Şimdi Ara

Boş plaka sorgulama nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
14
Cevap
2
Favori
18.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 34 FB 1907 , 34 GS 1905, 34 AKP, 34 CHP, 34 SMT, 34 CAN gibi özel plakaları sormuyorum. Boşa çıkan sıradan, ücretsiz plakaları soruyorum. Bu tür plakaların sorgulaması emniyet müdürlüğünün sitesinden yapılabildiği yazıyor fakat şuanda bu sistem sadece Eskişehir Emniyet Müdürlüğü web sitesinde çalışıyor. O da yanlış gösteriyor. E-devlette eskiden varmış kaldırılmış. SMS ile öğrenme yolu var fakat ben boşta olanları görmek istiyorum. Emniyete trafik tescile gittiğimizde önümüze boşta olan plakaların listesi veriliyor mu, bu listedeki plakalar için ne kadar bağış istiyorlar? Veya boş plaka öğrenmenin başka bir yolu var mı? Notere sordum sırada hangi plaka var onu bile söylemiyorlar.



    https://onlineislemler.egm.gov.tr/eskisehir/Sayfalar/plakatahsis.aspx


    https://www.ankara.pol.tr/plaka-tahsis-islemleri








  • İzmir'de boş olanların listesini vermiyorlar da sorduklarını sorguluyorlar. İzmir'de mesela 3 harfli isimlere 10 bin tl istenirken daha anlamsız harf ve sayılara 500-1000 tl bağış isteniyor sadece. Ordaki amir abimiz baya yardımcı oluyor fakat işi çok yoğun, rahat rahat sorgulama yapamayabilirsiniz istediklerinizi belirleyip gitmeniz lazım.

  • Ben Kocaeli'de muameleciye 500 verip ayarlatmıştım 2 sene önce 2 araba için de. 41'in peşinden 2 harfi özel istedim sondaki 3 hanelerden boş olanları gönderdi beğendiğimi seçtim şasi no dan arabaya bağladılar.
  • Liste halinde görmek biraz zor. Genelde memur yoğun oluyor. Alternatif bir kaç plaka belirleyip onları sorgulamak lazım.

    Kocaeli'de bir anlamı olmayan rastgele harf seçerseniz 300'den başlıyor. Bir arkadaşımıza "DD" istedik, 500 TL bağış yaptık. Örneğin TS varsa 500 liraya veriyorlar ama hem TS olsun hem de sonu *61 olsun isterseniz onların fiyatını muhtemelen emniyet amiri belirler :)


    Seçtiğiniz plakayı, satın alacağınız arabanın şasi veya plakasına tahsis ediyor. Satış işleminde noterde o plaka çıkıyor.

  • Emniyete gittim, panoya bir a4 kağıda boşta olan harfleri asmışlar ama harfler hep A ile başlayan harfler. Hiç güzel bir harf serisi yok para verilmez. AC,AB,ABD,ABB gibi harfler. Bir tek DR vardı doktor olan varsa işine yarar gerisi beş para etmez. Fiyat 750 liraymış. Git noterdan al sıradan daha iyi. Notere sordum şuanda noterde hangi sıra var diye ABZ serisi var dedi.

  • Hgs uygulamasından km sorgulama için plakayı yazdığınızda ödeme öncesi araç bu mu diye onay istiyor, orada plakanın boşta olup olmadığı anlaşılıyor fakat tamamen tutarlı değil. Dün yeni araç aldım, orada boş görünen bazı plakalara dolu dediler, dolu görünen bir plaka ise aslında boşmuş, onu aldım.

    Yöntem yüzlerce plaka sorgulamak için kullanışlı değil fakat küçük ilçede çok yormuyor. Benim ilçede plaka iki harf üç rakam. İlk harf sabit, sonunu kendim seçtim, sadece ikinci harfi a dan z ye denedim.
  • Boş plaka öğrenmenin başka bir yöntemi daha var,

    Hangi bankayla çalışıyorsanız onun internet şubesine giriş yapın.

    Motorlu taşıt vergisi ödeme ekranına gelin.

    Kafanızda almak istediğiniz bir plaka varsa oraya yazıp devam deyin.

    Eğer yazdığınız plaka başka bir arabada kullanılıyorsa orada borcu gözükür, kullanılmayan bir plakaysa sonuç bulunamadı yazar.


    Ama tabi bu yöntemi ocak ve temmuz başında yapmanız daha sağlıklı olur çünkü araç sahibi mtv borcunu ödediyse yine sonuç bulunamadı yazar.

  • Onlar özel plaka diye geçiyor. Polis 7 bin liradan başlıyor dedi. Özel plakaların vergisi de var. Polisin verdiği a4 kağıdında harf sırası var, o harf sırasından seçersen 750 lira. Onun haricindeki HGS'den veya MTV borcundan sorgulanan tüm plakalar özel plaka oluyor.

  • Bulunduğun şehirdeki emniyet genel müdürlüğüne gidip öğrenebilirsin. Hatta Eskişehir, Ankara, İstanbul gibi illerde direkt online sistemleri üzerinden kontrol edilebiliyor.

  • 2023 için yöntemi var mıdır? mtv borcu sorgulamak mantıklı ama kesin sonuç vermem ihtimali yüksek


    Eskişehir gayet güzel açmış ne varsa İstanbul'da niye böyle bir şey yok acaba? Veya baktım da ben mi göremedim çok özel bir şey de aramıyorum kendimce özel :)

  • kartalus kullanıcısına yanıt

    iletişim bilgileri var mı bu işlemi yapanların

  • il emniyet trafik tescil şube müdürlüğü  


    gidiyorum soruyorum. son iki aracıma da harf seçerek plaka ayırttım. sonraki gün gidip aracı aldım ve ayırttığım plakayı taktım.


    Adana için Eski il emniyet binasında, hava alanı karşısında, Bakımyurdu caddesinde.


    diğer şehirlerde de haritadan aratıp gidip sorabilirsiniz. telefonla ulaşmak pek mümkün olmayabilir, olabilir de tabi bi emniyeti arayıp sorun vaktiniz yoksa.


    adana trafik tescil ve şube müdürlüğü(yeni yeri) · meydan, 01070 seyhan/adana, türkiye
    Adana Trafik Tescil Ve Şube Müdürlüğü(YENİ YERİ) · Meydan, 01070 Seyhan/Adana, Türkiye
    https://www.google.com.tr/maps/place/Adana+Trafik+Tescil+Ve+%C5%9Eube+M%C3%BCd%C3%BCrl%C3%BC%C4%9F%C3%BC(YEN%C4%B0+YER%C4%B0)/@36.9869635,35.307585,17.17z/data=!4m6!3m5!1s0x152885f8906e9d6d:0x3e0ffc141027caae!8m2!3d36.9870368!4d35.3091887!16s%2Fg%2F11gbk2_fl8?hl=en&entry=tts




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.