Şimdi Ara

aux için SAA7708H'a giriş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam. Arkadaşlar ben aracımın orjinal radyo/kaset çalarına aux girişi yapmak istiyorum. Resmini vediğim devre benim kaset çaların dijital sinyal işlemcisi. Anolog CD L/R ve GND uçlarına önündeki devreyi kurarak girsem search (yani kasetden FM'e ordam AM'e ) tuşu ile bu cd girişini görebilir mi? sonuçta orada bir ses sinyali olacağından, ne dersiniz olur mu? çünkü ordan giriş stereo, çıkış 4 kanal. güç anfi entegresinin önünden girsem sadece ön hoparlörlerden duyabileceğim ve ayrıyetden siviç yapmam gerekecek. en kötü ihtimal a m kanalının girişini iptal edip ordan girmeyi düşünüyorum. Yarın için cevaplarınızı bekliyorum.

     aux için SAA7708H'a giriş


     aux için SAA7708H'a giriş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaradenizEge -- 17 Kasım 2009; 2:30:31 >







  • CD moduna geçiremiyorsan ki anladığım kadarıyla olmuyor, entegreye i2c komutu vermen gerekiyor (ayrıntılar datasheet sf 19) Bunun için mcu kullanman gerekir. Bunu yapamazsan, aslında yapabilecek olsan da, tavsiyem kasetçaları modifiye etmen. Kasetin takıldığını bildiren sensörü bul, yanılt, kaset kanalından sinyal ver. İdareten piyasada yalancı kaset diye geçen icatlardan da kullanabilirsin. Bir alternatif de FM vericili mp3 çalarlardır. Belki aux portlu bir tane vardır. Yoksa da manuple etmesi daha kolay ve uygun olabilir.
  • bu dediğim olayı bir deneyeyim olmazsa kasetçaların kristalinden girerim artık sivicide direk atarım. oda olabilir. ilgine teşekkürler. piyasada bulunan fm verici yada kaset şeklinde adaptör kullanmak istemiyorum fm vericili mp3 playerlardan nefret ettim artık çok parazit yapıyor ve ses kalitesi çok düşük.

    birde bu entegrenin 2 bacak arası mesafesi 0.8mm buna en güzel lehimi nasıl atabiliriz olmazsa elekronikçiye götüreceğim ve nasıl bir kablo kullanmam gerekli blendajlı olmasa problem olur mu? çünkü o boyuttta blendajlı kablo bulmak zor oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaradenizEge -- 17 Kasım 2009; 3:03:19 >
  • Entegreye doğrudan lehim atma ona bağlı elemanların uçlarına lehim at. Benim de bir panasonic teyp vardı, CD çalar bağlantısı vardı ama bir türlü aktive edemeyince doğrudan tda8205 amplifikatörün girişine bağlamıştım Senin entegrede ses çıkışlarını 66 ve 67. uçlara bağla (AM radyo kanalı) gnd için ise muhtemelen 4. pin uyacaktır. Radyo modunda çalışması lazım. Biliyorsun bir de otomatik stereo/mono durumu var. Manuel ayar yapılabiliyorsa şanslısın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liu Kang -- 17 Kasım 2009; 3:36:28 >
  • malesef manual stereo/mono ayarlama şansım yok. am'den mono olarak mı? görecek şimdi. bu arada direk entegrreye lehim yapma demişsin ama malesef 70. pin hiçbir yere bağlı değil sadece bacak plakete lehimli şekilde ben bunu en iyisi hiç riske atmadan direk kaset girişinden vereyim. hem devre yapmama da gerek kalmaz direk kristalin üzerinden bağlarım. hissedici sivicide kısa devre yaptıkmı tamamdır. hazır açmışken bir de anfi için çıkış hazırlayayım bari. :D
  • direk kristale bağladım olmadı malesef ses çok boğuk çıkıyor. çünkü yanlış uuygulama. neyse ordan sökerek 7708 in tape L/R girişlerine girdim. şu an hiç bir parazit ve seste bozulma yok. kaset çlara geçiriyorum 5 net müzik dinliyorum. şimdiki projem fm transmittterin ses çıkış uçlarını bulup teybe direk girmek. transmittter kumandalı olduğu için kullanımı daha uygun olacak. renault megane/ scenic 1 arabası olanlara yardımcı olablirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.