Şimdi Ara

Arçelik Teşhir Ürün Gönderimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Aşağıda ülkenin sözde en iyi firmalarından biriyle yaşadığım sorunu paylaştım.


    Benim bu olaydan aldığım ders asla mağazadan ürün alınmaması gerektiği. İlle de alacaksanız size yollayacakları ürünü görüp seri numarasını alın ve yerinde fotoğrafını çekin. Arçelik' in en az 30 kusur senelik bayisi bir de bu haltı yiyen, mahalle arası, apartman altı bir yer değil.


    "08.03.2022 tarihinde Arçelik Yetkili Satıcısı Beyceli Ticaret'ten satın aldığım ürün teşhir olarak gönderilmiştir. Ürünün üst ocak altı İnox tablasında lekeler ve gözle görülebilecek seviyede çizikler mevcuttur, alt tablaya bağlanan kısmında bulunan bağlantı vidası eksiktir, belli ki ürün tablası daha önce çıkarılmıştır. Ürün fırın iç camında lastik izleri ve kalıcı lekeler mevcuttur. Ürün fırın arka duvarında ki sac altında kırık parça bulunmaktadır ayrıca yan tellerin arka katalitik duvara birçok kez çıkarılıp takılmasından müteakip arka katalitik duvarda tel izleri görülmektedir.


    Gözlenen kusurlar Arçelik Müşteri Hizmetleri'ne aynı gün iletilmiş ve kayıt oluşturulmuştur. Ertesi sabah gelen teknisyen kusurları kendi gözleriyle görmüş, fotoğraflarını çekmiş ve durumu raporlamıştır.


    Arçelik tarafından hasarlı parçaların yerinde değişimi teklif edilmiş, vakit kaybetmemek adına ilk etapta kabul edilmiştir. 10 gün parça beklenmiştir. Yerinde parça değişimi beklerken, Arçelik'ten gelen teknisyenler ürünü alıp yetkili serviste değiştirmek istemişlerdir. 2 gün içerisinde geri getirebileceklerini iletmişlerdir. 2 gün boyunca fırın olmadan ne yapmamızı beklediklerini sorduğumuzda tarafımıza ikame ürün dahi teklif etmemişlerdir. Bu nedenle serviste parça değişimi tarafımdan onaylanmamıştır."


    Serviste parça değişimine onay vermememin bir nedeni de ürünü yanımda açmalarını istememden dolayı. Ürün tamir görmüş ürün dahi olabilir. Zaten üst tablayı 3 vida (biri eksik, belli ki tabla önceden sökülmüş), fırın arka duvarını da 4 vida tutuyor. 5 dakikalık işi olduğunu gelen servis dahi söyledi.


    İlk başta ürün değişiminde ısrar etmeme sebebim de ilk kullanımda fırının çok koku yapması. Bir günde o koku evden çıkmadı. Tekrar aynı durumu çekmek istemedim.


    Bu konuyu da insanları marka ve bayii Beyceli Ticaret hakkında bilgilendirme amaçlı açtım. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru da yaptım zaten.


    Herkese selamlar.



    Arçelik Teşhir Ürün Gönderimi
    Arçelik Teşhir Ürün Gönderimi


    Arçelik Teşhir Ürün Gönderimi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lotecsirius -- 25 Mart 2022; 17:39:24 >







  • Mağazanın iş bilmezliği, yanlış iş yapması. Servis elinden geleni yapmış gözüküyor. Şunu anlamadım, 2 gün için size ikame fırın mı verecekler? Araç değil ki bu ikame veresin... Bazen gerçekten fantastik beklentileriniz oluyor. Ayrıca sizin muhatap yeriniz ilk olarak aldığınız mağaza. Yetkili servisle boşa uğraştığınızı düşünüyorum.

  • cato16 kullanıcısına yanıt

    Sanırım Arçelik mağazasından kurulum gerektiren hiçbir ürün almadınız. Mağazadan ürünü yetkili servis kurulum yapacağı gün teslim alır. Daha sonra da ürünü alıcının adresinde kurulum yapar. Yetkili servis zaten ürünün teşhir olduğunun bilincinde. Kurulum yaparken hemen fırını yakıp, 1 saat boyunca dokunmayın deyip toz oldular. Ben sadece yetkili servis ile uğraşmıyorum zaten. Arçelik'in kurumsal imajına zarar veren bayii ve servis üzerinden Arçelik firması ile uğraşıyorum. Arçelik resmi sitesine girersen bu bayii orada yetkili satıcı olarak listelenmiş durumda.


    Ayrıca kurumsal firmalarda kullanıcıya teşhir/kullanılmış ürün satan kendini çok akıllı sanan bayiler ile son tüketici muhatap olmaz. Kurumsal firma olmanın ön şartı bu zaten. Nereden biliyorum dersen, ben uluslararası düzeyde kendi alanında en büyük olan bir tanesinde çalışıyorum. Ben zaten tüketici hakem heyetine Arçelik bayi Beyceli Ticaret hakkında başvuru yaptım, onlarla kanun çerçevesinde uğraşıyorum. Burada sıkıntı Arçelik'in kendi yetkili satıcısının yaptığı yanlışı kaale almaması. O zaman gider Doğubank' tan veya spot satıcıdan ürün alırım, son satıcı ile muhatap olacaksam.


    İkame ürüne gelince ocak üstü fırınlar var, küçük olur. Zaten iş büyüyünce kendileri teklif ettiler de artık iş işten geçti. Ürünü yanımda açmalarını istiyorum ayrıca, ben asıl fırın içini merak ediyorum.


    Bana da ikame araç saçma gelir ona bakarsan, üç beş gün toplu taşıma kullanır insan, beden sağlığına da iyi gelir.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.