Şimdi Ara

AWD/4 Çekere ihtiyacım var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam,


    Yeni bir araç almayı planliyorum. Araca karar verdik gibi ama 4 çekerli model olsun mu karar veremedik.


    Senede 5--6 kere Uludağ, Kartalkaya, Ilgaz gibi kayak merkezlerine gidiyoruz. Bunun keyfini sürmeyi de seviyoruz. Sirf bu sebepten dolayı sizce 4çeker almaya değer mi? Önden çekişli araçlarda kar lastigi ile idare edebilir miyim sizce?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marauder1905 -- 20 Haziran 2021; 17:23:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • İlgaz, kartalkaya, uludag, erciyes gibi tum kayak merkezlerine her sene cikiyorum, fiat punto ve onden ceker audi A5 ile. 1 kere bile 4x4 gerekmedi. Lastikler iyi olduktan sonra problem yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kış lastiği fazlası ile işinizi görür. Bu tür yerlerde zaten yollar açık oluyor. Zigana, Kızıldağ, Kars gibi çok yüksek rakımların olduğu yerlere sadece kar lastiği ile çok defa çıktım ve indim. Araçta sadece ABS vardı. Buralara arazi vitesli 4x4 araç ile de gittim tabi bu sefer kafan rahat oluyor ayrı konu ama sene de 5-6 defa için gerek var mı dersen yok.

  • Kucuk araclar 4x4 de olsalar, limitleri bellidir. Yerde 30 cm ustu kar olursa, 4x4 hiluxla bile kalirsiniz. Maalesef 4x4 aracin her yolda gidebilecegine dair hatali bir genel yanilgi var

    Sizin konunuza gelince, siz islek asfalt yollardan bahsediyorsunuz. O yollar maks bir gunduz suresi kadar kapali olur

    Onden cekisli araciniza kislik lastikleri takin, bagajiniza zincir takimini da koyun. Hava durumunu takip ederek yola cikabilirsiniz. Buyuk oranda sikinti yasamazsiniz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok teşekkürler. Benim de dusuncem bu yönde. Ekstradan 50-100bin vermeye degecek bir durum yok artik benim acimdan :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok

  • AWD bir ihtiyaçtan ziyade sürüş zevki katar. Evet kış aylarında, yağmurda çamurda karda fark yaratır ama bu farki yaratılacak sürüş iştahına ve becerisine sahip olmak gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NextMove -- 20 Haziran 2021; 19:54:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • awd aracın yakıt tüketimi önden çeker bir araca göre daha yüksek olur, ayrıca masraflarıda önden çeker bir araca göre daha fazla olur, bence iyi bir kış lastiği ile önden çeker bir araç bahsettiğiniz yerlere giderken yeterli performansı gösterir ama yinede tercih sizin.

  • 2 tane 4 çeker ( arazi şanzımanlı ve kilitli) araç sahibi olarak senede 1-2 kez kullanıcam diye 4 çeker araç alınmaz. Şaftı defransiyeli vakum motoru yakıtı vs uğraşmaya değmez.

    Ayrıca 4 çeker alınca beklentiyide ona göre kurmak lazım. CRV vs gibi akıllı 4 çeker, canı isteyince 4 çeker olan en azından 1 orta kilidi bile olmayan araçların size karda kışta çokta faydası olmaz.

    Subaru awd ya da bir kol-düğme aracılığı ile 4 çekere geçen ve 4 tekere de aynı anda güç iletebilen bir araç almanız lazım ki dağa taşa çıkınca mağdur olmayın.

  • Eğer aracı yeni alacaksanız bakım masrafı fazla olur vs gibi derdiniz olmaz. 4x4 sadece kar buz değil tüm disiplinlerde daha güvenli ve zevkli bir sürüş sağlar. Satarken de zaten verdiğiniz farkı alacaksınız. İmkan var ise 4x4 alın derim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Punto ile kışın Palandöken’de çıkıyorum çok derin kar harici hiç yolda kalmadım. Kış lastiği yetiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.