Şimdi Ara

Audi A4 (B8) Aracımda hiçbir tepki yok

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Uzun süredir yerli ve yabancı tüm forumları gezindim, videolara göz attım ancak aracımda meydana gelen sorunu çözemedim. Öncelikle konuyu yanlış yere açtı isem özür dilerim ve konu gerekiyorsa taşınabilir.

    Sorun:

    Aracıma çok fazla binen biri değilim. Bir pazar akşamı aracımı park ettim ve bir sonraki cumaya kadar hiç binmemiştim. Neyse cuma günü uzaktan kumanda ile bagajı açtım malzemeleri koydum ve aracıma bindim. Anahtarı yuvaya yerleştirdim start dedim, direksiyon kilidi açıldı tam kadran ibre selamlama olacaktı ki tüm elektrikler gitti. Anahtarı çıkartıp tekrar deneyecektim ki anahtarı vermiyor hiçbir şekilde geri. Ekranda sadece (P) simgesi yanıyor başka hiçbir şey yok. (Camlar inmiyor kalkmıyor, yedek uzaktan kumanda çalışmıyor, kapı içten yada dıştan kitlenmiyor multimedyada enerji yok vs.)

    Neyse uzun süre binmediğim için akünün bittiğini düşünerek bir arkadaşımın aracından takviye alalım dedik. Takviye esnasında tekrar denedim aracım gene çalışmadı, fakat şöyle bir durum oldu takviyede iken camlar iniyor kalkıyor, içten kapılar kitlenip açılıyor, aynalar katlanıyor, kapı içi ışıklar yanıyor, dörtlüleri açmak istedim sadece ön dörtlüler yanıyor gösterge panelinde sanki araba kontağı algılamış gibi (p) simgesi dışında yanması gereken diğer simgeler yanıyor ancak genede araç ateşleme dahi yapmıyor ve anahtarı geri vermiyordu. Aşağıdaki işlemleri yaptık ama genede araç çalışmadı. Yardımlarınıza ihtiyacım var :(

    *Sigortalar sağlam
    *Akü değiştirdik
    *Beyin kontrolü yapıldı, sağlam
    *Farelerin kemirmesini düşünerek kabloları kontrol ettik sağlam







  • Geçmiş olsun. Bilenler belki vardır bilemiyorum ama servis yolu görünmüş gibi. Umarım basit bir çözümü vardır.
  • xweser X kullanıcısına yanıt
    Sağolasın kardeşim. Servise bende gitmek istiyorum ancak şöyle bir durum var, kartal doğuş otoyu ararım. Aracımda meydana gelen sıkıntıyı anlattım. Servis diyor ki; arızayı 1 saat içinde tespit ederlerse 250 tl, saatlik arıza tespit ücreti oluyormuş. Bu durumda ben nasıl güveneyim doğuş otoya belkide 2 günde bulacaklar arızayı buda 48x250 = 12bin tl yapar + işçilik + malzeme parası
  • pc ye bagladinizmiz ariza kodu falan varmi
  • Pc ye bağlantı portunda da enerji yok bu yüzden kontrol edemiyoruz
  • bu arabanin 6-7 ayri yerlerinde sigorta kutusu var birni atlamis olma ihtimaliniz olabilir
  • Audi A4 (B8) Aracımda hiçbir tepki yok
  • ercan_j E kullanıcısına yanıt
    sorunu bula bildinizmi
  • Sorun dün çözüldü. Aracın bagaj kısmında BCM2 ismi denilen bir cihaz var (bcm1 olarak da geçiyor, konfor kontrol ünitesi olarakda, karaose kontrol ünitesi olarakta geçiyor. Bu cihaz arızalanmış. Bu cihaza yazılım atıldı düzeldi.

    Asıl konu bu arıza nasıl meydana geldi. Aracımı 1 hafta boyunca hiç kullanmadım otoparkımda yoktu. Havalarda soğuktu muhtemelen akünün son gücünü ilk çalıştırmada harcadım akünün gücüde yetmediği için bu parçada arıza meydana geldi.

    Bu arıza için bir çok servisi gezdim. Elimde video audi servislerine gittim videoyu gösterdim yapabilirseniz getireceğim dedim kendinden emin bir tek yer vardı daha önce karşılaşmış ve yapmış oraya götürdüm. 1200 tl aldı benden.
  • hadi gecmis olsun
    elektronik fazla olunca bu tur arizalarida bulmak zor oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cerci07 -- 12 Mart 2019; 20:14:9 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ercan_j

    Sorun dün çözüldü. Aracın bagaj kısmında BCM2 ismi denilen bir cihaz var (bcm1 olarak da geçiyor, konfor kontrol ünitesi olarakda, karaose kontrol ünitesi olarakta geçiyor. Bu cihaz arızalanmış. Bu cihaza yazılım atıldı düzeldi.

    Asıl konu bu arıza nasıl meydana geldi. Aracımı 1 hafta boyunca hiç kullanmadım otoparkımda yoktu. Havalarda soğuktu muhtemelen akünün son gücünü ilk çalıştırmada harcadım akünün gücüde yetmediği için bu parçada arıza meydana geldi.

    Bu arıza için bir çok servisi gezdim. Elimde video audi servislerine gittim videoyu gösterdim yapabilirseniz getireceğim dedim kendinden emin bir tek yer vardı daha önce karşılaşmış ve yapmış oraya götürdüm. 1200 tl aldı benden.
    ilk başta çıkan sorunu bilemem ama bir ihtimal de şu var, takviyeyi direk +/- den yaptıysanız o yüzden yanmış/sapıtmış olabilir. - yi akünün yanında bulunan metal kısma takmak gerekiyor. yoksa elektronik kısımlarda yanma/sapıtma olayları oluşabiliyor. direksiyon kontrol ünitesi yakan falan çok takviye yüzünden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz298 -- 12 Mart 2019; 22:57:29 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.