Şimdi Ara

Arkadaşlar big bang hakkında bilgi edinmem gerekiyor. (Noldu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ciddiyim arkadaşlar. İnternette hiçbir yerde bilgi bulamadım. Hep 2008'in haberleri var. SON DURUM NEDİR BİG BANG NEDİR Bunları bulabileceğim bi kaynak gösterirmisiniz..



  • Bilgi almak için kaynak mı arıyorsun yoksa direk bizemi soruyorsun yani tam olarak istediğin ne ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: |PortaL|

    Bilgi almak için kaynak mı arıyorsun yoksa direk bizemi soruyorsun yani tam olarak istediğin ne ?


    Her ikisi de
  • Büyük Patlama ya da Big Bang, evrenin yaklaşık 13,7 milyar yıl önce aşırı yoğun ve sıcak bir noktadan meydana geldiğini savunan evrenin evrimi kuramı ve geniş şekilde kabul gören kozmolojik model.Evrenin bir başlangıcı olduğunu varsayan bu teori, çeşitli kanıtlarla desteklendiğinden bilim insanları arasında, özellikle fizikçiler arasında geniş ölçüde kabul görmüştür.
    Teorinin temel fikri, halen genişlemeye devam eden evrenin geçmişteki belirli bir zamanda sıcak ve yoğun bir başlangıç durumundan itibaren genişlemiş olduğudurGeorges Lemaître’in önceleri “ilk atom hipotezi” olarak adlandırdığı bu varsayım günümüzde “büyük patlama teorisi” adıyla yerleşmiş durumdadır.

    Senin için bir özet haline getirdim.
  • 2008 den bu yana bişi değişmedi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bahtiyar0011

    2008 den bu yana bişi değişmedi




    Cern deneyi bir halta yaramadımı yani :S
  • cok agır bir itham.

    cern sana sadece evrenin nasıl oluştugunu degil, su ana kadar teorik olarak ispatlanan fakat gozlenemeyen bir cok parcacıgı gozlemlemeyide amaclamakta.

    ayrıca gecen gunlerin birinde protonlar hızlandırıldı ve bi takım dunya rekorları kırıldı.
    http://www.haberaktuel.com/cerndeki-deneyde-yeni-rekor-kirildi--haberi-242040.html
    http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/185976-CERNdeki-Buyuk-Patlama-gercegi.aspx

    ayrıca sen total de bir kaynak bulamazsın cunku deneyler PARCA PARCA , adım adım yapılıyor. bi anda "hadi siz carpısın" olmuyor.




  • Evrenin surekli gelistigi ortak bir kani midir? Ben bir kac farkli gorus okumustum(hatta bir tanesi big bang'in eski savunuclarindan Stephen Hawking'dendi) Evrenin genislemesini geri sarabilsek, nihayetinde belli bir noktada toplanmak yerine, merkez noktasini teget gecerek tekrar genisleyen bir evren olusturabilecegi idi yani normal akistan bakarsak evren onceleri genislemek yerine kuculmus ve ardindan tekrar genislemeye baslamis olabilir.. Biraz karisik oldu ama benim okudugum kisimda semalarla anlatiliyordu. Eger bulabilirsem eklemeye calisirim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fallen_angel17

    Evrenin surekli gelistigi ortak bir kani midir? Ben bir kac farkli gorus okumustum(hatta bir tanesi big bang'in eski savunuclarindan Stephen Hawking'dendi) Evrenin genislemesini geri sarabilsek, nihayetinde belli bir noktada toplanmak yerine, merkez noktasini teget gecerek tekrar genisleyen bir evren olusturabilecegi idi yani normal akistan bakarsak evren onceleri genislemek yerine kuculmus ve ardindan tekrar genislemeye baslamis olabilir.. Biraz karisik oldu ama benim okudugum kisimda semalarla anlatiliyordu. Eger bulabilirsem eklemeye calisirim..

    çok uğraşmak istemediğim bir konu ama kısaca şöyle söyleyip
    açılıp kapanan sonra tekrar açılan evren teoremi yanlışlandı
    her devir daimde evrendeki ışık kütle oranı helyum hidrojen oranı vs. bozuluyor ve evren tekrar açılsada bildiğimiz evren gibi olmuyor
    bu teorem biraz daha geliştirldi ve şöyle versiyonu çıktı
    eğer başlangıç şartlarında bizim bildiğimiz kurallar işlemiyorsa tabiki açılıp kapanan evren mümkündür dendi(hawkinginde dediği şey)
    ama bu henüz sınanabilir bilgiler vermeyen, üstelik olmasını gerektiren hiçbirşeyin bulunmadığı sadece faydalı kategorsinden bir teori

    peki bilim adamları evrenin niye bir noktadan başladığı fikrinden kaçmak için niye bu kadar uğraşıyor
    işte inanç meseleleri orda işin içine giriyor




  • Fizikçi ve yazar Paul Davies'in "son üç dakika" kitabını okumanı şiddetle tavsiye ederim. büyük patlama, büyük çöküş, sonsuz evren, evrenin yapısı konularında çok iyi bilgiler edinebilirsin.

    bu kitabı okurken beni en çok hayrete düşüren şey, maddeler nasıl oluyorda bu kadar sıkışabiliyor. yani trilyon x trilyon ton ağırlığındaki ve milyonlarca kilometre çapında dev yıldızlar nasıl oluyorda sıkışarak klilometrelerce boyuta inebiliyor.
  • paul davies harika bir fizikçi ve yazar
    iki kitabını okudum "son üç dakikda" ve "tanrı ve yeni fizik"
    ikiside süper kitaplar
    anlaşılır bir dille çok güzel ve akıcı birşekilde bilgilendiriyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.