Şimdi Ara

Astra K mı Civic Sedan mı Leon mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar dostlar araç alacağız fakat iki arada bir deredeyim


    Astra K 1.6 CDTİ Exelance paket 2015 üstü

    Honda Civic 1.6 İ Vtex Eco Executive 2016 üstü

    Seat Leon 1.6 TDİ Style yada CR Style 2013 üstü


    almayı düşündüğüm araçlar bunlar

    Leon alırsam DSG baş ağrıtır mı

    Astra performans testleri çok olumlu kullannaların önerisimi ne dersiniz




  • Araç beklentinize göre değişir.(spor/daha az sorun/cabuk hızlanma/uzun yol mu/şehir içi mi daha çok kullanacaksınız/ yılda ortalama kaç bin km kullanıyorsunuz/aile aracı mı olucak?) 3 farklı karakter de araçlar hepsi hatcback mi bu arada modellerde leon hatcback tabide.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Genişlik ve bagaja çok ihtiyaç yoksa astra derim.Sunroof + kış paketi denk getirirseniz baya keyif alırsınız.

    Eksi yön olarak sert olduğunu duymuştum.

  • Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt

    Spor kullanım tabikide isterim araçta ve sorunun az olmasıda işime gelir bu bazda leon bayağı geri atıyor zaten kendini. Aile aracı sayılmaz evli değilim. Ortalama km 40 50 bin oluyor Civic sedan Astra hb bakıyorum

  • ogzdrk O kullanıcısına yanıt

    Koltuk genişliği bayağı tatmin edici diye duydum c segmente göre. Sertliğini K kasalarda azalttığını okudum ama sürmeden bilinmez tabi

  • Furka.n kullanıcısına yanıt

    Aslında düşündüğünüz kadar kötü değil, 7 yıldır Leon kullanıyoruz, bir kez ufak bir klima sıkıntısı çıktı bunun haricinde periyodik bakım hariç servise/sanayiye uğramadık.

  • Furka.n kullanıcısına yanıt
    Astra kötü bir tercih olmamakla civic şahsi tercihim olurdu LPG uyumu ve cvt şanzımanı sizi vezir etmesede rezil De etmez binersiniz 😉 motor da malum her türlü işkenceye müsait acık 😂



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 8 Nisan 2021; 11:20:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • marslan1999 kullanıcısına yanıt

    Keşke herkes sizin gibi memnun olsa eğer alırsam ben dahil ama DSG gözümü korkutuyor bende bu konuda çok bahtı açık birisi değilim o şanzıman benim elimde kalır kesin diye korkuyorum :D

  • Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt

    Civic e yakın bakıyorum bende şuan aslında ama motora işkence olur mu ya :) işkence ederken işkence görmeyelim

  • Astra K

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Furka.n kullanıcısına yanıt
    Haklısınız 😎 da civic genç arkadaşlarım epey katır a yüklenir gibi kullanıyorda o yüzden dedim 😂 ben Elantram la 95/100 arası sabit gidiyorum araba gecmesem 3 bin devirri aşmam araba kullanıcısından çok memnun dur bence 😂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Astra alın geçin o motorun keyfi tek başına almak için yeterli bi sebep.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 136'lık Astrayı alırım, diğerlerinide hiç düşünmem.

    Sürüşü keyifli araç

  • Egea

  • Furka.n kullanıcısına yanıt
    İnsanın aklında hep bir soru işareti oluyor. Hem de sizden önceki sahipleri nasıl kullandı belli değil. Yine de abartmaya gerek yok, her araçta kesin arıza çıkıyor gibi bir şey söz konusu değil. Yakın çevremde bizdeki hariç iki DSG Leon daha var, biri hiçbir problem çıkarmadı, diğerinden çok emin değilim ancak yüksek masraflı arıza çıkarsa haberim olurdu. Yine de gönül rahatlığıyla tavsiye edemem, şans ve kullanım faktörü önemli.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2004 civic var hararet yaptı termostat yüzünden ama Allaha şükür conta yakmadı, ya motor gerçekten dayanıklı ya ben gözümde büyütüyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu üçü arasından performans istiyorsan astra k dizel alınır
    Ekonomi ve geniş hacim istiyorsan civic alınır
    Leon almazdım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dizel + dsg
    Güzel kombinasyon
  • Tasarım, iç mekan ve teknoloji olarak ben leonu seçerdim. Motor ve performans olarak astrayı. Genişlik olarak civic sedeanı seçerdim. Şimdi çıkın çıkabilirseniz işin içinden  

  • Astra PSA’ dan önce ki nirvana kasa, sonra ki jenerasyonlarda Opel eski Opel ne yazık ki olmayacak gibi.
    Bariz kalite düşüşüyle beraber sorun konusunda da artışlar bekliyorum yeni geleceklerde, bunun emarelerini de çok kıymet verdiğim bi kardeşimin yeni 208’le aynı platform olan yeni Corsa’ sının sebebi belli olmayan multimedya arızalarında görüyorum.
    Forum dahil daha bir çok sosyal medya platformlarında gördüklerimden hiç bahsetmiyorum bile.

    Neyse Sivik zaten üretimi Eylül’ de bitecek tabi bununla da sınırlı kalmıyor Honda komple yavaş yavaş Avrupa’ dan çekiliyor, üretimde filan. Ayrıca bana yanlış gelsede apaçi arabası demek suretiyle bakış açısına sahip kişi sayısı çok yüksek.
    Zaten kendi kendine kaporta göçmeleri, boya soyulmaları, yağ yakan turbo motoru, sorunlu dizel üniteli motorları, yüksek süratlerde özellikle kaputta dalgalanmalar gibi çok farklı tarzlarda sıkıntı ve sorunlara sahip olduğunu kısa internet taraması veya forumdaki konulardan da görebilirsiniz. Herhalde en az arıza çıkaranı milenyum öncesinde kalmış atmosferik motoru.

    Leon ise C segmentinde Golf ve A3’ün İspanya’da ki kuzeni, ayrıca TDI motor Porsche’ den Audi’ye ve Volkswagen’ e kadar rüştünü ispatlamış, turbo beslemeli seri üretimli ilk dizel motor. Dizelin bu kadar yaygınlaşmasının tek müsebbibi.

    DSG konusunda da bir mak. müh olarak hayranlığımı asla gizleyemiyorum çünkü düşük yakıt tüketimiyle yüksek performansı en optimize sunan bir verimlilik abidesine hayran olmamak elde değil. Ayrıca ülkemizde otomatik vitesin bu kadar rağbet görmesinin müsebbibi de DSG’ dir.

    Milyonlarca satmış DSG’li araçlarda yüzbinde bir olasılıkta meydana gelmiş, üstelik buda ortalama 100.000 kmde bir denk gelmiş, sarf malzeme kaynaklı ucuza halledilebilecek bir maliyete sahip bir arıza diğer şanzımanların arızalarının yanında hiç bir şeydir.

    Yabancı forumlar dahil her platformda bakıldığı zaman olağandışı durumlar haricinde DSG ortalama maksimum 500-700 euro arası sarf malzeme kaynaklı bakım vari değişime giderken üstelik her yerde ustasının olduğu kolay tamirata sahip bir şanzıman iken diğerleri 1500-2000’ euro dan somun açtırmaya başlıyor.

    Neyse Leon’ un da yeni kasası çıktığı için ben bu üçlü arasından hem tasarım hemde 136 beygir için tercihimi Astra K’ dan yana kullanırdım.

    Şimdiden hayırlı uğurlu olsun hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.