Şimdi Ara

Ayda 3bin lira (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
277
Cevap
9
Favori
6.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3200 alıyorum. 1.100 Tl ev ve ihtiyaç kredisi geri ödemesi, 1500 Tl aylik kredi kartı ödemesi, kalan 600 Tl'de elektrik., su ve nakit el harçlığı. 94 model araca biniyorum degistirmek istiyorum ama para yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mendieta58

    Kendi işimi yapıyorum aylık 5000-6000 gibi bi gelirim var ama sabah 6da evden çıkıp gece 11 12gibi evde oluyorum.Ot gibi yaşıyorum sosyal hayat sıfır,bi akşam 9da eve girsem çocuklar gibi seviniyorum erken geldim diye Pazar günü evdeyim ondada yorgunluktan yattığım yerden kalkamıyorum,bugün misafirliğe gittim oturduğum yerde uyumuşum Bazen diyorum kapat marketi git maaşlı bi işe gir düzenli hayatın olsun

    hocam market işi aynen dediğin gibi. acıbademin göbeğinde sabahlara kadar iş yapan tekeli olan bir komşumuz vardı. artık psikolojik rahatsızlık geçireceğime bırakırım dedi devretti dükkanını. o da gece 2 3 e kadar duruyordu sabah da 12 gibi geliyordu tekrar. sabah 7 den 12 ye kadar eşi duruyordu. düşünsene hayatı. eşinin yüzünü göremezsin. çocukların yüzü hak getire.

    12-13 sene boyunca farklı işler yapmış ancak 9 senedir turizm işinde olan biri olarak şunu söyleyebilirim. alacağınız maaş, hayatınızdan yaptığınız fedakarlık ile doğru orantıdadır. yani sabah 10 işbaşı 3 paydos gibi çalışan pazarlamacıları görürsünüz özenirsiniz ama adamlar saatlerce dil dökerler ve aldıkları para bazılarında maaşsız sadece primdir. bizim turizm işinden de örnek verecek olursak bazı acentalar vardır haftanın 7 günü 9-18 ofiste, 19-08 laptop ile hizmet etmenizi isterler 2500 civarı para verirler, bazı acentalar vardır şubesi vardır havalimanında falan 9-18 çalışırsın haftanın 6 günü 2200 alırsın veya haftanın 5 günü çalışılan kurumsallar vardır oralarda da 2000 2500 alırsın.

    sözün özü; şu anda özellikle istanbul'da ve ailenizde orta-üst gelirde bir hayat sürdüyseniz ve şu anda evlendiyseniz 3000 tl ile hiç bir hayat süremez, sadece ömrünüzden gün doldurursunuz. ancak ailece anadolu da bir kasabada orta ve alt gelirde bir hayat sürdüyseniz istanbul da hayatınız biraz daha rahat şekilde yaşayabilirsiniz. aradaki fark beklentilerdir. 2 örnek vereyim;

    bir aile düşünün, ailedeki karı koca orta üst gelirden aileden gelmişler. harcamalarını özetlersek;
    1-ataşehir örnek mahallesinden (orta veya bir tık altında bir mevkii) sitede 3+1 ev kirası = 1000 tl (minimum)
    2-elektrik faturası 80 + su faturası 60 + doğalgaz kış için 350 + adsl faturası 50 + digitürk varsa 60 + hanedeki 2 cep faturası 60 = 660 tl
    3-mutfak harcaması her hafta için 150 desek = 600 tl
    4-bir de işe gitme derdi var. aylık akbil alsanız 150 tl de ona ekleyelim. toplamda 2410 tl gibi bir rakam etti ki bu bunun içinde en ufak bir sosyal aktivite, dışarıda yemek yeme, hediye, ev eşyası taksidi yok. bu rakam her ay ödemek zorunda olunan rakam.

    diğer taraftan anadolu da nispeten daha zor şartlarda yaşamış birisi bu rakamdan en fazla 1000 tl arttırabilir onu da 500 kiradan silerek 500 de faturalardan ve mutfak harcamasından kısabilir. hesabımda yanlış hatalı yönler bulabilirsiniz ancak benim açımdan durum bu şekilde. alınan para alıştığınız veya kendinize kurduğunuz hayatın kriterlerinde yeter veya yetmez. ancak diğer arkadaşlar da hayat tecrübelerine de dayanarak söylüyorlar ; gelir arttıkça gider de artar.

    ayrıca 800 lira ile ev geçindiren ailenin 1 ayını gerçekten görmek isterim. bu insanlar kirayı 3 çocuğun masrafını vs. nasıl karşılarlar aklım hayalim almıyor. Allah sabır versin diyorum sadece.




  • 4 5 kişilik bi aileye bile yeter asgari ücret alanları düşünürsek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doktor yakınım var, karısıyla beraber doktorlar, 16000 tl maaşları var, hayat işte...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BjkPrensi

    Doktor yakınım var, karısıyla beraber doktorlar, 16000 tl maaşları var, hayat işte...

    ewt devlette uzman maaşı dönerle birlikte 8000 civarında. Aile hekimlerinin bazıları da o civarda maaş alıyorlar.

    Üretimi olmayan, ithalata dayalı ekonomisi olan bizim gibi geri kalmış ülkelerde en iyi sektör tıp.
  • Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    Malesef, yerli üretim arabamız bile yok...
  • Babam zamanında bana ve 4 kardeşime asgari ücretle bakmış. Şimdi durumumuz çok iyi Allaha şükür
  • Adamlar 800 tl ile iyi geçiniyoruz diyor bence bu şükürle alakalı.
    5000tl alıp geçinemiyen arkadaşlar boş harcamalarını bir düşünsünler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tamamen mesleği itibarsizlastirmakla ilgili.Konunun basinda biri yazmış "3000 versinler çıplak kosarim diye" iste bu zihniyet tum halki fakirlestirir.Cunku bir gun o 3000 alana da derler ki 1500e calis yoksa o paraya calisan bulurum diye.Su an doktora da yapilmak istenen bu.2 yilda kontenjan 2 katina cikti maksat daha ucuza doktor calistirmak.Simdi diyen cikar 8000 tl maaş neyinize yetmiyor diye.Cok şükür o para yeter bize ama olay o değil. Ben 10 yasimdan beri daha cok calisiyorsam senin cocugun ateşi çıkınca rahat uyusun diye ben gecelerce uykusuz kaliyorsam bana da hakkımı vericen.Kisaca herkesin hakettigini almasi tek dileğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vay arkadaş 18 - 20 buluyor bazen diyorum hoooff nedir diye
    Allah yardımcınız olsun
  • Para arttıkça sorumluluk artıyor buda hata yapmamak için daha fazla çlışmaya itiyor sonuç:para çocuklara kalıyor sefasını süremeden :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Do Diyez

    3000 lira iyi para ona lafım yok. Hele ki 800 lira tek maaşla geçinen vatandaşlarımız varken yetmez demek pişkinliktir. Ama kabaca bir hesap yapacak olursak. 4 kişilik bir aile için;

    2 öğrenci 2 ebeveyn

    Çocuklara günlük en az 5 lira'dan ayda 8 gün okul olmadığını düşünürsek. 22x5x2=220 tl
    Büyük şehirde 3+1 ev tutabilmek için minimum 750 lira gözden çıkartmak lazım
    Gıda giderleri 4 kişi için 500 desek.
    Yakıt elektrik su gibi ev giderler için toplam 300 desek. (doğal gaz fiyatı malum belki fazlası bile olabilir)
    Her gün işe ve okula otobüsle gidildiğini var sayarsak (1.5+1.5+1+1)x2 günlük 10 lira. bu da aylık 250 liraya yakın bir fiyat yapıyor.

    220+750+500+300+250= 2020 yapar. Yaklaşık 1 milyar para artar. Sizin arttırdığınız kadar adamlar maaş alıyor. Çok üst düzey bir hayat yaşanmasa da 3000 lirayla sıkıntı çekmeden yaşanabilir. 3000 liraya burun kıvırmadan önce 800 lirayla yaşamak zorunda olan aileleri düşünün. Yurt dışında da öyle uçuk bir maaş farkı yok yurt dışındaki tek artı genellikle ebeveynlerin ikisi de çalışıyor ve tek çocuk olduğu için gider de azalıyor.

    3000 lira çok çok iyi para tabiki buraya kadar sıkıntı yok ama Türkiye şartlarında 3000 lira maaş ile çalışabilecek kişi sayısı %5 i geçmez.

    o senin anlattığın gibi olmuyor işte dostum.

    1000 lira gelirim olsaydı eğer 1000 liralık harcama yapabilirdim.
    10 bin kazanıyorsan 10 bin de yetmiyor maalesef. çünkü harcaman ve hayatın ona göre şekilleniyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: club marina

    Şu 3bin lira maaşı beğenmeyenlerin hepsi daha iş hayatını, çalışma şartlarını, gerçek hayatı görmemiş ortaokul+lise öğrencileri. Kınamıyorum. İnşallah hepiniz daha yüksek meblağlar da çalışırsınız iyi yerlere gelirsiniz. Yukarda arkadaşın dediği size şaka gelebilir ama 800tl ile kan ter içinde kalıp hammallık yapmaya mecbur bir dünya insan var. Ve okumazsanız, arkanızda da sağlam babanız dayınız yoksa sizlerde bu şekilde çalışmaya mecbur kalabilirsiniz.

    hocam 3bin lirayı beğenmeyen adamlar var doğru diyosun ama bu adamlar lise yada ortaokul öğrencisi olamaz.

    o kategoride olupta o maaşı çünkü kimse vermez onlara.

    3bini beğenmeyen adamlar genelde en az üni mezunu insanlardır.

    ilk sayfada arkadaş memur olarak 3bin tl aldığını söylemiş. adam o kdr okumuş etmiş 3bin lira kazanıyo az değilmi sizce. ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mkhitaryan

    Burdakiler ya ironi yapıyor yada türkiyede yaşamıyor. Asgari ücretin 800 küsür olduğu iş bulmanın çok zor olduğu ülkede 3 bin lira maaş versinler çıplak koşarım.


    İşte bunu gibiler yüzünden türkiye böyle 1000 lira kazansam ne olacak burası türkiye fazla para kazanılmaz gibi düsünen bunun gibiler yüzünden maaşlar bu kadar düşük ve bunlar hiç bi zaman bitmez para olsun yeter der çalısır ve bizde bunlar yüzünden kaynarız arada bizimde maaş düşük olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ryan Zero

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mkhitaryan

    Burdakiler ya ironi yapıyor yada türkiyede yaşamıyor. Asgari ücretin 800 küsür olduğu iş bulmanın çok zor olduğu ülkede 3 bin lira maaş versinler çıplak koşarım.


    İşte bunu gibiler yüzünden türkiye böyle 1000 lira kazansam ne olacak burası türkiye fazla para kazanılmaz gibi düsünen bunun gibiler yüzünden maaşlar bu kadar düşük ve bunlar hiç bi zaman bitmez para olsun yeter der çalısır ve bizde bunlar yüzünden kaynarız arada bizimde maaş düşük olur

    Ulan kamil gibi konuşma forumdayız diye böyle yazdık ülkenin durumunu özetlemek için. Gidip işverene demiyoruz heralde 3 bin ver çıplak koşacam ahahha diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mkhitaryan


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ryan Zero

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mkhitaryan

    Burdakiler ya ironi yapıyor yada türkiyede yaşamıyor. Asgari ücretin 800 küsür olduğu iş bulmanın çok zor olduğu ülkede 3 bin lira maaş versinler çıplak koşarım.


    İşte bunu gibiler yüzünden türkiye böyle 1000 lira kazansam ne olacak burası türkiye fazla para kazanılmaz gibi düsünen bunun gibiler yüzünden maaşlar bu kadar düşük ve bunlar hiç bi zaman bitmez para olsun yeter der çalısır ve bizde bunlar yüzünden kaynarız arada bizimde maaş düşük olur

    Ulan kamil gibi konuşma forumdayız diye böyle yazdık ülkenin durumunu özetlemek için. Gidip işverene demiyoruz heralde 3 bin ver çıplak koşacam ahahha diye

    Ülkenin durumu iyi sen merak etme fakir halk olsa 7 e giden bebenin elinde iphone 5c olmaz 20 yasındaki cocukta mercedes olmazdı türkiyede para bitmez çalan çalıyor tv de izliyoruz. Sen kabullenmisin artık değişmez o git 800 e çalıs amelelik yap




  • Zorla banlattıracaksın insanı hadi naş@Ryan Zero

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Henüz iş hayatına atılmadım, istediğim işe girmek istiyorum ve o işin kafamda maaşını 3000 olarak hesapladım ve her şeyi hesapladılktan sonra bana yetiyor iyi bir para günümüz Türkiye için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eve 5000 giriyor paraf taksitli nakit avans çektim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en azından sefalet yaşamazdım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.