Şimdi Ara

AVR Tavsiyesi 2000-3000TL Arası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    AVR alacağım.
    Onkyo 626 düşünüyordum. Ancak teknik verilerinde çıkış gücüne baktığımda 160W gördüm ve bunun gerçek rakam olmadığını düşünüyorum.
    Siz bu avr dışında ne önerirsiniz veya bunu önerirmisiniz.
    Kullanmayı düşündüğüm hoparlörler Q500, Rx6 seviyesinde hoparlörler.

    Harmankardon için ne dersiniz? 270 modeli bütçeme biraz yakın.



  • haklısınız.
    konuyu kapatabiliriz.
  • allornone A kullanıcısına yanıt
    Hocam 2-3bin tl AVR için ayırıyorsanız, diğer başlığa pek uymuyor zaten. Bu sebeple ayrı bir başlıktan devam etmenin çok da bir anlamı yok.

    Bu arada 160w çok gerçekçi olmasa da, bu rakama çok takılmayın. Dediğiniz Onkyo'nun ses seviyesi max 80 olabiliyor. Sesi 30 seviyesine getirdiğinizde zaten ortalık inliyor. Bu sebeple apartman dairesinde oturuyorsanız bu watt değerine çok takılmayın.

    Bahsettiğiniz Onkyo 626, 2000tl'dir. Toppop Audio diye aratırsanız bulunursunuz. Forumdan bir arkadaş döviz patlamadan önce 1750tl'ye almıştı. Şu an 2000tl normal olur.

    Eğer apartman dairesinde oturuyorsanız zaten sesi daha fazla açamayacağınızdan daha üst model AVR'ye çok gerek yok. Bunun yerine hoparlörleri alabildiğiniz kadar iyi almaya çalışın. Çünkü asıl sesi veren aygıt onlar ve hoparlörler ne kadar kaliteli ise ses de o kadar iyi olur. Bütçeyi %30-40 AVR, %60-70 hoparlör gibi dengelemeye çalışınız.

    Bahsettiğiniz hoparlörleri dinlemedim fakat Onkyo ile uyumlu olduğunu düşündüğüm Heco'ları mutlaka değerlendirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Daha önce Denon 1911 ve Yamaha 777 kullandım. Çok kaba ve gürültülü geliyordu.
    O zaman (3 sene önce) 2500TL'te iki kule ve amfi almıştım. Şimdi bütçemi iki katına çıkarıyorum ancak kurdan dolayı sanırım yine aynı ayarlarda şeylere bakıyorum :S

    Zaten Onkyo'yu Toppop önermişti.
  • Aslında Denon kötü değildir. Sadece hoparlör seçimi biraz kötü olmuş. Daha yumuşak çalan bir hoparlör alıp elinizdeki Avr'yi değerlendirebilirsiniz. Bu şekilde bütçeyi de ilk etapta zorlamamış olursunuz. En mantıklısı belirlediğiniz hoparlörleri hem Denon hem de Onkyo AVR ile denemek. Eğer arada çok fark yoksa elinizdeki Denon ile devam edebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Denon ve yamaha takımı baba evinde bıraktık. O yuzden oyle bir imkanım yok :)
    Siz hangi amfiyi önerirsiniz.
    Hoparlör olarak lector 8 önerdiler. Ancak tipinden midir nedir hiç yumuşak çalacak bir hoparlöre benzemiyorlar. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allornone -- 27 Ocak 2014; 18:49:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • allornone A kullanıcısına yanıt
    Ben AVR'de Onkyo derim yada Marantz. AVR için bütçeyi çok arttırmaya gerek yok. 2000 TL civarı gayet güzel AVR'ler alınabilir. Pioneer 923'de bir opsiyon olabilir ama Onkyo bence daha önde, gücüyle ve torkuyla sinemada daha başarılı.

    Açıkçası Dali'ler hakkında geçen haftaya kadar pek bir bilgim yoktu. Fakat media marktta denediğim Lector ve Zenzor serileri bariz şekilde kötü çalıyorlardı (tamamen kişisel görüşümdür, kişiye göre değişir). Bir kere hiç müzikal değillerdi, hem stereo'da hem de AVR'de bağlı olanları vardı ve her ikisinde de başarısız hissettim. Böyle boğuk ve donuk bir sesleri var. Bendeki Heco 601'lerden sonra bu şekilde geliyor da olabilirler. Fakat bendeki Hecoları da aynı mağazada dinleyerek beğenmiştim. Yani mekan farklılığı etkisi çok yanıltmıyordur. Sonra da Almanya'da 502'yi dinleme şansım oldu ve çok beğendim ve oradaki eleman da Heco acayip güzel ürünler üretir fakat çok bilinmeyen bir markadır, hiç düşünmeden alabilirsin diye beni gazlayınca buradaki son kapalı kutu 601'i ben almış oldum.

    Nerede bulunuyorsunuz bilemiyorum fakat Trump Towers Media Mark'ta Dali'ler mevcut. Yanlarında da Heco Music series bir hoparlör var. İkisini peşpeşe dinleyince dediğim farkı anlayacaksınız.

    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/productlist/Hoparl%C3%B6r,103452,475644.html?langId=-14#storeId=103452&categoryId=475644&langId=-14&hits=&sort=price&page=2&filter=1386%3ADALI

    Dediğim gibi müstakil evde 50m2'lik yada daha büyük bir salonda kullanmayacaksanız AVR için üst limit 2000TL olmalıdır. Kalan tüm bütçeyi de mümkün olduğunca en üst düzey hoparlör almak için kullanmanızı öneririm.

    Ha bu arada öyle bu konularda çok bilen yada yalamış yutmuş biri değilim. Ama Jazz, blues, gençlikte rock-metal dinleyen biri olarak belli oranda kulağımın ehlileştiğini ve farkları ayırt edebildiğimi söyleyebilirim. Dinleyebildiğim 3000-4000 TL seviyesine kadar olan hoparlörler arasından Heco gerçekten fiyat ve başarım açısından sıyrılıyor. Bu sebeple özellikle Heco öneriyorum.




  • Pioneer da şuan kampanya var.Fiyatlar gerçekten iyi.İncelemeye değer.

    SC-LX73 fiyatı 2.599,00 TL 2011 model ama üst sınıf ve sıfır.

    http://gsaelektronik.com/urun/pioneer-sc-lx73-sinema-amfisi-ozel-fiyat-avantaji_615.aspx?CatId=109


    Ayrıca bütçenizin biraz üzerinde ama biraz daha bütçe arttırılıp alınabilir

    http://gsaelektronik.com/urun/pioneer-sc-lx76-av-receiver_201.aspx?CatId=109




  • Onkyo TXNR 626 receiverimi satıyorum. 3 Ay bile olmadı alalı düşünürseniz irtibata geçelim.
  • Fiyatınız makulse düşünebilirim.
    Özelden veya buradan gönderebilirsiniz.
    İstanbul'da mısınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ikinci el ilanlarda hoparlör buldum
    Kef iq90 2500TL
    Ne dersiniz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @allornone

    arkadaşım kef hoplar güzeldir .fakat daha çok ne tür dinleme yapılacak film içinse ağırlığın güzel ama müzik ise ağırlık ozaman 3-way speaker almak bana göre hada doğru ama kefler iyidir gerçekten oda ayrı :D
  • Muzik agirlikli olacak.
    Q700 buldum buna ne dersiniz
    Onkyo 626 yeterli gelir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • allornone A kullanıcısına yanıt
    Onkyo 626 yeterli gelir. Zaten apartmanda yaşıyorsanız yetemeyeceği noktaya kadar sesi açamazsınız.

    Bunun dışında Kef Q700'ü ne kadara buldunuz?

    Son soru genel olarak müzik ağırlıklı demişsiniz. Eğer müzik ağırlıklı olacaksa stereo amfi almanız daha mantıklı olmaz mı? Ha benim gibi hem sinema hem de müzik bir arada olsun diyorsanız AVR mantıklı olacaktır, ona birşey diyemem.
  • Sahibinden.com'da var 4000TL fiyat yazılmış.
    Bir de iq90 var bu da 2500TL.

    Stereo ağırlıklı kullanacağım. Ama normalde Tv seyrederken de sesi Tv'den değil sistemden dinleyeceğim bu nedenle surround amfi almayı düşünüyorum.
    Pionner amfiler nasıldır acaba özellik olarak Onkyo'lardan daha üstünler sanırım. Ama ses kalitesi ve ömür olarak hangisi iyidir bilemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • allornone A kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam pioneer 520 yi 2 yıldır kullanıyorum bi sıkıntı olmadı ses kalitesi ise hoparlörde bitiyor ses olarak parlak ve canlı diyebilirim özellik olarak da iyiler ama karşılaştırma yapmak için modelleri bilmek lazım
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    iq90 ve q700 var ikinci ellerde.
    aralarında 1500TL fark var acaba hangi hoparlör daha iyidir. özellikle fiyat / kalite açısından
    sıfır fiyatları birbirine yakın aslında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    iq90 ve q700 var ikinci ellerde.
    aralarında 1500TL fark var acaba hangi hoparlör daha iyidir. özellikle fiyat / kalite açısından
    sıfır fiyatları birbirine yakın aslında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • allornone A kullanıcısına yanıt
    Hoparlörleri dinlemek lazım. Mesela Heco'lardan sonra Dali Zensor serileri bana çok cansız ve ruhsuz geldi. Bu sebeple dinlemeden karar vermek zor.

    Bunun dışında sisteme sonradan arka ve merkez hoparlör eklemeyi düşünüyorsanız AVR mantıklı olur. Ama sadece stereo olarak kullanacaksanız müzik için stereo amfi daha mantıklı olacaktır. Sonuçta stereo amfiye de 4-5 farklı alet bağlanabiliyor. Tv'yi de stereo amfiye bağlayabilirsiniz.

    Ek olarak BBC HD, TRT HD ve natgeo HD dışında 5.1 sesli tv kanalı yok. Diğer kanallar hep 2 kanal sesli. Bu sebeple genel olarak stereo amfi de işinizi görebilir. Müzik öncelikse stereo tercih edilmelidir.

    Ha bu arada ben de müzik için AVR kullanıyorum. Ama ben sistemi öncelikle film ve dizi için kullanıyorum ve hoparlörlerim iyi olduğu için müzikte de çok eksikliğini hissetmiyorum.

    AVR olarak ise Onkyo öneririm. Onkyo'nun tonlaması daha güçlü ve doğal gibi, bana Pioneer ve Denon'dan daha hoş geliyor. Özellik olarak aynı fiyat seviyesinde aşağı yukarı aynı oluyor. Mesela 2000tl civarında Onkyo 626 pikap için gerekli olan phono girişe sahip iken Pioneer 923'in AirPlay desteği var. Yani burada tercih sizin ihtiyaçlarınıza göre değişecektir.

    Bu arada hoparlör olarak Heco'ları da mercek altına almalısınız. Kullanan biri olarak gerçekten çok iyi olduklarını söyleyebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.