Şimdi Ara

Aracımıza Yolcu Almamızın Cezası Var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
10.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın en kolay, en çok ve yeri geldiğinde yasal bir şekilde vergi kaçırılabilen bir ülkesinde yaşıyoruz ve "araç paylaşımı" gibi doğaya daha az zarar verecek çözümler desteklenebilen şeyler değil. Uzun yıllardır büyük şehirlerde faydalanabilecek araç paylaşımı uygulaması geliştirmek isterim ilk sayfayı geçemedim çünkü bir sebebi kağıt, kürek, bürokrasi ve oradan çıkabilecek olası bir pastayı paylaşmak istemeyecek idari amirler idi ikinci sebebi ise her an her yerde birbirini kesebilecek, gırtlaklayacak, tecavüz edecek potansiyele sahip olan yurdum insanıydı. Durduk yerde başıma iş çıkarmak istemedim.

    İnsanları bezdirmiş ticari taksiciler özeleştiri hiç yapamadılar ve korsan taksideki payı gördükleri için şimdi büyük şehirlere filo ile taşıma geliyor. Yakında telefonla korsan çağırır gibi legal bir şekilde hususi araç çağırıp istediği yere gidebilecek insanlar. Tabii ki bu iş yasalaşırken üst besin zinciri katmanları da dahil olacağı için taksiyle aynı maliyette falan olacaktır diye düşünmekteyim. Herkesi piyasaya çıkacak onbinlerce 0 km dizel araçlara alışmaları konusunda uyarırım. İyi mi olur? O kadar en azından geçici taksiyi geri çekerlerse trafik bu yükü çok hissetmeyebilir.




  • Gerçekten çok saçma birşey. Bu mantıkla şuda aynı kapıya çıkıyor;
    Arkadaşım benden arabayı isticek, bende vericem fakat mazot yok dicem. Biraz mazot atarsın dicem ve arabayı kiralamış olucam!? Buda kazanç elde etmek olmuyormu? Arabayı dolaylı olarak kiralamış oldum
  • rutin bir şekilde para karşılığı yapılıyorsa ticarete girer ama ispat etmesi çok zor. buradaki esas sıkıntı sgk açısından. eğer kaza yaparsanız ve kusurlu sizseniz arabadaki arkadaşlarınızın tedavi masraflarını ve rapor bedellerini sgk sizden tahsil eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet böyle bir saçmalık malesef ki var sana ne ben minibüse binmek ve pahalıya yolculuk etmek zorundamıyım ?
    O kadar kişinin pisliğini çekmek zorundamıyım ki zorundayım köy yerinde böyle oluyor
    4 arkadaş birleşerek bir yerden bir yere yolculuk ederken minibüs durağı sizi şikayet ederse arabayı bağlıyorlar neden müşterisini çalıyormuşsun
    İyi sende o zaman 1 liralık yere 4 lira al nede olsa durak sende dimi ?
    Burası Türkiye işte !
  • Ticari saik yoksa hiç bir şey olmaz.

    saik kanıtlamakta iddia edene düşer.

    adam benzin parasına ortak giriyorsa kimse ticari bir saikten söz edemez.
  • Üniversitede yakıtı da yemeği de bilmemneyi de paylaşarak geziyorduk arabayla, baya baya ticaret yapmışım ben
  • Aynı firmada çalışanlar veya aynı mahallede oturanlar birbirlerinin araçları ile toplu bir şekilde masrafı karşılayarak seyahat ediyorlarsa mesele yok. Asıl tehlike yoldan oto stop yapıp binenlerde; tanımadığın biri aracına biniyor. Bu şekilde arkadaşın aracı sabancı center önünde sivil ekip tarafından korsan taksici diye bağlandı.
  • Her ne kadar kulağa saçma gibi geliyor olabilir ama binenlerden herhangi bir tutarda para topladığın anda bu iş Ticari Bir İş olur... Benzini 5 böldük..Aylık masrafı 3 böldük gibi cümleler ve arabadikilerin komşu arkadaş olması birşey değiştirmez..

    İşin özünde arabanın sahibinin bir masrafı var...para toplayarak kar-zarar veya başabaş noktasını yakalıyor...yani masrafını azaltıyor...

    Bu iş ticarettir...

    Para toplandığının açığa çıkmaması lazım...
  • Öyle saçma bir şey olamaz, olursa da o polis ya da jandarma kimse benden sağlam bir dayak yer, bu sebeple ceza yazacak adama düşünmeden dalarım, araç benim kimseyi de alakadar etmez, istediğimi bindirir, istediğimi bindirmem. Polis kim ki, bunu sorgulayacak. (Terör vs, genel bir arama varsa o ayrı) Mukavemetten de ne cezası varsa yatarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 24 Eylül 2013; 18:34:01 >
  • Korsan taksicikle suçlanabilirsnz, zaten o an ceza kesilirse iptalide zor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polis herhangi bir sebep göstermeksizin ceza yazabilir ancak ceza kesildikten sonra itiraz ederseniz ıspatlamak durumunda kalır ve ceza düşer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tipik bir Türkiye klasiği... "Türkiye" ismini böyle saçmalıklar için kullanmaktan utanıyorum...

    Bu ülkede belgeli ruhsatlı toplu taşıma yapanların ne kadarı doğru düzgün vergi veriyor ve trafik kurallarına uyuyor.

    Arkadaşlarınla yaptığın elbirliğine ceza yazıp araba bağlamak tam bir işgüzarlık ve klasik odun bürokratik kafa örneği...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aagir

    rutin bir şekilde para karşılığı yapılıyorsa ticarete girer ama ispat etmesi çok zor. buradaki esas sıkıntı sgk açısından. eğer kaza yaparsanız ve kusurlu sizseniz arabadaki arkadaşlarınızın tedavi masraflarını ve rapor bedellerini sgk sizden tahsil eder.

    Bu yüzden aracıma kimseyi almıyorum.
  • Bitliste köyde çalışırken biz yapıyorduk. Yol boyu 3 kere çevirmeye giriyorduk. Bir Allah'ın kulu sorun çıkarmadı bu konuda. Ayrıca 4 kişi olunca dolmuştan ucuza geliyordu. Vayy be ne günlerdi... Özlemişim Tatvanı, Bitlisi, Hizanı...
  • Bu tip şeyler anca biri şikayet edince problem olur zaten..
  • Aracınıza kimseyi almayın! Vefatı vs. halinde kamu davasından tutunda tazminata kadar bir ton şey açarlar sürünürsünüz yeri gelir kurulu düzeniniz alt üst olur. İnsanlar başına gelmeden anlamıyorlar isterseniz akrabanız olsun fark etmez...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir şeye ceza kesilemez. Kesilse bile anında iptal ettirilebilir. Sevgilim ve ben Ankara'da gezerken polis çevirip ceza yazacak öyle mi? Hahaha!! O polisi şebek ederim orada.

    Ancak olası bir kaza durumunda yolcular sizden şikayetçi olabilir. Can taşıyorsunuz, bunun sorumluluğunda kullanın. Arabada başkası varken itlik yapmayın, suç sizde olacak şekilde kaza yapmayın arkadaşım bana ne?

    Şikayetçi olursa ve masrafı bölüşüyorsanız ve dolayısı ile size Para veriliyorsa iş biraz karışır. Çok değil; iyi bir avukat bunun üstesinden gelir; ama para ile hiç muhatap olmazsanız ve herkes kendi üstüne düşen benzini benzinciye öderse iş daha kolay olur. Arabanın ne yaktığı belli, arabada kaç kişi olduğu belli, herkesin aldığı benzin belli, siz kar amaçlı mı bu işi yapıyorsunuz, yoksa masrafı bölüşen arakadaşlar mısınız hemen ortaya çıkar. Ben arkadaşlarla uzun yola giderken öyle yapıyorum. 5 kişi gidiyoruz genelde. Her gaz bittiğinde önceden hesapladığımız tutar kadar biri dolduruyor. Herkes sırasını savdıysa ve biz daha gidip dönemediysek herkes 20lira daha çıkarıyor, işlem tamam.

    2000km'lik bakım, sarf maliyeti size kaçıyor; ama kafam rahat.




  • Gün gelecek, arabada yanında kiler ile konuşmak bile yasak olacak. Hatta radyo/cd dinlemek yasak olacak. Hatta tüm arabaların sürücü bölgesi kafe gibi kapatılacak. Valla şaşırmam yani eğer böyle saçma bir ceza varsa, bunları da olabilr.
  • Merak etmeyin, öyle saçma bir ceza bile yerseniz itiraz ettiğinizde haklı olan siz olursunuz. Kanıtsız kimse hiç bir halt yiyemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesin o hatta çalışan dolmuş şoförü şikayet etmiştir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.