Şimdi Ara

Asus N53JL-SZ030V KULLANICILARI KULUBÜ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
0
Favori
16.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qutlu117

    @cansrk

    Deniyorum herşeyi deniyorum ancak olmuyor :( oynunun Settings menüsünü açtıoğımda oyun için minimum gereksinimleri sağlayamıyor diye bir yazı geliyor ve oyunu yüksek detayda ve yüksek çözünürlükte oynamama izin vermiyor :( Yardım edin lütfen :(((

    Aynı sorunu yaşayanlardanım istanbul kıyamet vaktinde ve pes 11de gt425min tanıması sıfır
  • Nasıl çözücez bu büyük derdi anlayamadım gerçekten:(((
  • Arkadaşlar, ekran kartı sorunu yaşayanlar şu dediklerimi yaparlarsa sorunları çözülecektir.
    1-desktopta sağ klik ve nvidea control panel
    2-manage 3d settings
    3-a)select a probram to customize: burada hangi oyunu oynayamıyorsanız onu seçin.
    b)select the preferred graphic processor - high performance nvidea processor'u seçin
    c)3. menüden istediğiniz özellikleri ayarlayın

    bunları yapınca sorun kalmaz. Age of Conan oynuyorum. Bu ayarlardan önce 7-8 frame alırken şimdi 20-30 arası değişiyor ortanın üstü detay ayarlarında.



    Şimdi gelelim benim sorunlarıma:

    Service pack 1'i kurduktan sonra makine kafayı yedi. ses tuşları çalışmıyor. Fn driverları gitti(yeniden yükledim şimd, tamam), her açışımda desktop resmim değişiyor. bir çok program kullanılmaz hale geldi eksik dll hatası veriyor)

    başına benzer bir durum gelen varsa ve bilgi paylaşırsa sevinirim.




  • Sırf kısa yol tuşları değil bir de şu "The file "language p2grc.dll" is missing. Please reinstall application." hatası beni deli edecek. power2go kullanamaz oldum!!!

    Ekran kartı sorunu çözülen arkadaşlar var mı?
  • Arkadaşlar laptop dün elime ulaştı. Verdiğiniz fiyatı sonuna kadar hakediyor. Crysis 2 ile siftahı yaptım :) yalnız şu çift ekran kartı mevzusuyla ilgili benim de bir "çift" lafım olacak. Bu iki ekran kartı arasında geçiş yapmak için illa sağ klik yapıp nvidia control panele girip oradan mı değiştirme yapıcaz yok mu bunun tek tuşla falan geçişi ?
  • arkadaş zaten kullandıkça anlarsın kendi otomatik geçiş yapıyor.
    mafia 2 oyununu denedim en yüksek çözünürlükte en yüksek ayarlarda oyunda yavaşlama oluyor. normal ayarlarında oynarsanız hiç bir sorun yok .
    bazı arkadaşlar sesten şikayetçi olmuşlar benim bilgisayada bir ses çıkmıyor .
  • işlemci performasından bahsetmek gerekirse .
    after effect kullananlar bilir çalışmanızı dışarı çıkarmak için uzun bir render süresi vardır.
    4 çekirdekli 3000 mh amd bir masaüstünün 30 dakida yaptığı renderı bu makina 50 dakikada yapıyor . ( after effect bana göre en iyi işlemci performasnı test aracı )
  • defalarca ayarlamama rağmen desktopum hep değişiyor ve kısa yol tuş driverlerini yüklememe rağmen 2-3 açılıştan sonra tuşlarım (ses) ve Fn tuş kombinasyonlarım çalışmıyor. Aynı problemi yaşayan arkadaşlar var mı?
  • kardeşim ben de masaüstünü sürekli değiştirmek istiyorum da yapamıyorum ya :D şaka bi yana asusun cd sine bir bak derim. çare etmezse recovery discleri kullan tabi başlangıçta oluşturduysan.
  • Asus servisi aradım Windows güncellemeleriyle alakalı olabilir dedi (Fn ve kısa yol tuş sorunu), getirin bakalım dediler. Nasıl saçma bir iştir bu yahu? Aleti yeniden kurdum service pack 1 i yüklemedim, bir kaç güvenlik yüklemis yaptım windowsda veeee..... aynı şey gene başladı
  • bence güncellemelerle alakalı değil. söyleyecek bişe ulamayan teknik servisin suçu klasik windowsa atmasından başka birşey değil.
    e driver şeklinde bir kısayol vardı bilgisayarı ilk yüklediğinde masaüstünde bulunuyor. programı kaldırmadıysan başlattan e-driver olarak aratabilirsin. burda bütün sürücüleri tekrar yükleyebilirsin . benim de başıma gelip buradan sürücüleri tekrar kurup düzelttiğim olaydır. servis kapısını çalman bence gereksiz. bendeki sorun üstteki media tuşları çalışmıyordu. sesi yükseltme alçaltma mute gibi tuşlar tabi bunlara basınca ekranda açılan simgeler bunlar birden kayboldu sonra düğmeler hiç çalışmamaya başladı. e driverden tekrar yükledim sorun bitti
    bu arada ekran kartının yeni bir sürücüsü var bununda yüklemeni tavsiye ederim. selamlar
  • bu arada recovery diskinin ne kadar gereksiz bir şey olduğunu toplamda 5 dvd mi harcadıktan sonra sonra anladım.
    bilgisayarada gizli bir hard disk bölümünde windowsun kendisi mevcut . bilgisayar açılırken f9 tuşuna basmanız format atmanız için yeterli. recovery disklerinden format atmak için yaklaşık 2 saaate ihtiyaç duyuyor. ve değşen bişe yok benim için . kullandığım adobe seti demo olduğu için ayda bir format atmak zorunda kalanlardanım. en hızlı format f9 ile yapılıyor. yarım saat 40 dakika arasında olay bitiyor.
  • Bilgisayarda saçmalamalar devam ediyor. Temiz bir format, üstüne Cyber link çalışmadığı için güzel bir uninstall (language.dll hatası yüzünden), üstüne service pack 1 yükledim. Şimdi de jdownloader java yüklü değil diyor ama javanın sayfasında en son sürüme sahipsiniz mesajı çıkıyor. tam bir de javu, zaten bütün bunlar aynen oldu diye format çekmiştim
    bir driver sorun çıkarıyor galiba ama hangisi? nvidea'nın sitesinden en son driver hariç başka bir şey yüklemedim ki!!!
  • Sayın arkadaşlar, sizleri bu konu ile fazlası ile meşgul ettiğimin farkındayım ama forumlarda araştırdığım kadarıyla bir çok asus kullanıcısı sadece n53cüler değil bu konudan mağdur.

    İşin özeti şu: açolışta bir yazı çıkıyor (siyah bir ekranın üzerinde) ve personalized Settings başlığı aldında şöyle devam ediyor: setting up personalisation for browser custumization.

    işte bu olaydan sonra ne kısa yol tuşlarım, ne Fn tuşlarım çalışıyor. Dahası wallpaperim ilk yüklü olan siyah asus resimli haline dönüyor. Jdownloader gibi programlarım java istediğini söyleyip çalışmıyor. Cyber link cd yazma programı da language p2grc.dll diye hata veriyor ve beni üzmek için elinden geleni yapıyor.

    Format çektim, driverleri tekrar yükledim. Virüs programıyla tarattım. Aklıma başka birşey gelmiyor(gidip Asus servisin kafasına makineyi atmaktan başka).

    Konu ile bilgisi olan varsa ve bilgilendirirse tarafımdan bol bol dua edilecektir. Birde aynı sorunları yaşayanlar var mı?

    saygılarımla,





  • Üzgünüm ama Pes 2011 olayını hala çözemedim :( tüm dediklerinizi yaptım ancak pes2011 beni PES ettirmek üzere cidden :( daha başka bir çözüm önerisi olan varsa gerçekten çok mutlu olacağım... Yardımlarınızı bekliyorum...
  • Arkadaşlar biraz önce speecy de ram mhz'sine baktığımda 561 mHz gözüküyordu frekansı. 1333 mHz olması gerekmiyor mu? yoksa bu değişken bir değer mi bilgisayarın o anki performansına göre?
  • @ bam margera

    sol üstteki tuş la energy mod ları arasında geçiş yapabilirsin.
    beyler software sorunları hakkında çok bilgim yok ama hardware i bana sorun diyebilirim. ben sorunsuz oynuyabiliyorum pes 11 i . cihaz başarılı .. pes 2011 oynuyamayan arkadaşlar diğer görüntüsü yüksek oyunlarıda denemesini istiyorum
  • @cansrk

    madem hardware sorun bana demişsin o zaman sana bu laptop hakkında bir soru sormak istiyorum kafamı kurcalayan.. Biliyorsun battery save ve performans mode arasında geçiş yaparken pc kendini uyku moduna alıyor önce(ekran kararıyor) sonra tekrar açılıyor tahminimce bu olay ekran kartları arasındaki geçişi yaptığı için yaşanıyor.(yani değişikliğin gerçekleştiği başka bir donanım yok sonuçta işlemci tüm çekirdekleri kullanıyor battery save mode bile olsa) İlk sorum şu laptop bazen battery save modunda olmadığı zamanlarda da sol üstteki beyaz ışık mavi olabiliyor. bu nasıl oluyor? bu ışık hangi ekran kartının kullandığını göstermiyor muydu sonuçta? 2. sorum ise şu: battery save modda nvidia denetim masasında entegre ekran kartı seçiliyken diğer sekmeden istisnai programlar seçip nvidia ekran kartlarını kullanmasının emrini verebiliyorsun. E yani yine battery save modunda iken güçlü ekran kartının kullanmasını istiyoruz ve hiç bir ekran kararması yaşamadan(yani uyky moduna geçmeden) diğer ekran kartına geçiş yapabiliyor mu pc?

    yordum seni ama bir de üstteki soruma da cevap verirsen sevinirim:

    "Arkadaşlar biraz önce speecy de ram mhz'sine baktığımda 561 mHz gözüküyordu frekansı. 1333 mHz olması gerekmiyor mu? yoksa bu değişken bir değer mi bilgisayarın o anki performansına göre? "




  • beyler nereye gittiniz yaw?
  • ben hala bir çözüm bulamadım ama :(((
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.