Şimdi Ara

Atatürk camileri yıktı kuranı ezanı türkçe okuttu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
0
Favori
8.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
143 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • General Tao kullanıcısına yanıt
    her gün bana 5 kere empoze edilen dinide, ırkıda sevmem.

    -Nefret nereden geliyor?
    +onuda kendin anla bi zahmet.
  • Burası Türkiye
    Dilimiz Türkçe
    Dinimiz İslam
    Her gün ezan okunuyor
    Ve ezan TURKCE okundu diye yaygara kopariyorlar.
    Bunu anlamakta gerçekten zorlanıyorum.
    Arapça okunuyo ezan da kuran da. Ve hickimse bir şey anlamiyo
    Hoş Türkçeyi bile anlamıyor çoğu ya neyse..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ta4cmj T kullanıcısına yanıt
    çalıp cirpmasin,cahil-ahlaksiz olmasin da varsın ateist olsun..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sayesinde ozgurce yasadigimiz ,5 vakit minarelerinde ezan okunan topraklari yedi duvelin elinden koparip bize emanet eden ATA`yla alip veremediklerini hala anlayabilmis degilim..Turk`um diyen boyle yapmaz..
  • sub182 S kullanıcısına yanıt
    Sorunuza kendiniz cevap vermişsiniz
    "çalıp cirpmasin,cahil-ahlaksiz olmasin da varsın ateist olsun.."

    Mesele Türklük değil anlayacağınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknoCat

    Valla camiler şu an kapalı :) demek neymiş büyük konuşmayacakmışsın. Demek neymiş kimseyi ayıplamayacaksın

    Demek neymiş ülkenin kurucularına iftira atmayacakmışsın....

    Konuyla ilgisi nedir.
    Neden muhalifler bu kadar basit konular arasında ilişki kuramıyor.
    Kabe de kapalı kiliseler de kapalı düğün salonları da kapalı bilmem biliyor musun salgın var

    Bu şey gibi olmuş fuhuş artti depremler oldu.
    Atatürk'e laf söylendi salgınlar ortaya çıktı.

    İşte malzeme aynı olunca biri lacivert öteki mavi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96DE7F07E -- 5 Mayıs 2020; 23:55:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Atatürk 'ün dini yönünü öğrenmek için Taha Akyol' un ama hangi Atatürk kitabını okuyun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Atatürk araştırmacı bir kişiliğe sahipti. Bu sebeple tahkiki iman yolunu seçmişti. Yani körü körüne hurafelere inanmaya yanaşmıyor her şeyin hakkını vererek elde edilmesini ya da inanılmasını savunuyordu. Yobazlar ise bunu anlayacak zihinsel kapasiteye sahip değillerdi. Bir din iman taciri bulunca peşine takılmaya hazır durumda olanları aydınlatmaya çalıştı hep Atatürk. Çünkü samimi dindarın ülkeye, vatana, millete faydası olduğu kadar sahte dinbazların da zararı oluyordu. Sahteler çoktu ve samimiler azdı. Bu sorunu halen yaşamaktayız.
  • Mobidik kullanıcısına yanıt
    Sanki adamın masasında oturup kalkmış gibisin
    Burdakiler ne diyor bilmem. Atatürk Müslüman değildi zaten bunu da kapalı şekilde kendisi ifade ediyor.
    Peki neydi bilmiyorum. Ben ateistim. Onun da ateist olması hoşuma gider fakat daha çok deist gibi duruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sub182 S kullanıcısına yanıt
    Gene cahilliğinizi ön plana çıkartmışsınız. Geçmişte türkler nasıl yaşamış bi araştırıp öğrenin ve şuanki yaşam tarzınıza bakıp kıyaslayın. Türk gibi yaşamak istiyormuş peh.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karşıma katı inançlı biri gelince ben de zıt cümle kurabiliyorum. Çoğumuzda vardır bu psikoloji. Hurafe duyunca Atatürk de köpürüyordur. Masasında oturmuştan fazlasını bilecek kadar çok şey okuduk ve biliyoruz Atatürk hakkında. Çok yönlü dinleyip objektif bakınca gerçeği daha net görüyorsun.

    Mesela ateistler de inançlıdır. Olmadığına inanıyorlar. Bu da bir inanç. Diğer taraftan inançlar fanatikliği körükler. Atatürk de fanatikler yüzünden karşı cepheye savruluyor. Ancak araştırıp Kuran'ı çevirtmesi, tahkiki iman içinde olduğunu gösterir. Tahkiki iman demek araştırarak inanmak demektir. Gidip İncil'i de çevirtebilirdi mesela. "Bunu da okuyun, Tevrat'ı da çevirttim onu da okuyun" deseydi, bir dine ilgisi olmadığını düşünebilirdik. Ama Kuran'ı çevirtmiş ve en yetkin kişiye çevirtmeye çalışmış. Eğer deist olsaydı, bu konuda özen göstermezdi ve hatta içindeki kimi çelişkili görünen ifadeler ortaya çıksın diye ayrı bir çaba gösterirdi. Rastgele birine çevirttirirdi ya da hiç uğraşmazdı. Hatta yok saydırmaya çalışırdı.

    İnanç konusu ise şöyle. Bir şeye inanmak, yanılma olasılıklarını yok saymaktır. Yani gözü bağlanacak şekilde kendini bir hipnoza kurban etmektir. Yanılma payını yok saymak bilimsellikten de uzaklaşmaktır. Gerçek bilimsel metodolojiyi iyi kavramış bilim adamları ateist değildirler. Çünkü yanılma paylarını sıfıra indirgemeyecek şekilde akıllıdırlar.

    Bu anlatımımda amacım Atatürk'ü yüceltmek değildi. Gel gelelim sonuç öyle oldu. Adamı putlaştırmayayım diyorum ama onun zihni kolektif bilince erişecek kadar açık olduğu için, sonuç lehinde oluyor. Söz gelişi Tesla da kendi alanında çok iyidir çünkü o da kolektif bilince açıktır. Bu konu daha başka ve derin bir konu ve o sebeple burada bağlayayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobidik -- 6 Mayıs 2020; 0:44:32 >




  • Mobidik kullanıcısına yanıt
    Evet ateizm de bir inançtır. Evet doğrusunu söylemek gerekirse ateistten çok agnostigim. Üç aşağı beş yukarı tüm insanlar agnostiktir ama tasnifi için neye inandığımı söylemek zorunda hissettim.

    Bir Müslümanın karşısına yobaz diye tarif edilen biri çıktığı zaman Müslüman kişi zıtta doğru gitmez. Orta yolu bulur
    Misal x kişi tarikatci ve diyor ki şeyhin bana şefaat edecek Şimdi bir diğer Müslüman bunu duyduğu zaman İslam hakkında negatif şeyler mi söylemeli yoksa islamın emrini mi söylemeli.
    Burada teker teker yazmaya gerek yok Atatürk'ün din hakkındaki fikirler her yerden ulaşılır şekilde mevcuttur.

    Selim bir akla sahip olan her insan Kur'an'daki çelişkileri görür. Zaten milletimizin sorunu da bu kuran okumuyor lar okusalar sorun yüzde 70 çözülecek Ben de Atatürk'ün yerinde olsam bunu yapardım O devirde kuranı anlayan sadece bir elit kesim bugün de öyle gerçi ama hiç değilse isteyen ulaşıyor.
    Neyse zaten görmek isteyen görüyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • bedrettin123 B kullanıcısına yanıt
    cahil gormek istiyorsan bir aynaya bakiver pasam..arap gibi yasamaktansa eski tarihlerdeki atalarim gibi yasamayi tercih ederim..Turkiye Turkler`indir,arap sevicilerin degil..iskele olmadan ikile bakalim..
  • Kişisel yaklaşımım şöyle. Kuran içinde çelişki olarak düşünülen kısımları eleştirmeden önce, anlayamadığım ve bilmediğim hangi nedenlerin olabileceğini de düşünüyorum. Konuya böyle bakmamın nedeni, Kuran'da çok fazla üst düzey bilginin olmasından da kaynaklanıyor. Hadi diyelim haddimize olsa da doğrularla yanlışlarını ayırt edip karşılıklı kefelere koymaya kalksak, çok yüksek puanla geçer not alır. Yanlışlar her birimizin takdirinde değişir. Hatta biz onların arka plan gerçekliklerini aklımıza getiremiyoruzdur diye düşünmemişizdir bile.

    Nitekim kinesiyoloji bilimi var ve Kuran'ın puanı 700 'dü galiba. Bu çok çok yüksek bir değer. Yani bizim ağzımızı açıp eleştirmeye kalkışacak bilincimiz 200 puan bile alamaz. Her bir puan ise on kat artışa karşılık geliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Biz bilincimizin inanılmaz derecede üstünde bir şeyi kendi aklımızca tartmaya kalkıyor durumda oluruz Kuran'da hata ararsak. O kadar bilincimiz yok yani.

    Kinesiyoloji hakkında ve Kuran'ın kinesiyolojik değeri hakkında araştırma yaparsanız, ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz.

    Not: Kinesiyoloji bilimseldir ve bu anlatımım orijinaldir her yerde rastlayamazsınız. Kuran'ın değerini de 'Güce Karşı Kuvvet' isimli kitapta görmüştüm. Yazarının (Ph.D.) ünvanı var.




  • insan hata yapar. yapmaya devam edecektir de. yaptığı hatanın farkında olan tövbesini yapar ya da yapmaz ona kalmış. yalnız yaptığı hatayı düzeltmeyince veya düzeltmeye fırsat bulamayınca, onun yaptığı hatayı kullanarak gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içerisinde bulunacak olanlar da ortaya çıkar. neyse, ameller niyete göredir. yani bir hedef belirlediğimizde niyetimizi belirledik mi örneğin, niyet ettim allah rızası için.. bunun da detayına inelim örneğin, milletin refahı için, daha modern bir yaşam için, daha iyi bir eğitim için vs vs. örnekler çoğaltılabilir. şimdi bu niyet sadece dünyevi olarak kalsa bile insanların hayrına da gerçekleşebilir. gördüğüm o ki bu tarihi kişilik, galiba kıyamete kadar tartışılacak. iyimiydi kötümüydü diye. netice itibariyle, kuran'ın türkçeleştirilmiş olması kötü olmamakla birlikte, namazın türkçeleştirilmesinin düşünülmüş ama uygulanamamış olması, ezanın türkçe oknumuş olmasının eleştirilmesinde de niyete bakmak gerekiyor. niyeti iyi olan da var kötü olan da var. bugün suudi'lerin istanbul konsolosluğunda işlediği cinayete bakınca, bae'nin türkiye'ye olan düşmanca tavrına bakınca ki bir çok örnek daha verebiliriz. atatürk'ün yapmış olduğu dil devrimi, cumhuriyet döneminde vuku bulan bir çok olaylar kuran'ın türkçeleştirilmiş olması, idamlar, caminin yıkılması (http://www.haber7.com/kultur/haber/1095109-ataturkun-imzasiyla-yikilan-cami) yani neticede bakış açısı ve yaklaşım ön plana çıkıyor. alınan kararlar kimine doğru kimine yanlış görünürken, kimini memnu ederken kimini de kızdıracaktır. bu durum günümüzde de devam ediyor. hükümetin yaptıklarını beğenmeyen, daha iyisini yapabileceklerini, yaptıklarını iddia etmeler.. velhasıl bu atatürk'ü ben de çok merak ediyorum gerçekten böyle bir tarihten sonra, ahiret hayatındaki akibeti ne olacak. lakin onu adeta putlaştırıp da peşinden giden ve gözü başka hiçbir şey görmeyip, ondan adeta faydalanmaya çalışan ve sadece dünyevi işler peşinden koşanlar için merakım yok. onları atatürk ile bir tutmak mümkün değil. dil devrimine müteakip, kuran'ın da türkçeleştirilmiş olması kötü bir iş değil. caminin yıkılması ve başka bir yere yenisini ve daha iyisini yaparız demek te kötü bir iş değil. sonuçta bu ümmetin kutsal saydığı yerler belli. kalkıp bu kutsal yerlerin haricinde olan yerleri de putlaştırmak doğru olmasa gerek. bence atatürk ile değil, diline atatürk kelimesini dolayıp, bunun üzerinden nemalanmaya çalışan ve en önemlisi de kendi şahsi emelleri ve esas hedeflediği ideolojisine katkı sağlamak üzere kullanmaya çalışan kesim ile uğraşmak lazım. bu kesimde zira sadece l af var ama icraat yok.




  • Gokten inildigi sanilan kitaplar die. Konusmasinin aciklamasini yaparmisiniz kuran gokten inmistir buda demek oluyoki kurana?inanmiyo kuranada inanmayan musluman olamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koroglu69 kullanıcısına yanıt
    Sen kuranın nereden geldiğine inanıyorsun?
  • sub182 S kullanıcısına yanıt
    Cahil derken tam da bunu kastediyordum. Zamanındaki tüm bilim insanları farslardan ve araplardan çıkmıştır. Türkler müslümanlarla karşılaşana kadar savaşmaktan başka bir şey yapmamışlardır. Şehirleşme sıfır.Bakınız romaya diz çöktüren Atilla. Barbar bir toplum yapısı varmış. Tabi senin gibi cahiller bunu hemen oooo arap sevici türk düşmanı diye yorumlasalar da. Asıl iz bırakan türk medeniyletleri araplarla farslarla tanıştıktan sonra kurulmuştur. Ama sen bunlara o güzel kafanı yorma hiç. Oo türküm ben türküm diye ırkçılığa devam et güzel kardeşim. Bu kafayla zaten şehircilikten uzaklaşıp eski zamanlara dönersin artık. Sürekli göç möç et köy falan bulursan oralara da yerleş.
    Böyle saçma sapan bir şekilde türk ırkını yüceltip diğer ırklara laf atmanın bir anlamı yok. Bilimde onlar ileriymiş savaşta biz ileriymişiz. Avrupada tüm eserleri ders niteliğinde okutulan endülüs emeci devleti askeri güç yetersizliğinden yıkılmıştır. Bilim ve askeri gücü bir arada götüren devletler hep ayakta kalmıştır. Osmanlı devletinin kuruluş ve yükseliş döneminde de öyle olmuştur. Askeri teknik ve bilim birleşince devlet o tüm dünyaya yayılan sınırlara oluşmuştur. Ne zaman bilim aradan çıkartılmış o zaman yıkılış başlamıştır.
    Ama sen gene de 40 türkün çin sarayını bastığı destanı okuyarak uyu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: captain_turkiye

    Sen kuranın nereden geldiğine inanıyorsun?
    İnanma degil kurani kerim gokden inmistir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.