Şimdi Ara

(ARAÇ SATILDI) ARKADAŞLAR TOPLANIN... Ford Otokoç'un Beni Nasıl Dolandırmaya Çalıştığını Anlatacağım (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
6
Favori
26.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
512 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Buna benzer bir sorunu sıfır aldığım laguna da yaşamıştım 3-5 bin km sattım her türlü çirkefliği de yaptım servise ta fransaya kadar yazdım ama bir sonuç alamadım, aradan 3-5 ay geçti renonun en üst ceosu gibi birisi aradı beni arabayı sattım dedim böyle böyle sorunlar yaşadım dedim adam evet dedi yazdığınız yazıları gördüm filan dedi arından servis ile konferansa aldı bunlar bir saygı bir saygı ben şok o zamanlarda da elimde meganenım vardı belki inanmazsınız aracıma o kadar beleş bakım ve hizmet yaptılar ki şaşırdım servise geldiğimde kapıda karşıladılar yemek filan yedirdiler bi kaç gün sonra yine o aradı büyük ihtimal renonun istanbul sahibiydi memmuniyetimi dile getirdim filan, öyle işte,
  • Arif kullanıcısına yanıt
    50 yıl önce atılan tohumlar bugün büyüdü neler yaptı/yapmaya çalıştı/yapıyor
    bir yerden başlamak gerek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xkrc

    Öncelikle geçmiş olsun. Gerçekten sakin biriymişsiniz, konuyu okudukça kendim sinirlendim ancak dediğiniz gibi bu ülkede garanti ayağına çok şeyler veriyoruz.

    Sakin kalmama rağmen laf bile işitiyoruz, merkez benden bir şeyler talep etmemi bekliyor mesela. Ne isteyebilirim ki? İlla "para iadesi istiyorum" falan mı demek lazım, desem de bir sonuç çıkmayacağı için can sıkıntımı kredi kartı ekstreleri geldiğinde görmek üzere erteledim! Paylaşım amacım da daha önce de dedim, insanlar bunu bilsin ve ona göre hareket etsin!
  • Yetkili servisler yılardır bu şekilde çalışıyor zaten. Siz yeni uyanmışsınız mevzuya. Kör tuttuğunu öpermiş (kibarca). Özellikle arabadan anlamayanları ve sanayiye gitmekten korkanları söğüşlüyorlar. Devlet kesinlikle yetkili servislere yeni düzenleme ve denetleme getirmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece otomobilde değil her sektörde bu soygun var geçen tabletim arıza yaptı Lehim sorunu var şuraya lehim atar mısınız diye hangi teknik servise sorduysam hayır cevabını aldım fakat tabletim arızalandı diye getirseydim hepsi kabul ederdi çünkü şurayı değiştirdik burasını yaptık diye soyacak nedenleri vardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu 2 gündür foruma giriyorum şu konuyu başta görüp görüp girmiyordum.Girdiğimde Kütahya'da yaşadığım için utandım.Ulan şu şehir bir kerede iyi bir sebeple gündeme gelsin ya.
  • 2012 model Reno Fluence'in bakımı için yer önerebilecek var mı arkadaşlar ya. İstanbul Haznedar'da oturuyorum. avrupa yakasında güvenilir götürebilirsin dediğiniz yer var mı acaba. Servise götürmeyecem yetti artık servis ya
  • Benzeri 3-4 yıl önce başıma geldi hocam o günden sonra servise gitmeye tövbe ettim.

    Lakalarda takırtı yapan Fiat punto tamir için servis 2500 lira istedi falan filan parçaların değişmesi gerek dedi, sanayiye götürdüm olay 20 liralık lastik gibi bişeymiş. Asla servise gitmeyin arkadaşlar bizi yolunacak kaz gibi görüyorlar veya en iyimser olarak konuşursak işi bilmediklerinden komple büyük parçaları değiştirip geçiyorlar.
  • Tanıdık usta en iyisi.

    Gidin sanayiye samimi olun.

    Çayını için sohbet edin.

    Ben Bosch serviste bi abiyle samimiyeti kurdum.

    Allah razı olsun bırakıyorum arabayı ne varsa yapıyorlar.

    Yağ değiştirmeye gidiyorum içini dışını inceleyip eksik gedik ne varsa söylüyor.

    Geçen bi ses için gittim.

    Servise gitsem tüm motoru indirip faturayı elime verirdi.

    Abi önemli değil devam etsen bişi olmaz dedi.

    Peşine 1 türkiye turu attım cidden bişi olmadı.

    Trigeri 800, baskı balatayı 900 TL ye işçilik dahil bosch parça ile değiştirdim 1.5 yıl evel.

    Servisle kıyaslanırsa bedavadan biraz pahalı.
  • Ulkenin sistemi musteriyi (kibarca soyluyorum) yolma uzetine kurulu. Ticaret ahlaki diye bir sey yok. Dolandiricilik ve hirsizlik ticari zeka olarak takdim ediliyor.



    Sorarsan seref, namus, bilmem ne bekcisi hepsi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burki_rock

    Şöyle söyleyeyim, arac hararet ışığı yandıktan sonra gittiğim 3km ki rölantide ve sonrasında su koyup servise götürmem 5-6km.

    Bu sürede dediğiniz gibi bir şey varsa fordu direkt mahkemeye veririm zaten 40bin km'deki günü gününe bakımı yapılmış araç için.

    Hadi yanar, farketmezsin, günlerce, saatlerce binersin kesinlikle dediğiniz olur. Ayrıca, servsiten alıp sanayiye götürdüğüm 8-9km lik sürede de radyatör suyu çılgın gibi kaynıyordu, ancak bahsettiğim 150km de motor daha öncelerinde ki normal sıcaklığındaydı.

    Şu konunun savunulacak bir yanı yok maalesef. Bunla atlattığımıza şükrediyoruz sadece. Bu forumu çok sevdiğim ve her zaman cevap bulduğum için de insanlarla paylaşmak istedim.

    Öncelikle geçmiş olsun. Daha büyük bir masraftan kıl payı yırtmışsınız eğer motorda bir hasar oluşmamışsa. Otomotivci olarak size şunu söyleyebilirim. Diğer arkadaşlarda beni dinlesinler lütfen. Aracın hararetiyle ilgili en ufak bir sorun yaşıyorsanız aracınızı 1m bile hareket ettirmeyin. Araç düşük devirde harareti azaltıyorsa o devirde tutmakta fayda var bir süre(yüksek devirde uzun süre çalışan aracın hareret durumunda bu geçerli) Değilse tamamen motoru stop edip bir çekici çağırın. Motor çalışmazken kontağı yarım çevirip fanın çalışmasını ve dolayısıyla motorun soğumasını sağlayabilirsiniz. Tamamen kontağı kapatmayın ( elektrikli bir fan ile soğuyorsa motor). Asla radyatör kapağını bezle falan açmaya çalışmayın. Motorun soğumasını bekleyin, yaralanabilirsiniz. Motor soğuduktan sonra radyatör kapağını açıp su ilave edebilirsiniz.

    Geçmiş olsun.




  • Vay üçkağıtçı haramzadeler vay... Yedikleri haram paralar öteki dünyada göğüslerine ateş olarak dolsun..



    Allah dürüstlük bekleyenin yanındadır siz dürüstlük beklemişsiniz ve sorununuz hakettiği masrafıyla çözülmüş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D. Targaryen kullanıcısına yanıt
    İlyas Şen- Hyundai İzmir gerçekten ilgili ve yardımcı olmaya çalışıyorlar!
  • Geçmiş olsun.Umarim bir daha böyle sorun yaşanmaz.



    Takildigim nokta Alırsın Ford Olursun Zırt,VW de kötü, Fiat da kötü hepsi kötü vb yorumlara

    Bir de sanayi > Servis gibi genellemeler



    Ben de dahil hepimiz ama sanayi ama servis olumsuzluk yaşamıştır.Ama bu şekilde kesin yargı ve genellemeye katilmiyorum.



    Araba kullanmayacagiz peki at arabasına mi binelim.Ford dan ya da VW den vb den memnun olan yok mu?

    Skoda Fabia vardı 2004 çok memnundum ama sahibi tüp taktırmış.Sanayide az kaziklanmadim işi ogrenene kadar adam 10 liralık ayara 150 lira aldı vs Şimdi Skoda kötü mü? Sanayi düzgün mu ya da hepsi kötü mü?Ya da yetkili servis çok mu iyi ya da çok mu kötü?Hepsinin iyisi de kötüsü de vardır.



    Araba kullananlarin hepsi düzgün mu kullaniyor?Bakımlarını yaptırıyor mu?Kullanıcı hatası olmuyor mu hiç...



    Şu genelleme yapılabilir Yetkili Servisler genelde pahalıdır.Ama her marka kötüdür,her servis kötüdür,her sanayi iyidir böyle çıkarım yapılamaz.



    Dayım 15 sene Toyota bindi 5 yıldır da Focus kullaniyor Milyonlarca Ford kullanıcısı da var diğerleri de var.

    Dsg denmiş yan komsumda var çok da memnun, TR de herkes düzgün kullanıyor mu emin değilim.VW bence kalite, Toyota her sene en çok arabayı satıyor.Kotu örnekler de var.Ama diyalog ve kanuni haklarinla olayı çözmeye çalışacaksın.Sikayetini de yapacaksin.Yapacagimiz bu ...

    Tekrar geçmiş olsun.Umarim o 1400 lira magduriyetiniz de giderilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burki_rock

    Ne yazık ki ödedim, ama öbür tarafta hesaplaşacağız bu konuda da.

    Bu ücretin iadesini isteyin. Sonuç olarak aracınızın arızası giderilmedi. Arıza giderilmediyse tamir parası olmaz. Bırakmayın o ücreti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bosver hocam kapısı iyi kapanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servise girersin de aracın başında duramazsın ya müşteri bekleme salonu vardır en uyuz olduğum durum. Dolandırıcılığın başladığı an oluyor o müşteri salonuna girmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Opel aracımı cekmeköydeki arkas opel servise bırakmıştım kaportada hafif vuruk vardı temizleyip düzeltip verdiler. 6 ay sonra bir arkadas demezmi ya senin farın biri farklı diğeri farklı ne ayak diye kısaca servis orjinal farımı çaldı haram zıkkım olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 210507 -- 15 Aralık 2017; 20:35:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • airarmada A kullanıcısına yanıt
    çok iyi yapmışsınız.bende bunların yüzünden çatıya çıkıyorum uydumu tamir ediyorum,tuvalet su akıtıyor tamir ediyorum, iç takımı değiştiriyorum zanaat edindim bu yaştan sonra.
  • kapk kullanıcısına yanıt
    Onu Volkswagen için demiyorlar mıydı ya? :)
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.