Şimdi Ara

Ayarlı güç kaynağı voltaj sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni bir tane laboratuvar tipi güç kaynağı projesine yeltendim. Projemde 12 v 8.5 a bir led trafodan güç alıp bunu xl4016 voltaj düşürücü devreye bağladım. Voltaj düşürücü devrenin çıkışınada voltmetre bağladım. Modül üzerindeki varolan trimpotlarınıda söküp 10 k multiturn pot la değiştirdim. Fakat herşeyi bitirdiğimde voltmetre sürekli olarak 12.6 volt gösteriyor. Pot lardan bunu değiştiremiyorum. Daha sonra potları çıkardım yine aynı sonuçla karşılaştım. Modülün üzerindeki mavi led yanıyor ve diğer her şey çalışıyor gözüküyor. Sorunum tam olarak nerde anlayamadım.



  • Potu lehimlediginiz yerlerdeki yollari kaldırmış olabilir misiniz? 4016 nin hangisini kulllandiniz detayli fotoğraf atarsaniz görmek daha iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karadvt K kullanıcısına yanıt
    galiba öyle birşey olmuş olabilir, trimpotları sökebilmek için yanımda lehim sıvısı filanda yoktu birazda acemeliğime geldi baya bir süre lehime tuttum. Çıkarırken zorlandım. Fotoğrafla video ekleyim hemen.
  • Ayarlı güç kaynağı voltaj sorunuAyarlı güç kaynağı voltaj sorunuAyarlı güç kaynağı voltaj sorunuAyarlı güç kaynağı voltaj sorunuAyarlı güç kaynağı voltaj sorunuAyarlı güç kaynağı voltaj sorunuAyarlı güç kaynağı voltaj sorunuAyarlı güç kaynağı voltaj sorunuAyarlı güç kaynağı voltaj sorunu




  • ALFAP4RS A kullanıcısına yanıt
    Fotoğrafta tam belli olmuyor ama soğuk lehim gibi görünüyor. Bir de trimpotun yönlerine dikkat etmek gerek. Mesela ortadaki bacakla soldaki 0-10k arasinda ayar yapiyorsa ortadaki ile sagdaki 10-0k seklinde ayar yapıyor. Cok turlu potun bacaklarini da buna göre lehimlemek gerek.

    Ben profesyonel değilim ama buna dikkat ederek normal pot lehimledim aynen bu sekilde yaptığım ayarli güç kaynağını 1 senedir kullanıyorum.

    Yollar kalksa bile ince tel atarak halledersiniz. Önce potun bacaklarini ölçerek kontrol edin ayar yapiyor mu? Sonra da bacaklarin yonlerine gore lehimleyin. Modülde ariza yoksa düzelmesi lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Multimetrenin kisa devre modunda lehimlerle yollarin gittigi yerlerde kopukluk olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam resimdeki yüklediğim numara sırasına göre 2 ile 3 numaralı yol birbirine kısa devreli ve devre üzerinde hiçbir yolla bağlantısı yok gibi tüm yolları tek tek denedim.Ayarlı güç kaynağı voltaj sorunu






  • ALFAP4RS A kullanıcısına yanıt
    Doğrudur. Hatırlamıyorum ama ayar tek taraflı demek ki. Ondan kisa devre etmişlerdir onu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tripodu çıkarırken lehimi tam cekmedigin için delikteki lehim yeri potun bacağında duruyor. Yolları hafif kazıyarak işi cozebilirsin. Ayrıca lehim kaliteli olsun öyle 3-5tl lik lehimle olmaz. Lehim den sonra pastaları temizlemek icin tiner olabilir veya hafifçe kazıyarak çıkar . Makaronlar neden böyle ? Capimi küçük ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayarlı güç kaynağı voltaj sorunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.