Şimdi Ara

ASUS G550JK mi? ACER V7 NİTRO mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Forumda yeniyim, umarım vaktinizi önceden açılmış bir konuyla çalmıyorumdur.
    Yeni bir Notebook almaya karar verdim ve bütçem yaklaşık 3.000-3.500 TL civarında. Yaptığım fiyat ve performans araştırmalarında ASUS G550JK ve ACER V7 NITRO' nun bir adım öne çıktığını gördüm. Notebook'u kullanış amacım çoğunlukla oyun oynamaya yönelik olacak. Hali hazırda PS4' üm olmasına karşın elimin altında aynı işlemleri gerçekleştirebileceğim ve taşıyabileceğim başka bir cihaz daha olsun istedim. Hayatımın büyük bölümünde konsollarla iç içe olduğumdan dolayı Notebook' a karar verme ve gerçekten ihtiyaçlarıma cevap verecek olanı seçme konusunda zayıfım. Size belirttiğim bu 2 Notebook piyasada 3.500 TL görünüyor, ancak aralarında bir takım farklar bulunuyor ve bu farklarda hangisinin diğerinin önüne geçtiğiyle ilgili bir fikrim yok. G550JK 15,6 inch - V7 NITRO 17,3 inch / G550JK Ekran Kartı 4 GB GTX850M - V7 NITRO Ekran Kartı 2 GB GTX860M DDR5 aralarındaki bu farklara bakıldığında çoğunlukla oyun oynayacağımı düşünürsek ekran boyutu ve ekran kartları bakımından hangisinin daha önde olduğu konusunda fikirlerinizi öğrenmek istiyorum. Güncel oyunları rahatlıkla oynatması bakımından gerekli olan gereksinimler nelerdir? Bunların ışığında başka Notebook önerirseniz araştırırım. Monster tarzı Gamer Notebook'lar ne kadar ihtiyaçlarıma karşılık verse de görünüşleri pek hoşuma gitmiyor bu nedenle daha şık tasarıma sahip Notebook'lar arıyorum. Bu arada HP'nin özellikleri ve ekonomik yönden oldukça iyi olduğu Notebook'ları var, ancak yaptığım araştırmalarda HP'nin çok sorun çıkardığı ve uzak durulması gerektiği konuşuluyor. Bu konu hakkında da bilgi verirseniz sevinirim... Hangi marka daha güvenilir ve daha kaliteli? Hangi markanın satış sonrası müşteri hizmetleri daha iyi? Sonuç olarak 3.000-3.500 TL az para değil ve hakkını versin istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim ilginiz için. Üstte belirttiğim modellerin linklerini bakmak isterseniz diye koyuyorum.

    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-g550jk-core-i7-4700hq-340ghz-16-gb-1tb-156-4gb-w8-notebook.html


    http://www.vatanbilgisayar.com/acer-v7-nitro-core-i7-4710hq-35ghz-16gb-ram-1tb-hdd-173-2gb-w81-notebook.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 3500 Lira bütçeye en iyisi
    http://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V4-1-2.html#.VWcWXdLtlBc

    Full hd ips panel olması büyük avantaj
  • Asus al veya msi ge60 da iyidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası msi GE60 ve asus g550jk arasindayim. Bi aralarda lenovo dusunuyordum ama isiniyor ekrani kotu filan diyenleri gorunce vazgectim. Beni kararsiz kilan asus un ekran kartının ddr3 olması msı ın ddr5.
    Asusda tasarım olarak çok iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ACER V7 NITRO için normal şartlarda 2 GB ekran kartı sınırda gibi dursa da Nvidia GeForce GTX860M olması bu durumu avantajlı hale getirir mi? Bugün Vatan'a gittim ve ASUS G550JK arasında kaldığımı söylediğimde kesinlikle ACER almam konusunda uyardı görevli eleman. Genel olarak marka kıyaslaması yapmadı, sadece bu 2 ürün adına yorum yaptı ve işletim sisteminin daha iyi olduğunu ve ekran boyutunu da göz önüne aldığında ACER V7 NITRO almam gerektiğini savundu. Birinin 4 GB ekran kartı öbürünün 2 GB olduğunu belirttiğimde de 2 GB'lık ekran kartının GTX860M ile açık vermeyeceğini belirtti. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • 860m gddr5 ile 850 gddr5 arasında çok fark yoktu galiba keyfine eseni al 950 ile 860 arası %8

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana onerim o butceyle multimedya diye gecen makineler yerine gercekten gamebook olarak gecen makinerden almak buda seni 2700 tlden baslayan 960 mli modelleri olan monsterlara iterki emin ol o haliyle bile daha cok pedormans alirsin artan butcenlede monsterin satin alma kismindaki ozellestir butonundan laptopuna' ekstra ram / ssd(artan latanizla ssd almanizi siddetle tavsiye ederim) /daha iyi bi monitor paneli (her modelde olmuyo bu mesela led monitoru 85 tl farkla led ips monitore eviriyosunki ips mukkemmel goruntu verir) gibi extra ozellikler ilede kullanim keyfini arttirabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunun açıklamasında da belirttiğim gibi hali hazırda zaten PS4'üm var. Gamebook almak istemememin başlıca sebebi de bu. Alacağım bilgisayarın performans olarak yetersiz kaldığı durumlarda paraya kıyıp PS4'ten oynayabilirim oyunu. Benim derdim bu fiyat aralığında hem şık hem de performanslı bi Notebook sahibi olmak. İhtiyaçlarımı minimal düzeyde karşılasın günümüz oyunlarını medium-high seviyede sıkıntısız çalıştırsın başka bir şey istemiyorum. Belki bu ihtiyaçlar doğrultusunda belirlediğim fiyatı yüksek bulabilirsiniz lakin oldu mu da tam olsun huyumdan vazgeçemiyorum... Bu sebeple belirlediğim Notebook'lar arasından seçim yapmama yardım ederseniz veya denk düzeyde farklı Notebook'lar önerirseniz çok sevineceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RollingStones35 R kullanıcısına yanıt
    görevli arkadaş doğru söylemiş acer kalitesini bilmem ama 860m gddr5 asus 850m ddr3 e göre baya bir fark atacaktır.ekranı da gayet iyi.ancak ileride upgrade imkanı olmayan kapalı bir kasa.ssd takmak bile çok zor.klavyeyi sökmen gerek anakart ters bağlanmış yani.bunun dışında malzeme kalitesi yönünden asusa göre geride.plastik kasa kullanılmış.bir oyuncu bilgisayarına göre yön tuşları diğer tuşlardan çok ufak.17.3''olmasına rağmen taşınabilir bir ağırlığa sahip.Acer servisi kalitesi yazılım desteğini bilmem onu bi araştır kafana yatarsa al. ama ben upgrade imkanı kısıtlı diye almazdım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.