Şimdi Ara

ateistlerin idama karşı olmaları gerekmez mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ateistlere göre öldüğümüzde hiçlik olacaksak neden idam olsun adam o kadar kişiye tecavüz etmiş ya da masum insan felan öldürmüş cezası 3-4 saniye acı çekip ölüp hiçliğe gitmek mi ? adaletli olur mu sizce böyle ?

    yani dünyada bir sürü kötülük yapmış kişi ile hiç kötülük yapmamış kişinin aynı yere gitmesi de ayrı bir ironi



  • İdama karşı olma nedenim, beşer şaşar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HIGHER

    İdama karşı olma nedenim, beşer şaşar.
    beşer şaşar da pskolojik sorunları olan pskopat ruhlu katiller şaşmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vosvareto9013

    beşer şaşar da pskolojik sorunları olan pskopat ruhlu katiller şaşmaz

    Alıntıları Göster
    Adam hasta ise tedavi edilmeyip idam mı edilecek ?
  • Patavatlı kullanıcısına yanıt
    pskopat ruhlu katillerin tedavi edileceğini sanmam
  • İdama karşı olmak için şu veya bu olmaya lüzum yok, insan olmak yeterlidir.
  • Her şeye dindarlık ya da ateistlik penceresinden bakmaya gerek yok. Çoğu suçlu için İdam ceza değil kurtuluş olur. Ayrıca bizim gibi yargının güvenilmez olduğu ülkelerde idam çok yanlış ve kötü niyetli kullanılır. Suçsuz yere çok insan da katledilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 5 Ağustos 2018; 15:11:16 >
  • herkes kendince doğrusunu yazmış ancak idam nedir konusunun felsefesini yapmamış.

    idam felsefi olarak nedir ne olabilir? bu sorunun cevabı alınmalı.

    daha önceden bu konular cevaplandı zannediyoruz ancak idam cezası ve ona bakış asırlar içinde değişti ve hale devam eden bir değişim var. günümüz açısından idam cezasının felsefesi konuşulabilmeli.

    ...........................

    adamı idam ediyorsun iş bitiyor onun yerine yıllarca hapiste yatması uygun olur vs. denmekte ancak bu sav içinde yaşadığımız dünyayı tahlil etmemiş bir düşünüş olduğu biliniyor.

    ayrıca kişiye acı çektirmek denen şey hukukun amacı da değil.

    .........................

    en son yunanistanda da görüldüğü üzere 2 diplomatımızı öldüren biri açık cezaevine alındı. 2 adam öldürdü birine teşebbüs etti. bu adama yattığı her gün muazzam acılar çektirildiğine eminim yani. bu hususta ne düşünüyorsunuz? adam yakında serbest çıkış da yapacağa benziyor.

    meseleye kısır bölgesel açılardan bakmak çok çok yanlış.

    .........................




  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Uzmanlık alanınız olduğundan mıdır, çok daha somut konuşulması gereken bir konu olduğunu düşündüğünüzden vs. midir bilmiyorum ama fazlasıyla anlaşılır ve güzel olmuş hocam. Teşekkürler
  • LePortaBim kullanıcısına yanıt
    ben teşekkür ederim.
  • Diyelim ki bir yerde bir hata yapıldı adamı astın sonra ortaya başka bir delil çıkıp adamın suçsuz olduğu belli oldu ne olacak o zaman ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lawbreaker

    Diyelim ki bir yerde bir hata yapıldı adamı astın sonra ortaya başka bir delil çıkıp adamın suçsuz olduğu belli oldu ne olacak o zaman ?
    Pardon filminde ki gibi "pardon yanlş adamı asmışız" derler.
  • idam cezasının psikoloji anlaşılırsa idamın hata denen kısmı insanı irite etmez.

    yanlış anlaşılmasın. bir masumun kanını eline sürmek kişiyi deli eder o ayrı bir şey ancak irite etmemesinin gerekçeleri vardır.

    ......................

    buna insanın doğum denen süreci neden olmakta. yani idam denen şey illa ki kötü bir şeydir de denemez.

    .......................

    bu durum masumu öldür demek değil ancak insan ne kadar masumdur kısmı için de illa ki suç ve ceza teorisine ihtiyaç yoktur.

    .......................

    ötenazi hakkı bir nevi yasal idamdır. kişi suç ve ceza teorisine göre suçsuzdur peki neden ötenaziye izin verir de mesela neden ötenazi isteyenin durumunu değerlendirdiğinde sen haklısın deyip onu milyon dolarlık adam yapıp ona yeni bir hayat sunmaz?

    bu husus çok çok önemlidir.

    ........................

    doğumla gelen bir kısım günahların varlığı düşünülmüş. belki yeni doğan suçlu değil ancak suçu kabul etmeyen kişinin ceremesini çekme konusunda gösterdiği hal tartışılmamışa benziyor. yani idam denen hususta gerçek suçlunun tespiti mevcutken bunu yapmak denen şey mekanizmanın hayatiyetini de sorgulattığı için, aynı mekanizmanın devamiyeti adına tarışılmazlığı adına yasal idam denebilecek bir olgunun mevcudiyeti de asıldır.

    .........................

    avrupa birliği (ab) idamı suriyeli ya da ıraklı açısından açıklamamış. kendi açısından açıklarken de bünyesinde ötenazi denen hali de beyan etmiş. kişinin kendini yasla süreçle katli, defin için krematoryum seçeneği, yasla olarak uyuşturucu kullanımı vs halleri bir nevi hukuk düzleminden çıkarıp kabul düzlemine sokma eğilimi mevcuda gelmiş.

    .........................

    avrupa denen mecra esasen bilim ilim kuşağı renkli şahsiyetler iken görülmeyen gizli yüzlerde eşcinsellik uyuşturucu, porno, savaş suçları, gasp hırsızlık gibi suçların uluslararası boyutu gibi bir kısım açlık halleri mevcut.

    .........................

    eldeki mevcut delillere göre bir kişi durduk yere suçlanabilir mi? cevap evete yakınsak geçiyora benziyor. bu halde bu suçun tespitindeki haller bakımından yapay suçlunun ıraksadığı her hal bakımından ona tanınabilecek haller başlığında ötenazi hakkı idam denen olayın uygulanabilirliğini kabulken, mevcut düzen bu cezayı uygulayabileceği esas suçluyu red ve inkar ile anlam bulur denebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 5 Ağustos 2018; 18:36:7 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lawbreaker

    Diyelim ki bir yerde bir hata yapıldı adamı astın sonra ortaya başka bir delil çıkıp adamın suçsuz olduğu belli oldu ne olacak o zaman ?
    ateistlerin idama karşı olmaları gerekmez mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vosvareto9013

    ateistlere göre öldüğümüzde hiçlik olacaksak neden idam olsun adam o kadar kişiye tecavüz etmiş ya da masum insan felan öldürmüş cezası 3-4 saniye acı çekip ölüp hiçliğe gitmek mi ? adaletli olur mu sizce böyle ?

    yani dünyada bir sürü kötülük yapmış kişi ile hiç kötülük yapmamış kişinin aynı yere gitmesi de ayrı bir ironi

    Zaten karşılar ama biz dindarlar İdamın hemen gelmesini istiyoruz çünkü insanları hunharca öldüren ve minicik çocuklara tecavüz eden katil ve sapıklar idam edilsinki suç oranı düşsün ama merak etmeyin bu kişiler idam gelmesede Allah'a hesap verip Cehennem'e gidecekler çünkü Allah adalet sahibidir




  • Bu bir bakış açısı. İdama karşı bir yorumum henüz yok ama bu kadar insancıl yaklaşan insanlar sonunda iyiler hep kazanır diye bir şey olmadığını görmek zorunda kalıyorlar. Fikirler yontulanıyor diye yanlış yola sapıyor gibi gözükebilir. Özgürlük misali. Oysa ki ne kadar güzel olacaktı insanlar özgürlüğe kavuştukça. İdam da bunlardan biri olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-586DEFFE5

    Bu bir bakış açısı. İdama karşı bir yorumum henüz yok ama bu kadar insancıl yaklaşan insanlar sonunda iyiler hep kazanır diye bir şey olmadığını görmek zorunda kalıyorlar. Fikirler yontulanıyor diye yanlış yola sapıyor gibi gözükebilir. Özgürlük misali. Oysa ki ne kadar güzel olacaktı insanlar özgürlüğe kavuştukça. İdam da bunlardan biri olabilir.
    Bu konu üzerine yapılan çalışmalar idamın kesinlikle caydırıcı yahut düzeltici bir yanı olmadığı konusunda birleşiyorlar. İktidarların keyfi için ya da haksız sebeplerle öldürülenler de cabası.
  • Eğer idam cezası suçluyu caydıramıyorsa idamlıktır zaten o adam diyebiliriz herhalde rahatlıkla?(idamı onayladıysak)-- Zaten bence caydırmayla alakasız idam ya da herhangi bir cezalandırma. Eğilim azalma yönünde de olmadı hiçbir zaman. Sadece modernleştikçe toplum baskısı arttı suçluların iç dünyasında. İdam kararı verenin, idam edilmesi lazım dediğimiz durumlar idamın bugün olmama sebebi. Benim düşündüğüm kısım "insan" olan idamı reddeder cümlesinde. Yani yine ahlak felsefesine dönüyoruz. Ahlak dersleri verdikçe daha ahlaksız olduğumuz kısma. Çıkış yok herhalde
  • Ben karsiyim. Olum kurtulus olur.



    Ona hergun beni oldurun diye yalvartmak gerekir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.