Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (205. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
7.306
Cevap
115
Favori
950.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • :.Batsu.: kullanıcısına yanıt
    hocam geçen sene aynı durumdayken şubeyi aradım, hastaneden şu tarihte heyete girecektir diye kağıt getir, geçici erteleme yapalım dediler bana. şubenizle bir konuşun isterseniz.

    hoş aynısı bu sene yine başıma gelecek, geçen gittiğimde sordum yok birşey olmaz deyip geçiştirdiler. şubeden şubeye ufak tefek farklılıklar oluyor da memurdan memura fark olması acayip
  • alibaba12 A kullanıcısına yanıt
    ben 2013'te muayene falan olmadan tecil ettirdim öğrenci belgemi alıp askerlik şubesine gittim sonradan değiştiyse bilmiyorum dostum
  • cigkoftelover C kullanıcısına yanıt
    benim aile hekimi elle sevk yazayım dedi ama şube ekrana düşsün sonra diyor. ayın 22'sinde başlattık işlemleri ama hala bekliyoruz. ayın 1'inde de tecil bitiyor. durduk yere para cezası çıkarttıracaklar.
  • darth hede kullanıcısına yanıt
    Hocam çok garip normalde elle sevki şube kabul etmesi lazım. Sizede anlatmıştım ya benim aile hekimliğinde de çıkmadı fakat şubeyi aramıştım doktorun yanında sorduk şubede ki memur direk elle sevk yapacaksınız bize protokol numarası vereceksiniz okadar demişti. Sizde niye inatla elektronik sevki şart koşuyorlar anlamış değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar.
    7 ocak 2019 saat 23:00 te polis tarafindan tutanak tutuldu bakaya olduğum icin. 1988 liyim gecen sene tecilim bitmisti.
    Bugun yarin derken 21 ocak pazartesi subeye gittim. Islemleri e devlet üzerinden baslatmam gerektigini soylediler ertesi gunde aile hekimine git dedi. (Daha once hic muane olmadim)

    Sali gunu aile hekimi boy 171 kilo 104 ile beni Adana sehir hastanesine dahiliye bölümüne sevk etti.
    Kiloyu boyu ben soyledim olcum yapmadi.
    Neyse ben yine bugun yarin giderim dedim 28 ocakta ( dün) gittim hastaneye. Direk dahiliye bolumune gittim ordaki sekreterler bi alt kalttaki "saglik kuruluna" yolladilar. Oraya indim elimdeki sevk kagidini beğenmediler bunun aynısı olacak diye beni saglik ocaginda geri postaladilar. Neyse dün gittim dogru sevk kagidini aldim ama 12 ye kadar doktor varmış is bugüne kaldi.
    Bugun sabah tekrar gittim saglik kuruluna suratsiz havali sekretelerler once yukari "evrak kayit " bölümüne gitmem gerektiğini soylediler. Onu da halledip indim geri.
    Sira verdiler orda ayri bi dahiliye doktoru var kapinin önünde uc bes kisi vardi sirami bekledim.
    Baktim icerde terazi ve boy olcum cihazi var ben ne olur ne olmaz bi litre suyu gömüp girdim iceri.
    Gayet sakin bi tavırla kilomu ve boyumu ölçtü sadece ayakkabi ve telefonu cikardim kiyafetle ölçtü.
    Boy 171 kilo 107 kusur cikti
    Kiloyu duz 106 yazdi kagida. Onunde de internetteki cizelgenin aynisi var ona bakti. 36 kilo fazladan 33/c yazdi 1 yil erteleme uygundur yazdi. B bloktaki diger saglik kuruluna yolladi.
    O da yarin 13.30 da heyete cikacaksin dedi.
    Bakalim heralde yarin bi aksilik cikmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • myigitoguz M kullanıcısına yanıt
    valla hocam söyledim de ama kabul etmiyorlar. hoş şöyle birşey oldu, benim geçen seneki ertelememi iptal edememişler. sistem hatası dedikleri o. yani daha aile hekimine olan sevke gelemedik. dün dilekçe yazıldı ankara'ya, sanırım bugün iptal oldu. çünkü düne kadar yoklamaya uygun değildir yazıyordu edevlet'te. şu an başvuru yapılmamıştır yazıyor. bakalım, yarın gideceğim inşallah hastane yollarına düşeriz :)
  • Aktarım işi olmuş. 8 günün sonunda olacak artık umarım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salı günü işlemler için askeriyeye gittim asal başvuru yapmam gerektiğini söylediler başvuruyu yaptım ertesi gün(bu gün) sağlık ocağına gittim boyumu kilomu sordu 190 125 dedim hastaneye sevk etti biraz önce hastaneye gittim boy kilo ölçümü aldılar biraz eyildim 186 olctuler boyumu kilom 124 dahileye gittim yarın sabah sekizde kurula gel dedi yarın kurula gideceğim vücudum kaslı olduğu için epey bir korkum vardı kilolu durmuyorum çünkü ama kas falan mühim değil kaç kiloysan o önemli (yağ oranım %15) bakalım yarın sanırım bir sene erteleme alacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coh sakat var kullanıcısına yanıt
    sen erteleme mi istiyorsun yani gitmek istemiyor musun? yoksa gitmek istiyor musun?
  • Sağlık kurulundan raporları aldım fakat şube aile hekimi yanlış işlem yapmış ikinci kağıdı vermemiş diyerekten sorun çıkardı.5 gündür bekliyorum ve bugün gittim.Senin yoklamanı havuzdan düşürdüm tekrar işlem yapacaksın ve aile hekimi sisteminde yeniden görüneceksin ama sağlık raporun duracak onda sorun yok :)) neyse tamam dedim çıktım.Tekrar asal yoklamaya girdim fakat işlemleriniz tamamlandı yazıyor aradım şubeyi daha düşmemiş sisteme düzelir dedi :)) ilk işlemde sürünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gece_nemi01 kullanıcısına yanıt
    para cezası ne kadar kesildi? ben okulun öğreni belgemi göndermemesi yüzünden yoklama kaçağı olduğumda köyde jandarma beni aramıştı, bakaya kalınca adrese gelme yok galiba.
  • evet bende tecrübemi paylaşmak isterim ilk önce 10 gündür falan uğraşıyorum aksilikler aksilikler ve aksilikler

    1-Başvuru yapmaya çalışıyorum okulumu tanımıyor ne üniversitede gözüken öğrenci nede lise mezunu olarak artık yapcak birşey yok diyip okur yazarlığı var ama diploması yok gibi bir seçenek vardı onu seçtim.

    2-Aile hekimine randevu o da ne benim aile hekimim tatile çıkmış sistem bana tatile çıkmış birine randevu verdi diğer aile hekimleri ile konuştuğumda sadece senin aile hekiminin yapabileceği işlem olduğunu söyledi haftaya geleceğini belirterek 4 gün bekledim bu sırada aile hekimini değiştirebiliyormuşum ama sisteme geç yansıya bilir diye değiştirmedim.

    3-Aile hekimim dahiliyeye randevu verdi göz için alamadım sistemi almamış öyle dedi( bu arada dahiliyeden sevk istedim vermediler onu aile hekimin yanlış yapmış 5 taneye kadar verebileceklerini beyan ettiler orada bir sövdüm tabi )

    4-abi hastaneye gittim saat sabah 7de falan inanırmısın hiç bir memurun yüzü gülmüyor bir hastane bu kadar mı mutsuz olur ufak bir şey söylüyorum azarlanıyorum sanki her allahın günü hastanedeymişim gibi davranıyorlar bilmiyorum kardeşim bilmiyorum. ( duvarlarda başımızın tacısınız ama personelimize şiddet uygularsanız kötü olur bu doğru değil her yere yazılmış kardeşim senin personelinde yani konuşturmayın beni başka devlet hastanesine gidiyorum herkes ilgili devlet mi özel mi belli değil on numara hizmet alıyorum devlet hastanesinden )

    5-saatlerce beklenen dahiliye sonrası rapor için adam haftaya gel demez mi dedim nasıl olur bana kağıt falan verin şubeye götüreyim yoksa bakaya kalacağım adam sen yine uğra gibi bir şey dedi iki gün boyunca.

    6-askerlik şubesine telefon açtım raporum 1 hafta sonra gelecekmiş bakaya durumuna düşeceğim ne yapmam gerekir diye sordum hastaneden kağıt al dedi bende o kağıdı vermediklerini öyle bir şey veremeyeceklerini söylediler o zaman adam bakaya kalcaksın yapcak bir şey yok diyerek telefon görüşmesini sonlandırdık.

    7-ertesi gün hastaneye gittim rapor bu gün yazıldı niye geldin sen dedi dedim 2 güne bakaya kalacağım bu gün yazılmış yarın gel dedi. Yarın oldu raporu aldım yani bu gün askerlik şubesinin yolunu tuttum

    8-askerlik şubesindeki komutan yok yabancı şubeye yönlendirdi gişedeki asker yarın gel dedi bende yarın bakaya kalacağımı belirterek bana yabancı şubeye numara vererek işlemlerimi tamamladım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :.Batsu.: -- 31 Ocak 2019; 19:54:56 >




  • 8. günün sonunda hallettim.
    Öncelikle Eskişehir de işlem yaptıracak arkadaşlar varsa ne yapsınlar ne etsinler aile hekimlerinin yunus emre ye sevk ettirmesin sağlasınlar. Şehir hastanesi yollarsa geçmiş olsun şimdiden.
    Ben şehir hastanesi gittim. Öncelikle hastane şehrin her yerine uzak. Nasıl böyle bir lokasyon bulmuşlar hayret. Bir şekilde hastaneye ulaştınız diyelim, tebrikler çileniz yeni başlıyor. Hastanede özellikle sekreterya ne yaptığını zerre bilmiyor. Yoldan rastgele seçeceğiniz kişileri koysanız işler belki daha sağlıklı bile yürür. Bu iş bilmezler yüzünden 3 günüm hastaneye git gel yapmakla, hastane bürokrasisinde boğulmamaya çalışmakla geçti. Gittiğinizde direkt olarak sağlık kuruluna gidin, polikliniklere falan çıkmayın. Doğrudan sağlık kurulu masasına gidin. Kurul her gün toplanıyor. Aynı gün alıyorsunuz raporu. Evrekları öğlen teslim ettim. Akşam saatlerinde e devlet ekranı da güncellendi.

    Genel olarak söyleyeceklerim ise
    Size verilen her kağıdın birer fotokopisini alın. Boş A4 verseler dahi onun da fotokopisini alın.
    Kimlik fotokopisi, vesikalık fotoğraf, eczaneden alacağınız 1 yıllık ilaç dökümü yanınızda olsun. Kiminden istiyorlar kiminden istemiyorlar ama siz alın yanınıza uğraşmayın.
    Yoklama süreci sistemi sıkıntılı. Sisteme düşmüyor, geç düşüyor, bazen hiç düşmüyor. Şubede derdinizi anlatın onlar bir çözüm buluyorlar.
    Bu maceranın en sıkıntısız parçası askerlik şubesi. Bu derde yeni düşmüş arkadaşlar varsa en az korkmanız, dert etmeniz gereken yer şube. Genel olarak çileler sağlık bürokrasisinden doğuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cigkoftelover -- 31 Ocak 2019; 23:18:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • gokens kullanıcısına yanıt
    Istemiyorum hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coh sakat var kullanıcısına yanıt
    bizim arkadaş vardı askerde 2 metre boyunda 120 kilo falandı onu almıslardı o da fenerbahçede falan voleybol oynamış lisanslı ama bırakmış o da kaslı duruyor almışlardı onu ama senin kilon sevk gerektiriyor zaten. Ama kurul belki yollayabilir hocam eğer kilolu böyle koşamayacak gibi değilsen gidebilirsin belki.
  • benim aklıma bir şey takıldı 33/c den rapor almıştım ama asaldan e-devletten kontrol ettiğimde 35b olarak işlem yapılmış bunların anlamını bilen var mı ?
  • :.Batsu.: kullanıcısına yanıt
    Asal dan nereden bakıyorsunuz hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: myigitoguz

    Asal dan nereden bakıyorsunuz hocam?
    "Askerlik Durum Belgesi Sorgulama" e-devlet üzerinde
  • ARkadaşlar bugün heyet raporumu askerlik şubesine götürdüm 33C olarak askerlik subesinde daha sisteme düşmedigim söylendi ve geri gönderildim çarşamba günü arayın kontrol edelim sisteme düşüp düşmediginizi dedi bu heyete raporunun geçerlilik süresi ne kadar tekrardan bu işlerle ugrasmıyalım.

    Asal başvuru bölümünde hala böle yazıyor.Nerede hata olmus olabilir varmı tecrübesi olanlar.




  • :.Batsu.: kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam oradan baktığımda bende de hasta sevk tehirli diye geçiyor. Şubeden şubeye işleyiş farkı var anladığım kadarıyla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.