Şimdi Ara

Arabayı ödünç vermek (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
430
Cevap
2
Favori
12.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sigortacı olarak şunu söylemek isterim. Emanet verdiğiniz kişi Allah korusun bir kazaya karışırsa, ruhsat sahibinin sorumluluğu da vardır. Örneğin bir bedeni kaza olursa 3ncü şahıslar size manevi tazminat davası açacaklardır, bunu bilin.
  • vermeyin hocam açıkca diyin gitsinler kiralasınlar arabayı
  • O konuda canı çok yanmış biri olarak şunu yazıyorum...VERİPTE KÖTÜ OLACAĞINA HİÇ VERME. KÖTÜ OL.....KÜSEN KÜSSÜN....Çok isityorsan gelin arabası yaparsanız başkasına vermem ben kullanacağım dersin....Anahtarı kimseye verme...Israrla bunu diyorum.. Aldığın günden beri içinde kimseye sigara içirmediğin ve içmediğin arabanın şöför koltuğuna sigara ateşi düşürüp nohut büyüklüğünde yakıp depodaki % 75 dolu benzini kullanıp..Benzin bitik, depo tam takır kırmızı ikaz ışığı yanarak getirip kuru teşekkür edip gidiyorlar..." Bu koltuktaki yanık ne ? " Diyorsun....Biz yapmadık diyorlar....Sakın verme...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 2 Ağustos 2014; 14:36:01 >




  • Eskiden arkadaş olduğum ve bu olayı bana anlattığı andan itibaren selamı sabahı kestiğim birisinin olayını anlatıyorum. Otobüsle işten eve gelirken bu olayı bana anlattı bu şahıs. Bu eleman evlenecekti. Ama kafaya nasıl takıyor bir bilseniz. Sanki Monaco prensesini alıyor suntakafa. Bir hazırlıklar bir panikler falan, kız yeminle bundan daha az heyecanlıdır. Abazalığın verdiği heyecan mı diyelim, yoksa aptallık mı siz koyun adını. Bu gidiyor arkadaşının birisinden arabasını istiyor gelin arabası olarak. Araba Mercedes E250. O zaman daha 6 aylık araba. Şimdi bu arabayı alıyor, süsletiyor. Çiçekçiden çıkarken caart diye öndeki arabaya sağ ön kapıyı sürtüyor. Kocaman göçüyor ön kapı boylu boyunca. Bu kısmı bana anlatırken "tüh dedim napacaz şimdi, ayvayı yedik dedim." gibisinden şeyler söyledi. Ben de sandım arabayı ödünç aldığı adamın arabasına üzülüyor, adama ne diyecez diye efkarlanıyor. Meğer beyefendi kıza ne diyecez diye üzülüyormuş. Çizik arabayı gelin arabası yapamazmış. Bak bak bak. Ulan öbür tarafta adamın sıfır arabasının içine ettin, ona ne diyeceksin? Arabayı veren elemean umrunda değil bu dingilin. İşte beyler o günden sonra hiç kimseye arabamı bırakmamaya karar verdim. Bu elemanla da selamı sabahı kestim.




  • Geçen hayatta en iyi arkadaşım istedi arabayı. Veremem dedim. Birşey olsa hem sen üzülürsün , hem ben dedim. Anlayışla karşıladı sağolsun. Böyle birşeyden bana darılamaz. Böyle işleri hiç sevmem. Gönül rahatlığıylada başkasının arabasını süremem. Başkası gelse çarpsa arabaya , araba perte çıksa sonra kaç paraya satılacak , kasko ne kadar karşılayacak zararı? Sal kardeşim.

    Ama böyle bir muhabbet için de sayfalar dolusu mesajı anlamıyorum. Veremem demeyi öğreneceksiniz bunun şartı budur. "Veremem , işim var "bitti. "Şöyle mi desem , böyle mi desem " nedir kardeşim. Allahtan bakkal olmadınız valla veresiye vermekten iflas ederdiniz. Bir bahane bulmak zorunda değilsiniz. Umarım düğünden sonra , "vermek zorunda kaldım" arabayı gibi bir şey yazmazsınız buraya.
  • aklın yolu birdir, doğru da tektir.

    2 mesaj üstte taşkafa üstad ne diyorsa doğru olan budur. sadece konuyu açan değil okuyanlar da bunu esas alabilir. böyle yapılırsa kimsenin başı ağrımaz.
  • Bana şahsen 30.000 tl den yukarı arabayı kullan deseler de kullanamam bişi olur diye.En fazla yanıma alırım sahibini sakin yerlerde. Ama en yakın arkadaşınız can dostunuz istiyorsa ve emanete hıyanet etmeyecek birisiyse verin derim bu dediklerim genel olarak.Ama arkadaşın durumunda verme derim.
  • Hocam çok sıkışırsan konvoyda arabayı ben kullanırsam olur deyin.En azından içiniz biraz daha rahat olur.
  • arabamı ne zaman birine versem ( bakkala bile gitse) geldiğinde illaki biyerinde bi maraz oluyo. EN UYUZ OLDUĞUM ŞEYLERDEN BİRİDİR. 1. ARABAYI ÖDÜNÇ VERMEK 2 KIYAFETLERİMİN ÖDÜNÇ ALINMASI !
  • Çağımızın atları araçlarıdır..

    At avrat silah
    bu üçü emanet edilmez.. ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanenver -- 2 Ağustos 2014; 15:58:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UçKutusundakiDelik

    Aracı bi aile dostumuz gelin arabası için kullanalım dediler sesimizi çıkarmadık. Geçen gün yolda adamın oğlunu gördüm arabaya iyi bak onu gelin arabası yapıcaz diyor. Ben kesin birşey demeden bunlar başlamış gelin arabamız hazır diye millete yaymışlar. Ben aracı kesinlikle vermek istemiyorum. Arabayı alıcaklar süsletecekler, gelini alacak konvoy yapacak. Hiç sevmediğim birşey konvoy. Biri bi fren yapsa hepsi gider araçların. Hadi onu geçtim diyelim. Arabayı sürecek olan adamın şahini var bunu sürebilmesi biraz zorlayacak. Geçen hafta anneme araba bozuldu dedirttim. Ne yapmamı önerirsiniz? Bu zamana kadar kimseden araba istemedim gerektiği yerde gittim kiraladım, istenmesini de sevmiyorum...

    Edit: Biz nasıl geleceğiz dediğimizde bişi olmaz gelirsiniz dediler. Adam kendi arabasını da vermiyor bize. İnanın nefret etmeye başladım bu adamdan

    Bunu gönder o aileye




  • Bundan seneler önce babamın aracıyla 3 arkadaş bir yere gitmiştik. Arkadaşım kullanmak istedi benden çok daha tecrübeliydi şoförlük konusunda. Neyse yakın arkadaşım olduğundan kıramadım verdim şımarmaya başladı sakin ol bak başımıza iş açıcan demeye kalmadı virajda toparlayamadı savurdu aracı vurdu bariyere. tampon kırıldı askı kolu kırıldı vs. o zamanın parası 1500 lira kadar masraf çıkmıştı. Hiç ben ödeyeyim de demedi. Aileme de ben kaza yaptım demiştim. Açıklamasını bile yapamadım sen sakin kullanırdın ne oldu diye biraz da kızmışlardı. Ben hayatımda şükür hiç kaza yapmadım aileme de onun bir yalan olduğunu daha sonraları açıklamıştım olayın üzerinden zaman geçtiğinden bişey dememişlerdi. İçimde aileme karşı yalan kalsın istemedim söyledim.

    Olaydan birkaç sene sonra beraber aynı arkadaşım ile onun arabasında onun şoförlüğünde düz yolda giderken ben telefondan bişeye bakıyordum o da kafasını uzatıp bakayım derken kenarda park halindeki araca arkadan vurdu. Suçlusu da benmişim gibi bana cazladı telefona bakayım derken vurdum diye. Açık açık masrafı benden istedi. Tabi bende üzüldüm açıkcası durduk yere masraf açtık diye ama 1. kusurlu ben miyimki. Daha önceki olaya karşılık hadi ordan dedim.

    Yine aynı kişinin bir yakınının düğünü vardı şehir dışı için emanet araba istediler. Yeni almıştık aracıda vermedik işimiz var diye. Gerçi gerçekten arabanın işi vardı ama olmasa da vermezdim.

    Diyeceğim şu ki ne kimseye emanet araç veriniz nede emanet araca bininiz. Başıma gelmez demeyin biri gelir size vurur suçlusu siz olursunuz. Yada emanet verirsiniz bir iş çıkar çirkeflik eder üzerinize atar bırakırlar.

    Devir böyle ben olsam bir şekilde vermezdim aracımı. Sonra şemsiye açılmaz bir başınıza uğraşır durursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bRs* -- 2 Ağustos 2014; 16:18:24 >




  • Vericeksin arabaya bir şey olacak para meselesi felan yine aranız bozulacak vermiyeceksin yine bozulacak sen en iyisi verme aranız bozulsun ama karlı sen çık + olarak arabayı verirsen çarpa ihtimalleri düşük ama düğün arabası sonuçta süslenirken bile çizilir
  • Hiç arabayı kimseden esirgemem ama 1 yıl önce arabayı verdiğim arkadaş arabayı perte çıkardı. Araç kaskoluydu, parasını aldım.
    1 ay önce yeni araba aldım 4 kasko firması kasko yapmayı reddetti. Diğerleri ise 2000 tl üstü kasko bedeli çıkardı ve ben hala arabayı ödünç veriyorum. off off
  • bizim aracıda çok istediler altı çok alçak dedik vermedik
    gıcık olurum araba istiyenlere
    sizde vermeyin aracınızı gerekirse lastiği indirin sonra patladı deyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UçKutusundakiDelik

    quote:

    Orijinalden alıntı: Müverrih

    Şuraya bakın ya canım ülkemde millet oturmuş arabayı vermemek için yalanlar uydurma yarışına girmiş.. Gören de istediği araba, özel sürücü eğitimi alınması gereken 300.000 Euroluk Ferrari sanır.

    Karşı tarafı araç kiralamayı düşünmediği için pintilikle suçlarken kendinizi de altı üstü bir arabayı vermeye kıyamadığınız için suçlayın.. Tabiki gözü kapalı verin demiyorum. Kullanacak kişi biraz tecrübeli biri olsun, aracın hususiyetleri varsa onları anlatıp gösterirsiniz olur biter. Yakıtı tüketmesinler istiyorsanız depoyu boş verirsiniz, yakıtı onlar alır sizin bir kaybınız olmaz. Kendi arabasını size veremez çünkü gelin arabasına sadece gelin damat şöför ve gelinin kardeşi veya yengesi biner, damadın anası babası ve ailesinin diğer fertleri yine mevcut araçlarına ihtiyaç duyarlar. Tabi bunu size düzgün bir üslupla izah etmeleri gerekirdi.

    Bakın sakınılan göze çöp batar.. Dikkat edin hep böyle titizlenen pimpirikli adamların arabalarının başına gelir bu olası kazalar sürtmeler.. Çünkü sevdiklerimizle imtihan ediliriz.

    "Üç şey (mezarına kadar) ölüyü takib eder: Ailesi, malı, ameli. İkisi geri döner, biri onunla kalır. Ailesi ve malı döner, yaptığı iyi ve kötü amelleri onunla kalır". Buhârî ve Müslim

    Gelirsin insan gibi bi üslupla istersin. Bu gelmiş alacaz diyor. Ben başkası aracımı gelin arabası yapacak diye ben o gün düğüne gidecem diye yollarda sürünemem. Düğün salonu arabayla bile 40 50 dk sürüyor. Yakıt gidecek diye korkmuyorum bütün gün gezecekleri için en az 150 lira para gidecek yakıta. Arabamın ne yaktığını iyi biliyorum. Bu paraya onlara araba kiralayabilirm.


    Edit: Sanki 300.000 Euro luk Ferrari diyosunuz. Madem öyle bişi değil satın almaya ne dersin? Sanki durumu yok. Üslubunuza dikkat edin. Sakınan göze çöp batar deyip arabayı millete verecek değilim. Aracın şuanda muayenesi yok. Bir polis çevirse araba çekilse o gün mahvolur zaten.

    Tamam bahanen hazır kendi ağzınla söyledin.




  • efendi adama veririm aracı.
    efendi efendidir
  • Tamam çok iyi ben verirdim ama şu editte demişler ya bişi olmaz gelirsiniz diye işte o noktadan sonra çekirdek bile vermezdim onlara



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İnternet-Explorer -- 2 Ağustos 2014; 17:30:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hahahaha tövbe estagfirullah kardeşim küçümsemek değil amacım ama görende memleket meselesi der 8 sayfa olmuş konu bide ya. yorum yapmazdım böyle saçma konuya ama 8 sayfa oldugunu görünce duramadım.
  • sene nerdeyse 2015 olmuşken 75 milyonluk ülkemizin % 45 i ilkokul mezunu bile değilken (TÜİK te bu veriler var, merak eden araştırıp inceleyebilir) sizden ödünç araba isteyene "veremem arkadaş kusura bakma" diyememek, bahane aramaya çalışmak da bir nevi o kişinin seviyesine yaklaşmak değil midir? öyledir kanımca. gidelim gaffur.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.