Şimdi Ara

Atmosferik vs Turbo (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
1
Favori
9.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ZeroDisquiet kullanıcısına yanıt

    Elbette.


    Aldığım araç 1.5 Focus 4 123hp atmosferik benzinli otomatik Sedan 6 ileri. İlk siparişim HB idi sonradan Sedan olarak değiştirdim.

    Aracın sipariş tarihi Şubat 2020, teslim tarihi Eylül 2020

    Alternatif motor ve şanzıman seçeneği Sedan için: 1.5 dizel 120hp 8 ileri

    Aracı 153.000TL bedelle satın aldım. Turbo dizel ile fiyat farkı o gün için 30.000TL ya da yaklaşık 5.000 Dolardı. Turbo dizel almayı da değerlendirdim ve atmosferik modeli almaya karar verdim.

    1.0 125 hp turbo benzinli motor seçeneği Sedan karoserle birlikte sunulmadı. St-Line donanım ile sunuldu. Sedan karoserle birlikte sunulsaydı Otosan'ın fiyatlandırma politikası uyarınca aradaki fark yine 30.000 TL ya da 5.000 Dolar olacaktı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plf -- 21 Nisan 2021; 12:20:0 >
  • Bir sayfa geriye bak @teteni ne demiş?


    "Bende 1.2 Tsi Dsg Golf var. Eğim olmayan 7 km si ş.içi (3 ışık) olmak üzere 18 km yolda 110 km/h geçmeden 4,8 ile 5,2 litre arası yakıyor. Her sabah günlük km sıfırlandığı için sürekli göz önünde olduğundan defalarca aynı değerlerle gidip geldim."


    Aşağı yukarı benzer koşullarda sakin şekilde kullanınca onun tüketimi de 4.8 ile 5.2 arasında değişmiş. Ben bu kadar az yakamazsın demiş miyim? Hayır. Peki sen bu kadar az yakmaman gerekiyor 110-120'den aşağı düştüysen gerçeği yansıtmaz demiş misin? Hayır.


    Demek ki hem bana hem de atmosferik motor kullanıcılarına karşı ön yargılı davranıyorsun.


    20 km'lik trafiksiz yolda dizel araç ile LPG kadar tüketim gerçekleştirsem araba kullanım tarzımı sorgulardım.


    Dizel araçla LPG kadar tüketim gerçekleştirip turbo benzinli motorla 3 litre yaktırma iddiasında bulunmana değinmiyorum bile.  


    Ek olarak apaçilik yapıyorsun demedim. Apaçi gibi gaza basmaktan kastım yeşil yandı gazı kökle, önüne araba çıktı frene bas, araba çekildi gazı kökle, kırmızı yandı frenlere asıl şeklinde trafiği okumadan, bir sonraki adımı hiç düşünmeden gaz pedalına basmayı kast ediyorum.


    Şehirlerarası otoyollarda sözde 110 km hız sınırı var ama burada adım başı 90 ve 50 tabelaları var. 20 km boyunca 110-120 ile gidebileceğin bir yol bulabiliyorsan kurallara uyuyorsundur tabi ki. En azından benim öyle bir imkanım yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 21 Nisan 2021; 13:17:22 >




  • Mantık doğru yüksek ısıdan bütün parçalar zarar görüyor aracın geneline yansıyor buda ,benzin masrafından kaçarken ustasıyla muhattab ol servisin kazığını ye vs vs ,hiç gerek yok lpg ile bineceğim araç sadece bir toyota olurdu ,ondan hariç de hiç bir arabaya lpg taktırmazdım ,cruze zaten opel motoru lpg de ilk yiyeceğin şey bobin ,ucuz bişeyde değil sık arıza yapıyor ettiğin karın 3 katı bobine veriyorsun.

  • Fiat'ın zaten turbo motoru var ama yüzüne bakan yok. Lineaya koydu, egeaya koydu 1.4 turbo. Yeni egeada da var. Eski kasa fiat bravoda vs de var.ustelik lpg de uyumlu diye biliyorum. Ama kimse almadı. Çünkü maliyetli. Çok daha uyguna 1.4fire var. O da aynı işi görüyor. Egea keyif arabası değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • plf P kullanıcısına yanıt

    :) sonuçta maddiyat nedeniyle turbo dizel den vazgeçmişsiniz. aynı fiyata iki motor da sunulsa turbo olanı tercih etmez miydiniz? atmosferik tercihinin temelinde fakirlik yatıyor derken soylemek istediğim oydu. fakirlikten kastım bir dilim ekmeğe muhtaç olmak değil. ben de fakir olmasam 1.4 turbo alirdım. 1.4 atmosferikle 1.0 turbo aynı fiyata olduğu için turboyu tercih ettim. arabadan azicık anlayan herkesin yapacağını yaptım. 1.4 atmosferik tercihi sadece lpg uyumu nedeniyle seçilebilirdi. o da az yaksın diye. fakirlik fakirlik fakirlik...

  • ZeroDisquiet kullanıcısına yanıt

    Fiyatları aynı olsa turbo motorun tercih edileceğini ben de daha önce yine bu konu içinde belirttim. Sizin fakirlik olarak tanımladığınız olguyu ben rasyonellik olarak tanımlıyorum. Saygıyla...

  • ZeroDisquiet kullanıcısına yanıt

    Kia ceed mi aldınız? Genelde turbo pahalı oluyor, ceed de yakın fiyat.

    Şahsen ceed alacak olsam yine gider 1.4alirim. LPG sıcak bakmadigim hâlde. Daha güven veriyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fanatizm çatısı altında üyelere hakaret ettiğin için.

  • ZeroDisquiet kullanıcısına yanıt

    Tabi ki son model bir araç çok daha verimlidir şüphesiz. Bahsettiğim araca uzun süre bindim gayet performanslı bir atmosferikti bildiğim araç olduğu için örnek vermek istedim sadece. Neyini övüyorum derseniz oldukça seri ve az yakıyor olmasını.

  • Aracım 1.6 atmosferik motora sahip, bir dahaki sefere alacağım araç çok büyük ihtimalle dizel veya turbo benzinli motora sahip bir araç olur. 1.6 nın yetmediği yerler oluyor gerçekten ama 1.0 turbo benzin beni uzun yolda kurtarır mı emin olamıyorum. Uzun yola senede 2-3 kez giderim ve araçta en az 4-5 kişi ve tıksa basa dolu bagaj ve klima sürekli açık olur. 1.0 Kağıt üstünde 1.6 atmosferikten daha iyi verilere sahip olsa da bahsettiğim yükle birlikte uzun yolda yokuşlarda can çekişir mi, motoru yıpratır mıyım diye de düşünmüyor değilim.


    Hazır konusu geçiyorken, düşüncelerim doğru mudur? Yoksa 1.0 turbo benzin bahsettiğim senaryoda 1.6 atmosferikten her zaman daha iyi mi sonuç verir?

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz koşullarda 1.0 100hp turbo araç kullandığım için düşüncelerimi paylaşmaya çalışayım. Alacağınız aracın 125hp olacağını varsayıyorum. Gaz tepkileri daha iyi olacaktır. Hiçbir şekilde yokuşlarda can çekişme söz konusu olmaz ama uzun dik yokuşlarda aynı atmosferik motorda olduğu gibi devirli kullananmanız gerekir. Motor 3 silindir olacağından, düşük devirde kalırsanız araç motora binen yükü titreşimiyle hissettirir. Rampa ve sollama performansının duruma göre %5 - 10 arası iyileşeceğini öngörebilirim. Matematiksel ölçme yapma şansım olmadığından, bunlar deneyimlerime dayanarak yazdığım subjektif görüşlerdir.

  • Turbo candır, Allah icat edenden razı olsun. 1.3lt 75hp lik aracımla 3 yetişkin + kayak malzemeleriyle uludağa çıktık wintercontaklarla üzmedi nefesi yetmemezlik de etmedi, tırmanırken de sürekli takip etmedim ama baktığımda anlık tüketim 5litrenin üstünü gördüğünü hatırlamıyorum.. toplam otoban dahil gezi boyu 4.1 (otobanda sakin kullanmadım + cc yi açsam çok daha ekonomik olabilirdi) ile tamamladık. inerken dağdan gerçi 0.0 dı anlık tüketim  


    benzinli olsa düşünemiyorum hele bir de atmosferik benzinli olsa direk incir ağacı :)


    Konuda bir yorum okudum harbi doğru, Turbolu araç keyif adamına hitap ediyor (sadece hız olarak algılanmasın az yakması ve dağa bayıra rahat çıkması da keyif neticede  )




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 21 Nisan 2021; 15:3:5 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

    Aracım 1.6 atmosferik motora sahip, bir dahaki sefere alacağım araç çok büyük ihtimalle dizel veya turbo benzinli motora sahip bir araç olur. 1.6 nın yetmediği yerler oluyor gerçekten ama 1.0 turbo benzin beni uzun yolda kurtarır mı emin olamıyorum. Uzun yola senede 2-3 kez giderim ve araçta en az 4-5 kişi ve tıksa basa dolu bagaj ve klima sürekli açık olur. 1.0 Kağıt üstünde 1.6 atmosferikten daha iyi verilere sahip olsa da bahsettiğim yükle birlikte uzun yolda yokuşlarda can çekişir mi, motoru yıpratır mıyım diye de düşünmüyor değilim.


    Hazır konusu geçiyorken, düşüncelerim doğru mudur? Yoksa 1.0 turbo benzin bahsettiğim senaryoda 1.6 atmosferikten her zaman daha iyi mi sonuç verir?

    B segmenti icin 1500-4000 rpm arasi 175nm,


    C segmenti icin 1500-4000 rpm arasi 200nm+ tork isinizi gorur


    (Araca 5 kisi binecekseniz C segmentinde 250 tork daha rahat ettirir)


    Yuzde 10 egimde dahi 2 kisi ve bagaj ile 120km/h hizda 3000rpm.i pek gecmezsiniz


    Duzgun 1.0 turbolar, 4.000 rpm.e kadar 2.0 atmosferiklerden daha performansli. 1.6 atmosferik ile kiyaslanmasi cok dogru olmaz


    6.500 rpm.lere dayanirsaniz, 1.6 125 bg atmosferik, 1.0 turbo 100 bg ile 1000 metre rakim ve ustunde benzer yokus performansi gosterir


    Soyle somutlastirayim 1.0 turbo ceed ile her turlu yolculugu, 1.6 132 bg corolladan daha rahat yaparsiniz. Ceed 2.000-3.000 rpm.de yokus cikarken, corolla 3.800-5.000 arasinda cikar. Yalniz pedali dosemeye yapistirip, redline giderseniz Corolla 115 bg turbolu motor gibi performans gosterir. 100 bg turboludan daha hizli yokus tirmanir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • çok doğru. atmo makinalar alt devirlerde değil 4000-7200 bandınta kullanıldığı zaman tam güç çıkışı sağlıyor . turbo benzinde ise 4000-5000 de devir beslemeyi geçtiği için turbo bağırmaktan başka birşey yapmıyor. zaten turbo benzinli motorların 1000 - 4500 aralığında performanslı ve sessiz olarak çalışması ön planda değil mi ? bunu sağladıklarında da zaten yakıt tasarrufuda sağlanmış oluyor.

  • Vincent54 kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    turbo benzinde ise 4000-5000 de devir beslemeyi geçtiği için turbo bağırmaktan başka birşey yapmıyor.


    Burada tam ne demek istediniz?

  • cormen kullanıcısına yanıt

    küçük hacimli turbolu araçlar 5000 bandından sonra güçte kayıp yaşıyor demek istedim. maksimum verim noktasından geriye düşüyor yani

  • Vincent54 kullanıcısına yanıt

    Şidmi anladım. Turbo daha fazla basamıyor demek istediniz.  

  • Acil Stop kullanıcısına yanıt

    Sen 6 litre yakıyorum demekle, şu şu şu koşullar altında 6 litre yakıyorum demek arasındaki farkı göremiyorsan yapacak birşey yok.


    bak tsi araç sahibi gayet güzel açıklamış hangi koşullarda 5 yaktığını. Direk bu araba 5 litre yakar dememiş. Mesaj kimseyi kandırmaya yönelik değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: autindustry

    2013 model golf 7 1.2 tsi ve diger markalarin lpg uyumlu atmosferiklerini kiyaslayabilirsiniz hocam. Golf.ler degerini daha fazla korumus olarak gorunuyor


    Konu tam olarak lpg uyumsuz araclarin tutulmamasi degil. Sarfiyati dizginlenemeyen lpg uyumsuz araclar tutulmuyor. Mesela 2005 avensis 2.0 atmosferik direkt enjeksiyon motor tutulmaz. Ama 1.6 mpi atmosferik tutulur


    1.6 fsi passat tutulmaz, 1.6 hitler passat tutulur


    Eski araclarda lpg.nin oncelikli hale geldigi dogru ama konu daha komplike. Aracin yakiti tasarruflu olmali. Yakiyorsa da karsiligini vermeli



    Alıntıları Göster

    Golf 7 nin atmosferiği yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • autindustry A kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Duzgun 1.0 turbolar, 4.000 rpm.e kadar 2.0 atmosferiklerden daha performansli. 1.6 atmosferik ile kiyaslanmasi cok dogru olmaz


    Yok artık. Bu kadar da abartmayın. 2.0 atmosferik piyasadaki 1.0 turboların içinden geçer. Alt devirlerde de üst devirlerde de. Hiç bir şekilde mukayese edilmez. Hele ceed'deki gibi 172nm torklu 1.0sa hiç şansı olmaz. Corolla 1.6 kadar da gideceğini sanmıyorum. 32hp beygir farkı az değil.


    Corolla 132hp 9.7saniye, ceed 11.8saniye.

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.