Şimdi Ara

Araç tavsiyesi max 60 bin hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler.

    Beyler kafam çok karışık otomobil seçmek seçmek ne kadar zor şeymiş. Kısaca kendimden bahsedeyim 22 yaşındayım 5 kişilik bir aileyiz aracı yoğunlukla tek kullanacağım.Yılda 1-2 defa tatil veya memlekete gideriz o kadar. Aracı yoğunlukla şehir dışında kullanırım diye düşünüyorum. Benim kafamda belirlediğim bir kaç araç var bunlar arasında üzerine yoğunlaşmam gereken araç hangisi veya tavsiyeniz nedir. Bu arada araçların arasında segment farkı olduğunu biliyorum. Ama şuan kafamdaki araçlar bunlar.

    Araçtan beklentilerim

    * manual
    * sürüş zevki
    * yol tutuş
    * konfor ( yol-rüzgar sesi vs)
    * donanım olarak aşağıdaki araçların donanımları yeterli



    1-Bmw 316i (2006-2010) tasarım olarak çok hoşuma gidiyor. Araç yaktığı kadar gitmiyor deniyor ama lpg ile çözülür diye düşünüyorum. Performans konusunda bir önceki aracımız 1.6 102hp b6 passatdı. Passatan ile arasında performans konusunda aralarında çok fark olmadığını düşünüyorum. Bu araçta kafamı kurcalayan piyasası passatı ilana verdikten sonra 2 günde sattık piyasası nasıldır.

    2-B6 Passat (2009-2011) daha önce sahip olduğumuz ve memnun kaldığımız bir araç o 102 hp hitler motordu almayı düşündüğüm model 1.4 tsi motorluk versiyon. Bu araç yaşımın üzerine hitap ediyor ama daha önce 1 yıl kadar birlikteliğimizde sürüş zevki olarak tadı damağımda kaldı.

    3-Ford Focus (2013-2016) Hatchback/Sedan dizel veya benzinli donanım olarak fark etmez

    4-Vw Jetta (2011-2014) 1.2 tsi veya 1.4 tsi confortline düşünüyorum.







  • Tek tavsiyem dizel bir araç alman, aksi takdirde benzin fiyatlarının alıp başını gittiği bir ülkede gaz pedalının altına yumurta koymak zorunda kalırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane 3 1.5 DCI privilege

    Bravo 1.6 multijet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski araçlar bunlar, ben de benzeri periyotlardan geçmiştim.

    1-BMW tavsiye etmem, o paraya alacağın bmw eski olacak ve 1.16 bayağı küçük bir araba. Arkada 3 kişi uzun seyahat yapamaz rahat ve bagajı da küçük. LPG işine girme, yazık günah lpgye harcadığın parayı çıkarman için yapman gereken km'yi hesapla önce. Hele ki önceki aracın passatmış, 1.16 kesinlikle aile aracı değil.

    2-Passattan inip niye aynı kasa passat'a bineceksin ki hele bir de 7-8 yıllık tsi motor. Turbosu sorun çıkarabilir riskli.

    3-Focuslarda en baz donanımda hız sabitleyici yok, uzun yolda sıkıntı yaşatır. Eğer style x filan bulabilirsen temiz olabilir dizeli.

    4-Tsi motor yine, nasıl kullanıldığını bilmiyorsan tavsiye etmiyorum. Yağı, rodajı, performanslı kullanıp aracı rölantide bekletmeyi biliyor mu adam? 1.2 tsi 105-110 bg diyip dip gaz gitmiş mi? Riskli anlayacağın.

    Benim kişisel tavsiyem egea araştır, gençsin sana hitap etmez ama 5 kişilik aileyiz diyorsan ve ülkemiz standartlarında aileye hitap eden fiyat/performans aracı bana göre şu an egea. 1.3 dizeli alırsan hem yakıt hem de mtv açısından rahat olur. 1.6 dizeli tavsiye etmiyorum, aradaki fiyat ve yakıt farkı kadar performans sunmuyor. Zaten yakıt fiyatları böyle yükseldikçe performans konusunu rafa kaldırmak en doğrusu bana göre.




  • Behnanbalaban kullanıcısına yanıt
    Cevaplarınız gayet bilgilendirici teşşekürler.

    Bmw konusunda bir yanlış anlaşılma var galiba ben 3.16i e90 kasa dan bahsetmiştim. e90 için yorumunuz nedir.

    1.6 dizel egea sıfır şirkete alınmıştı. 1 hafta kullanma şansım olmuştu o zamanlar passata ailede idi. Bu iki araç arasında kıyaslama yapmak doğru olmaz aynı segment araçlar değil. Ama egea iyi güzeldedi de passat 7 yaşında olmasına rağmen 0 km egea binmektense passat daha iyiydi.

    Ülkedeki araç fiyatlarına ve vergilere baktığımda vw ürettiği motor seçenekleri bana gayet makul geliyor. Dediğiniz gibi riskli ama bu ülkede risk almadan da araç sahibi olunmuyor. 2011 üstü tsi jetta hakkında yorumunuz nedir. ( tabi motor kondisyonu falan iyi olmak şartı ile)
  • oksemus O kullanıcısına yanıt
    bir an 1.16 sandım tamam 3.16 hacim olarak bir C segmenti seviyesinde yani yine bir passat değil tabi ki. Ben yine de bmw'den uzak durmanız taraftarıyım, sorunu çok oluyor. Anketleri var özellikle avrupada en çok problem çıkaran araç marka bazında bmw son birkaç yıldır kullanıcı şikayetlerinde en tepede.

    Egea'yı önerirken, passata denk diye önermemiştim. 1-2 yaşında bir araç alabilirsiniz diye önermiştim. Ve fiyatına göre konforu iyidir ben benzin-otomatik kullanmıştım beklediğimin üzerinde konforu vardı ve iç hacmi. Ayrıca piyasası da iyidir.

    Jettalarda bildiğim kadarıyla 1.2 tsi motor 105 bg olanlardan yani güncel 110 bglik değil. Bg'den ziyade yakıt farkı olur. Benim kendi kullandığım araç leon 2017 model 1.2 tsi, ben bu motoru seviyorum yakıtı en uygun olan benzinli motor bana göre ve performansı da 1.6 dizelle aynı seviyede. Ama dediğim gibi eski bir tsi motorun riski çok.

    Passatla jetta kıyaslanabilir ancak jettayla da egea kıyaslanabilir :) ikisi de C segmenti sonuçta.

    Eğer yeni bir araç olmasına gerek yok, turbo riskine girerim derseniz jetta alınabilir. Piyasası pek iyi değil 1.2 tsiların onu belirteyim, insanlarda özellikle bizim milletimizde küçük hacim yürümez mantığından dolayı ön yargı var 1.2 tsi'a karşı zaten 1.4 tsi kıyasla çok az satılmış araç.

    Hepsinin kendine göre artı ve eksileri var ama bana göre bmw ve tekrar passat almayın diğerleri arasındaki seçim size kalmış :)




  • senin ilacın burda bu fiyata kaçırılmaz bence aynı aracın dizeli mevcut bende sorun varsa sorabilirsin

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ford-focus-2011-titanyum-492546165/detay
  • Cryin kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşşekürler. İhtiyacım olan ilacı atmışsınız. Hocam daha önce focus kullanma şansım pek olmadı araç hakkında yol sesi konfor sürüş dinamiği hakkında kısa bilgi verirseniz seviniriz.
    Anladığım kadarı ile sizdeki 1.6 115 hp dizel motor kabine motor sesi durumu nedir.
  • Behnanbalaban kullanıcısına yanıt
    Hocam cevaplarınız için teşşekür ederim. Kafamda aşağı yukarı netleştirdim.

    Araba işi biraz nasip kısmet işidir. Şuan passatı listeden çıkardım. İlk sırada focus var ardından riskli olacak ama temiz kafama yatan bir şey çıkarsa bmw 316i riskine gircem ama 316i piyasa durumu nasıldır bilmem ama hoşuma gidiyor. Onun haricinde düşük km temiz jetta olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oksemus

    Cevabınız için teşşekürler. İhtiyacım olan ilacı atmışsınız. Hocam daha önce focus kullanma şansım pek olmadı araç hakkında yol sesi konfor sürüş dinamiği hakkında kısa bilgi verirseniz seviniriz.
    Anladığım kadarı ile sizdeki 1.6 115 hp dizel motor kabine motor sesi durumu nedir.

    f3 yalıtım olarak başarılı focus 2 gibi değil yol sesi ve motor sesini baya bi azaltmışlar hatta biraz müzik açık şekilde giderken benzinli mi bu diye soran arkadaşım olmuştu rüzgar sesi 120 den itibaren geliyor ancak normal bu. Konforu başarılı bence her ne kadar sportif zıpır bi araç olsada tabi ne beklediğinize bağlı 4 bağımsız süspansiyon var araçta.Gelelim yol tutuş ve sürüş dinamiğine. Sınıf lideri bence araba oynamak için sabırsızlanıyor resmen ,direksiyon tepkileri çok iyi ne olup bittiğini size iletiyor hisli ve çok hızlı tepki veriyor yine arkadaşlarıma gösteriyorum direksiyon tepkilerini çocuklar şaşırıyor direksiyona kontra verince arkası geliyor ancak yoldan sapmıyor dediğim gibi araç sizle oynamak için sabırsızlanıyor şasiyle birsiniz 1.6 tdci de gayet başarılı 1.2 tsi 1.6 tdi larla çok oynadım








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.