Şimdi Ara

Arka Tekerlerin Rulmanlarından Ses Geliyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
32.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Bir süre önce farkettiğim bir problem hakkında sorum olacaktı. Uzun yolla alakası var mı bilmiyorum ama uzun yol yaptıktan sonra (yaklaşık 600 km) başladı. Araba 50-60 gibi hızları geçtikten sonra bir uğultu geliyor. Burada bir ustaya gösterdim arka tekerlerin rulmanlarından kaynaklandığını söyledi. Arabayı krikoya çıkardı ciddende teker dönünce ses geliyor. Çözüm olarak rulmanların değişmesi gerektiğini söyledi. Bir kaç gün sonra tekrar uzun yola çıkacağım, eğer uzun yol yaparsan lastikler fırlayabilir dedi. (ne kadar doğru bilmiyorum) Fiyat yuvarlak olarak 150 tl dedi. Araca uygun rulmanın fiyatını sorunca fiyat kesinleşecekmiş. (Lastikler 15" 195, 55)

    Daha önce bu problemle karşılaşan var mı? Değişim olarak fiyat nasıl? Bir de usta laf arasında ağzından kaçırır gibi oldu. Yağlamaylada çözülebilme imkanı varmış. Sadece yağlamayla sorun giderilebilir mi? Çünkü değişim fiyatı bana pahalı geldi. Bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.







  • Dağılmış bir rulmanın yağlamayla arızasının giderilebilmesi şansı yoktur. Rulman sökülür, preste yenisi yuvasına çakılır ve yıllarca sorunsuz kullanılır.
    Rulmanın tamamiyle dağılması durumunda tekerlek yerinden fırlamaz ancak yüksek süratteyseniz ciddi kaza tehlikesine ve hatta kazaya neden olabilir.

    Küçük bir not: Rulman sorununun yağlamayla çözülebilme ihtimali üzerinde duran bir ustaya bir daha uğramamanızı tavsiye ederim. Rulmanları da ehil ellerde değiştirdiğinize emin olun. Bazı ustalar çok bilmiş yöntemleriyle rulman montajı esnasında saçmasapan işler çıkartabiliyorlar. Bu hatalar kısa vadede kendini belli etmez ancak ilerde daha büyük masraflara neden olur.
  • önce geçmiş olsun.aracın lastik ebatları yerine marka ve modelini yazsanız dahaçok arkadaş yardımcı olabilir.
    rulmanlar hakkında birkaç şey:onarımı olmaz belli km.de değişmesi gerekir.hayati önem arzeden yerlerdeki rulmanlar ihmale gelmez.bozuk rulmandan dolayı TEKER FIRLAR.(bazı araçlarda bilyayı segman tutar taneleri dağılmış bilyayı nasıl tutacak-bilya iç yatağıile birlikte fırlar)arkadan itişlilerde aksı bile kırar-eğer.bozuk bilye aşırı ısıdan dolayo kaynar ve takıldığı yeri bozar.
    sadece 20-50 tl arası rulman ücretine porya+akis ve işçilik ücreti biner.tabi kaynayan bilyenin nereye hasar vereceğide kesin deyil.
    bozuk bilyenizi vakit geçirmeden DEĞİŞTİRİN.ve yola çıkmayın.
  • aynı dert bende de var.ugultudan dolayı aracı ustaya gösterdim aks bilyası gitmiş dedi.servise gittim ve sagdan oldugunu söylediler.aracım 2004 avensis ve parça fiyatı olarak 115 lira oldugunu 100 verebileceklerini söylediler.işin garip tarafı işçilik olarak 240 lira çıkardılar.oha çüş falan gibilerinden mimikler yapınca işçiliği 120 kadar düşürebileceklerini söylediler.
    parçayı sipariş ettiler çarşamba gelecek ve alınca ilk gösterdiğim ustaya 50 liraya taktıracagım
    yani maliyet=150 TL
  • Yorumlarınız için teşekkürler, yine de ben iyi bir usta bulup tavsiye alsam eğer öyle yada böyle idare edebilecek gibiyse yola çıkayım mı? Çünkü şuan şehir dışında olduğumdan mali imkânlarım da kısıtlı. İşi hiç riske atmak istemiyorum lastiğin dağılması demek azımsanamayacak bir maliyette kaza demek ama yine de pek imkânım yok şuan. İyice kafam karışmış durumda...

    Aracın modelini yazmayı unutmuşum, 2003 Seat Cordoba TDI Stella
  • buna benzer bi sorunda ben yaşamıştım.. bilyalar gevşemiş dedi usta.. 20 tl verdim sadece.. zaten pekte bişey yapmadılar.. yağladılar o kadar.. tekerleğin düz dönmemesinden kaynaklanan bir sorun galiba..
  • Her rulmanın belirli bir ömrü vardır (çalışma saati). Rulmanın tamiratı diye bir olay yoktur Muhakkak değiştiriniz.
  • Bugün arabayı bıraktım. Seat Cordobada rulman değişimi olmuyor poryayla beraber alınması lazım dediler. Porya sipariş ettik İzmirden geliyor. Fiyat 165 lira sizce nasıl? Daha önce porya alan varsa ne kadara aldınız?
  • rulman bozulduğu zaman helikopter sesi gibi düzensiz bir ses mi çıkarıyor yani yaklaşık olarak 1 saniye içinde 3-4 kez, helikopter sesi gibi alçalan ve yükselen bir ses mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim sorun lastiktenmiş. Arka lastiklerin formu bozulmuş. İki lastiği değiltik düzeldi çok şükür. Belki birilerinin işine yarar dedim. Lastikleriniz bombeli mi kontrol ettirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rulman değil de lastiğinizin markasından kaynaklıda uğultu yapabilir haberiniz olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir Ustadan çok rulman bilgim oldu diyebilirim...aracı mitsubishi colt 2006.. arkadan ugurlu gelmeye başladı sanki lastik sesi içeriye geliyor gibi....ardından ugurlu daha da artmaya başladı. ..ve daha sonra virajlarda kasma ve sürme sesi gelmeye başladı. .Düz yola çıkınca ugurlu oluyordu... en son da kutur kutur ses geldi.... Arza sol arka bilya poryali benimki.. zaten araç krikoyla kaldırılınca lastik te oynama olduğunu göreceksiniz. .. kyota iyi bit rulman markası diye aldim 3 ay sonra yine ses gelmeye başladı o zaman sağ arka tekerlekten suphelendim. .onda bir yoktu..tesadüf eseri sol tekerlege baktığımda aynı yerde sorun olduğunu gördüm. .parçayı aldığım yere gittim durumu anlattım yapılacak bir şey yok dedi..bir kaç parçacıyi geçtim. .Şase, dingil ve rota şok dedi hepsini yaptım hiçbir sorun çıkmadı. .tamircime gittim. ..oluyor abi 2. Gün arzalanani bilirim dedi...kimse malını arkasında değil. ..kizdim gittim hiç tasvip etmesen de çıkmasına baktım önüme 3 adet koydu seç al dedi..1 tane likir likir oynuyordu bu Arza li dedim.. diğerin de hafif ses vardı. .onu da bu arzalanmaya yakın dedim..3 . Şu temiz bunu aldım marka SKF 40 tl verdim değiştirdim.. şimdi süper miss.. hayat tecrübeye dayanır. ..çok şeyi burada yazılanları okuyarak öğrendim benim de bir katkı olsun istedim.. Sağlıklı günler dilerim...şimdi elimde kyota arka porya elimde şikayet edecek yer bilen varsa sevinirim...tskler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • alobar06 A kullanıcısına yanıt
    Skf iyidir, kyoto yu hic duymadim. Rulmanin cikmasini hic tavsiye etmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alobar06 A kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bir tecrübe ve bilgi paylasimi olmuş. Elinize sağlık.

    Konu açsaniz yeridir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.