Canlı Yayın
Apple yeni iPad’leri tanıtıyor - Türkçe Simultane Çeviri ile Canlı Yayın
Şimdi Ara

Araç ve Egzoz Muayene yok,bağlanır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, Aracın genel muayanesi (2 yıldır) ve egzoz muayanesi yok uzun yola çıkıcam tam kapanmadan sonra çevirmede bağlarlar mı?


    Not: Daha önce muayanesiz şekilde çevirmeye yakalanmadı o yüzden sadece para cezası mı uygulanır? ikisinin olmaması bağlatır mı aracı ?  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 3 Mayıs 2021; 17:31:41 >



  • İlk defa yakalandığında para cezası,ikinci de bağlanır diye biliyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 7 gün süre verirler ve araç trafikten men olur. oldu da bu 7 günde yaptırmadınız ve bir daha çevirmeye girdiniz aracı bağlarlar eve yayan dönersiniz

  • @emir.ksk @YengeçAdamı Teşekkürler bilgilendirme için 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: emir.ksk

    7 gün süre verirler ve araç trafikten men olur. oldu da bu 7 günde yaptırmadınız ve bir daha çevirmeye girdiniz aracı bağlarlar eve yayan dönersiniz

    doğru.

  • Çevirmelerin bu kadar yoğun olduğu bir dönemde bu riske girmek bence büyük cesaret. Şimdi şöyle bir durum var, plaka tanıma sisteminden geçerseniz sistem direkt uyarı veriyor bu şehir içinde fazla problem teşkil etmeyebilir çünkü arayol ve yoğun araç trafiği mevcut bulamayabilirler. Fakat otoban çıkışları yada uzun yoldaki trafik istasyonları ve çevirmelerden kaçış zor olabilir. Çünkü otobana girerken plakanız okunuyor ve çıkışlarda direkt olarak çeviriyorlar.


    Daha önce ceza yemişsiniz, vizeye götürmeniz için zamanıda aşmışsınız, yakalanırsanız çekici ile araç en yakın trafik otoparkına gönderilir sizde yayan kalırsınız. Evden 300 km uzakta bu sıkıntılı bir durum teşkil edebilir.

  • Üstüme lazım olmasa da sorayım yine de...Neden iki yıldır muayeneyi yaptırmıyorsunuz?

  • ruhsatı varmı acaba ,modelini hiç sormiyim🤔

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

    Üstüme lazım olmasa da sorayım yine de...Neden iki yıldır muayeneyi yaptırmıyorsunuz?

    Virüsten önce bitmişti muayane biraz geciksin bir şey olmaz dedik ,virüs denk geldi o zamandan beri yaptırmadı. Bir de 2 yıldır benzinde kullanmamıza rağmen, lpg tankının değişme süresi geldi 500 lira ona+ 1000 lira muayene, 2 bin lira kafadan muayene için yani virüsün araya girmesi, yüksek saçma ücretlerden doalyı ve bulunduğum bölgede yetkili lpg, yetkili muayene istasyonu uzak olduğu için uğraşmadım.


    @Dj_Gençkan Teşekkürler. Küçük bir ilçe de bazen kullanılıyor, 2 yıldır uzun yola çıkmadı doğru düzgün.


    @Akhenatonnn Merak etmeyin ruhsatı var sigortası da var. lastikleri , frenleri vs yenibakım yapıldı trafiği tehlikeye atacak durumda bir araçla ben kendimi,ailemi riske atmam zaten. Modeli sorabilirsiniz sıkıntı yok.. 2000 model, bu benim ayıbım değil devletin halkına sunduğu aciz alım gücünden kaynaklı. Yoksa benim de 2000 model araçla uzun yola çıkmak içime sinmiyor.


    Bak yine sinirlendim yakalanma riski olmasa değil 2 yıl 5 yıl yaptırmam, o cezayı , saçma sapan ücretleri ödememek için. Çevre adı altında bir de yok egzoz muayenesi vs hadi onu yaptıcaz onunda yetkili yerine gitmem için 100km sürmem lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 5 Mayıs 2021; 13:35:39 >




  • Kıyamet Senfonisi kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim cevap için... 

  • Kıyamet Senfonisi kullanıcısına yanıt

    Dostum neredesin bilmiyorum ama minik (<40.000) bir ilçede yaşamıyorsan muhtemelen egzoz muayenesine yetkili bir oto tamirhanesi bulunduğun veya komşu bir ilçede vardır. Ayrıca muayene için gezici istasyonlar var, birkaç ayda bir senin ilçene veya komşu ilçeye geliyorlar, tuvturk sitesinden bakıp randevu ayarlayabilirsin..

  • Gidiş-geliş süreniz bir haftadan kısa ise riske girilebilir fakat uzunsa riske girmeyin, giderken ceza yerseniz gittiğiz yerde veya dönüşte aracı bağlatıp yolda ailece kalma riski var. İlk ceza için çevirmede plaka sorgusu yapılması gerekiyor, ikinci de ise plaka tanıma sistemine girebilir (emin değilim) yani plaka tanıma olan yerlerdeki çevirmede rasgele araçları durdururken sizi kesinlikle durdururlar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.