Şimdi Ara

Araba aküsü ile elektrikler kesildiğinde devreye girecek sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
2
Favori
88
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araba aküsü ile elektrikler kesildiğinde devreye girecek sistem

    Selamlar,


    Köydeki evime fotoğrafta mevcut güvenlik sistemini kurdum. PC adaptörü ile regülatör vasıtasıyla 80 amperlik aküyü sürekli sarj ediyorum sistem de sürekli olarak aküden akım çekerek çalışıyor. 2xKamera ve harici sensörler ile etraftaki hareketlerin takibini bildirim yolu ile yapıyorum. Esasen elektrik kesintileri çok olmuyor fakat sigortalar korumasız bir noktada olduğu için hırsızları sigortalara müdahale edip kameranın görüntü almasını engelleyebilirler düşüncesi ile sistemi kurmak zorunda kaldım. Fakat bu sistemde sulu akünün ömrünü uzatma ihtiyacı duydum.




    Araba aküsü ile elektrikler kesildiğinde devreye girecek sistem


    Yeni sistemde akıllı priz ve akü sarj cihazı ekleyerek sürekli sarjın önüne geçiyorum. Akıllı prizi, aküyü ihtiyaç olduğu kadar sarj yapacak şekilde uzaktan programlayabiliyorum(diğer yandan basit bir kamerayı da sistemi uzaktan izleyebileceğim şekilde kuracağım). Fakat şimdilik telefonun,vınnın, kameranın aküden sürekli akım çekmesinin önüne geçemiyorum. Kurmak istediğim sistem normal şartlarda elektriği şebekeden çekmeli ve elektrik kesintisi olduğunda aküden beslenecek şekilde olmalı. İşin temelinde eldeki imkanları kullanarak daha düşük maliyetli bir sistem kurmak var. Uygulaması basit fikirler konusunda desteğe ihtiyacım var.








  • Merhaba sisteminiz hayırlı olsun.

    Öncelikle PC güç kaynakları orjinal hali ile max. 12V çıkış verirler ve akü şarj voltajına bu yüzden uygun değilllerdir. Tahiminim; sizin akü voltajı devamlı 12V'da kalıyor. Tabi bir voltaj yükseltici ile 13,8-13,9 Volta yükselttiyseniz eyvallah şarj yapar. Bu defa ikinci bir kullandığınız solar şarj cihazı gereksiz olur. Çünkü stabil 13,8-13,9 volt çıkışlı bir kaynaktan şarj edilen aküler kesnitisiz 1 yıl dahi kalsa zarar görmez.

    Bunun yanında gördüğüm kadarıyla birde 12-220V inverter kullanıyorsunuz buna da gerek yok çünkü size devamlı 5 volt ve 12 volt gerekli. İşte kısaca yapılması gereken;

    1= PC çıkış voltajını 12 voltdan 14 volta yükseltecek en az 10-15 amper kapasiteli bir step-up devresi,

    2= Giriş voltajı 9-15 volt aralıklı çıkış voltajı 12V 5 amper max. sabir bir buck-boost converter

    3= Yine giriş voltajı 9-30V çıkış 5 volt 5A max. bir step down converter devresi,

    Hepsi bu kadar.

    Plân; Pc güç kaynağı devamlı hem aküyü şarjda dolu tutar hemde yükleri besler. Aynen araç elektrik sistemleri gibi yani. Akü voltajı 13,8-13,9 volt olduğunda yük devamlı PC güç kaynağından beslenir akü den tüketim sıfırdır.

    İşte inverter i kaldırıp yerine yukarda bahsettiğim regülatörleri bağlayıp sistemi kesintisiz 7/24 problemsiz beslersiniz. Şebeke elk. varken şebekeden yokken akü voltajı 10 Volta düşünceye kadar aküden çalışır.

    Böyle sistemlerde arada ne kadar elektronik ürün kullanırsanız o kadar çok sarfiyat olur. Özellikle inverter i aradan çıkardığınızda bu size daha üzün ömürlü akü olarak geri dönecektir.

    Untumadan son not; kameranız uzaktan kontrollu ise bunlar genelde 24V'a kadar desteklediklerinden 12V çıkışlı converter devresine de gerek kalmaz. Ama normal dış mekan kameraları ise en faz 13,5V gibi verilebildiğinden buck-boost devresi gerekir.En garantisi kamera özelliklerinde max. voltajın tespit edilmesidir. Kolay gelsin.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.