Şimdi Ara

Apple iPad Air [ANA KONU] (209. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.449
Cevap
133
Favori
223.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar


    ipad air 5 te kullanmak için type c hub gigabit ethernetli hub kullanan yada önersi olan varmı acaba


    çok uçuk fiyatlı olmayan cinsinden.

  • Son güncellemeyle ekran kilitli iken not alma çalışmıyor sanki. Kalemle ekrana dokunduğumda tablet tepki vermiyor

  • Arkadaşlar az önce air 5 sipariş vererek aranıza katılıyorum. İlk defa apple cihaza sahip olacağım. Kapaklı kılıf arıyorum. Uygun fiyatlı. 400 tl ye kadar verebilirim. ekrana kırılmaz cam takmam gerekiyor mu? kalem ile kullanma hissi nasıl olur. aktif olarak kalemle not alacağım. kapaklı kılıftan başka almam gereken bir şey var mı veya tasiye ettiğiniz?

    <

    Apple iPad Air [ANA KONU]
  • hayırlı olsun hocam öncelikle.


    ekran koruyucu olarak bunu aldım ben, esr kaliteli bir marka ve çift ekran mevcut, daha da güzeli kolay kurulum kiti dahil.


    bu arada ürün için folyo diyor , altta açıklamada cam yazıyor, yorumlarda ve videoda cam gözüküyor, karışık biraz durumu , bende söyledim bakalım ne gelecek Apple iPad Air [ANA KONU] 


    Apple iPad Air [ANA KONU]
    Apple iPad Air [ANA KONU]amazon
    ESR iPad Air 5 2022 koruyucu film/iPad Air 4 2020 koruyucu folyo 10,9 inç ve iPad Pro 11 koruyucu folyo 2021/2020/2018, konumlandırma yardımı ile koruyucu folyo, HD netlik, 2 adet
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07TMCXRFV/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3035QQWH1OFH7&psc=1



    kılıf olarak , kalemli kullanacağın için bunu tavsiye ederim, laciverti indirimli sadece


    https://www.hepsiburada.com/fujimax-apple-ipad-air-5-2021-10-9-5-nesil-m1-cipli-seri-a2589-a2591-ultra-antisok-ozellikli-kalemlikli-arkasi-silikon-kilif-p-HBCV00001SO7PF?magaza=Harmanl%C4%B1%20Ticaret




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi losthell -- 27 Temmuz 2022; 16:7:6 >




  • iPad Pro 3 11" DOLANDIRICI dolandırıcılık dolandırıcılar dolandırıcılığa karşı dikkatli olalım.


    1030626727 ilan numaralı ilanın sahibi Aykut İpek kullanıcı adlı (TC: 120*****72) Adana 1985 doğumlu Aykut YUMUŞAKİPEK tarafından boş kutu gönderilmiştir.


    https://www.sahibinden.com/arama?category=240000


    IBAN ve dekontta yazılan adres, TC Kimlik No vs. tüm bilgileri tutarlı biçimde gönderdi. IBAN da Aykut YUMUŞAKİPEK adına, hesap da, kimlik de, adres de tutarlı.


    Fotoğraf, kimliğinin fotoğrafı, kargo takip no, ürünün fotoğrafları vs. verdi kutu boş çıktı.


    Adana gürselpaşa


    İlan No 1030626727





  • Arkadaşlar ipad air 5 için kırılmaz cam veya ekran koruyucu araştırıyorum. tavsiyeleriniz var mı? sizce ekran koruyucu cam gerekli mi? aktif olarak apple kalem ile not almak için kullanacağım cihazı , koruyucu cam yazma hassasiyetini etkiler mi? kullananlar yorumlarsa sevinirim

  • Ipad air 5 geldi. kılıf söylemiştim trendyoldan gelmedi daha. bende havlunun üzerine koydum kullan şimdilik alışmaya calisiyorum. hayatimda ilk defa apple cihaza sahip oluyorum. çok değisik bir os. hem kaydırma hissi hem de arayuz olarak androidin yakindan uzaktan alakasi yok. zorlanmadim desem yalan olur. Apple iPad Air [ANA KONU] 


    Apple iPad Air [ANA KONU]


    Apple iPad Air [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle hayırlı olsun. Hangi kılıfı söylediniz acaba link atabilir misiniz? Eğer kılıf geldiyse nasıl memnun musunuz?

  • Gok2rk kullanıcısına yanıt
    Bende arka tarafa mıknatıs ile tutan kılıf bulamıyorum orijinali gibi . Bulan varsa atabilirmi ?
    Fotoğraftaki gibi ( artık eskimeye başladı yenilemek istiyorum )

    Apple iPad Air [ANA KONU]

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aşağıdaki 2 ürünü aldım ve ulaştı, kılıfı indirime denk getirip 99tl'ye almıştım zaten hep kullanılan bir kılıf o yüzden ihtiyaca uygunsa alınabilir , kalitesi güzel


    ekran koruyucuya gelirsek, ürün çok kaliteli gerçekten, esr markası zaten kaliteli fakat 2 adet cam koruyucu ve montaj adaptörüyle gerçekten fiyatı çok uygun.



    artı-eksilerine gelirsek , 13 pro max ile spigen kullanıyorum daha önce de 11 pro max, xs max ve 7 plus ile de spigen kullandım , bu işin zirve noktasıdır spigen, çünkü parlama yapmaz, fazla yağ tutmaz, orijinal ekran kadar iyi bir kaydırma hissi yaşatır vb. gibi harika ekran korumaya sahiptir, kısaca az çok tecrübeliyim ekran koruyucu konusunda.


    artıları;

    -ürünün kalınlığı çok ideal, spigene göre bir tık ince fakat fazla kalınlık ipad için olumlu bir durum değil bence çünkü telefon kadar korumaya ihtiyacı olmayan bir cihaz ve dünya genelinde paperlike tarzı korumalar kullanılıyor o yüzden fazla kalınlaştırmadan oranı iyi tutturmuşlar.


    -ürünün yağ tutma konusu, bu inanılmaz başarılı, spigenden bile daha başarılı kesinlikle, ekranda oldukça az parmak izi kalmakta, orijinal ekranlar ipad-iphone farketmez

    gerçekten reziller bu konuda , parmak izinden kullanılamayacak kadar kirleniyor orijinal halleri, ESR bu konuda gerçekten muazzam iş çıkartmış.


    -ekran kaydırma hissi, burda da yine spigenden farkı yok, orijinal ekran neyse bu da o kadar iyi kaymakta, kullanım keyfini arttırıyor.

    bu ekran kaydırma hissini 20-30'tllik zore marka gibi ekran koruyucuları , iphone'a takmış olanlar bilir, kaymaz , görüntüyü bozar, çamur olur yeri gelirse, o derece fark var ucuzlarla spigen/esr gibi markalar arasında.


    -montaj adaptörü, bu benim gibi simetrik bir insansanız çok işinize yarayacaktır. iphone ya da ipad her zaman , kolay kurulumlu tercih ederim ben.


    eksileri;


    -parlama . bu durum kullanıma göre müthiş etkileyedebilir , hiç etkilemezde . ben kapalı alanda kullanım yapıyorum ofis-ev o yüzden hiç etkilenmedim eğer açık alanda kullanıyorsanız orijinal ekrana göre çok fazla parlamakta.


    şu önemli ayrıntıyı ekleyeyeyim, ürünün parlama seviyesi , 13 pro max orijinal ekranı, ipad 9.nesil orijinal ekranı ve spigen cam koruma ile tamamen aynı fakat ipad air ve prolarda Yansıma önleyici kaplama ve %1,8 yansıtma oranı gibi çok önemli 2 detay var , bu yansımayı çok emdiği için çok parlakmış gibi geliyor yani spigende alsanız yine çok parlayacak, bilginiz olsun. kısaca 13 pro maxx ne kadar parlıyorsa bu cam koruma da o kadar parlıyor. parlaklık istemeyen zten paperlike almak zorunda çünkü hiçbir cam koruma ipad air/pro'nun parlama kesme oranını yakalayamaz diyebilirim o kadar başarılı orijinal camları.






    Apple iPad Air [ANA KONU]
    Apple iPad Air [ANA KONU]amazon
    ESR iPad Air 5 2022 koruyucu film/iPad Air 4 2020 koruyucu folyo 10,9 inç ve iPad Pro 11 koruyucu folyo 2021/2020/2018, konumlandırma yardımı ile koruyucu folyo, HD netlik, 2 adet
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07TMCXRFV/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3035QQWH1OFH7&tag=web-desktop-forum-21&ie=UTF8&language=tr_TR


    Apple iPad Air [ANA KONU]
    Apple iPad Air [ANA KONU]trendyol.com
    UnDePlus Apple Ipad Air 5 10.9" 2022 M1 Kılıf Pu Deri Smart Standlı Case A2588 A2589 A2591 Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
    https://www.trendyol.com/undeplus/apple-ipad-air-5-10-9-2022-m1-kilif-pu-deri-smart-standli-case-a2588-a2589-a2591-p-263166494?boutiqueId=61&merchantId=115450




  • Bunu ayrı yazıyorum çünkü bambaşka bir konu , iPadOS 16 ile M1'lere gelen STAGE MANAGER.


    Cihazım air 5 64gb.


    Şimdlik M1'ler ile veriliyor fakat uzun dönemde eski prolara da gelebilir söylentileri var ama gelmezse diye riske girmek istemezseniz kesinlikle M1 cihaz almanızı tavsiye ederim.


    Öncelikle aşağıdaki adaptör ile denedim, daha 1 gün denedim , 2 usb çalışırken hdmi kablo bağladım ve şarja taktım , sorunsuz altından kalktı , uzun dönemde ne olur bilemiyorum.


    Gelelim deneyimime;


    -Monitörüm LG 32GN600-B 31.5" QHD 165HZ , aşağıdaki adaptör ile hdmi 2.0b kablo ile bağladım . 2560x1440p 60hz görüntüyü çat diye aldım, bu durum bile harikaydı cidden, dedim ki daha laptop kullanmam çünkü ipad hızıyla masaüstü deneyimi yaşıyorsunuz , gerçekten güzel bir deneyim.


    -aşağıdaki cihaza, rog falchion ve rog gladius bağladım resmen aktı gitti, mouse deneyimini mutlaka wifi 2.4 adaptör ile yaşamanızı tavsiye ederim , bluetooth wifi kadar akıcı olmuyor. magic mouse'ta mevcut bende o da çok takılarak ilerliyor.



    -2 şeyi yapamadım ;

    1-1440p'de 60hz üzeri görüntü alamadım, elimdeki kablo'da iyi değil aynı şekilde adaptör de iyi değil, uzun dönemde usbc to hdmi 2.1 bir kablo ya da adaptör alıp denemeyi düşünüyorum,

    2-lg c1 65 oled tv var evde, onda da 4k60hz görüntü alamadım onda da 1440p 60 hz görüntü alabildim, orada ps5'in hdmi 2.1 kablosunu taktım yine alamadım o yüzden durumu shaza marka adaptöre bağlıyorum çünkü air5'te 10gbps bant genişliği mevcut 4k-60hz-4:2:0 chroma ile 4k-60hz alınabilir 8.91gbps gibi bir genişlik yapıyor, tabi air5'in veri aktarımı 10gbps olabilir görüntü aktarımı için farklı bir geliştirme kullanıyor olabilir ondan emin değilim. youtube'ta izlediğim videolarda air5 ile 4k-60hz alabilen kulannıcılar mevcut, bilgi çok kısıtlı olduğu için redditte bile çok detaylı yazı bulamadım.



    sonuca gelirsek stage manager günlük kullanım için çok harika bir deneyim sunmakta, çok eksikleri var daha çok geliştirilmesi lazım fakat şimdiden iyi olacağının sinyalini aldım ben, bir de aşırı çöküyor şu an beta olduğu için zamanla toparlayacaktır.

    örnek olması açısında tüm alışveriş uygulamalarını sildim mesela, direkt mouse klavye ile web sitesinden girip, bir yandan ekşi sözlük okuyup , ipad ekranında da youtube takılıyorum, 2018 intel işlemcili macmini'mden fersah fersah hızlı ve beta olmasına rağmen eksikliğini hiç hissetmedim, biraz alışmak ve el çabukluğu gerektiyor, sonrası gayet güzel bir deneyim.






    Apple iPad Air [ANA KONU]
    Apple iPad Air [ANA KONU]amazon
    Shaza 8in1 USB Type-C Hub Port Adaptör HDMI USB Ethernet PD Girişli, Gri
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B09NYJZHH9/ref=crt_ewc_title_dp_3?ie=UTF8&psc=1&smid=A1UNQM1SR2CHM




  • ipad air 5 ve magickeyboard ile aranıza katılıyorum, önerebileceğiniz uygulama, ayar vb. Bir durum var mıdır.?

  • Merhabalar medya tüketimi, internette gezme ve not tutmak için tab s8+ almayı düşünüyordum..Fiyatlar birbirine yakın olduğu için İpad air 5 ve tab s8+ plus arasında kaldım.

    s8 plus'ın ekranı ve ekran büyüklüğü, yanında verilen kalemi,

    İpad Air 5'in ise işlemcisi ve ipadOS gibi artıları var.

    Siz olsanız benim gibi kullanım amacınız olsa hangisini satın alırdınız..?

  • rdksr725 R kullanıcısına yanıt

    Her iki cihaza sahip birisi olarak fikirlerimi paylaşabilirim.


    Netflix, Disney tarzı yerlerden film seyredecekseniz aspect ratio oranından dolayı kesinlikle bana göre s8+ açık ara önde. Ipad ile seyredilen medyadaki alt üst siyah ekran rahatsız edici olabiliyor. Büyütmek de her zaman işe yaramıyor.


    Ekranda, kağıt üzerinde oled ekranın siyah dengesi vs. gibi sebeplerden dolayı s8+ açık ara önde gibi dursa da, Ipad'in ekranı yazılarda daha keskin daha kontrastlı bana göre. Haber okuyacaksanız, sosyal medyada gezecekseniz, fotoğrafların görüntülenme kalitesi bile tekrar ediyorum yine bana göre çok daha keyifli.


    Klasik bir medya tüketicisinin işlemciyi dert etmesine gerek yok, her ikisi de işinizi uzun senelerce götürebilir.


    Mobilite bakımından Ipad daha avantajlı, sadece evde kullanılacaksa kıyaslama yapmak çok doğru değil. Sırt çantanız varsa yine dert edilecek bir durum değil. Taşıma sorunu yoksa büyük ekran medya tüketiminde tabii ki daha keyifli.


    Not alma konusuna gelince Samsung'un kalemi her ne kadar ilerleme gösterse de Ipad ile yazı yazmak çok daha farklı. Ipad hiç kullanmadıysanız bunu fark etmezsiniz, ama kullandıysanız da niye beraber verilmediğini ve niye bu kadar pahalı olduğunu anlarsınız. Bu çok anlatılacak bir durum değil, her ikisini de bir süre kullanınca farkı anlıyorsunuz. Yoksa basit kullanımlar için dert edilecek bir durum yok.


    Yine not alma ve çizim işlerinde IpadOS programları ile açık ara önde gibi dursa da alışırsanız mevcut Android uygulamaları ile de pekala iyi işler çıkarılabilir. Bu alışkanlığa bağlı. Ama Procreate denilen çizim programı bile, benim gibi cin ali dışında çizim yeteneği olmayanları dahi yoldan çıkarabilir.


    Gün içerisinde Youtube, Disney ve Netflix'den devamlı medya tüketimi yapıyorum. Çalışırken televizyon gibi hep yanımda açık bu platformlar ve s8+ ile seyrediyorum. Ayrıca ben bu tabletlerden yanımda sadece s8+ taşıyorum, Ipad zaten firma tarafından verildiği için sadece iş amaçlı kullanılıyor. Bu hangisini satın alırdınız sorusuna da cevap sanırım.





  • homeknight kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam detaylı cevapladığınız için, sayenizde kararımı verdim tablet konusunda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rdksr725 -- 16 Ağustos 2022; 21:6:0 >
  • nickbulamayanadam kullanıcısına yanıt
    Ipad air 5. Nesillerin ekrani degismiyor demisti Troy.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eşime gün içerisinde not alıp düzenleme ve genel maksatlı kullanım için iPad bakıyorum. İpad modellerine uzun süredir bakmıyordum. Mevcut durumda M1 Macbook, iPhone, Watch, Pod vs. herşey Apple zaten. O yüzden not alacak cihaz da iPad olacak gibi duruyor.


    iPad Air 256GB yerine iPad Pro 128 GB mı alsam diye arada kaldım. iPad alındıktan sonra M1 Macbook ihtiyacı da ortadan kalkacak gibi açıkçası. Ofis uygulamalarını zaten çoğu durumda (alışkanlıktan dolayı) işyeri ve evdeki Windows tabanlı PC'lerde kullanıyor.

  • Merhaba arkadaşlar

    İPad Air 4. var

    64 Gb,Full kutulu ve 14 Ay daha Apple Türkiye Garantili

    Satmak istiyorum ne kadar eder acaba lütfen yardımcı olun teşekkürler

  • fergusonnn kullanıcısına yanıt
    haziran ayında 14 ay garantili 64 gb 7400 e almıştım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • newinhere N kullanıcısına yanıt

    7.500 civarı satılır yani hocam saol

  • 
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.