun alıp okulda akşama kadar olan sohbetlerini akşam eve sarkıtmasını engellemek istiyorum. salak bu gençler. 2 sene sonra ismini bile hatırlamıyacağı biri için senesini hatta geleceğini yakıyorlar.

  • FeynmanSverdlov F kullanıcısına yanıt

    paşam oğlum eşşek kadar. evet 18 yaşını dolduracak. Akıl var ama aynı ineklerdeki gibi fikir yok. ne iyi ne kötü idrak edemiyor. zevkleri ağır basıyor. çoban olmaz ise inekler merada başkasının tarlasını otlarlar benimkide yanlış kulvarda top tepiyor.

  • maviplanet kullanıcısına yanıt
    Ağzına sağlık abim, bunu diyorum. Oğlun eşşek kadar. Eşşek kadar olmuş birine, bu kadar yönlendirme yapılması manasız. Büyümüş, birey olmuş.

    Neden oğlun aynı yönlendirmeleri eşşek kadar olmuş babasına yapmıyor, senin için aynı şeyleri düşünmüyor? Eğer bu fikirleriniz karşılıklıysa, bu da kötüdür.
  • İyilik yapmış olursun abi , ilk başlarda sigara bırakır gibi tepkiler vermesi normal çünkü sonuçta bu da bir bağımlılık . Maksimum 3 haftaya eskisinden çok daha iyi olur özellikle youtube insta vs izlenen shorts videolar beynin odaklanma süresini çok düşürüyor. Kız işlerinden de 5 ay kala uzak duramıyorsa en azından telefonunu alarak bir nebze kontrol edebilirsin.
  • Ağabey sana bi taktik vereyim %100 işine yarar annenle gidiyoruz oğlum falan de bugün yokuz de bikaç gün böyle yap alsın kızı eve bikaç gün 1 hafta içinde ayrılır garanti veriyorum yoksa o kızı bırakmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-D6C674A4F

    Ağabey sana bi taktik vereyim %100 işine yarar annenle gidiyoruz oğlum falan de bugün yokuz de bikaç gün böyle yap alsın kızı eve bikaç gün 1 hafta içinde ayrılır garanti veriyorum yoksa o kızı bırakmaz

    Bu nasıl tavsiye ahdhshdbsbdhshdhshxbshdhs

  • neyi kast ettiğini fazlasıyla anladım ama biz o tiynette bir aile değiliz. ama malesef dediğinde haklısın. iinsan ulaşamadığına aşık olur ulaşınca usanır. ulaşınca gizem kalktığından aşk biter alışkanlığa dönüşür ama o işin sonu bizi bozar. Ah alanın ahı yerde kalmazmış. sümüklü dediysem de o nunda bir ailesi var. bana göre sümüklüde olsa ailesinin prensesidir. ben kimseye kötülük düşünmem(özelliklede namus yönünden). ha ama kız kendi yawşadı oğluma ve baştan çok sıkı arkadaştılar. çok uyardık oğluşum bu arkadaşlıkların sonu boklu yola çıkar die ama bizi takmadı. hep kızın yawşaması sonucu. bazen kızın ailesini bulup babasına söylemek geliyor içimden ama onla ne yapacak ki.


    ben de en iyisi evde iken gereksiz sohbet etmesin diye telefonu bari alayim istiyorum.psikolojisi bozulurmu ondan korkuyorum.

  • maviplanet kullanıcısına yanıt
    haklısın ama zaten çok ileri gideceklerini sanmıyorum
  • ben gayet sanıyorum yediğimiz hormonlu gıdalardan erken olgunlaşıyoruz cinsellik yaşı oldukça düştü. Üniversiteler zaten baştan fuhuş yuvasına döndü liseler de buna adım adım. Eğer insta reelste biraz takılırsan gençliğin durumu daha iyi göreceksindir ebobekok.
  • telefonu bırakma kararını kendisi vermezse 18 yaşındaki adamın telefonuna el koymak muhtemelen aile içinde büyük bir sıkıntıya yol açar. fakat birlikte konuşup zaman yönetme uygulamalarıyla ders sürelerinde telefondan ayrılmasını sağlayabilirsiniz(AppBlock gibi, ücretli ama değer), sınırları kesin ayrılmış bir ders programına ihtiyacı var. başka çözüm yok




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxpc -- 12 Ocak 2024; 14:30:14 >
  • 18 yaşında diye eşek kadar herif demem ben. Son kez uyar ağabey dinlemezse al telefonu. Zamanında biz de kız batağına düştük çekip kurtaran olmadı.
  • Kardeşim herkes reelstekiler gibi senin gibi veya ablan gibi değil bırak reels izlemeyi yararına olacak
  • Aynen hocam başına gelen herkes keşke bana da müdahale etselerdi der eminim ki. Bazı şeylerin yaşanması ilk darbenin yenilmesi gerek tecrübe için ama zamanı sınav senesi değil  

  • daxpc kullanıcısına yanıt

    çok mantıklı yazmışsınız. ama 1 haftadır yapıcı olarak deniyorum bu yöntemi. oturuyoruz anlatıyorum, tamam baba haklısın bırakayım diyor, 1-2 saat geçiyo birde bakıyorum telefon yine yok. dayanamıyor demekki aynı alkolizm gibi bişey. acaba zamanlayıcı blocker dediğinizden koysam işe yarar mı.


    tabiki kendi isteyerek yaparsak daha başarılı oluruz, ondan ötürü zaten burada konuyu tartışmaya açtım ki akıl akıldan üstündür diye.


    birde yazdığınız program android teldede çalışırmı acaba.

  • maviplanet kullanıcısına yanıt
    Hocam sen oğlanı foruma başlat biz ayırırız
  • dayı oğlunun içinde o sorumluluk duygusu yoksa telefonu alsan da gider elinde kalem test sorusuna bakarken manitasını hayal eder hatta telefonu alman iyi olur iyice morali falan düşer tam eleriz oğlunu

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.