Şimdi Ara

Asgari Ücret

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyada ki bütün ülkelerin dolar
    bazında asgari ücretleri ne kadar bilen var mı acaba?



  • Yazı alıntıdır. (http://www.webhatti.com/ekonomi/21571-asgari-ucret-ab-nin-cok-gerisinde.html)

    Lüksemburg’da 1.503 Euro, İrlanda’da 1293 Euro, Hollanda’da 1273 Euro, İngiltere’de 1269 Euro, Belçika’da 1234 Euro ve Fransa’da 1218 Euro düzeyinde bulunuyor.

    Asgari ücret Yunanistan’da 668 Euro’yla Türkiye’dekinin yaklaşık iki katı düzeyinde bulunuyor. Asgari ücret, İspanya’da 631 Euro, Malta’da 580 Euro, Slovenya’da 512 Euro ve Portekiz’de 437 Euro olarak belirlendi.

    En düşük asgari ücret ise 129 Euro’yla Letonya’da bulunuyor. Bu ülkeyi 159 Euro’yla Litvanya, 183 Euro’yla Slovakya, 192 Euro’yla Estonya, 234 Euro’yla Polonya, 247 Euro’yla Macaristan ve 261 Euro’yla Çek Cumhuriyeti izliyor. Bulgaristan ve Romanya’da ise asgari ücretler sırasıyla 82 Euro ve 90 Euro düzeyinde bulunuyor.
  • bizden kötüleri de varmış demek. ayrıca çinde de çok düşük biliyorum.

    çinde asgari ücret 29-66 dolar arası değişiyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feath -- 15 Ağustos 2008; 11:59:03 >
  • arkadaşım hiçbiri bizden kötü değil. bu sözü herkes söyluyo gıcık oluyorum. oğrenin artık. çok yakından bildiğim ülkeden örnek veriyorum. ukraynada asgari ücret 100 dolar civarıdır. ne kadar düşük değilmi. hayır aslında düşük değil. ukraynada halkın yuzde 95 inin kendi evi vardır. kira masrafını çıkar yani. ukraynada yaşayan bir kişi evinde elektriğe, suya, sıcak suya, doğal gaza, ısınmaya, telefona, en fazla 20 dolar öder yani maaşının 5 te biri. sen hesapla bakıyım türkiyede asgari ücretle çalışan bir kişinin kaçta kaçına denk gelir bu masraflar. ayrıca türkiyede asgari ücretle çalışan kaç kişinin kendi evi var. yani kirayıda ekle bunun üzerine. gelelim diğer masraflara. ukraynada benzin 1 dolar civarı. türkiyede 3 dolar. ukraynada ulaşım bedeli metro için doların yaklaşık 20 de biri. türkiyede 1 folar. ukraynada dolmuşlar doların 10 da biri. türkiyede 1 dolar. ben ukraynayı iyi bildiğim için oradan örnek verdim. ama yukarda verilen ve senin bizden kötüleride varmış dediğin ülkelerdede durum böyle. yani hesapladığın zaman mecburi masrafları maaştan çıkardığın zaman bizden daha az maaş alıyor gibi duran ülkelerde aslında adamların ellerin bizden daha fazla para kalıyor. nasıl gelebiliyorlar sanıyorsun hersene türkiyeye tatile. işçiside geliyor emekliside. asgari ücretliside. ama türkiyeden bir asgari ücretli gidebilirmi sence yurtdışına tatile. bırak yurtdışını türkiyede 100 kilometre öeye tatile gidebilirmi asgari ücretli.

    yani biraz araştırın. ülkemizin durumu çok kötü. bizimkiler hala yola devam desinler, hepsine söverdim şimdi burdan ama neyse boşver. ergenekoncu falan derler banada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordofvarde -- 15 Ağustos 2008; 13:35:02 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: lordofvarde

    arkadaşım hiçbiri bizden kötü değil. bu sözü herkes söyluyo gıcık oluyorum. oğrenin artık. çok yakından bildiğim ülkeden örnek veriyorum. ukraynada asgari ücret 100 dolar civarıdır. ne kadar düşük değilmi. hayır aslında düşük değil. ukraynada halkın yuzde 95 inin kendi evi vardır. kira masrafını çıkar yani. ukraynada yaşayan bir kişi evinde elektriğe, suya, sıcak suya, doğal gaza, ısınmaya, telefona, en fazla 20 dolar öder yani maaşının 5 te biri. sen hesapla bakıyım türkiyede asgari ücretle çalışan bir kişinin kaçta kaçına denk gelir bu masraflar. ayrıca türkiyede asgari ücretle çalışan kaç kişinin kendi evi var. yani kirayıda ekle bunun üzerine. gelelim diğer masraflara. ukraynada benzin 1 dolar civarı. türkiyede 3 dolar. ukraynada ulaşım bedeli metro için doların yaklaşık 20 de biri. türkiyede 1 folar. ukraynada dolmuşlar doların 10 da biri. türkiyede 1 dolar. ben ukraynayı iyi bildiğim için oradan örnek verdim. ama yukarda verilen ve senin bizden kötüleride varmış dediğin ülkelerdede durum böyle. yani hesapladığın zaman mecburi masrafları maaştan çıkardığın zaman bizden daha az maaş alıyor gibi duran ülkelerde aslında adamların ellerin bizden daha fazla para kalıyor. nasıl gelebiliyorlar sanıyorsun hersene türkiyeye tatile. işçiside geliyor emekliside. asgari ücretliside. ama türkiyeden bir asgari ücretli gidebilirmi sence yurtdışına tatile. bırak yurtdışını türkiyede 100 kilometre öeye tatile gidebilirmi asgari ücretli.

    yani biraz araştırın. ülkemizin durumu çok kötü. bizimkiler hala yola devam desinler, hepsine söverdim şimdi burdan ama neyse boşver. ergenekoncu falan derler banada.

    çok güzel ifade etmisin.Bravo.ben artik turkiye'ye tatile bile gitmiyorum.Zira asiri pahali.Her saniye her sey para.Nerdeyse arabani bir yerde durdurmaya korkuyorsun,para isteyecekler diye.Birde pahali ama karsiligi yok.Mesela bir tabak yemekte yarim kilo et olur avrupada,turkiyede 100 gr.Yani porsiyonlar ayni bebek porsiyonu gibi.Donuste 1 gun hesaplama hatasi yaptim diye 2800 ytl ceza yedim.Boyle cezami olur.ne mantiga nede akla uygun!!!
    Diyebilirimki Turkiye yasadigim Belçika'dan bile pahali.Bütün temel gidalar nerdeyse Belçikaya göre 2 misli.
    Allah Turkiye'de yasayan insanlara kolaylik versin.
    Bir sey daha ekliyeyim.
    Avrupa için konusayim yada oturdugum belçika için
    Burada askeri ucret 1300€ civari ama,bir ailenin eline geçen para,en asagi 3000€ dur.(çocuk parasi,hanimin çalismiyorsa,maasin 2000€ yu geçer,asgari ucrette olsa)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2000watts -- 15 Ağustos 2008; 13:08:44 >




  • biraz gerçekçi olalım. ukraynada bütün masrafları çıktıktan sonra elinde 50 dolar kalan biri nasıl tatile gidebilr?bende almanyayı yakından tanıyorum. uçak ücretleri gidiş geliş 500 euro yu buluyor. 50 doları bir yıl biriktirdiğinizde bir yılda ancak uçak masrafı çıkıyor.o da sadece 1 kişinin uçak masrafı çıkıyor. yanlış mı söylüyorum?
  • biraz gerçekçi oluyorum oyleyse. ukraynadan türkiyeye uçak masrafı gidiş dönüş 400 dolardır. he bu sadece türkiyeye gelmek için. ama yazın başlarında turlar başlar. gidiş dönüş herşey dahil 1 haftalık tatil 200 dolar civarı olur. bilmeden konuşmayın lütfen. yukarda anlattığım tüm rakamlar gerçektir. gerçekçi olun demene gerek yok yani. şimdi oturup burda adamın bir yıllık masrafını çıkarıp bakalım yaza 200 doları kalıyormu hesabı yapmayalım lütfen.
  • ülkeyi istanbul ve diğerleri diye ikiye ayırmak lazım. istanbul gerçekten inanılmaz pahalı (özellikle kira ve ulaşım) istanbulun orta halli bir semtinde bir eve verilen kirayla türkiyenin birçok ilinde gayette geçinilebilir.

    türkiyede asgari ücret mevzusu tam bir komedi zira bölgeler arası gelişmişlik farkı çok üst düzeyde
  • sadece istanbul değil diğer batı şehirleride pahalı bence. sadece kira olarak düşünmemek lazım. yemek eğlence ulaşım. bunların hepsi kocaelinde de gayet pahalı bence. bi porsiyon iskender 12 ytl. aynı yemek vanda en pahalı yerde 7 ytl. nargile kocaelinde 7.5 ytl ığdırda 2 ytl. istanbulda 3 oda bi salon bi ev 100 ytl ise vanda 300-400 ytl. istanbulda gerçekten asgari ücretle sadece karın doyar. hatta doymaz bile
  • arkadaşlar lütfen kültür-bilim konusunu konu dışına çevirmeyelin
  • Yurtdışında yaşayan arkadaşlara bir şey sormak istiyorum. Peki yurtdışında asgari ücretten vergi alınıyor mu?
  • Ukraynada hayır.
    quote:

    Orjinalden alıntı: vasago

    Yurtdışında yaşayan arkadaşlara bir şey sormak istiyorum. Peki yurtdışında asgari ücretten vergi alınıyor mu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lordofvarde

    Ukraynada hayır.
    quote:

    Orjinalden alıntı: vasago

    Yurtdışında yaşayan arkadaşlara bir şey sormak istiyorum. Peki yurtdışında asgari ücretten vergi alınıyor mu?



    Belçikada,askeri ûcretten vergi aliniyor.Ama hanimin çalismayip,çocuklarinda varsa,maasin 1300 den 2000 e çikiyor!Zira 1300 net ama 2000 den fazla brüt.Devlet aldigi bütün kesintiyi geri veriyor.
    Buranin kötü tarafi ama adaleti getiren tarafi.Kari koca çalisip birde çocugun yoksa.Vergin çok yüksek!!!
  • Bizim millet akdar fena sömürülen ...... millet yoktur..En basit örneği ülkenin %5 lik kısmı %95 lik serveti elinde tutuyor.Kalan % 5 ide 70 milyon paylaşyor..Ve her haber izleyişimde her sokağa çıktığımda her ne oluyorsa bu millet hakediyor diyorum kimse üzerine alımasın lütfen...HErkez layık olduğu şekilde yönetilir yaşar bukadar.

    EDit: Konu dışına çıktığım için özürdilerim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donatn -- 16 Ağustos 2008; 0:38:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.