Şimdi Ara

Apple TV [ANA KONU] (381. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.604
Cevap
316
Favori
797.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
100. Sırada  bugün en iyi #37
Sayfa: önceki 379380381382383
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • freedom77 F kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, ben de Sony XF9005 kullanıyorum. Güncelleme geldiğinde deneyelim bakalım biz de ne sonuç verecek.

  • Yeni tanıtılan Apple TV beklentim olan dtsX ve 24bit desteği olmaması üzücü kayda değer bir değişim olmadı

  • Arkadaşlar merhaba
    4K Apple TV aldım ve 2 tb HDD i modeme bağlayıp nas yaptım, ağdan görüyor, infuse dışında altyazı vs problemi olmayan video oynatıcı ne var? Vlc kullanıyorum ama en son şöyle bir sorun yaşadım, mortal kombat indirdim, tr altyazı gömülü fakat altyazı görünmüyor, opensubtitle dan indir diyorum inmiyor çünkü daha altyazı orada yok. Yoksa 99 TL verip infuse 6 yıl yıllık alacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amanhem -- 24 Nisan 2021; 0:58:21 >
  • amanhem kullanıcısına yanıt

    Infuse'dan sonra ikinci eniyi uygulama Plex. Ancak Plex Server, router'e yüklenemeyeceğinden MrMC'yi

    bir deneyin isterseniz. MrMC Lite olan versiyonu indirin memnun kalırsanız devam edersiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HattiHitit -- 24 Nisan 2021; 1:9:21 >
  • amanhem kullanıcısına yanıt
    İnfuse a vereceğin para, sonuna kadar haktır, helaldir. Bence infuse alıp rahat etmelisin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • amanhem kullanıcısına yanıt
    PLEX tavsiye ederim.Flim ve dizilerinizi aynı Netflix gibi türlere göre arşivinizden önerir.Sizde eksik bölüm ve flimleri paylaşım yapan arkadaşlarınızdan alıp tamamlar.Müzik arşivini dahildir.Ufak bir ayrıntı var PLEX PASS aboneliğiniz olmalı.Bu özellikler ne yazıkki infuse bulunmuyor.Alt yazı konusuna gelince ister infuse ister PLEX olsun opensubtitle Türkçe alt yazısı yoksa indiremezsiniz.Aslında VLC player da iyi bir oynatıcı ama asla infuse veya PLEX ile karşılaştırılamaz.İnfuse ve PLEX çok ileri derece profesyonel yapıdır.Arşivini detaylar flim hakkında meta data indirir.PLEX ayrıca fragman gösterimi yapıyor.Yanlız PLEX internet üzerinden kütüphaneyi paylaşabilir arkadaşlarınıza.Sizde onların kütüphanesine ulaşabilirsiniz.Kendi NAS cihazınız üzerinden müzik,dizi ve flimlerinize dışardayken ulaşırsınız.İsterseniz başka ülkede bile PLEX üzerinden NAS cihazınıza ulaşırsınız.Müzik arşivinizi aynı Spotify gibi streaming yapabilirsiniz mobil uygulamasıyla.Tidal enteğrasyonu ile arşivinizde olmayanları He-res kalitede destekler.Öneriler günlük mixler yapabiliyor.Fakat infuse daha ucuz aboneliği ve life time fiyatına sahiptir.

    Plex inceleme

    Size plex mobil versiyonunda örnek vereyim :

    Apple TV [ANA KONU]

    Apple TV [ANA KONU]

    Apple TV [ANA KONU]

    Apple TV [ANA KONU]

    Apple TV [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 25 Nisan 2021; 16:33:33 >




  • Soruyu soran arkadaş ( @amanhem ) "modeme HDD bağladım" diyor.


    Modeme Plex Media Server kuramaz.

  • lazzaro L kullanıcısına yanıt
    Keenetic extra DSL modeme bağladım. Plex icin PC de kurulum yapmak gerekiyor sanırım. O yüzden plex benim için uygun degil, mrmc yıl denedim ama onunla kısıtlaması var. 8-9 tane dosyadan fazla göstermiyor. Sanırım çok uğraşmamak adına infuse satın alacağım.

    Ek olarak wd marka 2 TB hdd yi 6-7 yıl önce almıştım. Güncel ve doğru düzgün bir nas kurmak icin ne önerirsiniz? Amazon’da ugreen nas hdd kutusu alıp 12 tb ye kadar hdd kullanılabilen bir sistem mi yapmak mantıklı? Yoksa almışken synilogy benzeri markalara yönelip yarı PC özellikli bir sistem mi yapsam?!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atabey444

    Bu mesaj silindi.

    "Çok bilmiş" lafınız bana mı bilmiyorum, banaysa da sizi saygıya davet ederim.


    Ben PLEX incelemesi yapan arkadaşın yazdıklarına herhangi bir eleştiride bulunmadım ki. Aksine, gayet de güzel yazmış, PLEX almayı düşünebilecekler için iyi bir tanıtım olmuş, ben de eline sağlık derim. Ayrıca PLEX benim de severek kullandığım bir uygulama.


    Ben sadece Infuse ile ilgili soruyu soran arkadaşın donanımı PLEX'e uygun değil, bunu belirtmek istemiştim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazzaro -- 25 Nisan 2021; 16:9:55 >
  • lazzaro L kullanıcısına yanıt
    Ben VLC alternatif olarak infuse ve PLEX daha kapsamlı olduğun örnekle vermiş oldum.Benim için iki uygulamaların farkını özetledim.Modeme bağlı HDD tabiki infuse uygun.Asus rt-ac68u ve üst modem ve roter modellerine plex kurulabiliyor ama çok extrem bir durum.Ama Asus plex kurulumu biraz zahmeti reddit ve plex forumlarında var.O yüzden modem üzerinden plex server olayına girmedimve tavsiye etmiyorum.Kişisel bir önerim olarak belirtmek istedim.Çünkü PLEX PASS bir çok önemli özellikleri bilinmiyor.Yorumunuz ve dikkat çektiginiz konuyu kaçırmışım.Bu arda yorumunuz kesinlikle art niyet içermiyor.Kaçırdığım bir noktayı hatırlatmış oldu.Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 25 Nisan 2021; 16:32:14 >
  • amanhem kullanıcısına yanıt
    Free NAS yazılımından bilginiz varmı hiç bilemiyorum.Ama kendi NAS yapabilirsiniz.Linux anlamalısınız.NAS model olarak 4 RAD model alabilirsiniz.HDD 10 GB olsa 40GB bir sisten kurabilirsiniz.Yada iki RAD nas USB 3.0 üzerinden externel olarakta bağlıyabilirsiniz.Nas markası öneremem bütçe meselesi ama en basiti bile olsa işinize yarayabilir.PLEX kurabilirsiniz.Yada FTP üzerinden de infuse veya PLEX enteğre edilebilir.Modeminizin modeline PLEX kurulamaz.Ama ASUS üst modelleri destekliyor.Kurulum baştan söyleyebilirim linux bilgisi gerektiriyor.Bu yüzden NAS tavsiye ederim.Geleceğe yönelik bir yatırım olmuş oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 25 Nisan 2021; 16:30:9 >
  • amanhem kullanıcısına yanıt

    Hocam istisnai olarak Asus Router'in bazı modellerine custom firmware ile Plex kurulabiliyor. Ancak elinizdeki router-modeme Plex

    kurulamaz. Bu durumda Plex için ya PC ya da NAS gerekiyor. Tabi PC kullanmak bir yol ancak pratik değil. NAS ise son döviz kuru artışlarından sonra fiyatları öyle bir arttıki alınabilir seviyeleri çok geçti. Eski bir PC varsa NAS'a dönüşüm yapılabilir ancak bu şekildeki bir NAS'a, NAS'ın 7/24 açık kalması gerekliliği ve enerji tüketimi gibi NAS'ın sahip olduğu avantajlara sahip olması çok zor. Sırf NAS kurmak için optimize edilmiş anakart ve CPU ların TR fiyatı da hazır NAS fiyatını geçiyor.


    Bence sadece Plex Media Server (PMS) kullanmak için NAS alınmaz. Çünkü makul fiyatlı NAS'ların özellikle RAM'leri çok yeterli olmadığından, bunlara kurulan Plex çok kaynak tükettiği için çok verimli olmuyor.


    Benim tavsiyem mevcut modem-routerınızı kullanmaya devam etmeniz ya da ucuz yollu (Asustor 1002T olabilir) bir NAS alaraak Infuse ile devam etmeniz. Ben şu anda hem Infuse'u hem Plex'i hem de MrMC'yi kullanıyorum. Ancak dönüp dolaştığım uygulama sonunda Infuse oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HattiHitit -- 25 Nisan 2021; 21:10:2 >




  • Apple TV [ANA KONU]

    Infuse 7 beta 8'e yönetmen, senarist ve oyuncu bilgilerini de eklemişler. Beta sürümü olduğu için henüz fotoğraf verileri yok.


    Ayrıca film afişleri bir ekranda 6 kolondan oluşurken biraz küçültülerek 7 kolona çıkarılmış.

  • Peki Plex’te türkçe karakter sorununu nasıl çözüyorsunuz? Plex içinde dil karakteri seçilemiyor ve altyazı formatı UTF8 olsa bile çoğunlukla sorun yaşanıyor. Ayrıca internet sağlayıcılar CGNAT kullandığı için port yönlendirme yapılamıyor ve dışardan PLEX izlemek eğer sabit ip’niz yoksa bir hayalden öteye gidemiyor diye biliyorum. Bir infuse sever olarak ATV dışında kullandığım cihazlar için cevaplarınız (özellikle altyazı) çok yardımcı olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freedom77 -- 25 Nisan 2021; 18:36:39 >
  • freedom77 F kullanıcısına yanıt

    Plex'de UTF8'de Türkçe karakterlerde bir problem olmuyor. En azından şimdiye kadar izlediğim ne film ne de dizilerde böyle bir

    problem olmadı.

    Kablonet gibi servis sağlayıcılarda maalesef yönlendirme problemi var. Zatem 5mbps upload hızıyla plex'i internet üzerinden

    izlemek hayal.

  • HattiHitit kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız için. Apple TV plex uygulamasında sorun yaşamazken nedense Fire TV’de sorun yaşadığım zamanlar oluyor. Bir yerde yanlış yapıyorum sanki. 😕
  • amanhem kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz 8-9 dosya gösterimi mrmc'nin lite sürümü için geçerli olması lazım. Android tarafında mrmc tam sürümünü aldıktan sonra bahsettiğiniz kısıtlama kalkıyor. Ios ta da aynı durum geçerli olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dousk kullanıcısına yanıt

    Aynı durum geçerli doğru söylüyorsunuz.

  • QRocKfire kullanıcısına yanıt

    Linux'la uğraşmaktansa Xpenology kurup rahat etmek daha mantıklı.

  • Selamlar,


    Emby ve Jellyfin ürünleriyle ilgili bilgi sahibi olan var mıdır? Modem konumum sebebiyle bir NAS cihazı ya da HDD'yi modeme bağlama gibi çözümleri yapamıyorum. Infuse uygulamasını da put.io ile birlikte kullanıyorum ama masraflı olmaya başladı.


    Bu tip bir online server çözümü ile daha az maliyetli bir çözüm bulabilir miyim? 4K remux filmlerde takılma vs. olur mu?


    @HattiHitit üstadın kesin bu konuda da bilgisi vardır :)


    (Plex'e bir türlü ısınamadım, onu kullanmak istemiyorum.)



    Bu arada ben konuyu tamamen yanlış anlamış da olabilirim. Bunlar sadece media server sanırım, filmleri kaydetmek için bir alan sağlamıyorlar bize galiba. Ben Google Drive, Dropbox gibi yerlerden alan satın alıp arşivimi oraya taşısam, Infuse düzgün bir şekilde oynatır mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legoloman -- 26 Nisan 2021; 13:22:24 >
  • 
Sayfa: önceki 379380381382383
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.