Şimdi Ara

Araba kullanmayı öğrenmek için araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
15.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize mutlu günler diliyorum. Babam sonunda emekli oluyor. Bir araba alıp, gezip, görmek istediği yerlere kendi arabası ve ailesiyle birlikte gitmek istiyor. Ailede herkesin ehliyeti var fakat "şoför" yok, yani herkes acemi. 30-40 bin liralık bir araba alıp uzun yıllar binme düşüncesindeydik. Fakat çevremizdeki bazı insanlar daha ucuz bir araba alıp kullanmayı o arabada öğrenmemiz, daha sonra iyi bir araba almamız yönünde fikir sunuyorlar. Gerekçeleri ise "yeni bir arabaya yazık olmasın" şeklinde. Acaba sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir? Eğer siz de ucuz bir araba almamı tavsiye ederseniz nasıl bir araba almalıyım. Nasıl bir arabada daha rahat, daha kolay öğrenebilirim? Şimdiden hepiniz teşekkür ederim.



  • Yedek parçada sıkıntı olmayacak yerli araçlar ile kullanım deneyiminizi arttırabilirsiniz. fiat, reanult, dacia, skoda, vw gibi araçların 2. el uygun fiyatlı makul araçları işinizi görür. Yedek parça ucuz olsun derseniz yerli üretimlere yönelin. Az yaksın derseniz dizel ya da lpg. lpg güvensiz derseniz de eğer tek seçenek dizel. dizelde temiz 18bin civarı dan başlayan araçlara bakabilirsiniz. daha uygun fiyatlı olsun öğrenelim yeter diyorsanız tofaş ya da lada (5-6 bin civarı) olabilir. acemiliğiniz gittikten sonra yukarıda bahsettiğim markalara yönelebilirsiniz.

    Edit: direksiyonu hidrolik frenleri ve debriyajı yumuşak araçta daha kolay öğrenirsiniz. Tofaş bu dediğimi kısmen karşılıyor ama lada da bunlar yok tofaşa göre konfosuzdur ama tofaştan dayanıkdır bu konuda size garanti verebilirim. (16.5 senedir ilk sahibi olduğum ladam var buna istinaden yazdım)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckaptan -- 8 Temmuz 2011; 18:05:29 >
  • Hocam benim bu konuda tavsiyem aracı kullanacak kişinin öncelikle iyi bir direksiyon ve trafik eğitimi almasından yana olacaktır. "...daha ucuz bir araba alıp kullanmayı o arabada öğrenmemiz..." tabirini çok yanlış buldum açıkcası. İlk olarak öğrenip sonra trafiğe çıkmanız herkes açısından daha sağlıklı olur. Sonuçta canınızı koyuyorsunuz arabanın içine. Böylece hem kendi canınızı riske atmazsınız hem de trafikte bulunan diğer kişilerin. Sonrasında ise istediğiniz aracı satın alabilirsiniz. Bilinçli ve dikkatli kullandığınız sürece kolay kolay kaza yapmazsınız.
  • @genckaptan teşekkür ederim öncelikle. Evet yerli araçlar söylediğiniz gibi mantıklı bir seçim olacak. Fakat kuş serisine sıcak bakmıyorum Renault daha sıcak geliyor bana. Biraz araştırma yapıp marka/modeli kafamda belirlemem lazım. Önerilerinizi dikkate alacağım.

    @thunder9 evet haklısınız ben de sizden farklı düşünmüyorum zaten. Arabayı aldığım gibi trafiğe çıkmayacağım tabi ki. Oturduğumuz yer orman yanında bir yer olduğu için burada öğrenmem herkes için güvenli ve uygun bir yer olacak. İyice öğrendikten sonra yavaş yavaş trafiğe çıkmaya başlayacağım.
  • Eski düşük model ve yıpranmış araçta araba kullanmayı pişirmek yerine yeni bir araçta öğrenmeyi tercih ediniz.Allah korusun eski bir arabayla yaptığınız bir kazada sadece arabaya değil size de ''yazık olur''.Size yazık olacağına varsın arabaya yazık olsun hiçbirşey candan,can güvenliğinden değerli değildir
  • Anladığım kadarıyla araba kullanmayı bilmiyorsunuz, bu yüzden benim ilk tavsiyem sürücü kursundan bir hocayla anlaşıp yada çevrenizden biriyle beraber yeterli seviyeye gelene kadar pratik yapmanızdır. Araç konusunda ise fiat punto yada renault clio3 ilk araba için idealdir; ekonomi, güvenlik, kullanım ve 2. el konusunda. Ben ilk önce araba kullanmayı öğrendim ondan sonra trafiğe çıktım.
  • Ehliyetim var. Birkaç kez trafiği de çıktım fakat pratiğim yok. İyi bir sürücü olana kadar kullanacağım bir araç arıyorum. Yerli, yedek parçası ucuz araçlar iyi bir tercih olacak diye düşünüyorum. Şu an 2007 - 2008 Clio'lara bakıyorum klimalı, hidrolik direksiyonlu 20 bin lira gibi bir paraya dizelleri dahi var.. Şimdilik Clio seçeneği bana mantıklı görünüyor ama @bangsuui arkadaşım sizin seçenekleriniz de kafama yatmadı değil Aile olduğumuz için sedan bir araç bakıyordum ancak önerileriniz hoşuma gitti. HB araba kullanım açısından daha rahat olabilir sanırım?
  • @efe arkadaşım, yeni bir araç almayı ben de istiyodum fakat acemi bir sürücü çok masraf çıkarttırır diyolar, bilmiyorum
  • size clio hb öneririm 2000 model civarı olabilir,2. elini 10.000tl civarı bulabilirsiniz.aracın kullanımı çok kolay hidrolik direksiyon,pedallar yumuşak,araç küçük parketmesi kolay.yedek parçası oldukça ucuz.araç hakimiyeti inanılmaz derecede kolay.hiç bilmeyen bir insanı oturtun direksiyona sadece bir kez ne yapacağını anlatın 1 kez bile stop ettirmeden gayet rahat kullancaktır(denenmiştir)
  • Benimde tavsiyem küçük araba degil en azindan B sinifi yada C sinifi bir sedanda ogrenin ilerde kucuk bir HB alsaniz bile cok rahat surersiniz. Focus 1 Sedanlara Megane 1 Sedanlara 2000 model civari Corolla veya Cİvic'lere bakın. Araba surme konusunda piştikten sonrada bu araçların guncel kasalarini alabilirsiniz HB veya Sedan. Kolay gelsin.
  • acemiyseniz bence hem otomatik vites hem de yerden yüksek araç alın o paraya 2005 model dizel kia sorento alınabilir. yerden yüksek araçla trafiğe daha rahat hakim olursunuz ve şehiriçinde kendinizi daha güvende hissedersiniz. benzinli 4x4'lerden de rav4, xtrail ve crv alınabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX35 -- 8 Temmuz 2011; 21:44:42 >
  • Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar değerli vaktinizi ve fikirlerinizi benimle paylaştığınız için. Sanırım HB 10-15 bin lira civarı bir araç alacağım. Birçok arkadaşın söylediği gibi Clio'lar mantıklı görünüyor. HB araç annem içinde çok rahat olacaktır diye düşünüyorum. Clio'lar için bir sorum olacak. Bundan 1 yıl sonra falan satmak istediğimde kolay satabilir miyim? Ve tahmini ne kadar bir zararla satarım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orcntpz

    Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar değerli vaktinizi ve fikirlerinizi benimle paylaştığınız için. Sanırım HB 10-15 bin lira civarı bir araç alacağım. Birçok arkadaşın söylediği gibi Clio'lar mantıklı görünüyor. HB araç annem içinde çok rahat olacaktır diye düşünüyorum. Clio'lar için bir sorum olacak. Bundan 1 yıl sonra falan satmak istediğimde kolay satabilir miyim? Ve tahmini ne kadar bir zararla satarım?


    aldığın araca bağlı belki hiç zarar etmeden satarsın belki 2.000 zarar edersin
  • HİDROLİK DİREKSİYON OLMAYAN BİR ARABA İLERİDE HİDROLİĞİ BİSİKLET GİBİ KULLANIRSINIZ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: power003

    HİDROLİK DİREKSİYON OLMAYAN BİR ARABA İLERİDE HİDROLİĞİ BİSİKLET GİBİ KULLANIRSINIZ


    '88 Doğan ve '92 Lada Samara kullandım. Çok zor oluyor be hocam hakikaten kas yaptırıyor insana Bu kadar eziyete gerek yok diye düşünüyorum








  • quote:

    Orijinalden alıntı: power003

    HİDROLİK DİREKSİYON OLMAYAN BİR ARABA İLERİDE HİDROLİĞİ BİSİKLET GİBİ KULLANIRSINIZ


    ileride nasıl olsa ustalaşacağı için direksiyonun nasıl olduğu önemli olmayacak ama daha yeni başlıyor dikkatini araç hakimiyetinden çok trafiğe vermesi lazım.
    sizin tavsiyeniz şuna benziyor spor salonuna gidersiniz hoca ilk gün 30 kglik dambıllarla çalıştırırki ilerde 5 kg liklerde zorlanmayasınız.
  • al bi cruze sür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeasen

    al bi cruze sür.


    Hocam Cruze'a ben de hastayım hatta tüm aile hastasıydık fakat yakıt tüketimi çok düşündürdü bizi. Bir de babamın kanına girmiş birkaç kullanıcısı, memnun değiliz, motor iyi değil, çok yakıyor falan demişler o yüzden iyice soğudu baba
  • acemi sürücü park etmekte sorun yaşar genelde , elektrikli aynası olan araçlara bakmanızı tavsiye ederim :D

    aklıma gelenler citroen c3 , hyundai getz , opel corsa gibi araçlar oldu
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.