Şimdi Ara

Atmosferik benzin vs turbo dizel dik yokuş testi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
985
Cevap
2
Favori
36.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt

    ben bakarım yoldaki performansına ,araba sürerken de fizik dersine girmiyorum ,

    sadece gaza basıp keyfini çıkartıyorum ,

    krank da zaten motorda değil de ,arka aksların arasında bulunuyor ,Atmosferik benzin vs turbo dizel dik yokuş testi 

  • Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    hay hay...

    Atmosferik benzin vs turbo dizel dik yokuş testi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    dostum, şu yazdıklarında katılmadığım bir tek nokta dahi yok. bunların hepsinde seninle hemfikiriz. benim yazdıklarım tamamen insanların ikiyüzlülükleri üzerine. kabul edelimki ülkemizin ekonimik zorlukları ve bu zorlukların bize dayattığı şartlar var. bunlardan bir tanesi de dünyada yüzüne bakılmayacak motorları kullanmak zorunda olmamız. benim ilk arabam 1.33 auristi çünkü param ona yetti. bunu vurgulamaktan da hiçbir zaman çekinmedim. sıkıntı şurada ki insanlar zor bela aldıkları araçlarına düldül muamelesi yapıp olmayan özelliklerini pazarlamaları. vakti zamanında corolla forumunda çok bulundum, bir önceki corollanın sınıfında elle tutulur tek özelliği iç mekan genişliğiydi ama sahipler s serisi mercedes anlatıyor sanki. bir ara araç bakarken 308 forumuna gittim arka koltuk diz mesafesi sınırlı dedim yemediğim laf kalmadı, xv forumuna takıldım tam körler sağırlar birbirini ağırlar, 115 bg e 4 çeker ne gerek dedim, şöyle düşük hacimli 130 bg li dizel motoru olsa daha iyi olurdu dedim ha keza yine aynı savunmacı aptalca refleks. 300 bg lik önden çekişli araçların dünyasında bir arkadaş da düşünmüyor ki 115 de ben 4 çekeri ne yapacğım. demek istediğim seni anlıyorum, benim yazdıklarım tamamen insanların gereksiz yerine sahip oldukları araçları savunmaya yönelik yazdıkları saçmalıklara karşı.


    not: chr de 1.2 turbo motoru denemiştim, çok da hoşuma gitti ama toyota türkiye sağolsun corollada kullanmadı. zaten dizeli de corollaya çok geç getirdi (neymiş yakıt kalitesiymiş) kabul etmek lazım ki ekonomik zorluklar kadar taş kafalı japonların inatlarıyla da uğraşıyor türk tüketicisi.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

    hay hay...

    Fakat senin kurduğun denklem hatalı ayrıca verdiğin kaynaktaki sabitte hatali /5.252 yi eklememissin ayrıca bunlari kacirmayin ayrıca kw olarak hesaaplanirsa standart sapma azalır bu isin formülü budur verdigin bilgi hatali tork carpi devir tam olarak gücü vermez

    Atmosferik benzin vs turbo dizel dik yokuş testi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    bir formuldeki sabit sayi neyi ifade eder?
    bu dedigin watt e x i degildir demek farkindamisin?
    tork voltajdir devirde akim.hp zaten direk watta donusebilen bir birim
    o 552 ortacagdaki atin gucune esitlensin de sen anla diye var ve onemi yok

    nasilki 24v 2A motorla 12v 4A motorlarin ikiside 48W ve farki yok, 150nm 6000 devir motorla 300nm 3000 rpm motorun guc farki yoktur.aradaki fark sanzimanla duzeltilip tekere ayni sekilde yansir.
    sanzimani olan bir aracin motor krank mili torkunu tartismak abesle istigaldir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 2 Haziran 2021; 9:54:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vw dizeli rezil ettin bizi atmosferiklere ..

    Şaka bir yana benzinli araç hızlanma konusunda dizelden iyidir ama rampa, virajlı bir yolda dizel bir araç atmosferik benzinli den rahatlık açısından iyidir , kimse 5000 RPM ile sürekli gitmez , benzin ibresi hayata küstürur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

    sahibi olmadığınız bir araba herhalde, anlamsızca öngörülerinizi sıralamışsınız. söylediklerinize cevap vermeyi bir zul addediyorum.



    Alıntıları Göster

    Buyurdu, sabah akşam milletin arabasını eleştirmeyi yasam felsefesi haline getirmiş bir üye. İsin kötüsü bu konudaki her başlıkta, aynı kişiler, aynı cümleler...


    Alış fiyatı golfe, ağır bakımları bmwye, yakıtı hyundailere, kronikleri marea’ya, güvenilirliği vag grubuna, görüş açıları altay tankına, kullanışlılık olarak da tofaşa benzeyen bir aracı öveceğim diye dünyanın en çok satan arabasına çöp demek, alanlara safdil demek garip doğrusu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sancar10 -- 2 Haziran 2021; 10:41:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: berce

    buyrun beyler bir deneyi var basit anlatım ama etkili :)

    Bu video bir ara çok moda olmuştu ama videoda anlatılan tork-beygir farkı değil. Tork ve beygir birbirinden ayrı değerlendirilebilecek şeyler de değil. Neyse diyelim hadi bunları geçelim, araçlara taktığı motorlar birebir aynı, bu durumda motorlar arasında tork ya da beygir farkından zaten bahsedemeyiz.


    Buradaki fark gördüğünüz üzere araçların birinde araya koyduğu dişliden kaynaklanıyor. Yani bu videoyu yapan arkadaş basitçe aynı araç üzerinde farklı viteslerde ne olacağını gösteriyor, şanzıman ne işe yarar onu gösteriyor ama kendisi de farkında değil. Araya koyduğu dişli ile araçların birisi diğerinden daha düşük viteste oluyor.


    Yüksek viteste olan araç yüklü halde haliyle kalkışta yürüyemiyor, yüklü halde yokuş yukarı arabaların birisi 1. viteste iken 3. viteste olanın kalkmaması da normaldir. Aynı şekilde yüksüz durumda da düşük vitesteki aracın yüksek vitesteki araçla aynı hıza ulaşması mümkün değil. Özetle bu videonun anlattığı şey vites farkı, beygir tork farkı değil :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 2 Haziran 2021; 14:48:46 >




  • arkadaşımı aradım gaza getirdim benim araba senin arabayı öper diye;


    cumartesi günü corsa 1.4 100hp (atmosferik benzin / manuel (lpg yok)) ile baklavasına drag yapıcaz Atmosferik benzin vs turbo dizel dik yokuş testi 


    bendeki de corsa 1.3 75hp (turbodiesel / manuel)Atmosferik benzin vs turbo dizel dik yokuş testi 


    ikisi de 2013 active paket.. benim arabanın motoru daha büyük, turbo ve dpf gibi ek ağırlıklar da var onun motor fındık gibi bir şey kaputun altında kaybolmuş gibi Atmosferik benzin vs turbo dizel dik yokuş testi 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 2 Haziran 2021; 11:18:40 >
  • Atmosferik motoru sevenler ve yaşatanlar derneğinin toplantısınamı geldik konuya bak Atmosferik benzin vs turbo dizel dik yokuş testi  Neredeyse Turbolu arabalar zaten çöp, alınması bile hata diye yazında hepten şok olalım , atmosferik kullanmayı bilmiyormuşuzda kültür yokmuşta vay vay vay Atmosferik benzin vs turbo dizel dik yokuş testi  Bu forumda zaten her atmosferiğe binen 2.0-3.0 motorla 5.000 devir redline takılıyor Atmosferik benzin vs turbo dizel dik yokuş testi 1.2-1.3-1.4 75-80 beygir atmosferikleri kimse pek muhattap almıyor galiba...


    Atmosferik motoru sevebilirsin sorunsuz dersin, lpg uyumlu dersin ama turbolu şöyledir zayıftır, gitmez, torku böyle bandı şöyle yazanlar cidden harcanıyorsunuz arge mühendisi olarak firmalara başvurun....





  • Şimdiki aracım 110 beygir turbo dizel. Yokuş çıkışı gayet güzel. Ama 130 beygir 20 yıllık atmosferik benzinli aracımla 5-6000 devirde yokuş çıkması daha güzeldi.


    Konunun ana teması yokuşta kim daha hızlı çıkar. Cevap beygiri fazla olan. Gerisini karıştırmayın.


    Zevkine araba sahibi olacak olsam min 3 litre atmosferik benzinli alırdım. 5000 devirde yüzüm gülerek gezerdim.


    Ama günlük hayatta 1,5 dizel kullanıyorum. Sadece yakıt alırken yüzüm gülüyor.

  • xmxksk kullanıcısına yanıt

    Konuyu nasıl okudunuz bilmem ama kimse turbo zayıftır demiyor. Güçlü olan, güç/ağırlık oranı daha iyi olan daha iyi gider deniliyor, ki doğru bir şey.


    124 beygirlik araba 105 beygiri geçmiş. Normaldir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 2 Haziran 2021; 12:20:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaslar, astra k cdti 136/320/MT var 2016 model. Önceki sayfalarda 60 bin de zincir degisip 10 bin tl verildigi iddia edilmis. 60 bin bakimi bir hafta önce yetkili serviste yapildi, mazot filtresi dahil 1215 tl odeme yaptik servis fisini de paylasabilirim merak eden olursa, zincirin asindigini dusundurecek hic ses duymadik acikcasi su ana kadar.

    Daha önceki aracimiz sifir alinmis 2000 model 1.6 civic ies aracti, 16 yil kullanildi sorunsuz bir deneyim yasayip iyi bir fiyata da sattik açıkçası. Bu araç 120hp/144nm/MT ve 1000 kusur kg agirlikta falandi. Devir kesiciye kadar da gerektiginde hizlanmak icin esirgemeden kullaniyoduk. Zamani icin muthis bir araçtı... Fakat 4 yetiskin kisi, bagaj dolu, klima vs acik halde şehirlerarası seyahat azapti gerçekten. Eskiden bolunmus yollar bu kadar fazla degilken yollarda da egimler daha fazlaydi, ayrica rampada vs önünüze agir araclar geldiginde ki devamli karsilasilan şehirler arasi yollarin bitmeyen senaryosuydu bu; yuklu bir sekilde o ara hizlanmayi yapmaya calismak, yuksek devirde ciktigin sollamayi bitirmeye calismak gercekten konfor azaltici, gurultulu ugultulu bir azapti diyebiliriz.

    Yeni arac geldiginden beri 110 120 kmh araliginda ne kadar yüklü olursa olsun, klima vs son surrat calissa bile turkiyenin her hangi bir yerine defalarca en ufak tereddut yasamadan, zorunlu haller disinda hiz kesmek zorunda kalmadan, son derece sessiz, konforlu bir bicimde gidip geldik acikcasi. Yakit ekonomisi kismina deginmiyorum cunku gercekten ulkemize ozgu sacma bir durum oldugunu degerlendiriyorum. Yine de dizel otomobil Türkiye sartlarina mecbur olmasaydik tercih edeceğim bir sey degil acikcasi, yuksek hacimli benzinli /6 sirali silindir-3 litre atmosferik/ tarzi 1500kg asmayan bir otomobil oncelikli tercihim olurdu diye düşünüyorum.

    Gelelim sonuca, gazci/devirci tayfanin da fetislerinden olan civic bizim astra yi duz yolda duman ederdi fakat, soforun yanina iki adam bindirdigin zaman sonuc bariz husran olurdu diyelim. Nalet Ulkemiz sartlarinda halen yuksek torklu turbo dizeller o kadar avantajli ki insan atmosferik motoru yani bizim alabilecegimiz capta olanlarindan bahsediyorum hatirlamiyor arzulamiyor bile. Baska bir dizelide kullanmadim acikcasi uzun sureli, belki gercekten dezavanjli yavas sikintili olanlar vardir bilemiyorum ama bendeki kesinlikle performans acisindan en ufak bir ama acaba yaratmadı, kimse ile de yarismadim acikcasi. Goruslerim bu sekilde hepinize sevgiler saygilar. Zincirci arkadasa da selamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • balkanxp B kullanıcısına yanıt

    c segment 1.6 dizeller arasında en performanslı araca sahipsiniz. Aracınızın ağırlığı da düşük. Konudaki dizel golf sizin araca göre bayağı güçsüz. 31hp, 70nm fark, üstüne ağırlık farkı vs. Az farklar yok.


    Kullanım rahatlığında turbo nimet tabii ama basınca da atmosferik gitmiyor, etmiyor gibi bir durum yok, aksine daha güzel gidiyor dizellerden. Dizelin tork bandı yük çekmek için, günlük kullanım için çok uygun ama söz konusu hızlanma ise çok verimli olamıyor. Üst devire çıkıyorsun, tork azalıyor, alt devirde hp düşük. Atmosferik 4bin'den 6500e kadar daha lineer hızlandırıyor. Cvt ise maksimum güce sabitliyor, daha da iyi ivmelendiriyor.


    Turbo dizeller avantajlı demişsiniz ama şu an bence hiç bir avantajı kalmadı. Zaten doğru düzgün dizel kalmadı piyasada, olanlar da uçuk fiyatlı. Bu fiyatlara pek bir avantajı yok. Tüketim makası da dizel benzin arasında çok azaldı.





  • konu açıklamasına yazılması gereken önemli bir detay,

    turbo dizel kullanan arkadaşı 18 inden yeni gün alıp ehliyeti de yeni almış.

  • Wolkswagen ile olmaz o iş motor DCI olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibinin ilk mesajına cevaben; güç (hp)/ağırlık oranı yüksek ve rüzgar direnci düşük olan araç yeterince uzun bir rampada avantajlı olur. Yüksek torkun avantaj sağlayacağı durumlar daha önce konuşuldundan tekrara gerek yok. Kısa rampalarda hp yerine tork öne çıkar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

    bir formuldeki sabit sayi neyi ifade eder?
    bu dedigin watt e x i degildir demek farkindamisin?
    tork voltajdir devirde akim.hp zaten direk watta donusebilen bir birim
    o 552 ortacagdaki atin gucune esitlensin de sen anla diye var ve onemi yok

    nasilki 24v 2A motorla 12v 4A motorlarin ikiside 48W ve farki yok, 150nm 6000 devir motorla 300nm 3000 rpm motorun guc farki yoktur.aradaki fark sanzimanla duzeltilip tekere ayni sekilde yansir.
    sanzimani olan bir aracin motor krank mili torkunu tartismak abesle istigaldir

    Hayır değil baştan sona hatalı sabitte hatali 552 değil Olay şanzıman veyahut diferansiyel oranida değil motor gücü kıyası için belirttiğin formül hatalı bunu niye anlamak istemiyorsun konuyu niye carpitiyorsun gelmişsin hatalı donelerle birşeyler anlatiyorsun bilmiyorsaniz bilmiyorum deyin hayalleriniz gerçekci olsun diye oyle basic bir kiyaslama yapamazsiniz kafaniza göre

    İsin içindeki inertia (atalet ) hesaba bile katmiyoruz birde vallahi komik


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    tamam sabit ne ise yariyor orda neden var anlatin dinleyelim.
    sabiti hic koymazsak ne olur mesela?
    5,252 yerine 552 yazmisim ona takiyorsun.
    tekrar soruyorum sabit ne ise yariyor? ben diyorum ki beygir(bildigin at) carpanidir o ve horse power demeni saglayan sey o sayidir :)
    vee inertiayi ben degil googlein direk verdigi formul hesaba katmiyor.cunki size motorun krank gucunu hesaplayin demiyoruz,su tork su devirle donen mil kac hp dir soru
    nerde atalet???

    haklisiniz ataleti hesaba katmiyorum belki de "torku dusuk ama devri yuksek araba ile torku yuksek devri dusuk arabanin gucleri esit olabilir" buna itirazinizi alabilirmiyim?
    mesela 3000 rpm 300 nm ile 6000 rpm 150nm iki donen mil dusunelim.ataleti katarak fx li formulle hesaplayip paylasirmisiniz kac watt veya hp dir bu iki donen mil?
    sizde biliyorsunuz ki donen bir milde gucu etkileyen sadece iki etmen var.torku ve devri.bu ikisini carparsaniz gucu verir.katsayi ile beygir guvu,keci gucu,kedi gucu yaparsiniz:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 2 Haziran 2021; 16:29:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.