Şimdi Ara

Araç almak mantıklı olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    Öncelikle belirtmeliyim ki bu konuyu açmamın tek sebebi akıl almak. Bunu yaparken kendinizi benim yerime koyabilmeniz için gelir vs gibi bilgileri samimiyetle yazıcam.
    [simage][/simage]
    Konuya gelirsek;

    Yaşım 24. Birikim yapabilen bi insan değilim. Maaşı aldığımda faturaları ödeyip, aylık market alışverişi, diger ek ödemeleri yaptıktan sonra o ay elime ne kadar kalırsa (genelde yaklasık 2k kslıyor) mutlaka harcarım. İhtiyacım olsun ya da olmasın gider o para. Hiçbişey yapamazsam uçak bileti alır cumartes-pazar başka şehre gider orayı gezer, fotoğraf çekerim. Ki daha bugün izmir'deydim. :) Ancak bu böyle gitmiyor. Artık bişeyler yapıp borç harç kredi vs mal sahibi olmak istiyorum.
    Aylık gelirim maaş+ek gelirler ile birlikte 5400 civarına denk geliyor. Önce ev almayı düşündüm. Ama o kadar borca girmek beni korkutuyor. Daha evlenmeden 200+ bir borcun altına girmek mantıklı gelmiyor.

    Sonra araba almaya karar verdim. Hem borcu daha az dolayısıyla risk az hem de içimdeki ukteyi gerçekleştirmiş olurum diye düşünüyorum.

    Daha önce sadece ehliyet alma döneminde araba kullandım. Birde bikaç sefer kısa süreler ile arkadaşımın astra'sını kullanmıştım. Tüm tecrübem bu kadar.

    Diyorum alıyım bi araba hem arabam olmuş olur, hemde borcu bittiğinde istediğimde satarım birikmiş param olur.
    Düşüncelerim mantıklı ya da mantıksız bunun yorumunu size bırakıyorum ve merak ediyorum. Hb bi araç olsun istiyorum. Renault clio4 öneriyor çevremdekiler. Ben pek anlamıyorum ama güzel araç gibi gözüküyor. Bu konuda da tek rehberim sizin tavsiyeleriniz olacak.
    Bütçem max 35-40k olabilir. Malum birikim yapamadığım için o da krediyle olacak. Bu noktada da ihtiyaç mı yoksa taşıt kredisi mi kullanmalıyım? Ne önerirsiniz?

    Biliyorum çok soru sordum ve belki de siz bunların hiçbirini yanıtlamadan sakın araba alma diyeceksiniz. Ama bu konuda gerçekten kafam çok karışık. Bu nedenle herşeyi sormak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xallez -- 10 Nisan 2016; 23:19:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • her ay maaşınızdan çeyrek altın alın yapabileceğiniz en iyi birikim olur. geri kalanını gene doya doya harcayın. ama kesinlikle maaşı aldığınız an bir tane çeyrek altın alın.
  • sigortalar bu kadar artmışken , şu zamanda araç almak iyi bir yatırım aracı değil. tamam fiyatları artıyor ama yıllık 1500 tl sigorta + 1000 tl vergi yi karşılar mı bu artış bilemem
  • anladığım kadarıyla biraz yatırım gibi düşünüyorsanız arabaya yatırım ölü yatırımdır. trafiğiyle uğraş, mtv, muayene, sigorta, bakım, lastik v.b sizi üzer baya gerçekten ihtiyacınız yoksa hiç bulaşmayın derim.
  • En iyi yatırım evdir. Alırsın kiraya verirsin her ay ek para gelir veya ileride biraz daha degerlenir satmak istersen satarsın yada kendın oturursun.
  • Olur neden olmasın genç adamsın bende senin yaşlarında aynen öyle yaptım bu zamanda borca girmeden mal sahibi olunmuyor.Arabamı alıp hem hevesimi almış hemde evlenirken satıp işimi görmüştüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.