Şimdi Ara

Arkadaslar Acil Otomatik Colt hakkında yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar 2006 otomatik colt için az önce pazarlık yapıp test sürüşüne çıktım. yanlız kafama takılan sorular var. öncelikle ilk defa triptonik bir arac kullandığım içinmidir bilmiyorum arac durur vaziyette iken ayagımı frenden cektiğim zaman arac hemen gitmiyor, bekliyor biraz daha sonra yavas yavas hareket etmeye başlıyor. ayrıca da gazı köklediğim zamanda hemen vites atmıyor. biraz bağırıyor, zorlanıyor sonra vites değişiyor. acaba normal midir? dikkat etmem gerekenler nedir? yarın sanayide aracı göstermeye gideceğim. aracın fiyatı bu arada 18.000 tl. tavsiyelerinizi bekliyorum.



  • Vites tork konvertörlü olmadığı için frenden ayağını çekince hemen hareket etmez. Dediğiniz gibi 1-2 sn. sonra yavaş yavaş hareket etmeye başlar sanırım kavrama noktasında oldduğu için hakereket etmeye başlıyor. Arabanın vites geçişlerinden hiç şikayetçi değilim gazı köklendiğinde 1 sn. sonra aracın hızına göre 2 gerekirse 3 vites birden düşürür. Bu arada 1-2 sene önce vites için yazılım güncellemesi vardı sahibi güncelletmemiş olabilir.
  • bilgiler için saol brujeria,

    Belki ben acemiyim bilmiyorum ama gazı köklediğimde biraz durup daha sonra ileri atılıyor. buda vites düşmesi anlamına geliyor herhalde. ama bana sanki araç boğuluyormuş gibi geldi.
  • Aracın bir süre vites yükseltmeyip bağırması acaba manuel modda olmasından olabilir mi? Göstergedeki vites durumunu gösteren küçük ekranda "A" harfi mi vardı yoksa doğrudan kaçıncı vites olduğunu mu gösteriyordu?
  • Evet gaza sonuna kadar basılırsa dediğiniz gibi oluyor ama çok basılmadığında 1 vites düşürür ki bekleme yapmaz bu şekilde.
  • Hayır vites A konumundaydı sg83.
    Herhalde anormal bir durum yok anladığım kadarıyla. yani ara hızlanmalarda biraz durup sonra atılması normal. baska dikkat etmem konular varmı arkadaslar. bilgilendirirseniz sevinirim..
  • Öyle dip gaz yaparsanız çoğu otomatik araçta aynısı olur.Ve bu zararlı bir kullanım tarzıdır.Vitesleri teker teker düşürmenizi öneririm.Biraz kullanın alışırsınız.
  • görünürde bir problem gözükmüyor;

    zamanla o vites geçişlerni hissederek vites geçişlerinizde ayağınızı gazdan çekmeyi öğrenirsniz.

    bu sayede daha sarsıntısız vites geçişleri olur, zaten sarsıntı bir tek 1 den 2 ye geçişte hissedilir diğer değişimlerde hissetmezsiniz.

    tavsiyem; şahir içinde manuel modda, uzun yolda auto modunda kullanmanızdır.

    fark etmemiş olabilirsiniz ama yokuşlar da da geri kaydırır aynı manuel vitesli araç gibi.

    bunun çözümde el freni ile kalkış yapmaktır.

    sakın yarım gaz yarım fren yapmayın baskı balataya zarar verirsiniz.

    coltu yetkili serviste mut 3 bilgisayarına bağlattığınızda o ayağınızı frenden çektiği zaman gidip gitmeme durumunu seçebiliyorsunuz.

    buna creeping denmekte. menüde creeping on yada creeping off seçilebiliyor.

    bende on ( yani açık) durumda.

    coltun bir çok özelliği değiştirilebiliyor sürücüsü tarafından ( ama servisteki mut3 bilgisayarı ile)

    söz gelimi arka sileceklerin fasılası ( 3-5-8-10 sniye gibi) veya cama su sıktığınızda sileceklerin çalışıp çalışmaması gibi, yada konforlu sinyal modunda sinyallerin kaç kez yanıp söneceği gibi ayrıntılar sürücü tarafından belirlenebiliyor. klimayı komple dvre dışı bile bırakabiliyorsunuz.

    bu arada sanayide coltun "C" sinden anlamazlar; o bakımdan almaya niyetiniz varsa yetkili servise sokmanızı öneririm.

    araç kaç km de? bakımları yapılmış mı kontrol ettirin muhakkak.

    100.000 i geçmişse; baskı balatanın değişim zamanı yaklaşmaktadır aklınızda bulunsun. tabi baskı balata kullnımla da alakalı; kısaca o araçta masraf çıkarabilecek nadir parçalardan biri baskı balata o da bozulma değil aşınmadan dolayı doğal bir sorun. zaten gidişatından da anlaşılır. silkeleme, hızlanmama vb gibi bir sorun yoksa iyi durumdadır. ama genede serviste baktırın.



    hayırlı günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 23 Temmuz 2010; 0:34:10 >




  • arkadaslar bilgilendirme icin hepinize tesekkur ederim. arac daha 30000 km.de bayandan. Bu zamana kadar normal bakim haricinde fren balatalari degismis. Yetkili servis kaydi yok. Hep ozelde yapilmis bakimlari. Bakalim yarin bir yetkili serviste araci kontrol ettiririm. Ekspertizi kaca yapiyorlar,bilginiz varmi bu konuda?
  • En fazla 100-150 tl alırlar.
  • Arac bu mudur?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-mitsubishi-colt-sahibinden-satilik-mitsubishi-colt-28507378/detay

    Eger oyle ise, cok temiz gozukuyor, bende takipteydim bu aracı :) Simdiden hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.