Şimdi Ara

Askere almıyorlar ama çürük de vermiyorlar ne yapmam lazım bipolar bozukluk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • mrb arkadaslar cuma doktora gitmiştim bana 1 yıl erteleme verdi, muaf olur muyum bu rahatsızlıktan diye sorduğumda en fazla 3 yıl ertelenir sonra askere gidersin dedi.


    benim anlamadığım benim yıllardır bu sorunum var , 3 sene sonra da iyileşmeyecek.Madem erteliyorsun neden 3.seferde muaf raporu vermiyorsun ?


    Şu askerlik illetinden bi an önce kurtulmak istiyorum, memurluk ve iş alımlarında hep önüme engel çıkıyor.Doktora dedim muaf olamayacaksam ertelemenin anlamı yok bir an önce askere gitmek istiyorum dedim bu halde olmaz dedi.


    30 yaşıma geldim artık 3 seneyi daha boş yere beklemek istemiyorum, önümüzdeki pazartesi heyetin önüne çıkıcam asıl kararı onlar verecek galiba .Heyetin önünde muaf olmayacaksam askere gitmek istiyorum falan mı demeliyim, yoksa doktor bu işi bilmiyor yanlış bilgi mi verdi bana ?


    Bu tür rahatsızlıklarla ilgili benzer tecrübesi olan, çürük alan var mı ?


    Madde 15/d gereğince 1 yıl ertelenmesi uygundur yazıyordu kağıtta




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeraltofRiviaCiri16 -- 6 Ekim 2021; 21:49:53 >







  • Sonuç ne oldu?
  • O yönetmelikte mi ne yazıyor öyle. Eğer kesinlikle askerlik yapmaya engel olacak bir durum yoksa, 2-3 sene toplam olmak üzere 1er sene erteleme yapıyorlar.
  • Dostum 15/D'nin Bipolar fıkrası gereği 2017'den beri sen askerlik yapamazsın. D en kötü dilim. Bir cevap yazmamışsın ama tanın raporlu bir şekilde ise direkt muafiyet vermesi gerekir. Aynı durumdayız ama bana da böyle bir tanı, ön tanı olarak verilmiş. Sonra düzeltmişler. Zaten kalmadı yediğim teşhis. Muafiyet vermemenin (Ertelemenin) amacı hastalığın iyileşme ihtimali olmasıdır. Örnek veriyorum kilodan erteleme verdiler. Bu normal. Ama Şizofren, Bipolar bunlar düzelebilecek hastalıklar değil. Ben de kendi durumumu yazayım bari. Çok yazdım ama en detaylısıyla yazayım:


    2011'de iki kez hakkımda suç duyurusunda bulunuldu. İki ayrı soruşturma ve kovuşturma sonrası istemesem de ayrı ayrı tanılarla ve yıllarda (Biri 2013) ehliyetsiz raporu aldım. 2016'da E-Nabız'da 2011'dekilerin kontrol muayeneleri ortaya çıktı. Sevk edildik hastaneye. 3 muayene sonrasında askerliğe elverişli olduğuma dair bir karar verildi. Sağlam raporu aldım fakat silahlı askerlikle ilgili bir şerh kondu. 2011'deki tanı seninki gibi 15'ten işlem görüyor. 2021'de tecilim bitti. Sınıflandırmada Polatlı'ya çıktım. (Yedek Subay) Katılışta RDM görüşmesi oldu ve askerlik yapamayacağımı düşündüler. Tabi bunu sana söylemiyorlar, seni sevk edeceğiz diyorlar. Sevk önce Devlet'e. Devlet Hastanesi de GATA'ya. Önce bir süre Hava Değişimi, sonra bir daha Hava Değişimi. İlk hava değişiminden döndüğümde raporlar talep edildi, ama kanunlar gereği üstteki tarihtekiler talep edilemez ve işlem yapılamaz. Yaştan ötürü. Benim elimde de olamaz. UYAP'dan bile bir tanesine ulaşamıyorum öyle düşün. Ben de SGK kayıtlarından yalan olmadığını ortaya çıkarmak için çıktı çıkarttırdım. Yalnız benim buradaki teşhisler (GATA'daki) Uyum Bozukluğu ile başladı, sonra 15'den işlem yapılan tanıya döndü. SGK'de ise yine Uyum'dan kayıt edilmiş.


    Bir dahaki dönüşümde büyük olasılıkla çürük verecekler. Velhasılı, çürük vermek için süründürüyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabakalak -- 6 Şubat 2022; 0:34:54 >




  • Bende de Bel fıtığı var. 31 martta askere gidecegim yüksekova 7. Hudut alayı acemibirligine. Oradan da dagitima hudut bolgesine vs giderim. Bu bel fıtığı da muayeneden sonra çiktı. Hafif degil orta seviye bir bel fıtığı. Doktor bana bundan sonra dikkatli olman lazim dedi. Ayakta fazla durmucan ağir yük kaldirmican felan . Şimdi askere gitmeden önce askerlik şubesi beni hastaneye sevk edecek. Bel fıtıği ile ilgili mevzuatı biliyorum. Bana Erteleme vermemesini söyleyecegim. Ya askerde spordan muafiyet , ya da askerden muafiyet versin. İş yerleri resmi iş kurumlarida askerlik şartı koşuyor. Bana 1 sene erteleme verirse ben daha bekleyemem diyecegim. Eskiden olsa neysede 2015 den sonra çıkan yeni sağlık mevzuatı var. Eski kafa doktorlar inadina erteleme vermeyi seviyolar.
  • Psikiyatriden bipolar tanısıyla askerlikten muaf oldum.


    Gittiğiniz hastaneye de bağlı, ben eski bir askeri hastaneye gitmiştim ve doktorlar her daim asker adayını önemsiyor.


    Aile hekiminiz sizi hastanelere yönlendiriyor, mümkünse eski askeri hastanelere nakil isteyin. Benden tavsiye olsun, orada doktorlar daha çok anlayışlı oluyor asker adaylarına genelde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeraltofRiviaCiri16 -- 21 Mayıs 2023; 3:5:50 >
  • GeraltofRiviaCiri16 kullanıcısına yanıt
    Bende bu hafta gidicem boy kilodan gata ya gidicem askere gitmek istemiyorum +41 e giriyorum direk muaf olmam gerek aslında ama doktor bir yıl erteleyebilir de doktora gitmek istemiyorum muaf edin desemmiki
  • GeraltofRiviaCiri16 kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar size ulaşabileceğim instagram hesabınız felan varmı bise danısmam gerekiyor acilen görüp dönebilirseniz sevinirim

  • Merhaba bu tanılar askerlikten muaf olmaya yeterli mi

    hizliresim.com
    thq0qsd.jpg
    https://hizliresim.com/thq0qsd
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.