Şimdi Ara

ARABAYA TABLET BAĞLAMAK (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
948
Cevap
112
Favori
220.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tablet değilde ben navigasyon için şöyle bir şey yapmıştım 3m cırt bant ile istenildiği taktirde sökülebiliyor , aynı sistem tablet içinde kullanılabilir. Hatta kullanıyorum


     ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY)  ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY)  ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan0101 -- 22 Eylül 2014; 0:25:05 >




  • cırt yada tutucu vs değilde neodmiyum mıknatıs kullansak teybe yada tablete zarar verir mi acaba?
    sonuçta manyetik alan var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yavuz_asik

    quote:

    Orijinalden alıntı: mr.big

    Fotoğraf olursa daha iyi olur hocam.

    bu da benim çalışmam
    şimdilik bu durumda
    yakın bi zamanda daha farklı şeyler yapacağım

    Hocam konum olarak çok engel olmuş ama sağlam tutmuşa benziyor. Konsola zarar vermekten çekindiğim için yapıştırıcı- vida vb malzemelerden çekiniyorum... elalem dremel ile dalıp ipad gömüyor konsola. Neyse o da cesaret ve maddiyat işi. Elinize sağlık.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yavuz_asik

    cırt yada tutucu vs değilde neodmiyum mıknatıs kullansak teybe yada tablete zarar verir mi acaba?
    sonuçta manyetik alan var.


    Aktif kapak özelliği olan tabletlerde ( smart cover uyumlu ) cihazlarda mıknatısın konumuna göre yanlışlık olabilir.

    Hem sürgülü-geçmeli hem de mıknatıslı sistem iş görebilir, tek başına mıknatıs çukurlarda kendini bırakır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.big

    quote:

    Orijinalden alıntı: yavuz_asik

    quote:

    Orijinalden alıntı: mr.big

    Fotoğraf olursa daha iyi olur hocam.

    bu da benim çalışmam
    şimdilik bu durumda
    yakın bi zamanda daha farklı şeyler yapacağım

    Hocam konum olarak çok engel olmuş ama sağlam tutmuşa benziyor. Konsola zarar vermekten çekindiğim için yapıştırıcı- vida vb malzemelerden çekiniyorum... elalem dremel ile dalıp ipad gömüyor konsola. Neyse o da cesaret ve maddiyat işi. Elinize sağlık.

    valla benim de aklımda yok değil hani dremel ile kendim bişeyler yapmak ama dediğin gibi cesaretim yok
    olanı da bozmayı istemiyorum. aslında 45$ a aliexpressde bir çerçeve buldum. onun üzerinde mi oynasam diyorum. ama teybi de sökmek istemiyorum. yada teybin üstüne kalıp vs çıkarıp bişeyler yapsam diyorum. ama onun için de yer lazım. malum kimyasallarla oynicaz evde zor iş. dışarda yaptırsan deli para istiyolar. zamana bıraktım şimdilik. elime fırsat geçtiğinde yapacağım bişeyler.
    şimdi easycap ve bluetooth obd2 cihazını bekliyorum kargodan. onlar da gelsin bi hele düşünürüz.




  • hocam samsung yazısının olduğu yeri s kapatıp kromajlı bir citroen logosu yapıştırırsan tadından yenmez herhangi bir citroen anahtarlığından sökebilirsin logoyu
  • Yukarıda ki Ford'lu videoda direksiyon üzerinde ki tuşlarıda kullanıyor eleman, bunu nasıl yapıyor peki bilgisi olan var mı?
  • Mıknatıs güzel gibi nerde bulabiliriz acaba o tür mıknatıslardan

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: apollonx

    Yukarıda ki Ford'lu videoda direksiyon üzerinde ki tuşlarıda kullanıyor eleman, bunu nasıl yapıyor peki bilgisi olan var mı?

    joycon ile yapıyordur diye tahmin ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenerbahce19077

    Mıknatıs güzel gibi nerde bulabiliriz acaba o tür mıknatıslardan

    neodmiyum diye aratırsanız hepsiburada dahil tonla sitede çıkıyor.
  • yavuz_asik Y kullanıcısına yanıt
    Evet joycon olabilir. İşin içine geri görüş kamerası ve direksiyon tuşları da eklenince baya komplike bir sistem oluyor.
  • bu arada benim gibi tableti dokunarak kullanmak yerine harici bir cihaz ile kullanmak isteyen var ise playstation navigation controller denen alet (yarım ps3 kolu) usb yada bluettoth üzerinden çalışıyor. bluetooth üzerinden sixaxis controller uygulaması ile daha güzel çalıştığını söyleyebilirim. ama uygulamanın değişik bir çalışma yapısı var. önce bt açıyorsunuz tablet ile kol birbirine bağlanıyor ama sonra bt kapalı gözüküyor ve başka bt cihaz bağlayamıyorsunuz. ben şu an için usb üzerinden kullanıyorum. ama onun da dezavantajları vardı taa ki dün akşama kadar. mesela bir uygulamadan çıkmak istediğinizda kolda geri tuşuna karşılık gelen bir tuş yoktu. google playde xposed additions pro diye bir uygulama buldum. onun sayesinde usb üzerinden bağladığınız klavye/mouse/gamepad/joystick gibi cihazların tuşlarına farklı farklı atamalar yapabiliyorsunuz. ses aç/kapa, media çal/duraklat, ileri/geri hatta bir tuşa istediğiniz uygulamayı atayıp o tuşa bastığınızda uygulamanın açılmasını sağlayabilirsiniz. ben de bu şekilde geri tuşunu bulmuş oldum. bahsettiğim kol aşağıda resmi olan. ben bu kolu vites ile kol dayama arasında bir yere konumlandırmak istiyorum. bu sayede ekrana uzanmak zorunda kalmam diye düşünüyorum. aslında elimde deneme amaçlı parçaladığım eski tip joystick de var. ama onun çalışıp çalışmadığını denemedim. onu da deneyip buraya yazarım.
     ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY)




  • Gerçekten çok güzel uygulama olmuş ellerinize sağlık arabanıza gerçekten çok güzel yakışmış
    Aklımı çeldiniz bu uygulamayla inşallah en kısa sürede bende yaparım
  • oyun kolunu koymayı düşündüğüm yer.
    bu arada araba çok pis tatilden döndüğümden beri detaylı temizlik yapılmadı :)
     ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY)
  • sistem aklıma yattı da şu geri vitese takınca uygulamanın nasıl açıldığını anlamadım. onu yapabilrsem linkteki kamerayı da sipariş geçicem.
    http://www.ebay.com/itm/251577832282?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
  • @yavuz_asik
    Hocam sen aşmaya başladın olayı ben biraz geride kaldım sanırım araştırmaya fırsatım olmuyor bu aralar. Joystick olayı da farklı ve güzel bir düşünce gerçekten geliştirilebilir.

    Ben tableti blutooth ile bağladığım için aracın teybine, direksiyondan ve teyp üzerinden hiç tablete ellemeden sesi arttırıp azaltıyor ya da tamamen kısabiliyor şarkıları ve videoları ileri geri atlayabiliyorum. Blutoothtan bağlamanın tek dezavantajı teybi kapattınız açtınız tabletle eşleşmesi bir 5-10 saniye arasında sürebiliyor. Eğer Aux kablosuyla bağlansaydı anlık olarak ses çıkışı alınabilirdi. Onun dışında blutooth çok iyi. Mesela Aux çıkışından aldığınızda sesi teypten ya da direksiyondan ileri geri atlayamıyorsunuz şarkıları.


    ŞARJ SORUNUNU ÇÖZMEK

    Bu arada satın almayı düşündüğüm birkaç gündür bakındığım modeller ise aşağıdakiler. Şarj olayı önemli zira şuanda piyasadan 10tlye alabildiğimiz basit bir 2.0 amperlik tek usb çıkışlı çakmak şarjıyla kullanıyorum tableti. İki gündür piyasadaki 2.0 amper ve üzeri şarj aletlerini deniyorum çakmaklığa takılan, hiçbirisi beklentilerimi karşılamadı satın alınacak bir model çıkmadı.

    Denemelerim sonucu daha önceden de bildiğim bir sorunun piyasada yaygın olduğunu gördüm.
    Tableti ya da cep telefonunu tam kapasitede maksimum güçte şarj edebilmek


    Bunun için doğru şarj aletini ve gülüceksiniz ama doğru usb kablosunu kullanmak gerekiyor. İstediğiniz kadar pahalı ve yüksek amper çıkışına sahip şarj aleti alın eğer usb kablonuz 2.0 amper ve üzerini desteklemiyorsa tabletinizi ya da cep telefonunuzu bu amperlerde şarj edemiyorsunuz. Tabiki bu amperlere çıkmak için tabletin ya da cep telefonunun kendisinin de bu amperlerde şarj olabilmesi gerekli.

    Örnek: Galaxy S4 kullanıyorum (2600mah pili var). Tabletim ise Samsung Galaxy Tab4 10.1 inch (6800 mah pili var)
    Galaxy S4 ekran kapalıyken kendi şarj aleti ve kablosuyla evde 1900mah ile şarj olmakta. Ekran açıkken ise 1200mah ile şarj olmakta. Bundan daha hızlı şarj edemezsiniz zira cep telefonunun kendisi bundan fazlasını desteklememekte. Ekran açıkken 1200mah e düşmesinin sebebi ise cihazın ısınmasını Samsungun engellemek istemesi. Farklı kernellerle ekran açıkken de 1900mah ile şarj olsun diye ayarlıyabiliyorsunuz o ayrı

    Tabletim de buna yakın değerlerde şarj olmakta. Zaten kutudan çıkan şarj aleti S4ün şarj aletiyle aynı.


    Peki farkettiğim sorun ne. Kısaca araçlarda kullandığımız şarj aletlerinin kendisi ya da usb kablo dandik olursa eğer Tabletin ekran parlaklığı sonuna kadar açıkken GPS-Blutooth-Wifi açıkken arka planda da müzik dinlerken naparsanız yapın cihazın tükettiğinden daha fazla gücü cihaza veremediğiniz için tabletin şarjı giderek düşmekte. Eğer şarj aleti ve kablo kaliteli olursa kaliteye paralel şekilde tablet daha hızlı ya da yavaş yavaş şarj olmakta.

    Tablete kurduğum iki program sayesinde cihazın anlık şarj ya da deşarj akımını mah cinsinden görebilmekteyim. Birisi Galaxy Charging Current Lite----Diğeri ise Battery Monitor Widget




    quote:

    Örnek1: Cihazın kendisiyle gelen 2.1 amperlik duvar tipi orjinal şarj aleti-------Tabletin yanında gelen orjinal kablo-----------------Teblet tam güçte ekran kapalıyken 1900mah ile ekran açıkken ise 1200mah ile şarj olmakta.

    Örnek2: Çakmaklık tipi 1.0 amperlik yan sanayi şarj aleti------------------------Usb kablo dandik (dışardan kaliteli görünüyor)-----Tablet şarj olmamakta aksine ekran parlaklığı sondayken tabletin şarjı düşmekte. Teblete kurduğum programlar sayesinde cihazın aşağı yukarı anlık -400mah akım kaybettiğini görmekteyim.

    Örnek3: Çakmaklık tipi 2.0 amperlik yan sanayi şarj aleti------------------------Tabletin yanında gelen orjinal kablo-------------------Tablet ekran parlaklığı sondayken 300mah ile şarj olmakta ekran parlaklığı yüzde 25iken (gece fazlasıyla yeterli araç içerisinde) 800mah ile şarj olmakta.


    Örnekler çoğaltılabilir araştırırsanız göreceksiniz. Araç içerisinde tableti çakmaklıktan şarj edecekseniz en az 2000mahlik nispeten kaliteli bir şarj aletiyle ve gerçekten kaliteli ve yorumları düzgün bir usb kabloyla ya da cihazların yanlarında gelen orjinal kablolarla şarj etmenizi öneririm. İkinci seçenek araç içerisine 12-220volt dönüştürücülerden koymak (100wattlık falan) buna da evde duvarda kullandığınız orjinal şarj cihazını taktınız mı her daim sorunsuz şarjınız emrinize amade. İsterseniz laptop bile kullanabilirsiniz aracınızda. Tek sorun bunu sıkıştıracak saklayacak biryerler bulmak.


    Ben ise aşağıda yorumları süper olan ürünleri tercih ettim. Şarj aleti bu ikisi. Ben 4 port olanı alıcam. Her usb portuna 2.4 amperi ayrı ayrı gönderen toplamda 9.6 amper çıkışlı ufacık bir canavar. Fiyatı mükemmel. İkincisi Anker yine kanal başına 2.4 amper veren iki usb çıkışlı bir şarj aleti fiyatı sudan ucuz. Kablolar ise çok önemli söylediğim gibi en az 10 çeşit kablo denedim. Ve bunlarda çoğu tableti ya 300 ya 500 ya da 700 800 mah ile şarj ettiler. Ama orjinal kablosu çok daha hızlı şarj etti. Aşağıdaki kablolar da kullancılardan olumlu yorum almış kablolar. Orjinal kablo kısa olduğu için bana bu kablolar lazımdı.

    http://www.amazon.com/Aukey-Motorola-Bluetooth-External-USB-Powered/dp/B00LJK4HE0/ref=cm_cr_pr_product_top?ie=UTF8
     ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY)
    http://www.amazon.com/Anker-Dual-Port-Charger-PowerIQ-Technology/dp/B00D82O68Y/ref=lp_2407770011_1_2?s=wireless&ie=UTF8&qid=1411510382&sr=1-2
     ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY)


    http://www.amazon.com/Hi-Speed-Braided-Tangle-Free-Charging-Motorola/dp/B00FAADBHO/ref=cm_cr_pr_product_top?ie=UTF8
     ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY)
    http://www.amazon.com/Mediabridge-USB-2-0-High-Speed-Gold-Plated/dp/B004GF8TIK/ref=cm_cr_pr_product_top?ie=UTF8
     ARABAYA TABLET BAĞLAMAK  (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY)


    Son olarak uzun oldu ama bu konu çok önemli olduğu için üstünde bukadar durdum. Zira cihazınızı neden şarj edemediğinizi ya da şarjın uzun sürdüğünü düşünüyorsanız kablonuzu ve şarj aletinizi gözden geçirmenizi öneririm. Umarım birilerine faydası dokunur zira birçok kullanıcı bu konuda muzdarip özellikle araçlarında birşeyleri şarj etmeye çalışan kullanıcılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 24 Eylül 2014; 1:56:44 >




  • selamlar dostum

    evet ben olayı biraz abartıyorum sanırım. ama aklıma sürekli yeni bişeyler geliyo. bu joystick olayını yapanı daha önce görmedim. umarım ilk olmuşumdur :)
    şarj konusuna gelirsek ben de tabletimde multirom ile 2 rom kullanıyorum. ana romum nexus 7 ye özel autodroid 1.2. geliştiriciler tarafından nexus 7 sini aracına monte etmek isteyenler için özel tasarlanmış bir rom+kernel. senin bahsettiğin şarj olayını da düşünmüşler ki hızlı şarj özelliğini eklemişler. o yüzden benim özel şarj aletleri aramaya ihtiyacım olmadı. bence sen de root rom kernel olaylarını bir araştır derim. belki hızlı şarj özelliği olan bir rom/kernel bulabilirsin.
    ben de normal stock romda aynı senin bahsettiğin sıkıntıları yaşadım. bt+gps+ekran açıkken şarjı su gibi akıp gidiyodu. ama autodroid ile sıkıntı kalmadı. ayrıca aynı anda hem şarj hem de otg özelliği açık olduğundan otg y kablo ile tablete işte bahsettiğim oyun kolunu, geri vites kamerasını ve flash bellek bağlayabiliyorum.

    bu arada önceki mesajımda bahsettiğim eski usül joystick de tablette çalışıyor ve xposed addtions ile tuşları değiştirilebiliyor. 10-20 tl ye bu joysticklerden alıp biraz kesme biçme ile arabaya bağlanabilir hale getirilebilir. mesela ben benimkini parçaladım :). denemeler yapacağım.




  • yavuz_asik Y kullanıcısına yanıt
    çalışmalarınız bitince fotoğraf bekliyoruz hocam. Joystcik iyi fikir, BMW Audi vs lüks markalarda tam orada kontrol tuşları bulunuyor. Çok rahat oluyor. Sadece ortalık kablo cehennemine dönmesin size tavsiyem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.big

    çalışmalarınız bitince fotoğraf bekliyoruz hocam. Joystcik iyi fikir, BMW Audi vs lüks markalarda tam orada kontrol tuşları bulunuyor. Çok rahat oluyor. Sadece ortalık kablo cehennemine dönmesin size tavsiyem

    joystick fikri de o araçları görünce geldi zaten :) özendim diyelim.
    işten evden fırsat buldukça ve müsait yerim olmadığı için çalışmalar uzun sürecek gibi gözüküyor.
    ara ara bişeyler koymaya çalışırım.
    şimdiden denemelerimde kablo cehennemi var zaten. onları uygun bi şekilde gizlemeli ama bakalım zamanla oturtacağız işleri.
  • Çalışmalar gerçekten çok güzel. Elinize sağlık. Tablet hazır sıra arabaya geldi Şaka bir yana arkadaşın arabasına uygulamak için kolları sıvadık bizde. Başarabilirsek buraya fotoğraflarını ekleyeceğim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.