Şimdi Ara

Arkadaşlar lütfen bana yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
1.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayatım mahvoldu. Çok özgüvensiz ve çekingen bir insanım. İnsanlarla bire bir konuşurken bile rahat olamıyorum kaygılanıyorum. Kalabalık ortamlara girmekte çok zorlanıyorum girince de kasıyorum kendimi çekiniyorum. Yıllarca böyle oldu.

    Hiç arkadaşım yok. Tüm gün evdeyim. Bu 3 yıldır böyle devam ediyor. Arada bir markete gitmek hariç dışarı çıkmıyorum. Bu yaşıma kadar hiç sevgilim olmadı (22). Sevgiliyi bırakın normal olarak konuştuğum kız da olmadı. Başarılı olduğum bir alan yok. Yeteneksiz bir insanım.

    Bu kadar özgüvensiz olmamın sebebi fiziksel olarak yaşadığım sorunlar aslında. Hiperhidroz hastasıyım el ve ayaklarım aşırı terliyor. Ayrıca seboreik dermatit hastasıyım saçlarım ve cildim kötü durumda. Bu yüzden ne bir sevgili edinmek istedim nede bir arkadaş grubuna girmek istedim. Kendimi küçük gördüm hep. Lütfen yardım edin bana.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bende senin gibiyim özgüvensiz ve çekingen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtbz16 -- 26 Şubat 2021; 21:40:35 >
  • kardeşim cilt sorunlarını düzelt ve spor yap.


    özgüvenin artacaktır.

  • Ergenlik sorunu demek isterdim ama yaşınız 22'ye gelmiş. Bence bir psikolog'tan bu konu hakkında yardım almalısınız. Forum sayfalarında yardım aramaktansa lütfen çekingenlik yapmayın ve psikolog'tan yardım alın.

    Hatta gitmekten çekiniyorsanız artık online olarak bile yardım ediyorlar. :)
  • yazdıklarınızda kendimi gördüm hocam.


    ilave not = benimde yaş 22

  • Buradaki özgüvensiz tüm arkadaşlara söylüyorum spora başlayın mümkünse dövüş sporu olsun boks-kickboks-muaythai yada güreş. O zaman görün siz özgüven artışını.
  • ozguvensiz arkadaşlar spora başlayın önerilerinden önce kendinizi taniyin herkese spor iyi gelmez . kimi orda da yapamayinca kendini kotu hatta daha kotu hisseder . önce bir kendinizi taniyin size ne iyi gelir ondan sonra o alanda yuruyen egoya donusebilirsiniz bunun bir zararu yoktur
  • eskiden bende utangac ve içime kapanık bırıydım. daha sonra kendimi açmaya çalıstım ve yavas yavas basardım. tipimi adam etmeye çalıstım ve ettim. suan en azından dısarı cıktıgımda 3-5 kişinin bakışına maruz kalıyorum. ve bu beni baya mutlu ediyor. bu zamana kadar kendimi boşuna kasmışım

  • Adim atmadan basaramazsin yasla ilgili degil bu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

    kardeşim cilt sorunlarını düzelt ve spor yap.


    özgüvenin artacaktır.

    Cildim için haftaya doktora gideceğim hocam. Spora da başlamayı düşünüyorum teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim evvela geçmiş olsun.

    Tedavi olmaya niyetin varsa Aidin Salih'İn Gerçek Tıp kitabını al, oku ve uygula. Param yok dersen senin için sipariş verebilirim veya 2008 baskısının pdf hâlini gönderebilirim.

    Diğer konular için de genç beyin dergisini ve seminerlerini tavsiye ederim. Gerçek manada, saf bir niyetle, tamamen motivasyona dair her konuda çalışıyorlar.

  • Xiper X kullanıcısına yanıt
    Egzema var sanırım. Eczaneden 40 tl ye bepantol sensiderm al sür biraz pahali ama iyi gelecektir. 11 yıldır egzema çekiyorum bende çok zorluk çektim. İyilesmiyor bu. Buna göre yasamayi ogrenceksin. Öğrendim. Cok kafaya takmiyorum artik alistim çünkü. Keşke daha iyidi olsa ama olmuyor. Olmuyorsa ona göre yasayacan
  • Bu sorunu kendin çözeceksin sana kimse yardim edemez ancak tavsiye verir...

    Benden sana tavsiye insanlari pek takma.. salla gitsin.. inatlastin insanlara hehe deyip geç. Narsistlik iyi bişey degil ama az da olsa faydali yanları da var..

    Sal kendini biraz yarin bigun her yerde ciddiyetlik arican başına bela olcak...

    Insanlari fazla ciddiye alma...
  • birincisi kendini beğenmeyi bilmen lazım. kendini beğenmekten kastım; ego tavan gezmek değil. kendine güvenmek ve güzel bulmak. sen aynanın karsısına gectıgınde "bune ya" dersen zaten bastan kaybedersin.


    ikincisi giyimine kuşamına dikkat etmen gerek. sana söyleneni değil sana yakışanı giymek zorundasın. birisi sana "saçın şöyle olmalı, kıyafetin boyle olmalı" derse sadece onları eleştiri olarak dinlemen lazım. faaliyete geçirmek zorunda degılsın. senin saçın uzundur, uzun mu güzel, onu mu beğeniyosun? uzun kalsın.


    ucuncusu illa sosyal olmak ıcın mılletın yanına sokulup konusmana gerek yok. sana biri geldiği zaman gerekli cevabı düzgun sekılde vermek zaten sosyal olmaktır. gerektıgı zaman bırıne rahatca bıseyler sorup, anlatabılmek sosyallıktır. sen sanma sosyallık demek, sürekli insan ıcınde olmak demek. bu yanlıs bi tabir.


    dorduncusugereken özgüveni ve tipli olmayı yakaladıgın zaman dısarı cıktıgında gözler yavas yavas ustunde olmaya baslanacak. bu durumda ilk baslarda rahatsız olmaya baslıcaksın, bir süre sonra ego tatmini yapmaya baslıcaksın. birak ego tatmın olsun. bu zamana kadar baskaları hava attı, az da sen bıraz yakısıklılıgınla ortaya çık.


    ve sonuncusu eminimki yakısıklı adamsındır, kendını küçük goruyorsun sanki bi ucubeyim gibi düşünüyosun ama kafanı dısarı cıkart ve bak. yoldan gecen adamların kac tanesı 10 numara? 1 tane bile degıl demi? sen onlardan iyi olmana ragmen onlardan ucube goruyorsun. bunu yapmayı bırak ve kendıne gel. bir silkelenip güvenini oturt, gerisi cok iyi gelir. kız ıslerını abartma. suan kızlar eğlenmelik ararlar, bunlardan hayır gelmez, 2-3 gun senı soyar gider. zamanı gelınce eline işini gücünü aldıgında acaba hangı kızla evlensem dıye dusunursun. cunku sana bir sürü talip vardır.


    kendin ol, güvenli ol. gerektıgı yerde egonu kas bişi olmaz. yeterki karsıdakıne bu durumu yansıtma.





  • Xiper X kullanıcısına yanıt

    benimde yuzum cok kotuydu. akneden gecılmıyordu. cok sukur onuda hallettım. sporumu falanda yapıyordum. son 1 sene amelıyat problemı yuzunden aksattım ama olsun. gene ilerde baslarım dıye dusunuyorum. ben sana lise sondaki fotomu ve üniye geçince ki fotomu atsam, gercekten evrim gecirmissin dersin. o kadar değiştirdi o kaybolan akneler ve spor :)

  • Beklentiye girmeyi kes, kendini ben özgüvenli olmalıyım, şöyle olmalıyım böyle olmalıyım diye beklentiye sokma. Hayatta hiçbir şey ile ilgili beklentiye girme, çünkü çoğu zaman beklentinin dışındaki şeyler gerçekleşecek ve sen de buna göre aksiyon alacaksın, kafandaki sabit tahmine göre değil. Kendini kasma, gereksiz ne varsa hayatından çıkar, gerekli gördüklerini ise tam yap, arada kalma, sakin ol, sen de herkes gibi bir insansın ve inan sen de herkes gibi komik, sempatik biri olabilirsin. Olumlu düşün demiyorum çünkü yine bir beklentiye girmiş oluyorsun olumlu düşününce.


    Hayat kafa karıştırıcıdır, insanlar da öyle. Kimseden bir şey bekleme, kimseye de beklenti yaratma. Bu arada, beyin kimyanı olumsuz etkileyen alışkanlıklarını da gözden geçirebilirsin. Bağımlılığa karşı değilim fakat aynı zamanda aktif ol, sadece kolay hazza değil, aktif bir şekilde kendini rahat hissettiğin haline odaklan. Sal kendini, kendine bu şekilde dürüst ol, bir hata yaptıysan bunun sadece bir hata olduğunun, dünyanın sonu olmadığının farkında ol. Bir şeyde en doğru aksiyonu hata yapa yapa alırsın, düşünüp teori üreterek değil. Düşünmeye alışma bu kadar, düşün tabii fakat yapıp görmeyi dene, dene anasını satayım ölmezsin.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.