Şimdi Ara

Led Şeriti arabaya nasıl bağlanır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
40.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar arabama led şerit bağlamak istiyorum pek emin değilim hangi şeritler uygun olur. Tavsiyeniz varsa önerileriniz için tşk ederim.



  • Aracınızın markası nedir ? Ledleri nereye bağlayacaksınız ? Ne amaçla kullanacaksınız ? Bu soruları cevaplayın ona göre yardım olalım.

    Ayrıca konuyu DH GARAJ bölümüne açsaydınız daha çabuk cevaplar alabilirdiniz. Forumda bu konularla ilgili bilgisi fazla olan @poyraz5561 var. Umarım ilgilenir. Elimden geldiğince bende yardımcı olmaya çalışırım.
  • Öncelikle sağlıklı bir bağlantı için şerit ledleri direkt olarak arabaya bağlamamanız gerekiyor. Bunun nedeni araç park halinde iken (motor çalışmıyor sadece kontak anahtarı çevrilmişken) farklı, kontak anahtarını çevirdiğiniz an (marş motorunun aracı çalışmaya başlatırken) farklı, seyir halinde (yolda giderken) iken farklı gerilimler oluşuyor. Bu durumda kullandığınız şerit led (nominal çalışma gerilimleri genelde 12V'tur) bu gerelim farklılıklarından olumsuz olarak etkilenecektir. Binek araçlarda maksimum gerilimin 15V'a kadar çıktığı düşünülürse şerit LEDin başına bir gerilim sabitleyici koymanız gerekir. Bunu gözardı ederek bağlayabilirsiniz ancak LED'lerin ömrü beklenilen kadar olmayacaktır.
  • arbanın markası fiat hem içine alt kısmına döşemeyi düşünüyorum, saol arkadaş bağlantıyı anladım sanırım, biraz internette bakındım bir kaç uygun şeritler buldum ama pek emin değilim veya hangi şeritler uygun olur diye kafam takıldı siparişi vermeden önce mesela buhttp://www.splendidevolution.com/c/4485004/1/tek-cipli.html ama bunun üç çipliside var arada fark nedir acaba???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uadiguzel -- 11 Şubat 2013; 16:42:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uadiguzel

    arbanın markası fiyat hem içine alt kısmına döşemeyi düşünüyorum, saol arkadaş bağlantıyı anladım sanırım, biraz internette bakındım bir kaç uygun şeritler buldum ama pek emin değilim veya hangi şeritler uygun olur diye kafam takıldı siparişi vermeden önce mesela buhttp://www.splendidevolution.com/c/4485004/1/tek-cipli.html ama bunun üç çipliside var arada fark nedir acaba???

    size bir tüyo vereyim internetten alacağınıza gidip elektronikçiden alın verdiğiniz sitede metresi 5.5 ve daha pahalı ama elektronikçilerin olduğu bir yerde metresini 2.5 3 liraya alabilirsiniz ha ne fark eder derseniz 10 metre aldığınızı düşünün ve farkı görün
    sorunuza geleyim 3 çipliler daha fazla ışık yayar( 2-3 katı daha fazla yani) ayrıca aynı şekilde bi okadarda güç tüketirler
  • ok anladım saol o zaman herhalde tek çiplide kararımı kılarım. Evet bazı yerlerde toptan satanlarda oluyor ama benim oraya kadar gitmem zaten benzin paramı yakar hem bir kaç kuruş tasarruf yapıcam diye uraşamam o kadar büyük bir miktar alıcam yok. Daha önce televizyon setim için almışdım ürünlerinden aslında memnundum hem garantili faturalı abi, yinede tavsiyen için tşk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uadiguzel

    ok anladım saol o zaman herhalde tek çiplide kararımı kılarım. Evet bazı yerlerde toptan satanlarda oluyor ama benim oraya kadar gitmem zaten benzin paramı yakar hem bir kaç kuruş tasarruf yapıcam diye uraşamam o kadar büyük bir miktar alıcam yok. Daha önce televizyon setim için almışdım ürünlerinden aslında memnundum hem garantili faturalı abi, yinede tavsiyen için tşk.

    eğer sese duyarlı yaparsanız daha da güzel olur
  • arabanın altına takacağınız ledleri dış mekan olarak alın hocam
  • rgb ledler onlar daha kullanışlı on off efect gibi ayrıca silikonlu led (dış mekan) olmalı ...
  • Hocam arabanın altına şerit led döşemekistiyorum.bbeş metresinde max 14.4 w DC 12 yazıyor.beş metrenin hepsini kullanmam gerekirmi parca parca kullanmaliyim.parca parca yaparsam serimi paralelmi baglamak gerek.hepsini veya yarisini kullansam bi problem yasarmiyim.araç tamamen elektronik olduğu için biraz çekiliyorumy yardimci olursanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aeronics

    Öncelikle sağlıklı bir bağlantı için şerit ledleri direkt olarak arabaya bağlamamanız gerekiyor. Bunun nedeni araç park halinde iken (motor çalışmıyor sadece kontak anahtarı çevrilmişken) farklı, kontak anahtarını çevirdiğiniz an (marş motorunun aracı çalışmaya başlatırken) farklı, seyir halinde (yolda giderken) iken farklı gerilimler oluşuyor. Bu durumda kullandığınız şerit led (nominal çalışma gerilimleri genelde 12V'tur) bu gerelim farklılıklarından olumsuz olarak etkilenecektir. Binek araçlarda maksimum gerilimin 15V'a kadar çıktığı düşünülürse şerit LEDin başına bir gerilim sabitleyici koymanız gerekir. Bunu gözardı ederek bağlayabilirsiniz ancak LED'lerin ömrü beklenilen kadar olmayacaktır.

    led adaptörü kullanılmasının nedeni bu mu hocam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muzir3453

    Hocam arabanın altına şerit led döşemekistiyorum.bbeş metresinde max 14.4 w DC 12 yazıyor.beş metrenin hepsini kullanmam gerekirmi parca parca kullanmaliyim.parca parca yaparsam serimi paralelmi baglamak gerek.hepsini veya yarisini kullansam bi problem yasarmiyim.araç tamamen elektronik olduğu için biraz çekiliyorumy yardimci olursanız sevinirim

    Şerit ledin üzerinde makas işaretli olan yerlerden istediğiniz kadar parça kesip kullanabilirsiniz.Bu durumda hepsini paralel bağlamalısınız.Güvenlik tedbirlerini aldığınız sürece arabanın elektronik olması bir şeyi değiştirmez takabilirsiniz.Yalnız burada bir hatırlatma yapmakta fayda var araba çalışırken akü gerilimi 15V a kadar çıkmaktadır,buda 12 V ile çalışan şerit ledlerin ömrünü kısaltır,kısa sürede bozulmasına yol açar.Bunun için piyasada 12V a sabitleyen regüle devreleri veya power kitleri var google den araştırabilirsiniz.
  • ledlerle alakalı her türlü bilgihttps://www.facebook.com/pages/KISMET-ELEKTR%C4%B0K/143866972351676?ref=hl sorabilir vehttps://www.youtube.com/channel/UCLUCpS1nDwDdwTkgJHKOvNQ yotube sayfasından videolarla izleye bilirsiniz
  • nk061 kullanıcısına yanıt
    slm konum bu degil ama ben şahin markalı arabaya pioneer ub-150 markalı teyb aldım ama sese yükseltimmi ses gelip giyo 4 arkada 2 de ön kapılarda 6 hapörler var ama bana diyenler haporlör yetersizdir diyo yardımcı ol.........:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.