Şimdi Ara

Aracı bilgisayara bağlamak ? OBD2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aliexpresste satılan OBD2 cihazlarından alıp bilgisayara aracımı bağlamak istiyorum. Fakat sanayide bu cihazlar yerine daha pahalı Würth ds150e gibi cihazlar görüyorum. Aslında temelde aynı cihazlar. Benim aliexpressten alacağım dandik OBD2 cihazlarıyla da aynı işi görebilir miyim?

    Bilgisayarıma WOW, Autocom gibi programlar indirip ordan işlem yapacağım.



  • Cihazdan cihaza değişiklik gösterir. Dandik cihazlarla, değerleri görür, arıza lambasını silersin. İyi cihazla airbag, abs gibi diğer beyinlere de müdahale edebilirsin.

    Bende dandik bluetoothlu obd var sadece değerleri görüp arıza lambasını söndürüyorum, servisteki orjinal cihaz ise aracın tüm sensörlerini, voltaj değerlerini, fan açıp kapama gibi tüm testleri yapabiliyor.

    Birde bluetoothlu ve Wi-Fi li cihazlar verileri gecikmeli olarak gösteriyor, kablolular ise anlık gösteriyor.
  • Bluetooth OB2 cihazları sadece mobil uygulamalarla çalışır. Bunlarla da sadece anlık veri görüntüleme ve arıza kodu okuma/silme yapılabiliyor. Araca spesifik olan işleri yapabilmek için aracın üreticisinin ürettiği cihazlar, veya kaliteli ve her araca uyabilen Autel gibi cihazlar gerek.

    Mesela kendi aracımda ucuz OBD2 cihazları ile telefona bağlanıp sensörlerden gelen verileri görüp, yakıt tüketimi ölçümü gibi şeyler yapabiliyorum. Ayrıca sadece motor arıza kodlarını okuyup silebiliyorum. Bunun dışında ABS, SRS, klima ünitesinden vb. gelen arızaları okuma veya kalibrasyon, adaptasyon gibi diğer şeyleri sadece yetkili servis cihazı yapabiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.