Şimdi Ara

ARABAYA TABLET BAĞLAMAK (NAVIGASYON-MUZIK-FILM-KLIP AMACIYLA)(TESLA-CARPLAY) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
948
Cevap
112
Favori
220.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeterki isteyin.. kütükten oyarak bile case yapılır tabletlere
  • selamlar herkese
    ben de aracımda nexus 7 kullanıyorum. evde bulunan tel askıyı kesip eğip bükerek bir tutma aparatı yaptım. bunu da havalandırma ızgarasına geçiriyorum. ve tableti de kılıfıyla birlikte bu aparata takıyorum. çok orjinal durmasa da camda durduğundan daha iyi duruyor. tam teybin üstüne geliyor. teyp ile yapmak istediğim bir işi tableti dolap kapağını yukarı kaldırır gidip kaldırarak halledebiliyorum. aslında istediğim ise konsola gömülü bir sistem yapmak ama hem beceremeyeceğim korkusu hem de arabanın yeni oluşu yüzünden bu şekilde kullanıyorum. yakın zamanda ebayden hem otg hem şarj için kablo, bluetooth obd2 adaptörü ve easycap aldım. kullandığım custom rom sayesinde easycap ile geri görüş kamerasından görüntü almayı, obd2 ile de arabanın verilerini okumayı kablo ile hem şarj hem de flash bellek yada easycap bağlamayı amaçlıyorum. aslında nexus 7 de logitech c270 webcam ile geri görüş kamerası niyetine kullanabiliyorum ama kullandığım programı elle açmak gerekiyor. geri vitese taktığında otomatik açılmıyor. ve webcamlerin görüş açısı daha dar olduğundan geri görüş kamerası kadar geniş bir açı vermiyor.

    şimdilik bu kadar. gelişmeleri ve şu anki durum hakkında yakın zamanda foto paylaşırım.




  • Çok güzel olmuş bence .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi benim telefon i phone 4s, tableti Samsung olarak alsam sanırım bir sıkıntı yaşamam. Yanlız benim araç ypsilon, göstergeler ortada. Bu sorun olabilir sanırım.
    Bir de tableti araç içinde bırakıp rahat gezebiliyor musunuz? Camı indirme durumlarından falan çekiniyorum ben. Bizim millet aç sonuçta, camı indirirlerse al başına belayı. Çünkü sürekli güvenlikli yerlerde bırakamam aracı. Malum Suriyelilerin de istilası var buralarda.(Hatay'da okuyorum Mersin'de baba memleketi her iki ilde oldukça yaygın suriyeli var)
    Inerken her seferinde bagaja kitliyor musunuz ve sizce bu kalıcı bir çözüm olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @yavuz_asik
    Geri görüş kamerasını daha araştırmaya benim de fırsatım olmadı. Ama geri vitese takıldığında otomatik olarak açanlar olduğunu biliyorum yabancı forumlarda. Fırsatım olduğunda üzerine düşmeyi ve bunu da yapmayı istiyorum. Uygulamanızı merak ettim açıkçası fotoğraf paylaşabilirseniz yapmak isteyen arkadaşlara da örnek olur hem.

    @dusau
    Benim uygulama şeklim daha önce de söylediğim gibi cırt cırtlarla yapıldı. Yani istediğim zaman tableti asılıp cırtcırtından çıkarıp eve çıkarabiliyorum. Bilerek bu şekilde yaptım çünkü söylediğiniz gibi hem hırsızlık durumuna karşı tedbir hem de evde kurcalama amacıyla.

    Çoğu zaman araçta bırakıyorum. Ama bilmediğim biryere gece park ediyorsam ya şu güneşi kesen güneşliklerle kapatıyorum üstünü buşekilde görünmüyor ya da çıkarıp eve götürüyorum.




  • banada sağlam bi tablet tutucu lazım...
  • Harika olmuş Elinize sağlık
  • valla mercedesin orjinalinden daha güzel olmuş tebrikler
  • iyide,mesela ben pirinha marka 5" navigsyon cihazı aldım..sizin bahsettiğiniz tüm özellikleri yapıyor zaten ne gerek var bu kadar uğraşa...

    mp3 dinle
    film izle
    klip izle
    navigasyon zaten
    radyo dinle


    ben 90 tl verip 2.el almıştım...

    tek fark ekran boyutumudur?
  • hatta telefonla bleotooth ile bağlantı kurup arama bile yapabiliyor...

    reklamlarda linea reklamında vardı..halbuki bir navigasyon cihazı tüm özellikleri yapabiliyor...
  • Hocam tek kelime ile mükemmel olmuş,yalnız biraz dikkatli olun çünkü geçen hafta arkadaşımın honda crv aracında çin malı uyduruk bir navigasyon cihazı vardı onun bunun çocukalrı yolcu tarafındaki camı tuzla buz edip o navigasyon cihazını çalmışlar sizinki çok dikkat çekiyor kazasız belasız kullanın inşallah çok güzel duruyor
  • yavuz_asik Y kullanıcısına yanıt
    Fotoğraf olursa daha iyi olur hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elinize sağlık güzel olmuş
  • @cave_mann
    Link için teşekkürler. Evet büyük ihtimalle wifi camera kullanıcam. Yalnız aynı anda 2-4 kamera nasıl kullanılır onu da araştırmak istiyorum açıkçası zamanım olduğunda. Böylece surround camera uygulaması yapabilirim ya da bir adet öne bir adet de arkaya takabilirim. Bir de tabiki geri vitese taktığımızda otomatik çalışmasını ayarlamak lazım. Enerjiyi geri vites lambasından almasıyla sağlanabilir belki bakmak lazım. Yurt dışında yapanlar mevcut.

    @Ortaşekerli
    Sizinki de bir alternatif tabiki. Ya da daha ucuz daha uygun fiyatlı android tabletleri kullanmak da. Mesela 7 inch marka olsun istenirse Samsungun 300liraya bile tableti vardı. Ama söylediğim gibi ben olmuşken en büyüğü olsun istedim hem görünüş açısından hem de kullanım kolaylığı açısından. Çünkü aracı sürerken küçük ekranda birşeylere basmak daha zor oluyor büyük ekran bu konuda çok rahat. Aynı anda iki uygulama büyük ekranda daha kolay çalışıyor.

    Bir de ucuz tabletlerde hız biraz düşük çoğunu denedim almadan önce. Bazılarında da GPS yok. Bütün isteklerime cevap veren ve Türkiyeden kolaylıkla alacağım tablet buydu açıkçası 10 inchlerde. Ucuzlayınca Galaxy tab S 10.1 inche geçmeyi düşünüyorum. Çünkü yeni çıkan bu tablette Super amoled ekran var ve siyahlar tam siyah. Ayrıca güneşte bile görüntü muhteşem.

    Bir de ucuz tabletlerde ekranda eliniz kaymıyor yani ekran cam değil de plastik gibi geliyor insana (ki bazıları plastik).

    @grejuva007
    Elimden geldiğince dikkat ediyorum. 600 liralık tablet için arabayı dağıtacak birsürü insan var malesef. Buyüzden hergece üstünü kapatıyorum. Ya da eve çıkarıyorum. Bu yeni çıkan mercedes C lerde de tablet gibi görünüyor ya onu da tablet sanıp çalmaya çalışmasınlar sahipleri ne düşünüyor acaba. Buyüzden gömme ekranlar çok da güvenli geliyor bana.




  • Bu arada istediğim bu tarz birşeydi yani hangi uygulama çalışırsa çalışsın geri vitese takıldığı anda Android tabletle eşleşen Wifi kameranın çalışması ve görüntünün ekrana gelmesi normal vitese takılınca da kameranın kendiliğinden kapanması. Vidyoda da görülebileceği üzere arkadaşlar yapmış. Bunu da boş bir vakitte sipariş edip uygulamak lazım.

    Şuana kadar araçta tabletten çok memnunum hem aşırı derecede dikkat çekmekte. Hem de bütün müzklerime ve kliplerime çok hızlı birşekilde erişebilmekteyim. Harita olayı zaten apayrı bir dünya benim gibi sık seyahat edenler için vazgeçilmez bir özellik. Ve tüm bunların çok hızlı bir şekilde yapılması tabletin getirdiği bir artı. Buyüzden mümkün olduğunca hızlı bir tablet kullanmak yapılan işten zevk almak için bir numaralı kural. Sonuçta yine de orjinal ekranlardan kat kat ucuz bir uygulama çıkıyor ortaya.









  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.big

    Fotoğraf olursa daha iyi olur hocam.

    iş yerinden resim ekleyemiyorum eve gidince tekrar denerim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ortaşekerli

    iyide,mesela ben pirinha marka 5" navigsyon cihazı aldım..sizin bahsettiğiniz tüm özellikleri yapıyor zaten ne gerek var bu kadar uğraşa...

    mp3 dinle
    film izle
    klip izle
    navigasyon zaten
    radyo dinle


    ben 90 tl verip 2.el almıştım...

    tek fark ekran boyutumudur?

    piranha navigasyonla android samsung tableti karşılaştırıp tek fark ekran boyutu demek...

    bence ilk mesajda yapabildiklerini tekrar bir okuyun, bir de bir teknoloji markette görüntü kalitesine bakın, sizin piranha ekranında klip film izlenmez, o gösterir göstermesine de izlenip izlenmeyeceği ayrı bir konu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mutu07

    Bu arada istediğim bu tarz birşeydi yani hangi uygulama çalışırsa çalışsın geri vitese takıldığı anda Android tabletle eşleşen Wifi kameranın çalışması ve görüntünün ekrana gelmesi normal vitese takılınca da kameranın kendiliğinden kapanması. Vidyoda da görülebileceği üzere arkadaşlar yapmış. Bunu da boş bir vakitte sipariş edip uygulamak lazım.

    Şuana kadar araçta tabletten çok memnunum hem aşırı derecede dikkat çekmekte. Hem de bütün müzklerime ve kliplerime çok hızlı birşekilde erişebilmekteyim. Harita olayı zaten apayrı bir dünya benim gibi sık seyahat edenler için vazgeçilmez bir özellik. Ve tüm bunların çok hızlı bir şekilde yapılması tabletin getirdiği bir artı. Buyüzden mümkün olduğunca hızlı bir tablet kullanmak yapılan işten zevk almak için bir numaralı kural. Sonuçta yine de orjinal ekranlardan kat kat ucuz bir uygulama çıkıyor ortaya.








    hocam ben artık manyak oldum hergün youtubeda bu konuyla alakalı yeni video var mı diye kontrol ediyorum :)
    eklediğin tüm videoları daha önce izledim.

    ama dikkat edersen kullanılan tabletler hep nexus 7. bu da saf android olduğu için. yani nexus 7 de kullanılan kernelin içinde bu tip cihazların driverları gömülü olduğu için çalışıyor diyebiliriz. samsung için aynı şeyi söylemicem. ama febon100 diye bir cihaz var. aşağıda youtube da bulduğum videoyu ekliyorum. kullandığı febon100 driver ihtiyacı olmayan bir cihaz diye biliyorum. bir bak istersen ama fiyat bilgisi yok cihazın.

    http://www.youtube.com/watch?v=Mr6mX8bPqyY
    http://febon.blogspot.com/2014/07/no-root-nexus7-2013-vbersion-with.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.big

    Fotoğraf olursa daha iyi olur hocam.

    bu da benim çalışmam
    şimdilik bu durumda
    yakın bi zamanda daha farklı şeyler yapacağım




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.