Şimdi Ara

Arabayı ödünç vermek (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
430
Cevap
2
Favori
12.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eğer doğruca vermeyecem diyemiyosan arabanın kilometre bakımı geldi servise götürdüm usta bakınca bikaç yerinde daha bişeyler çıktı de parça yokmuş parça gelene kadar araba serviste kalacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeniBenSevdim..

    Ailem hariç ( akrabalarada vermem ) kimseye araba falan vermem. Kimsedende araba istemem. Birisi araba istiyorsa beraber gidelim derim. Gençlik yıllarımda kız arkadaşımla buluşcaktım ve araba arızalıydı. Bi abimize dert yanıyordum. Yolda kalırsam ne olcak falan diye. Adam düşünmeden arabasının anahtarını verdi al bununla git diye.2006 model yeni ford focustu ve o adam kardeşine bile araba vermeyen birisiydi.Cahillik işte aldım. Kendi arabamdan daha özenli kullandım.70km yi geçmedim. 160 km falanda yol yaptım.( otoban cogunluklu ) Yaktığım mazottan daha fazla mazot koydum.Güzelce teslim ettim. Araba 2 gün sonra kol çıkardı. Abi sağolsun birşey demedi ama aklında soru işareti illakı kalmıstır adamın.

    Yıllar sonra bizim arabamızı birisi istedi 2 saatligine. Verdik. Adam geldi 5-6 saat sonra. Sigarayla şöför koltuğuna 3 cm genişliğinde delik açmış. Bu ne diyorsun aa yanlıslıkla olmus diyor. Benim değilmi vermicem deyip geçin başınız ağrımasın..

    Konu ile ilgisi yok fakat milyonlarca masum filistinliyi katleden katil bir devletin bayrağının profilinizde olması çok rahatsız edici




  • Dedem 3 şey ödünç verilmez derdi.

    At, avrat, silah.

    At : Günümüzün arabası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkant1 -- 2 Ağustos 2014; 0:12:14 >
  • Hep böyle konular açılıyor bu mevsimlerde, aracımı vereceğim kişi yakın arkadaşımsa alsın perte çıkarsın, ama tanımadığım birisine ıslak mendille direksiyonunu sildiğim arabamı (ruhsatı üzerime bile değil oysa ki)vermem. Ek olarak birde bi kere çizilince nazarlık ama ikinci olunca eşek niyetine bineceksin kaportaya acımayacaksın, bu ülkede çiziksiz vuruksuz arabayla biz gezemedik, gezeni de pek göremedik, kolay kolay kimse gezemez sakınılan göze çöp batar.
    Pazarcılık yapıyoruz, çiziği olmayana araba demiyoruz. Ki arabanın halini görseniz oturur şükredersiniz

    Hor kullanılan mala bir şey olmuyor görsellik gidiyor ama ömürlük mübarekler.




  • Adamı sevsen burda konu açmazsın zaten, sevmediğine de verme aracı küserse küssün.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım herkes bir şeyler yazmış.
    Genel olarak herkes çoğunlukla haklı.

    Her şeyden önce belirli sebeplerle (belli ki elinizde olmayan sebeplerden dolayı) ağzınızdan arabayı veririm diye bir şey çıkmış.

    ve şimdi de vermek istemediğiniz için yalan söylemek zorunda kalmışsınız. Bunun doğru ve yanlışlığından bahsetmiyorum fakat bu konudaki duruşunuz bence net olsun.

    Yani ya arabanızı kimseye hiçbir şekilde vermeyin. Ya da arabanızı verirken kendinizi de şoför olarak yanında satın.
    Demek istediğim anlaşılmıştır.
    Şunu da söyleyeyim çok acil durumları, yazdıklarımla kıyaslamayın.

    Bunlarla hem yalan söylememiş olursunuz, hem de duruşunuz net bir şekilde belli olur.
    Zaten anlayan insan, yaptığınız davranışın nedenini anlar ve size saygı duyar.
    Sonuç olarak;
    Eğer ARABAYA BİR ŞEY OLURSA HEM SİZİN CANINIZ SIKILIR, HEM DE KARŞI TARAF MAHCUP OLUR.
    En iyisi her iki tarafı da bu dertten kurtarıp, İçinizde size doğru geleni yapmak. ve bunu güzel bir biçimde anlatmak. Bu size düşen görev.
    Karşı taraf anlamış anlamamış bunu dert etmeyin.
    Zaten sizi anlayan size değer verendir. Gerisi sadece teferruattır.




  • ödünç malın canı burnundadır, ne alın ne verin, belki size garip gelecek ama ben kıyafetlerimi bile başkasına ödünç vermem, geçende arkadaşla geziyoruz o kullanıyordu arabayı, canavarın birinin yüzünden geri geri çıkarken arkadaki arabaya vurdu, allahtan vurdugu adam anlayışlıydı 2 genç görünce karşısında olgunlukla karşılayıp sesini çıkarmadı zira tamponda baya hasar vardı bizde çizikler, şimdi ben bu arkadaşın yanında olmasam ''sanki gavur malı arkadaş ya hızla arka arka giderken gömmüş yuh be'' olacakdı ben takma kafana fln dedim, sonuç olarak bence siz kibar bi dille anlatın durumu
  • Onların istemesinde anormal bir durum yok,sizin çekinmeden veremem demeniz gerek. İnsanlara net cevap verirseniz sizin için daha kolay olur,emin olun ilk seferinde hayır deseydiniz şimdi hayır demenizden daha sıkıntısız olacaktı.O arabanın derdini,keyfini,borcunu,benzinini bilen ödeyen sizsiniz. Kaldı ki sizin arabanızın kaza masrafını geçtim benzin parasını bile koymaktan aciz bir insana arabanızı vermeyi düşünmeniz bile yanlış. Yol yakınken bir şekilde vermenizin mümkün olmadığını söylemenizi tavsiye ederim. Gönülsüz yapıyosunuz sonuçta,siz hayır dediğinizde sizle muhattabı keserse zaten öyle bir 'aile dostunuz' olmamış demektir.
  • Hastalık gibi acil durumlar olmadığı sürece kimseden arabasını istemem...
  • anladığım kadarıyla size gelip izin isteyen olmamış , yol da görüp " arabaya iyi bak gelin arabası yapıcaz " filan şeklinde emrivaki konuşmalar hiç bana göre değil çoktan rest çekerdim. Aracın beyninde sorun var yalanı da iyi olmuş bence , vermek istemediğiniz salak değillerse anlaşılmıştır . Ben anlamıyorum bu insanları nasıl bu kadar rahat oluyorlar. Ben kimseden gidip de araba filan isteyemem ki hani çok zor durumda kalsam belki ama o da " arabaya iyi bak gelin arabası yapcaz " şeklinde olmaz.
  • vermeyin bu tur serefsizlere sakin.

  • bahane uydurma bence arkadaşım hem yalan söylememiş olursun. veremem kusura bakma de. bak bu devirde böyle yapanlar yaranıyor emin ol. hem bir daha istemez. eğer şimdi bahane uydurursan yarın bir gün istemeyeceği ne malum..
  • vay cakal yakaladım demek tofas he gıdıp enişteye yazıları okutayım

  • bızde 2006 model l200 magnum vardı

    off road donanımlı suspansıyon lastık vs.

    dıfransıyerler lastıkelre kucuk gelıyordu

    kuzen ısrar ettı abımden aldı arka difransıyelı kırmıstı.

    yanı verme gıtsın kıralasınlar belescı pintiler
  • Babamın müşterisi (Babam Berber) benim arabamı babamdan istemiş ben hayır diyincede küsmüş artık traşa bile gelmiyormuş


    edit: Sakın verme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi higungor -- 2 Ağustos 2014; 1:41:52 >
  • UçKutusundakiDelik kullanıcısına yanıt
    Jest mimiklerinizle pozitif bir his bırakmış olabilirsiniz, bundan dolayı kesin alacağız diye düşünmüş olabilirler.Başından kusura bakmayın kardeşim veremem arabayı deseydiniz keşke.
  • ya abi 200 liraya full + full lux gelin arabası kiralarlar 1 günlük bunu da yapamıyorlarsa evlenmesinler niye evleniyorlar ki yazık günah değil mi insanlar ne hale gelmiş ya

    şu hayatta 3 şeyin ödüncü olmaz arkadaş, atalarımız demiş: at, avrat, silah. bunları ödünç vermeyeceksin. git direk olmaz kusura bakma veremem ben arabamı de ona alınıp
    darılacak adamında arkadaşlığı dostluğu lazım değil zaten
  • konudaki populer olan yorumlar hep tek taraflı olmuş. Mal sahibi mülk sahibi hani bunun ilk sahibi malda yalan mülte yalan al birazda sen oyalan. çok duydum şurda kaza oldu emaneti çıktık arabadan canın sağolsun mala gelicene cana gelsin felan. doğrudur gerçekten delikanlı adam gibi birine araç verilir nie verilmesin adam emanet ihanetlik etmiyecekse olur tabiki. hea şuda var Allah işi kaza olur o insan mahçup olur görürsün ozaman sende kardeşlini abilini yapar mala gelicene cana gelsin der boşverirsin. ama bazılarıda varki hakkaten değil arabayı pisikleti versen bozar bu pisiklet dandik der işin içinden sıyrılma bakar . zaten sizden araç isticek adam sizin uzun zamandır bıldınız tanıdınız üç kağıtçıysa üç kağıtcı adam sa adam dır tabirini çözmüş olmanız gereken kişidir .şimdi sizin yazdınız dan anladım adam baya çakal gezinenlerden he arabayı vermesen adın çıkar versen sinirinden kendini yersin o zaman çekiceksin elemanı kenara delikanlı gibi ya birader sana arabayı veriyoz sende arabanı ver düğüne gidelim biz bi kıyak yaptıksak sende bizi meskul durumda birakma baktın aynı pazar erkan verme arabayı kes irtibatı nie vermedin die laf yaparlarsa aracını vermedi neyle güdücedük düğüne diye postanı koyarsın anlıyanda anlar burda forumda ağlamana gerek yok erkek adam değülmüsün ?




  • Verip kötü olacağına verme kötü ol.
  • Anlasilan birine yok demek sizi bunaltiyor lakin bahsi gecen durumda veremiyorum de kestir at keske en basda bole deseydiniz. Benim de dugunumdeki arabam arkadasimin arabasiydi ama sizin durumunuzda ben vermezdim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.